Anne Sütü ve Emzirme

Başlatan Emine, 12 Ocak , 2007, 20:51:35

« önceki - sonraki »

çağınım

gülaycım haklısın canım selcan erkenden büyüsün istiyo bebişini  :k06: sütten kesmek gerçekten zor bi süreç bende nasıl yapıcam bilmiyorum ama yapıcaz bi şekilde çağın memeye düşkün bi bebek yani yemek yesede illaki onu emicek ve yalancı emzik yerinede kullanıyo aklı ermeye iyice başladığında hiç kesemem heralde en iyisi dedim yaşını doldursun kesiyim çalışmayada başlıcam zaten  ::)

benim oğlumdada çiğneme ve yutma refleksi minicikten beri var ama yinede hemen başlamadım ben tabi siz biliyosunuz sütünüz az geliyosa size yedirin aç kalmasınlar diye biberon almasada kaşıkla az az vermeye çalışın mama biraz uzun sürer yedirmek ama olsun kimisinin sütü olmayabiliyo herkesin bünyesi farklı ahh keşke hepsi 6 ay rahatça emebilse ama nasip tabiki rabbim sağlıklı sıhhatli etsin önemli değil artık  :amin:

ilkcemre

Alıntı yapılan: gülay t. - 11 Nisan , 2010, 00:38:31
İlkcemre canım 2 buçuk aylıkken bebekler 2 -3 saat ara ile emebilir. Bu bebeğe göre değişir.Ama dediğin gibi doymasa ağlar tabi. Sen her ağladıkça vermeye çalış bazı bebekler çok daha sık acıkır. Arkadaşımın bebeği saat başı emiyordu mesela. İnternette okumuştum bir göğüsü 5 dakika emince bebek % 90 oranında doyarmış ama mümkünse 10 dakika bir göğsü 10 dakika diğer göğsü vermek gerek.

Zaten bebek doyunca kendini memeden çekiyor. Ama bir göğüsten kendini çekince doydu sanıp diğerini verrmemezlik etme. Diğerini de ver az da olsa emebilir. Ben geçen aylarda bu hatayı yaptım bebek kendini göğüsten çekince doydu diye düşünüp diğerini vermedim. O ay az kilo aldı doğal olarak. Şimdi her ikisini de veriyorum bakalım bu ay fark edecek mi. Emzirme konusunda kendini çok sıkıntıya sokma mümkün olduğunca rahat ol ve eğlenceli hale getir ki bebek de rahat emsin.
ya zaten 10dk emiyo sora savaşa başlıyoruz. diğer memeye geçmeden daha ilk memede doyuyo o zaman... zar zor eşimle beraber ikinci  memeyi tıkıştırıyorum ağzına onuda iki emip bırakıo... moralim boxuluyo o zamanda yaaa... daha şimdiden başladık,,, ek gıdaya geçince nasıl yedirceksem artık... anne sütünü reddeden ek besinleri heralde hiç almaz:S

DER!N

Alır alır cemrenin annişi sıkıntılar elbette oluyor ama şimdiden düşünüp sıkıntı etme daha vaktiniz var.

Ben savaşmayı bıraktım keyfi gelirse emiyor, keyfi gelirse mamasını içiyor hiç keyfi yoksa aç aç uyuyor baktım olmuyor yapacak bir şey yok sabrediyorum





DİLVİN

ya kızlar çabucak büyütmek için vermıyorum ek gıdayı
sadece tadsın dıye verıyorum
üstelikte hergün vermıyorum  :suclu: :suclu:

***********************************************************************************
İnsanların konuşmayı bilecek kadar akıllı, susmayı bilecek kadar zeki olmamaları ne büyük bir talihsizlik

çağınım

ay selcan canım benim sen geldinmi bizde dedikodu yapıyoduk tühh bak  :suclu: :suclu: :ehi: :ehi:

hergün vermiyorum derken  :suclu: :suclu: :k06: :k06:

gülay t.

İlkcemre canım 10 dakika bir göğsü emiyorsa ve sütte varsa büyük oranda doyuyordur ilk göğüste canını sıkma. Benim kızım da her iki göğsü emiyor ama toplam 10 dakika emiyor en fazla. Doyunca memeni bırakır ve emmek istemez zaten anlarsın. Diğer göğsünü de ver tabi ama emmiyorsa üzülme doymuştur demekki. 1-2 çekse bile faydadır. Merak etme aç bebeği ne uyutabilirsin ne de susturabilirsin ağlamıyorsa sorun yok demek ki.

DİLVİN

Alıntı yapılan: çağınım - 12 Nisan , 2010, 14:12:39
ay selcan canım benim sen geldinmi bizde dedikodu yapıyoduk tühh bak  :suclu: :suclu: :ehi: :ehi:

hergün vermiyorum derken  :suclu: :suclu: :k06: :k06:

:k06: :k06: :k06: :k06: :k06: :k06:
gülaycım benım oğluşuma kalsa memeyı hiç bırakmaz
demekkı doymuyor  :icon_scratch:
***********************************************************************************
İnsanların konuşmayı bilecek kadar akıllı, susmayı bilecek kadar zeki olmamaları ne büyük bir talihsizlik

gülay t.

Selcan da gelmiş  :occasion5: tattırmak maksadıyla veriyorsan fazla verme sakın canım. Ben 2 gün önce 1 dilim elmanın yarısını rendeleyip verdim, vücudu alışkın değil ya ağır geldi demek ki her gün kaka yapan kızım daha bugün yaptı 2 günün üstüne. Annem elmadandır dedi. Vücudu alışkın değil birdenbire çok oldu galiba. Hoşuna gitti tatlı tatlı ben de verdim ama sonrdan jeton düştü.


Ay ne hoş ya emzirmeyi seviyorsan sorun yok, ama o zaman da başka iş yapamazsın. :k06:

çağınım

gülaycım elma fazla verme elma mide asitini arttırıyo herkese yaramıyo midesini ağrıtır ve gaz yapar bebişine az ver vericeksende çağında ilk elma yediğinde gazdan duramamıştı kabızlık yapmıştı

gülay bide bebek 7/24 memede olunca insan sıkılıyo artık ben ağladığımı bilirim saatlerce göğsümdeydi yazın o sıcağında artık kollarım yana düşüyodu  :tongue3:

gülay t.

Alıntı yapılan: < ESLAL > - 11 Nisan , 2010, 21:54:29
benim bebeğimde 3 ay 16 günlük ek gıdaya geçiş bencede erken olmamalı kızlar bunda hem fikirim fakat bizde şöyle bi sorun varki benim sütüm kızıma yetmiyor ve bebişim biberonda almıyor  :sad1: kaşıkla verdiğimde içiyor mama çok sıvı olduğu içinde içirmem çok zor oluyordu ve bende muhallebiye başladım aslında başta çokta korktum alerji,sinirim sorunu filan olur die ama araştırdığım her yerde ek gıdaya geçiş evrelerindeki tüm özellikler çok küçük olmasına rağmen benim kızımda var daha şimdiden ağzında muhallebiyi çiğniyo öyle yutuyo  :D bunun başta refleks olduğunu düşündüm ama değil bilinçli yapıyo  :D yani yutma işlemini gayet güzel başarıyor  :nazar: sadece oturmuyoruz olması gerekenlerden hmm birde herkes sindirim sorunu yaşıycanı söyledi ki 6. ayda ek gıdaya geçen bebişlerde bile kabızlık olur çok şükür ki biz onuda yaşamadık  :amin: aksine önceden 3 günde bi yapan çocuk günde 3 5 kez kaka yapmaya başladı bu her bebekte farklı olabilir tabi ben sadece kızımın karnını doyurmak için başladım ve çok şükür hiç bi sorun yaşamadım  :amin: :amin: :amin: :amin: )



Eslalcım senin durumun çok özel elbetteki emmiyorsa veya sütün yetmiyorsa anne olarak birşeyler yapman gerekir ve sen de bunun için uğraşıyorsun. İnşallah yazdıklarımız canını sıkmıyordur. Biz normal durumlar ve sütün yettiği haller üzerine yorum yapıyoruz. Ama kabızlık yaşamaması çok hoş Ben biraz elma vedim 3. günde ancak tuvalete çıktı. :k06:  Üstelik 4 buçuk aylık.Bünyeden bünyeye değişiyor demek ki. Ama iyiki de sorun yaşamamışsın yoksa bu sefer bir de bunun sıkıntısını yaşayacaktın.

gülay t.

Yaşimcim ben de diyorum bu kıza ne oldu bu günlerde gazman oldu. :ehi: :toothy10: Demek ondanmış birazcık elma nelere kadirmiş meğer. İshal olunca bol bol vermeli demek ki.

Dediğin gibidir muhakkak herşeyin fazlası zarar. Doyuncaya kadar emsinler de artık süresini kendileri belirler. Ben yazın emzirmedim henüz kış bebeği benimki. Yaza daha da büyür ve sıcaklar da artarsa zor olabilir tahmin edebiliyorum.

< ESLAL >

evt canım çok şükür bi sorun yaşamadım muhallebinin kıvamını sulu yapmaya özen gösteriyorum amasından koyuyorum zaten içine ama bazen hiç bişey yemek istemiyor ozaman katı yapıyorum bi kaç kaşıkta yese tok tutar die  :dontknow: kakası katılaştı tabiki ama zorlanmadı çok şükür sıkıntı çekmedi yani  :amin: :amin:

yok tatlım alınmıyorum artık alıştım  :k06: :k06:

birde normalde aç bi bebek ne uyur ne susar benim kızım saatlerce açta kalsa ağlamıyor  :cildir: nebiçim bebek anlamıyorum çok iştahsız çokkk  :BangHead:

azönce azıcık mamasından yaptım biberonuyla vermeye çalıştım tükürdü durdu ziyan olmasın birde kaşıkla denim dedim kıtlıktan çıkmış gibi içti  :dontknow:

gülay t.

Eslalcım bu zamane çocuklarına akıl sır ermiyor. İnsan nasıl davranacığını şaşırıyor. Aç bebek ağlar normalde benim kızım da ağlamaz sağolsun gözü gönlü tok :k06: Ben uyandıkça vermeye çalışıyorum memeyi bakıyorum bayağı acıkmış ama vemesem sesi çıkmıyor. Çok kanaatkar bebeklerimiz var. :k06:

< ESLAL >

:caca: evt canım yaa zamane çocukları çok seçici,inat ve kanaatkar bebek dediğin cuk cuk emer,mamasını içer uyur nerde anam şimdi böyle bebek istisna oldu  ::)

--elif--

benim kızımda 4. ayın içinde şimdiden meyve rendeleyip versem yutabilirmiki ya  :icon_scratch: aranızda veren var sanırım..çokta meraklıyız haa ek gıdaya geçmeye  :k06:  :k06: