Anne Sütü ve Emzirme

Başlatan Emine, 12 Ocak , 2007, 20:51:35

« önceki - sonraki »

tweety0555

arkadaslar sıze bır onerı bır ıkı haftadır denıyorum bayaga bır artıs var sutumde...yas mayayı azcık koparıp suda erıtıp ıcıyorum ınsanın ıcı kalkıyor ama vallahı ıcılmeyecek kadar degıl...goguzlerım daha cabuk doluyor bırde...deneyın



gülay t.

Zelişçim yalnız değilsin canım merakl etme. Özellikle de 3 aydan sonra daha çok emdikleri için midir nedir bilmiyorum ama süt yetmeyebiliyor bu normal. Sütü çok olanlar anlmayabilir  boşver onları.

Twetty canım sağol önerin için denemediğimiz şey kalmayacak bu gidişle, :)

çağınım

kızlar süt konusunda üzülmeyin zaten 6.aydan sonra eskisi kadar verimli olmuyo süt azalıyo gittikçe ayrıca kimsenin yinede ilk aylardaki kadar sütü şakır şakır akmaz illaki bi çekilme oluyo o yüzden üzülmeyin sütü olmayanlarda hiç emziremeyen var yine emzirdiniz onada şükür

gülay t.

Gerçekten de aklımız ilk aylarda takılıp kalıyor ve her şeyin aynı kalmasını istiyoruz. Bu doğal bir süreç demek ki süt azalabiliyor ve zaten 5.6. aylarda da ek gıdalara geçiliyor. Bir şekilde dengeleniyor gibi. Ama anne olunca insan sütünün azalmasına tahammül edemiyor. İstiyorki bebek her emdiğinde su gibi aksın gelsin, mümkünse hiç bitmesin :k06:

çağınım

gülay evet ilk aylara takılıyo akıl gerçekten herşeyin bi dengesi var ek gıdaya geçildiği aylarda süt içindeki mineral değerleri düşüyo doyuruculuk özelliğini kaybediyo ama ilk başlardaki gibi isteniyo annelik iç güdüsü iştee  :k06:

gülay t.

Yeşimcim zaten bu sütün oluşumu ve içeriğini düşününce , en inançsız insan bile inanmaya başlar bir İlahi gücün varlığına. Anne sütünün içeriği her zaman aynı olmadığı gibi gün içinde bile farklı saatlerde değişim gösteriyormuş Mesela gece emdiği süt daha doyurucuymuş. Ve her ay ihtiyacına göre farklı şeyler içeriyormuş. Her şeyi icad edebildiler ama anne sütünün içeriğini daha tam olarak kimse çözüp de aynını üretemedi. Rabbimin hikmeti işte. Hamilelik bir ,anne sütü iki bu ikisini düşündükçe ''mucize'' kelimesi dışında birşey gelmiyor aklıma.

çağınım

gülaycım ben bunu bilmiyodum her ay farlılık gösterdiğini ne kadar güzel bi denge rabbimin kudreti çok büyük inkar edilemez evet anne sütü gibi hiç bişi üretemiyolar gerçektende mucize

unicornn


DER!N

ineklerde bile süt var sende yok diyebilen vicdansızlar da var





< ESLAL >

ek gıdaya erken başladın die diş çıkardı çocuk diyen zihniyette var  :laughing7: ve aynı gün maşallah sütüne bak yaramış diş çıkarmış çocuk diyende var  :toothy10:

DER!N

:))

Selen br ara fazla kilo almıştı bir ayda 1800 gram doktor çok besleme dedi, aynı hafta içinde bir teyze bu çocuk mu küçük doğdu gelişmemiş dedi :) aynı buna benzedi dediğin.





< ESLAL >

 :k06: :k06: laf olsunda ne olursa olsun anlamıyorum şu insanları nasıl bukadar düşünmeden konuşabiliyolar hayret ediyorum  ::)

DER!N






zelis

Alıntı yapılan: tweety0555 - 07 Mayıs , 2010, 11:33:17
arkadaslar sıze bır onerı bır ıkı haftadır denıyorum bayaga bır artıs var sutumde...yas mayayı azcık koparıp suda erıtıp ıcıyorum ınsanın ıcı kalkıyor ama vallahı ıcılmeyecek kadar degıl...goguzlerım daha cabuk doluyor bırde...deneyın

canim bu onerini denedim ama sanirim mayayi biraz buyuk bir parca koparmisim icim kalkti resmen ,  :ehi:
birde gunde kac defa iciyorsun sen ve kopardigin parca ne buyuklukte???

sanki iki gundru biraz daha iyi gibi sutum ama bizim kizin bazen deliligi tutuyor emmiyor sinirleniyor bende bekliyorum o sakinlesince emziriyorum , ama geceleri hic hayir demiyor uyku sersemi ne bulursa emiyor  :ehi: :ehi:


zelis

kizlar sagolun icimi rahalattiniz gercekten  :icon_thumright: desteklerinizin icin cok tesekkurler ...

birde su laf olsun torba dolsun diye konusan patavatsizlari takmayacaz artik ne yapalim  , konussunlar dursunlar , cokda umrumuzdaydi   :tongue3: