Anne Sütü ve Emzirme

Başlatan Emine, 12 Ocak , 2007, 20:51:35

« önceki - sonraki »

ilkcemre

bizim kız 2 buçuk aylık... kaç saatte bir ve kaç dk emmesi uygun.. ona kalsa hiç emmek istemiyo ben zorluyorum emsin die... ek mama falan vermiyorum ---- biri bişi sölesin kafayı yicem ya :S karnı aç olsa ağlar heralde dimi???????????

DİLVİN

ben bol ılık su içiyorum
sütüm yetıyor galıba :nazar:
ama ben ek gıdayada geçtim
oğluşuma artık meyve püresi veriyorum  :hungry: :hungry:
alışsın şimdıden

***********************************************************************************
İnsanların konuşmayı bilecek kadar akıllı, susmayı bilecek kadar zeki olmamaları ne büyük bir talihsizlik

zelis

bende 3 aylikken falan yavas yavas ek gidalara baslamayi dusunuyorum selcancim , 7. ayda turkiyeye gidecegiz o zaman alissin bazi seylere , tr de daha cok ben anneme birakip birakip gezmeler gidecegim , annemde ek gidalardan verir en azindan ben gelene kadar  ;D hem evimin duzenini bulamam orda o yuzden ne bulursa onu yesin...

bende simdi rezene tohumlarindan cay demedim onu icecegim bakalim ne kadar artiracak sutumu  :D


tweety0555

kızlar ben rezene cayı demıyorum bende ondan fayda gormedım fakat rezenenın tohum seklı bır cay kasıgı ıkı uc bardak suyla alınınca super arttırıyor deneyınde gorun



gülay t.

11 Nisan , 2010, 00:38:31 #109 Son düzenlenme: 11 Nisan , 2010, 13:07:46 gülay t.
İlkcemre canım 2 buçuk aylıkken bebekler 2 -3 saat ara ile emebilir. Bu bebeğe göre değişir.Ama dediğin gibi doymasa ağlar tabi. Sen her ağladıkça vermeye çalış bazı bebekler çok daha sık acıkır. Arkadaşımın bebeği saat başı emiyordu mesela. İnternette okumuştum bir göğüsü 5 dakika emince bebek % 90 oranında doyarmış ama mümkünse 10 dakika bir göğsü 10 dakika diğer göğsü vermek gerek.

Zaten bebek doyunca kendini memeden çekiyor. Ama bir göğüsten kendini çekince doydu sanıp diğerini verrmemezlik etme. Diğerini de ver az da olsa emebilir. Ben geçen aylarda bu hatayı yaptım bebek kendini göğüsten çekince doydu diye düşünüp diğerini vermedim. O ay az kilo aldı doğal olarak. Şimdi her ikisini de veriyorum bakalım bu ay fark edecek mi. Emzirme konusunda kendini çok sıkıntıya sokma mümkün olduğunca rahat ol ve eğlenceli hale getir ki bebek de rahat emsin.

gülay t.

Selcan canım sen erken geçmedin mi ek gıdalara. Sütün de yetiyor çok şükür. Vücudu hazır olmuyor diyorlar doktorlar 4 aydan önce.  Ben daha yeni yeni tattırıyorum elma ve muz püresi veriyorum bazen. 5 buçuk aylık olunca vermeye başla dedi doktor öğün olacak şekilde. 6 aylıktan sonra da çorba ve kahvaltıya başlayacakmışız.

unicornn

selcan çok erken deil mi 3. ayını doldursaydın bari

♥♥ Ecrin´in Annisi ♥♥


--elif--

humananın süt artırıcı çayını bende aldım ama tadı çok kötü midemi bulandırdı aldığım gibi duruyor bem soğuk suyla hazırladım siz nasıl yapıyorsunuz

gülay t.

Ebrarcım tadı çok hoş değil gerçekten de ama içmeye çalışıyorum yine de. Ben de soğuk suyla içiyorum ama sıcak suyla da yapılabilirmiş. Belki de o zaman daha hoş olur tadı biraz da şeket eklenince bitki çayı gibi olur herhalde :k06:

çağınım

selcana bende söylüyorum erken diye ama dinlemiyo sütü yetiyo bencede ama erkenden verdi muhallebi falan bende vücudun hazır olmadığını biliyorum henüz küçük 4.ayda bile geçilse hemen öğün haline getirilmiyo 1-2 kaşık la başlanıyo tat alması açısından muhallebiyi ben oğluma 5.ayda başladım 4.ayda meyve püreleri ve suyu 6.aydada çorba 7.aydan sonrada kahvaltıya geçtik şuan 10 aylık olucak 25 inde ve öğün halindeyiz artık anne sütüde alıyo ama ben 13 en geç 14 aylıkken kesicem sütten yoksa bıraktırmakta sorun  ::)

gülay t.

Yeşimcim Selcanın acelesi var bir an önce oğlunu büyütmek istiyor  :k06:  Sütten kesmek emme süreci uzadıkça zor olur tahmin edebiliyorum ama bebekten çok ben zorlanacağım galiba sütten kesme döneminde. Çok seviyorum emzirmeyi çok güzel bir paylaşım bence. Hamileyken ve daha hamile kalmadan önce bile hep bebeğimi emzirirken görüyordum rüyalarımda kendimi.

Doğumdan sonra ilk birkaç gün emme sorunu yaşamıştık ve ben çok üzülmüştüm emziremeyeceğim diye en büyük hayalimdi çünkü. Çok şükür o sorunları aştık.

< ESLAL >

benim bebeğimde 3 ay 16 günlük ek gıdaya geçiş bencede erken olmamalı kızlar bunda hem fikirim fakat bizde şöyle bi sorun varki benim sütüm kızıma yetmiyor ve bebişim biberonda almıyor  :sad1: kaşıkla verdiğimde içiyor mama çok sıvı olduğu içinde içirmem çok zor oluyordu ve bende muhallebiye başladım aslında başta çokta korktum alerji,sinirim sorunu filan olur die ama araştırdığım her yerde ek gıdaya geçiş evrelerindeki tüm özellikler çok küçük olmasına rağmen benim kızımda var daha şimdiden ağzında muhallebiyi çiğniyo öyle yutuyo  :D bunun başta refleks olduğunu düşündüm ama değil bilinçli yapıyo  :D yani yutma işlemini gayet güzel başarıyor  :nazar: sadece oturmuyoruz olması gerekenlerden hmm birde herkes sindirim sorunu yaşıycanı söyledi ki 6. ayda ek gıdaya geçen bebişlerde bile kabızlık olur çok şükür ki biz onuda yaşamadık  :amin: aksine önceden 3 günde bi yapan çocuk günde 3 5 kez kaka yapmaya başladı bu her bebekte farklı olabilir tabi ben sadece kızımın karnını doyurmak için başladım ve çok şükür hiç bi sorun yaşamadım  :amin: :amin: :amin: :amin:

Zeynep_Sena

cocuk doymuyorsa ve baska care yoksa tamam verilmeli biseyler ama eger cocuk doyuyor ve anne sütü aliyorsa bencede erken biz dr gittik bizede iste 4 ay dolsun 5 den gun alinca meyve sebze puresi ve meyve sulari tattirabilirsin dedi bi diyetplan yazdi bize onu uyguluycaz iste ama mama vermeme gerek yokmus simdilik sütümüz yeterli oldugu icin sanirim benimde kizlar stress cok etkiliyo sütümü dinlenirsem kafam rahatsa iyi oluyo cok sukur ama insan sütüm yok diye düsündükce iyce azaliyo bende oldu yani ben sütüm artsin diye cok bisey yemiyorum ama bol bol sivi aliyorum ve rezenede iciyorum ilk gunden beri duzenli olmasada SIK SIK iciyorum ama bu emziren anneler icin bi cay vardi rezene anason ve cörek otu karisik onu sicak suyla yapiyordum ben butun hepsini sicak suyla yapiyorum gerci ondan pek bi fayda gormedim eger rezeneyi cok kacirirsam iyce artiyo benim süt herkes farkli olabilir ama bende bu fayda ediyo kesinlikle ve dinlenmek uyumak rahat bi kafa kesinlikle iyi geliyo benim bebekte 3 ay 24 gunluk

zelis

bende herseyi denedim ama sutumu bi turlu artiramiyorum , tamam psikolojik diyorlar ama degil bence . ilk zamanlar yeitiyordu ne guzel seviniyordum simdi yetmiyor , ben yetmiyor her emmeden sonra 60 ml de mama iciyor benim kiz , Allah a sukur hem benim gogsumu aliyor hemde siseyi...
onceleri sagip veriyordum , o zaman daha fazlaydi , simdi sadece kizim emiyor arada bi sagiyorum bakiyorum ne kadar cikiyor diye simdi oncekinden daha az ..
birde her sagmadan ve emzirmeden sonra 2 bardak su iciyorum , tabi wc den de cikamiyorum o zaman:)