2 ay sonra anne olucam ve hiç bişey bilmiyorum

Başlatan berrak, 24 Temmuz , 2007, 23:54:31

« önceki - sonraki »

esra_yesiloz

BERRAK HOŞGELDİN CANIM BENDE 27 HAFTALIK HAMİLEYİM 60 KİLOYLA HAMİLE KALDIM ŞUAN 70 KİLOYUM BOYUMDA 1.70 HERKES FAZLA DEĞİL DİYO AMA BU SICAKLARDA BANA ÇOK BATIYO AYAKLARIM YAVAŞ YAVAŞ ŞİŞMEYE BAŞLADI BİLE DİNLENDİRMEZSEM ÇOK AĞRI VERİYO  ELLER KONUSUNDA BENİMDE HİÇBİ BİLGİM YOK CANIM İSİM KONUSUNA GELİNCE BEN OĞLUM OLSAYDI EGE KOYMAYI DÜŞÜNÜYODUM GÜZEL İSİMLER ARASINDA YAĞIZ KAYRA KONURALP MERİÇ BUNLARDA GÜZEL SEÇİM SENİN TABİ  :icon_thumright:

berrak

peki arkadaşlar normal doğummu sezeryanmı?aramızda tecrübeliler var ne düşünüyorsunuz.ben başıma geleceği henüz bilmediğim için, bi terslik olmazsa normal doğum istiyorum.yanılıyormuyum? :dontknow:

jbdun

ben 9ay 9gün boyunca normal diye şartlamıştım kendimi, ama 2gün nst de kızımın kalp atışları hep 50 atınca, dr yeri dar geliyor ve daha beklersek bebek riske girer dedi. Zaten bende ne sancı ne açılma, karnım bile hiç aşağı inmemişti.
neticesinde sez. oldum, dr muayeneden sonra sez. dedi ne ve ben çok korktum ameliyattan ama Allaha şükür hiç şikayetim olmadı, ilk günden hep ayaktaydım. Tabi bunlar biraz da bünye meselesi,

hakkında hayırlısı canım, öyle ya da böyle önemli olan bebeğinin sağlıkla dünyaya gelmesi... :amin:

berrak

saol canım inşallah hayırlısı olur oğlum ve ben sağlıklı oluruz :amin:kızın çok şeker maşallah :nazar:dr 4 aylıkken benimde bebeğimin kız olduğunu soylemişti ama oğlum bize şaka yapmış :k06:

jbdun

tşk ederim canım,
biz cinsiyetini 7.aya doğru anca öğrenmiştik, benim cadı belli etmedi de kendini :k06:

sevda

 :love7:Merhaba berrak ben sevda bende ilk hamileliğimi ve heyecanını bundan 15 ay önce yeaşadım ve normal doğumla bebeğimi dünyaya getirdim öncelikle herşeyi zamanla yapmanı öneririm.Ben oğlumun kayafetlerini 6'cı aydan sonra almaya başladım, bence hastane çantanı hazırla 7 aylıkken hepsi hazırdı hepsini yıka güzelce ütüle sakin olmaya çalış .
        Ben hamileliğimden 51 den 71'e çıkmıştım düşük kilolu olduğum için çok fazla aldım şimdi 53 kiloyum yani eğer öncen zayıfsa veriyorsun bitanem otomatik olarak gidiyo ama oğlum 4kg30gr doğdu birde su plesenta derken ilk ay 13 kilo gitmişti ama vücuttaki su 6 ila 7'ci aydan sonra gidiyo bebeğimin adı arhan biz bir istabul masalını çok severek izliyorduk ordan esinlenmiştik ve çevremizde hiç yok bu isim.
        Eğer sormak istediğin benimde yardımcı olabileceğim şey olursa mutlaka yaz elimden ne geliyorsa sana yazarak cevaplamaya çalışırım bu arada ellerin ve ayaklarına gelince bende aynı sıkıntıları yaşadım ve doktorum çok fazla protein almamamı ve dinlenmem gerektiğini söylemişti eğer çalışıyorsan bunlara dikkat etmeye çalış çünki son 2 ay biraz daha fazla kilo alıyorsun balık yemeye çalış son zamanlarında bebeğin beyin gelişimi için çok önemli son aylarda birde hep sola yatmaya çalış bebeğin beslenmesi soldan daha kolay ve daha sğlıklı oluyormuş sağa göre benim arakadaşımın tavsiyesiydi belki bebişimin kilolu olması bundandı bilimiyorum çok öpüyorum allah hayırlı doğumlar nasip etsin.

ღ°cerenay.♥.

29 Temmuz , 2007, 16:45:34 #21 Son düzenlenme: 29 Temmuz , 2007, 16:51:38 cerenay
berrakcım , 2sezeryan geçirdim ama kesinlikle normal doğum derim.
ben normal istediğim halde isteğim dışında sezeryan oldum.sezeryan sonrası kolay ayağa kalkabilmek, hiç bi zorluk yaşamamak vs. vs.
bunların hiçbiri aslında olumlu  ve önemli şeyler değil.önemli olan başka gerçekler var,

sezeryan , hernekadar yurdum doktorları gayet normal  bir doğum şekliymiş gibi gösterselerde ,
resmen bir ameliyattır,
açık karın ameliyatı...

ben iki çocuk istiyordum , 2 kere aynı yerden kesildim.
peki aynı yerden kaç kez daha kesilebilirim sence :dontknow:
isteyerek yada istemeyerek 3. bir çocuk,
yada başka sebeplerle , hastalık gibi , kaç kez daha kesilebilir ve ben nakadar sağlıklı olabilirim bunun sonunda ???
şu an karnımın bazı yerlerinde hissizlik var , sinrlerin kesilmesinden dolayı tabi..hiç bir zaman eski haline dönmeyecek .

hastaneye gittiğimde sancılarım başlamıştı ,karrnım doğum pozisyonunda değildi ama oğlum karnımı yırtıp çıkmaya çalışıyordu sanki.
ittiği yeri elimle bastırıyodum , canım acıyodu çünki...
tabiki normal olarak bu baskı neticesinde dikişlerim açılıyordu azkaldı... :sad1:
ve bu risk herzaman var, sezeryandan 8 sene sonra dkişleri açılan bir örnek var çevremde...

aslında bu konuda söyleyecek çok şeyim var ama fazla uzatmayayım.
seni korkutmak değil amacım.
sadece başka bir bakış açısından da bakmanı sağlamak.ben insanların kendi isteğiyle sezeryan olmasına karşıyım sadece...

neticede allah hakkında hayırlısını nasip etsin,
düşüncen doğru en iyisi normal doğum  ,inşallah normal yaparsın :icon_thumright: :)






jbdun

aslıhan nasıl yani 8 sene sonra dikişleri açılan bir örnek  :-ooo :honk:

esra_yesiloz

doğumuma 2,5 ay kaldı bende allah nasip ederde bi terslik çıkmazsa normal doğum istiyorum sezeryandan korkuyorum ne bileyim allah yardımcımız olsun dilerimki kolayca atlatırız  :amin:

berrak

ya hepiniz çok saolun :flowers: beni anlayan ve benle aynı şeyleri yaşayan aynı şeyleri hisseden insanlarla bu konuları konuşmak inanın bana çok iyi geldi.keşke daha ilk ayda sizlerle tanışsaydım.aklımdaki sorular yavaş yavaş kayboluyor. allah hepimizin yardımcısı olsun  :amin:

öykü

selammm
ben korkudan sezeryan istiyordum hep ama iki ay önce doktorum öyle bi normal doğuma ikna ettiki şuan sezaryan olucam diye korkuyorum inanın.. inşallah bi sorun çıkmaz .. normal olur doğumum (hoş normaldedne ürküyorum aslında ama :))


jbdun

öykücüm hayırlısı canım, inşallah istediğin gibi normal doğum yaparsın :amin:

ღ°cerenay.♥.

Alıntı yapılan: jbdun - 29 Temmuz , 2007, 17:36:51
aslıhan nasıl yani 8 sene sonra dikişleri açılan bir örnek  :-ooo :honk:
canım görümcemin eşinin iş arkadaşı bir bayanın , 8 seneden sonra dikişleri açılma yapmış.
iltihaplananlarda var. :sad1:
yani bumdan sonra hep kendimize dikkat etmek zorundayız  ne yazıkki...


ღ°cerenay.♥.

Alıntı yapılan: öykü - 30 Temmuz , 2007, 11:04:21
selammm
ben korkudan sezeryan istiyordum hep ama iki ay önce doktorum öyle bi normal doğuma ikna ettiki şuan sezaryan olucam diye korkuyorum inanın.. inşallah bi sorun çıkmaz .. normal olur doğumum (hoş normaldedne ürküyorum aslında ama :))



canım o  doktoru alnından öpmek lazım  valla :D
bu zamanda ,türkiyede  böyle doktor...

berrak

slm kızlar,oğlum bugün beni mahvetti.tam göbek deliğimin etrafında yaşıyor artık.elinimi,, ayağınımı, poposunumu dayıyor anlamadım ama çok canım yanıyor, sanki yara gibi,sizede böyle olmuşmuydu? :cildir: