EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

мiŁenα.

hanımlar merhaba .siz daha deneyimlisiniz ....

benim oğlum 15 günlük gaz sancısı var hemde çok fena alttan gayet ıyı cıkarıyor agızdan cıkaramıyor :sad1: :sad1: agzından yapıskan tukuruk gelıyor dureklı dr gazdan dedı nefes alamıyor okadar efna hale geldı..burnuda tıkalı fıs fıs verdı dr ama oda sıktıgımda genızıne kadar gıdıyor ve nefes alma guclugu cektıgı cıın sersemletıyor bana yardım edın ne yapabılırım :y25:


:love9: :love7: :love9:


anita

Merhabalar,
Birkaç gündür giremedim foruma. Lukas çok sık kaka yaptı son günlerde. ben ishal oldu sandım ama anne sütü ile beslenen bebeklerde böyle oluyormuş. bezini her açtığımda minicik te olsa biraz kaka görüyorum.. bi de popomuzda pişik oldu kıpkırmızı popo.. 4 gündür kakalarla uğraşmaktan yorgun düştüm. bugün biraz daha iyi. popo sürekli açık olduğu için devamlı heryere çiş kaka yapıyor ve sürekli çamaşır yıkanıyor evde..
Allahıma şükür ki Lukas'ım huzurlu bir bebek. İnşallah ta böyle devam eder.
Kayram da alıştı kardeşine. Şimdilik bir sorun yaşamıyoruz ama henüz fikir yürütmek için erken sanırım  kıskançlık meselesi 6. ayda başlıyormuş.. herşeyin olumlusunu düşünmeye huzurlu olmaya çalışıyorum elimden geldiğince..inşallah bi sorun yaşamıcaz..




anita

Merhaba,

Ağzından gaz çıkarmak için bebeği omuzuna yaslayıp başını mutlaka dik tutman gerekiyor. Başı dik olursa daha kolay gaz çıkarır. Gaz çıkarmadan yatırırsan mutlaka gaz sancısı çeker ve karnı ağrır daha çok uğraşırsın.  Ben bazen sırtüstü düz bir zemine yatırıp karını elimle ovup tekrar omuzuma aldığımda daha rahat çıkarıyor. Yada hiçbiri olmuyorsa, bebeğinin yanında oturmak koşulu ile yüzüstü yatır ve sırtını sıvazla hem gazını çıkarır hem karnı ısındığı için gazını yapar hemde daha rahat uyur. ama sen yanında olmak koşuluyla..
Karnına masaj yapmak ta işe yarar. ben çok zor durumda kalırsam altını açıyorum karnına masaj yapıyorum zart zurt yapıyor pırtlarını bebeğim..

Burnuna serum fizyolojik 2 şer damla damlatıp burun pompası ile sümüklerini hergün temizliyorum. daha rahat nefes alıyor.



anita

fısfıs sıkma burnuna, serum fizyolojik 2 damla damlat. genzine kaçmaz.



мiŁenα.

anitacım çok sağol...

oğluma dediğin her yöntemi denedim om-x diye gaz ilacı verdim baanamısın demiyor ..oğlum alttan iyi gaz çıkarıyor ama üstten çıkaraıyor karnı taş gibi .. :crybaby2:

burun fıs fısını 3 kez kullandım burnunu pek açmadı gibi geldi banda ..artık burun tıkanıklıgı mıgde bulandıyor oglumda kusuyor :sad1: :sad1: of ben ne yapıcaMI sasırdım uykusuzlugunamı yanim canının yanmasına oglumun :y25:


:love9: :love7: :love9:


ponçik

05 Nisan , 2010, 11:38:04 #13055 Son düzenlenme: 05 Nisan , 2010, 11:40:15 g10ca
Ayşecim Anitanın dediği gibi yüzüstü yatırıp sırtını sıvazlamayı denedin mi
ben de Eylül bebekken hep yüzüstü yatırıp başını yana çevirirdim , sırtını sıvazlardım
birde bi damlası vardı ama şimdi adını hatıralmıyorum , alman markalı bir damlaydı, ondan hergün veriyordum ,heh hatırladım sub simplex  gerçi çok şükür gazlı bir bebek değildi , erkek bebeklerin daha gazlı olduğunu söylerler ne derece doğru bilmiyorum tabi  :dontknow:
inşallah kısa zamanda atlatırsınız
ne kadar süre emziriyorsun , yani her memede kaç dakika kalıyor
15 dk.dan fazla emiyorsa emerken hava yutuyor olabilir , kısa aralıklarla sık emzirmeyi dene istersen  :icon_thumright:

Anitacım  Lukasa geçmiş olsun, bizde pişiklerden çok çektik , trosid diye bir krem kullanıyorduk, bir de tabi en iyi gelen şey bepanthene
altı sürekli açık derken çıplak mı duruyor  :-ooo  ayyy üşütmesin yavrum  ::)
huzurlu olmasından dolayı Lukasa ve alıştığı için güzel abla Kayraya kocaman birer maaşallah  :nazar:  :nazar:

Eylülle c.tesi günü dedesine gittik, otobüsten inince hava güzel montumu giymicem diye tutturdu, otobüs sıcaktı terlemişti, bi yandan da rüzgar esiyor ,hasta olacak, kızım giy, giymem, kızım giyer misin, ee-eeeeeh, kızıııııııımmmm, ıııııııhhhh  :cildir: ondan sonra bana gelenler geldi, sokağın ortasında çocuğuna basbas bağıran sinir katsayısı yüksek asabi bir anne  :violent1:
rezil oldum eski mahalleme  :suclu:
Alt tarafı 10 mt.gideceğiz , neyse ağlaya ağlaya gittik, eve geldiğimizde bana diyor ki " dedeme çok gürültülü gittik dimi anne" "neden öyle oldu kızım" " çünkü ben mızmızlık yaptım "  ha şunu bileydin  :tongue3:

bağırıyorum sonra da üzülüyorum ama sabrımda dayanmıyor artık, , normalde her sabah okula giderken ya servisi bekletiyoruz , yada koştura koştura yetişiyoruz , ama bu sabah bi şey denedim,her zamanki saatimizde çıkamayacağımız belli , birde her sabah bağırış çağırış,  :director: hadi kızıııııım, çabuuuuuKKK  ;D
kendi kendime dedimki sakin ol bakalım , gayet sakin giyindik , tuvaletimizi yaptık, 5 dk.ımız var ben gayet sakinim, Eylülde çok söz dinledi, hatta spor ayakkabı giymicem çizme giycem diye ağladı, hiç kızmadım , tamam dedim, servis şoforunu aradım , binmemiz gereken yerden 2 durak sonrasından bineciğimizi söyledim, sakince evden çıktık, taksiye bindik ve servise yetiştik  :basardim:  kızıma hiç kızmadım, o da ağlamadan sakince okula gitti  :love8:  demekki keramet benim sakin olmamdaymış  :toothy10:





мiŁenα.

simdşye kadar 15 dk hıc gecmedı memede kalma suresı :-\ :-\

erkek bebekler daha gazlı oluyor sanırım alttan ıyı cıkarıyor agızdan zor cıkarıyor :y25:

sap bırıdaha demıstı sagol goncacım :opucuk:


:love9: :love7: :love9:


ponçik

Eylül de gazlı bebek değildi , ama 3 aylıkken gece ağlaması hiç durmayınca acile gitmiştik, röntgen çekildi ve gazdan neredeyse bağırsakları düğümlenecek duruma gelmişti  :sad1: 2 tane fitil verdiler, sonra onun etkisiyle uyumuştu , o zaman dr.hergün sub simplex kullanmamı söylemişti, ben de sadece gazlı olduğu zamanlarda veriyordum dedim, hergün verirsen iyi olur demişti ...



ertl

merhaba bayanlar
gonca nasılsın eylül nasıl iyimi    :)

kızım kendi uyumaya bir türlü alışamadı yatağınna yatırıyorum hikayesini kuyorum iyi geceler öpücüğü sonra odadan çıkıyoruma
yarım saat olmadan bakıyorum ki gelmiş
--anne siz neden uyumadınız
diyo
böylelikle uyuması 1 bazen 2 saati geçiyo  :-[

ponçik

teşekkürler Tuğba  :hello: iyiyiz çok şükür
sinirlerime hakim olunca daha iyi oluyoruz  :k06:

demek Rana prenses uyumuyor  :-\
Eylül de normal şartlarda öğle uykusunu kendi uyur ama akşam ben hikaye okuyup uyuyana kadar yanında bekliyorum , iyice uykuya geçince odadan çıkıyorum
bir de yatağının başucunda müzik kutusu var, tommynin yıldızlı rüyalar müzik kutusu , onun melodileri çok dinlendirici , ben bazen de şarkı söylüyorum uyuyana kadar saçını okşuyorum, elini tutuyorum , belki bunları da deneyebilirsin  :dontknow:
birde küçük bir gece lambası var , ampulu beyazdı biz mavi tatktık ..



seyda

Ayse,

Anita ve Gonca nin söyledikleri mutlaka ise yarar. bence masaj süresini az tutuyosundur karinüstü yatarken yada sirtini yeteri kadar uzun sivazlamiyosundur. biraz da sabirli ol ve devam et ben de cok sabirli degildim gazi cikmiyo diyodum esim daha iyi basariyodu bu olayi.

Anitacim,
kirmizi totisinden öpüyorum Lukas i :k06: Kayra konusuna da cok sevindim böyle gider insallah :amin: bu arada bayramini kutlayamadim canim, biraz gec oldu ma burdan kutluyorum :opucuk:

Goncacim,
bende cok sabredemiyorum sonra da ne kadar üzülüyoum bunun icinmi kizdin bagirdin simdi cocuga diye ama ah hep sabir diliyorum Rabbimden. Allah üzntlerini göstermesin insallah :amin:

şerife Berat


ponçik

selam kızlar  :hello:

ben hafta başından beri feci gribim , anca yavaş yavaş düzeliyorum
Eylüle geçmesin diye epey çaba sarfettim ve sanırım da başardım  :basardim:
kızım hastalanmadı şimdiye kadar, ama bu sabah biraz öksürüyor gibiydi  :-\
bugun evde ,babaannesi ona güzelce bakarda bol bol vitamin alır  :icon_thumright:
Allah razı olsun ondan  :opucuk:



Lily Wonka

09 Nisan , 2010, 17:36:42 #13063 Son düzenlenme: 09 Nisan , 2010, 18:23:03 Lily Wonka
Aaa geçmiş olsun Goncacım.. :-[ Umarım iyisindir şimdi..

Anitacım, geçmiş olsun Lukas'a.. Pişik ileri düzeyde ise iyileşmesi zaman alıyor maalesef; ben Hira'da da Mina'da da birer kez yaşadım.. Doktorumuzun tavsiyesiyle "Prednol" kullandık her ikisinde de. Kortizon içerdiği için en geç 1 gün içinde mucizevi bir biçimde iyileştiriyor. Ama çok az miktarda uygulamak, günde max. 2 kez ve en fazla 3 gün süresince kullanmak gerekiyor. Özellikle Hira'nın pişiği uzun süre devam eden ishalimsi kakası yüzünden kısır döngüye girmiş ve bir türlü iyileşememişti. Hatta biz onu mu kullansak bunu mu kullansak diye düşünürken en sonunda yara olmuştu.. :-\



ponçik

Gözdecim teşekkürler , bugün daha iyiyim ama sesim hâlâ çatlak çatlak  :director:  ;D

2 gün sonra izne çıkıyorum  :hello2:  :hello2: oooh güzel bi dinleneceğimi umuyorum  :suclu: amma velakin maaile tatile gideceğimiz için 3 çocukla nasıl ve ne şekilde dinlenirim onu da Allah bilir  :k06: