EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

ponçik




meltemk

Selam. Geri geldim. Yaramaz ablalar, mis kokulu kuzular, yorgun anneler. Welcome to the club!!! Hepsi gececek diyorum ama valla ben de son bir haftadir ikisini zaptetmek de cok zorlaniyorum. Ama ikisi cok azdiklari icin :-ooo

Emine ozellikle cook kolay gelsin diyorum. eminim 5 parcaya bolunuyorsun ve cok zorlaniyorsun. Kayinvalidenin yardimci olmasi cok iyi. Ne akil versem bilemedim. Sen mumkun oldugunca Ceylin ile ilgilen Mirayla da babasi ilgilensin demekten baska sey gelmedi aklima. Onceden de bahsetmistim benim en buyuk sansim o donemde Belemirin full ilgiyle anneanneyle ve diger aileyle olmasi idi. Ama hem senin hem Jbdun yazdiklarini okuyunca galiba daha az yas faki daha iyi diye dusunuyorum. Belemir 14 aylikti ve pek bir sey anlamadan atlatti. Galiba bu iki yas fark cok da kolay degil. Baska arkadaslarim var yanimda herkes ayni durumda.

Jbdun canim sana da cok kolay gelsin. allah kolaylik versin demekten baska yok bir yolu. Bir de bunlarin hepsi gecici seyler. Saglik problemi olmasin hepsi gececekkk. Sayili gunler... Bakacaksiniz ikisi de buyumus evin icinde kosturup seni baska turlu delirtiyorlar. benim simdi ki halim

Gonca arkadasim sen de vazgec 2.ciyi istemiyorum demekten ;) yap kurtul derim. buyudukce daha zor oluyor.

Anita sanirim dogum yarindi. allah saglikla bebegine kavustursun. Eminim basta Kayrayla biraz zorlanirsin ama sabirli olmaya calis. Ne yaparsa yapsin takma. Iyi haberlerini bekliyorum.

Ben de 3. ev kadini haftamdayim:))) Keyifli. En buyuk derdim ( nazar degmesin) yarin ne pisirecegim, Belemirin bale dersi vs. vs. Ama gerci cocuklar beni de cildirtmiyor degil. O yuzden foruma girince biraz rahatladim acikcasi. Cunku 1 haftadir bizim evden yukselen bagirma sesleri de az degil. Ben de sabahtan aksama onlarla mesgulum. Belemir oglene kadar okulda. Baray haftada 2 yarim gun kres gibi bir yere gidiyor. Onlarin al, birak, getir gotur. Diger zamanlarda ikisi yalnizken hersey guzel. Geziyoruz, disari cikiyoruz. ama ikisi bir araya gelince inanilmaz aziyorlar. Beni de bilirsiniz evde oturamam. 3umuz geziyoruz paso, ama genelde geziler binin cabukkkkk arabaya, bir daha sizi bir yere goturmeyecegim seklinde bagirislarla son buluyor.  :director: Evde de 3umuz birlikte oynuyoruz. Gerci ikisi de oynuyorlar ama cok uzun surmuyor. Yatma saatleri bir iskence. Yataga girene kadar... Devamli kosturuyorlar, yakalayip gotursemde banyodan kaciyorlar. Ve ben sinirlendikce gulup hadi kacalim seklinde kosuyorlar.. Tam cete oluyorlar. Boyle anlatirken komik ve hos geliyor, ama ben 1 haftadir epey zorlaniyorum. En sonunda avazimin ciktigi gibi bagirmaktan baska bir sey yapmiyorum. Gerci bu aksam normal yattik ama genelde bagiris gurultu seklinde yataktayiz. Gececek diye umuyorum. Ne kadar kiskanmasalar da ikisi de devamli ilgi ve onay bekliyorlar. Kantarin topuzunu biraz kacirsam hemen geri tepiyor. Belemir ozellikle daha zorluyor. Ters tarafindaysa eger - ki son 1 haftadr oyle - herseye itiraz edip bagiriyor. sanirim benim taklidimi yapiyor. ben de valla cok sabredemiyorum. Kitaplar okuyorum ama hepsi hikaye ve insanustu bir caba gerektiriyor. Ben de fiziksel cabanin yaninda bir de psikolojik olarak bu insanustu cabalar giremiyecegim. Bizim analarimiz babalarimiz bizi kitapla mi yetistirmisler. hepimiz buyumusuz iste Allaha sukur :-\

Benden haberler boyle. kendinize iyi bakin. Allah hepimize sabir versin. sayili gun gececek. Oyleeee ya da boyleee diye dusununnnnn





seyda

Selam arkadaslar,

baktim sayfaya pek bi renk gelmis artik bende yazmaliyim dedim :suclu: arad girip okuyorum ama artik yazacak zaman bulamiyorum.

Eminecigim
sana cook kolay gelsin diyorum arkadasim ama inanki büyüdükce kolaylasmayacak:)) simdi Miray Su cok uyuyodur o uykular azaldikca ve istekler cogaldikca  :cildir: mesela biz su aralar kati gidalara gecisle ugrasmaktayiz. cok da basarili deiliz. bu ardaa biz derken tr den bir yardimci teyzemiz geldi malum ben calisiyorum ve annem gitti. bu arada 1.isi birakip 2. ye gectim 2 hafta kadar önce. artik haftada 4 degil sadece 2 gün calisiyorum. Alara haftada 4 gün yarim gün okulda ama sanmayin ki ede bakici var diye ben yan gelip yatiyorum. sabah Alara okuldan gelene kadar bakicimiz Deren le ilgilenirken ben bir yemek yapiyorum sonra Derosh u emzir uyut derken bi ayaküstü kahvalti hop Alara yi almaya git etc etc... Alara artik kardesinin varligina baya alismis durumda sükür. sadece meyve pürelerini ve sebze corbalarini paylasmak istiyo bide arada benim de bebek arabami alin diyo. giysileri umursamiyo ama oyuncaklar konusunda cok hassassss derhal elinden cekiyo o benimdi oynamasin veya bozar simdi diyo :laughing7: bizde hic vurma falan olmadi yanliz bikac kere cevirmeye calisti hadi bu tarafa dön diye birde yatagina giriyodu bende yanina yatiyim zaten bu eskiden benimdi diye :laughing7: birde babamizi asla paylasamiyoruz. hele seyehatten falan gelmisse artik Deren kucaga alinmasin diye bütün asam adamcagizin kucaginda oturuyo. ama cok da seviyo kardesini ay Deros uyanmis diye kosuyo sariliyo eline oyuncak veriyo falan. birkac kez emzirirken bende bakicam tadina dedi ama sonra bakti bakti galiba tuhaf geldi yaklasmadi bile yanima sükür. Derosh kuzusu biraz tembel cikti:)) 8. ayimiz bitti ve henüz emeklemeyi bile düsünmüyo gibi. sürekli kucak istiyo yatmiyo ki yerde emekleyebilsin ama kollarindan tutup yürütmeye calisinca deymeyin keyfine yürürmüyo zaten kosuyo öyle komikki:))

Jbduncum   arkadasim seni cooook iyi anliyorum. Alara da okuldan gelir gelmez daha kapida ama ellerimi yikamiycam diyo hep bir hikayeyle gidiyoruz yikamaya artik bu süekli dert anlatma durumundan bayilicak gibi oluyorum bazen

seyda

yanlislikla send tusuna bastim :k06:

Jbduncum devam ediyorummmmmm... Alara da beni cildirtiyo her söyledigime bagirip cagirarark sonra da ben kizinca yada kizacagimi bakisimdan anlayinca seni cok seviyorumm diye boynuma sariliyo. yada kizdiktan sonra aglarsa falan sarilip beni seviyomusun ben seni cok seviyorum diyo.sonrasinda ben artik vicdan azabina gark olmus bir sekilde agliyorum:)) neyseki bunlar azaldi artik bende cok fazla vakit ayirmaya calisiyorum ikisine de. haftada 2 gün calismak zaten ilac gibi geldi. bu arada Ecin altina kaciriyo demissin ya, gündüz mü gece mi oluyo bu? okuldami evdemi? hic okuldan ögretmeniyle yada daha önemlisi bir psikologla görüstünmü? bu cok hafife alinacak birsey gibi gelmedi bana ??? bu arada annecigine selamlar. insallah yazin görüsürüz ve coooooook kolay gelsin :opucuk:

Anitacigim
bunu okudugunda insallah Lukas Cemil kucaginda olucak saglikla. bizi habersiz birakma ve rabbim kolay dogumlar nasib etsin :amin:

Goncacim Eylüle cok gecmis olsun canim. bende katiliyorum arkadaslara. bu kardes sendromundan kacis yok arasi 1 yas da 10 yas da olsa yok malesef. bakicimiz eski baktigi cocugun abisini anlatiyo da aralari 11 yasmis ve nerden cikti bu keyfimi bozdu diyomus karrdesi icin. tabiki kiskancliklar da cabasi. yani arkadasim sen tabi kendin icin en dogru zamani bilirsin de bize bakip gözünü korkutma bunlar basa gelicek ama cekiliyor da. bir düzen oturuyor mutlaka. sadece 2 cocukla ciddi bir düzen lazim kaytarma sansin yok yani ay biraz saliyim su isi de sonra yapiyim azicik daha uyuyayim yok. mesela ben su anda düzeni bozuyorum saat 23:40 ve uyumak yerine netteyim dolayisiyla birazdan Deros acikip uyanacak ve ben yarin uykusuz bir sekilde kalkip muhtemel bas agrisi cekecegim ama arandim bunu:)) böyle lüksler olmuyor iki cocukla:)) Allahim onlara saglik versin hep mutlu olsunlar insallah gerisi bos.


cok öpüyorum sizi ve kuzulari. bu arada Aysegül den hele de Özlemden haber alan varmi merak ettim onlari iyice.  :hello:

ponçik

Alıntı yapılan: meltemk - 18 Mart , 2010, 00:36:14
. Beni de bilirsiniz evde oturamam. 3umuz geziyoruz paso, ama genelde geziler binin cabukkkkk arabaya, bir daha sizi bir yere goturmeyecegim seklinde bagirislarla son buluyor.  :director:

Meltem   :toothy10:  :toothy10: alemsin yaaa, bi de bana 2.çocugu yap diyorsun , yooook yoook ben almıyım , alana da mani olmiyiiiim  ;D önceden de bahsetmiştim , gerçi herşeyin hayırlısı tabiki ama , ne bedenim , ne sabrım, ne sinirlerim kaldıramaz şuanda, hee işin maddi boyutu da ayrı bi durum , eşim istiyor ama ben hazır değilim , bi beş sene daha da olacağımı sanmıyorum  :ehi: eee o zaman eşimde 44 yaşında olacak, zaten istemez  :muzz: (şaka bi yana kısmet tabi herşey )

Şeyda hoşgeldin , sırf sen sayfaya gel diye her gün 3 sayfa yazı yazacağım , hareket olmasa gelmiyosun demek  :caca:  :D
oyuncaklardaki o hassasiyet durumu Eylülde de var , kuzenleri gelince en sevdiklerini saklıyor, onlar küçük, oynamayı bilmez, boza, kırar vs.vs.
Allah hepimize sabır versin , Deren ve Alaranın resimlerini ne zaman göreceğiz acep   :suclu:

Özlemle bazen msnde karşılaşıyoruz, hepimizin durumu nasılsa  onun da aynı  :laughing7:
Ayşegülle en son msnde konuşmuştuk , Yağız gece wc.ye kalktığında annesinin yanına giderken ayağı takılıp ağzını karyolaya vurmuş ve damağı kanamış dişi kırılmıştı  :sad1: (Ayşegül yanlışım varsa düzelt arkadaşım)  sonra tekrar görüşmedik  ::)

Eylülde inanılmaz bi ağlama durumu söz konusu, mesela bu sabah hadi kızım okula gidiyoruz montumuzu giyelim dediğimde içini çekerek boncuk boncuk yaşları akıtarak ağlamaya başladı, sebebine gelince: yaptığı resim daha bitmemiş, onu bitirmeden gidemezmiş  :cildir:  :cildir:  :cildir:
bugun okulda çikolata partisi varmış, öğretmeni bana faceden msj atmış ama akşam girmediğim için sabah e-maillerime bakarken gördüm , işe gelmiştim, bi paket çikolata alıp tekrar okula götürdüm, öğretmeni ne gerek var biz alırdık filan dedi ama , anne yüreği işte, herkes kendi getirmiş, benim kızım niye orda garip hissetsin kendini değil mi ama   :aferin:  :love8:



ponçik

19 Mart , 2010, 14:22:47 #13010 Son düzenlenme: 18 Mayıs , 2010, 14:50:12 g10ca
Çok net değil ama , en son halimiz diyebilirim
hani şu reklamlardaki gencim güzelim havam var benim  :laughing7:
işte o kıza baka baka boynunda incik boncuk  , kollarında bilezikler :laughing7:
ayağında topuklu ayakkabı  :nazar:

silindi



°ღ♥ღ°AşK-ı DeRuN°ღ♥ღ°

maşallah maşallah :nazar:

yerim ben bu cimcimeyi ya benim prensesimde bölemi olacak acaba :D

ponçik

Alıntı yapılan: °ღ♥ღ° PıNaR°ღ♥ღ° - 19 Mart , 2010, 20:29:18
maşallah maşallah :nazar:

yerim ben bu cimcimeyi ya benim prensesimde bölemi olacak acaba :D

teşekkürler Pınarcım :opucuk:
senin cimcime de inan böyle olacak , hem zaman öyle çabuk geçiyor ki inanamıyorsun  :love8: Allah sağlıkla kavuşmak nasip etsin  :love9:

bu sabah benim cadım,  çikolata yiyeceğim diye zır zır ağlamaya başladı ,
ben de işe gideceğim, 1,5 saat vaktim var, kek yapalım dedim
o öyle ağlayınca da ben kendim yapacağım, ağlaman bitene kadar kek yapamazsın dedim  :caca:
ağlamak da ağlamak olsa  :suclu: gözlerini kapatmış yaş aksın diye zorluyor ve bağırıyor
en sonunda sarıldım ve başladım anlatmaya
"bak yavrum , şuanda kahvaltı yapmadık, karnımız aç ve midemiz boş, eğer çikolatayı yersek midemize yapışır ve orada kalır, kaka olup dışarı çıkamaz, ama kahvaltı yaparsak , sonra yediğimiz çikolatalar ekmeklere, yumurtaya, süte yapışır, onlarla beraber vucudumuzdan çıkabilir "  :basardim: açıklamam mantıklı geldi, ağlamamız bitti ve çikolatayı sonra yemek üzere dolaba kaldırdık  :hieyt:
aradan yarım saat geçmiştiki Eylül su içmek istedi, babaannesi aç karnına mı içeceksin diyince , ama sular yapışmaz ki , çiş olur dedi  :honk:
aferin benim mantıklı kızıma  :aferin:  :nazar:  :ehi:

Anitacım yavruna kavuşmussundur , inşaallah herşey yolundadır ve ikinizde sağlıklısınızdır   :amin:



anita

Merhabaaaaa,
Biz geldik :)
Oğlum sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi ve bende gayet iyiyim Allah'ıma şükürler olsun. Sezeryan olduğum ilk gün tabi sersem gibi geçti. İkinci gün çok iyiydim ama birden bire gaz sancısı çekmeye başladım. Neyse ki onu da atlattık.  :amin:
Oğlum 3.380 gr ve 51 cm olarak doğdu. Herşey yolunda gitti. İki gün sonra evimize döndük ve Rabbimize teşekkür ediyoruz. Annem 40ımız çıkana kadar burda kalıcak saolsun. Lukas, Kayra gibi diil şükürler olsun ki daha sakin bir bebek. Acıktığında ve kakası geldiğinde baarıyor ama bu da çok normal. Sütüm de geliyor , tabi 10 gün sonra götürdüğümde anlicaz kilo durumuna göre. İnşallah sütüm yeterlidir de onu sadece anne sütü ile besleyebilirim. Sadece anne sütü aldıklarında mama takviyesi almazlarsa hastalıklara karşı daha korunaklı oluyor bebekler.. Kayra kardeşini çok iyi karşıladı. Bana yardımcı oluyo altını değiştirirken, emzirirken, giydirirken vs.. Bende bebek uyuduğunda hep Kayra ile ilgileniyorum masallar anlatıyorum saçlarıyla oynuyorum. Kucağıma alıp seviyorum. Emzirirken bile bir yanıma onu alıp başını bacağıma yatırıp öpüyorum ellerini saçlarını.. Yani ikisini aynı anda idare etmek şimdilik zor diil. Ama büyüdükçe daha zor olacaktır.. Neyse.. Şimdilik bir sorun yok inşallah ta böyle devam eder. Olumlu düşünmek istiyorum. Evrene pozitif mesajlar gönderiyorum.. Lukas gündüzleri uyumayı seviyor ama malesef gece sık sık uyanıyor acıkıyor ve sanırım biraz da gaz oluyor. Ama olsun, zamanla düzelecektir diye düşünüyorum. Biraz uykusuzum ama o kadar da olucak :) İyi ki doğurmuşum Lukası.. Eve yeni bir heyecan geldi.. zor ama değer :)
Hepiniz iyisiniz inşallah.
Tekrar yazarım.



ertl

anita
bebeğin hayırlı olsun duyunca çok sevindim çok heycan verici
benim kızımda  hiç kıskanmamıştı bizde sevinmiştik sorun yok diye ama meğer sorunun büyüğü varmış buda bir kıskançlık belirtisiymiş  :'(
neyseki kolay atlattık darısı sana

gonca
beni yanlış anladın her girmeme herkes çevrimdışı oluyo çevrimiçi birini görmek ne güzel demek istedim
kızımı uyuturken oğlumu mutlaka eşim alır yoksa ben ikisiyle nasıl başederim  :-ooo :-ooo :-ooo
zaten oğlum beni hiç üzmedi doğduğundan beri çok akıllı bir bebekti
kızım daha huysuz inat aslan burcu deyim siz bana ne çektirdiğini anlarsınız
onun içinde kızımla daha fazla ilgilenmek zorunda kalıyorum
bu arada kızına bayıldım maşallah  :nazar:  çok tatlı

anita

Neymiş sorunun büyüğü merak ettim yahu??



ertl

kızım kıskanmıyo sanıyoduk ama içine atarmış
bu da bir kıskançlık belirtisiymiş
kardeşini yok sayıyomuş hiç doğmamış gibi kabulediyomuş


kızım sonra bir patladı pir patladı

seyda

Anitacim canim kavusmussun sükür Lukas prense :opucuk: adi gibi kutlu olsun yasami da insallah, Aallah uzun saglikli ömürler versin annesiyle babasiyla cimcime ablasiyla :amin:

kiskanclik diyince aklima geldi, Alara da Deren dogdugndan 1-2 hafta sonra yanima geldi oturdu yüzüme bakti bakti "anne, doktor amcalar Deren i yeniden karnina koyabilirlermi?" dedi. bende neden sordun annecim koyamazlar tabiki artik kardesin dogdu dedim. o da bence koysalar cok iyi olurdu dedi :toothy10: :ehi: simdi gülüyorum da tabi ne firtinalar kopuyodu acaba icinde. yani bütün dünyalari degisiyo. bi bebek geliyo eve, agliyo zirliyo vede annelerinin önceligi oluyo. cünki hep büyükler bekliyo cünki kücükler acikinca anne doyuruyo, tam kitap okurken uyaninca annne kucagina aliyo altini aliyo vs vs. daha bu aksam ben Aalara ya kitap okurken birden Deren aglamaya basladi. bende gittim bi dakka bakiyim gelicem dedim neyse gaz cikardi döndüm Alara nin yanina. masala devam derken yine basladi aglamaya.annecim bakip gelicem dedim ve yine kestim masali gittim. ufff se Derosh da ne sinir, bi uyumadi dedi :k06: üzülüyorum bazen cünkü hakli yani ben de olsam sinir olurum bi rahat yok cocuga :toothy10: insallah bu günler de gecicek ve birlikte oynamaya baslayinca cooooook mutlu olucaklar :amin:saglikli günlerde insallah :amin:

:opucuk: herkezi kizlar

Emine

Kızlar benimki zırıldamaya başladı girmişken hızlı hızlı birkaç laf edeyim  :D

Anitacımm çok tebrik ediyorum hayatım  :flowers: .. Allah analı babalı büyütsün inşallah. Herşeyi böyle güzel devam eder umarım. Çok öpüyorum   :opucuk:

Seydacım, Meltemcim, Goncacım, Tuğbacım size de kolay gelsin.  :love9:

Eylülcüğüme de kocaman bir maşallah genç kız olmuş cimcime  :D  :nazar:


ponçik

Anitacım gözün aydın , Allah analı babalı büyütsün,Lukas kuzusu inşallah hep böyle sakin ve mutlu bir bebek olur  :amin:
Kayra çabuk adapte olmuş ne güzel , Tuğbanın dediği gibi sonradan ortaya bişeyler çıkar mı bilmem ama  , ilk etapta korktuğun gibi olmaması çok güzel  :hello2:

Eminecim teşekkür ederim , gerçekten genç kız oldular , ama bi farkla , zırlayan cinsten bunlar  :ehi:

Tuğbacım oğlun yürümeye başlamış , hayırlı olsun  :hello2:

Alıntı yapılan: seyda - 22 Mart , 2010, 02:53:21

kiskanclik diyince aklima geldi, Alara da Deren dogdugndan 1-2 hafta sonra yanima geldi oturdu yüzüme bakti bakti "anne, doktor amcalar Deren i yeniden karnina koyabilirlermi?" dedi. bende neden sordun annecim koyamazlar tabiki artik kardesin dogdu dedim. o da bence koysalar cok iyi olurdu dedi :toothy10: :ehi: simdi gülüyorum da tabi ne firtinalar kopuyodu acaba icinde. yani bütün dünyalari degisiyo.

;D Şeydacım hem güldüm , hem de senin dediğin gibi aklıma bi sürü soru takıldı , kimbilir ne duygularla söyledi bunları sana ,Allah onların acılarını bize göstermesin  :amin:

biz de haftasonu küçük bir kaza atlattık, Eylülcüm Nehir arkadaşıyla beraber sofrada oyun oynuyordu, ekmek seven parmak kaldırsın, makarna seven parmak kaldırsın tarzında ..
bi ara Eylül elinde çatalla , balık seven parmak kaldırsın derken çatal gözünün altına batıp yere düştü, içimden bişey koptu ama  :sad1: birkaç saniye sessizlikten sonra ağlamaya başladı tabi , ama verilmiş sadakamız varmış yani , elini öyle hızlı kaldırdı ki , eğer elmacık kemiğine çarpmasaydı kesin gözü çıkardı  :honk: ayyy yarabbim düşüncesi bile korkunç , herşey biranlık gerçekten, Rabbim yavrularımızı korusun  :amin: