Hamile Olduğumuzu Nasıl Öğrendik Eşimize Nasıl Söyledik?

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 17:05:51

« önceki - sonraki »

mavigece

konyanın neresindesin bende konyadayım,,,,

nisan rüzgar

ne güzel anılar bunlar okurken duygulandım...bnmde evliliğimin 8.ayında hamile kalmıştım...2 gün gecince bende kendim test yaptım evde silik bi çizgi çıkmıştıı...gittim ardından bitanedaha aldım oda aynııı..sonra kan tahilil pozitiff ..hamileydim...ama eşim bni dsrürekli arıyoooo..nasıl mutlu olmuştukkk..ama bebegim 4 haftalıktıı düşük olduuu çok üzüldüm..inşş bende yasarım ogüzel duyguları yenidenn :y25:

Balböceği

ben hamile oldugumu biliyordumm icime oyle doguyordu en azindannn
cok sukurrr ben ogrendimmm akabinde herkes ogrendiii  :hieyt: :hieyt:

Mine'l Aşk

Ben 9 aylık evliyim...14 şubattan beri bebeğimiz olmasını istiyorduk...Mart'ın 10 un da çok şiddetli kasık ağrılarım oldu...Doktora gittik..Kan testi, idrar testi ve muayene sonrasında hiçbir sorun çıkmadı çok şükür...Ama bebekte çıkmadı..Doktorum çok erken gebelik olabilir onun için ilaç vermeyelim dedi..6 gün sonra regli olmam gerekiyordu..1 gün geçti,2 gün geçti,3 gün geçti ben yeni doktora gittiğim için pek ihtimal vermiyordum...arkadaşımla sabahları yürüyüşe çıkıyorduk arkadaşım çok ısrar etti test aldık eve geldim yaptım hemen çitf çizgi çıktı...Mutluluktan ağladım zaten son bir kaç gündür çok duygusaldım... :)

Eşim işten gelene kadar ona haber vermedim...Gün içinde konuştuk ama hiç bahsetmedim...Eve geldi..Eline bir hediye paketi tutuşturdum..Açtı ve şok oldu sevinçten havalara uçtu tabiri caizse...

Ertesi gün doktora gittik ultrasyonda göremedik...Kan testi istedi o da pozitif çıktı...Sevincimiz daha da perçinlendi...Şimdi bir sonraki randevumuzu iple çekiyoruz.. :)Bebeğimizi görmek kalp atışlarını duymak için sabırsızlanıyoruz..

Rabbim tüm hamile bayanlarımızın bebeklerini sağsağlim kucaklarına almayı nasip etsin..

İsteyen tüm herkese de bu sevinci hayırlısıyla, hayırlı vakitte yaşatsın İnşAllah..


Canım Oğlum Rabbim Yüzünden Gülücükleri, Kalbinden Sevgi ve Merhameti, Bedeninden Sağlık Sıhhati Eksik Etmesin İnşAllah

❤ հმzεlἶო ❤

biz esimle ocak ayinda karar verdik ve elevite baslamistim. subatta basladik calismalara. ben tam yumurtlama siralarimda ruyamda bebisimi gordum. ertesi gun uyanip esime ben hamileyim bunu ruyamda gordum dedim guldu. adetime 5 gun kala cok sancim vardi doktora gittim test yapti kesin negatif dediler. ben esime dedim onlar bilmiyorlar ben hamileyim dedim. olurmu sen kafana taktin ondan dedi  :laughing7:
adet gunumde ise birden bire gunduz vakti uykum gelince aha dedim tamda test yapma zamani. testi yaptim ve pozitif cikti
halende esime ben sana demedimmi diyorum  ;)
anneler hisseder. hemde tum belirtilerimi keyifle izledim  :basardim:
allahim tamamina erdirsin cumlemizi  :amin:
  :nazar: :nazar: :love9: :love9:

gülfer

evlendikten 6ay sonra hamile kaldım ve düşük yaptım düşük yaptıktan sonra hiç korunmadık tekrar hamile kalmam için

her ay bi umutla bekledik 3aygeçti ama hala hamile kalamadım 4.ay hiç umudum yoktu hiç bir belirti yoktu.

adetime 2gün kala test almıştım adetim geçsin sonra yaparım diye eşim çok heyecanlıydı tabi bende ama hiçte umudum

yoktu eşim hadi yap hadi aşkım diyo bi taraftan bende ya çıkmazsa ya hamile değilsem çok üzülürüm inşallah bu ay

olmuştur diyorum.eşim hadi kalk yap testi allah büyüktür olmazsa bidahaki ay dedi neyse ben testi yapmak için

lavaboya gittim testi açtım ve yptım bekledim hiç bişey çıkmadı üzüldüm eşim hemen içeri gitti hadi gel yemeğimizi

yiyelim dedi üzgün bi şekilde içeri girdim.lavaboya ellerimi yıkamak için tekrar gittim teste üzgün üzgün baktım ve şok oldum

ne göreyim ikinci çizgi silikti ama bi çizgi vardı ve eşime aşkım hamileyim diye seslendim eşimde bırak şakayı gel hadi

dedi ya ne şakası baksana teste dedim eline verdim oda şok oldu biribirimize sarıldık ve ağladık  :binkybaby:



buket_berru

benimkini çoğu kişi bilir :D çok korkak yaklaşıyodum bu konuya adetim bi kaç gün geçmişti baş dönmesi sık sık idrara çıkma vb belirtiler vardı şüphelendim test yaptım ikinci çizgi soluktu daha sonra kan testi yaptırdım pozitif çıktı :D şimdi 7. haftaya giriyoz valla çabuk geçiyo zaman :D :love9: :nazar: Allah'ım isteyen herkese nasip etsinn :amin:
***berru***

CeRoXiMo

Evliliğimizin ikinci yılında 6 haftalık boş keseden sonra kürtaj oldum, o zaman doğum kontrol hapı kullanırken hamile kaldığım için, hapı bıraktığım anda adetim başlamadığından anlamıştım. Muhtemelen iş yoğunluğu ile atladım, evde iki paket hap vardı, günleri de şaşırdım ve eksik kullandım. Aynı anda göğüs filmi çektirip antibiyotik kullandığım için hiç kafamı takmadım düşüğe.

Bir yazın geçmesini ve sağlam bir tatil geçirmeyi planladık, bunun ardından planlı hamile kalabilecektim. Tatili bitirip döndük ben 3 ay daha korundum ve kasım ayında korunmayı bıraktım, folik asitleri kullanmaya başlamıştım bile. Ama ilk ay hamile kalacağımı hiç düşünmezdim. İlk ve tek belirti yorgunluk ve bomba gibi birden inen baygınlık benzeri uykulardı. Uyku beni öyle sersem yapmıştı ki, hasta oluyorum soğuk algınlığı zannettim. Geçen yıldan ecza dolabında kalmış bir gebelik testi vardı, sabah onu yaptım ama tek çizgi çıktı.

Birkaçgün sonra meraklanıp eczaneden bir test daha aldım çünkü eğer hamile değilsem çok ciddi bir hastalığım var demekti, günde 5-6 saat gözümü zor açıyordum. 2. testi akşam yaptım, yine tek çizgi çıktı. Eşime test yaptım ama negatif , son adet tarihimi de hatırlamıyorum ama(hapı biraktığım ay hamile kalmam heralde diye tarih tutmamışım) benim bir problemim var yarın hastaneye gidelim bu hayra alamet değil dedim.

Yarım saat sonra lavaboya geri döndüm ki, çöpe atmayı unuttuğum test ikinci silik çizgisi  ile bana bakıyor.

Ağlamayla karışık eşimin yanına gittim ve hamileyim dedim, Yüzümü görseniz gülersiniz, çok komiğim. O da heyecanlanma, sakin ol, Olabilirsin tabi ama bekleyelim, hemen sevinme, önce kalp atışı duyacağız dedi. Haklı adam tabi, ilkinde boş kese görmek onu benden daha çok vurdu. Hastanede ultrasonda hemen onaylandı gebe olduğum, 3 hafta sonra 7 haftalıkken de kalp atışlarını aldık. İşte o anda eşimin yüzünü görmeniz lazımdı, Çokkk güzel bir duygu bu.

Sağlıkla sıhhatle doğsun bütün bebişler, Rabbim bütün hamişlere sağlık ve sabır versin, her isteyene de böyle bir sevinç.

yağmur8183

Biz evleneli 10 ay oldu, Evlendikten sonra 6 ay sonra bebek çalışmalarına başladık ilk iki ay bebiş olmayınca dr. gittik eşimle bir sorunumuz var mı diye, benim prolaktin (Süt) hormonum çıktı ve ilaç tedavisine başladık bir ay ilaç kullandıktan sonra tekrar Dr. gittik ve hormonumun düştügünü öğrendik, 7 şubat son adet tarihim, hormon düştükten sonra çalışmalara başladıktan sonra bende bir kasık ağrısı başladı normal adet tarihime nerdeyse 2 hafta vardı ve ben kasık ağrısından duramadım, adet tarimin geçmesini bekledim,18 Martta gebelik testi yaptım ve sonuç hamileyim, çok şaşırdım,inanamadım... Sonra eşime sürpriz yapayım dedim..Hediye paketi yaptım ve eşim işten dönünce sana bir hediye aldım dedim..  Hangi ara aldın dedi, bende  aldım işte bak dedim..Açtı ve testi görünce şaşkınlıktan bu ne dedi, Bende test dedim, hamile misin cidden dedi,test öyle söylüyor dedim, kalbim duracak, çok mutluyum, inanamıyorum dedi,ben babamı olcam dedi..kendine gelemedi kaç gün... :k06:  :k06:  :k06:

elif35

ben ağustosun 15 inde kimyasal gebelik yaşadım bebek tutunamamış ve 1,5 aylıkken düşük yaptım 3 ay korunmam gerektiğini söyledi doktorum ve 3 ay korunduk...kasım'ın 5 inde adet oldum en son hesabıma göre aralığın 4 ünde adet olmam lazımdı ama kasımın 30 unda benim lekenlenmelerim oldu eşime dedim bu ay bişey bekleme ben adet oldum dedim olsun dedi hayırlısı buymuş önümüzdeki ay deneriz dedi ama gariplik vardı anladım çünkü ben adet günü sancısan ölürdüm resmen bebek olabilir şüphesiyle hiç ağrı kesici de almamıştım ama ne bir ağrı vardı ne de başka bişey tuvalete giriyorum 3-4 damla geliyor gerisi yok dedim bu işte bişey var tamda kurban bayramımı eczaneler kapalı nöbetçi eczane teee nerde gidemem bayramın ertesi günü aralığın 1 inde sabah 9 da kalktım gittim test aldım geldim daha afedersiniz idrarımı damlatır damlatmaz ikinci cizgi kıpıkırmızı çıktı silik faaln da değildi şok oldum adet günüm gelmemişti ama çizgi kırmızıydı neyse eşim akşam işten geldi ben gülüyorum ne var ne gülüyon dedi kesin bişey oldu böyle sırıtıyon dedi testi çıkarıp verdim bu ne dedi bebek dedim  :ehi: ne bebeği be adet oldum dedin dedi anlattım durumu böyle böyle oldu dedim üste görme olayını yaşadığımı anlattım çok sevindi şimdi 23 haftalık oldum ve kızımızı büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz  :love7:



{safişim}

merhaba bizde temmuzda evlenmiştik 4 2 ay korunmuştum çünkü okuyodum sınavıöa denk gelmesin diye 2 ay korundum sonra 3 ay denedi fakat olmadı bi umutsuzluğa kapılıp yumurtlama testi aldım yaptım ve o ay içinde hamile kalmışım ve kurban bayramıydı hamileymişim ama haberim yoktu tabi koca koca butları terasa taşımıştık allah korudu vala bebişimi oyyyyyyy kurrban olurum onu bana verene allahım şükürler olsun düşmedi sonrasında bir gece kasıklarımda adet ağrıları gibi ağrılar hissttim ve ağlamaya başladım gene hastalanıcam diye eşimide çok üzümüştüm ben çok umutsuzdum kızken bile ya olmassa çöocuğum diye garip duygularım vardı sonra eşim sabah 4 de işe gitti ve evde ttest vardı içime bireyler doğdu ya yoksa üzülmeyeceğim diye kendimi motive ettim ve test yaptım sonrasında 2 çizgi silik çıktı ilk foruma yazmıştım kızlar bi bakı hamilemiyim diye emin olamadım eşimi aradım oda bana inanmadı heveslenip üzülmeyeyim diye yoktur boşver dedi sonra kan testi yaptırdım sabah 10 da böyleydi yani eşime süpriz yapamadım üzgünüm nasipse 2 yaparım inşallah bu arada 22 haftalık olduk allahın izniyle allah olmayanlara en kısa zamanda nasip eder inş :amin: :amin: :amin:

● GϋŁ ßαКιşŁιм ●

Kasim da Dugunumuz oldu, 2 ay hap kullandim ve bebis istiyorduk biraktim hapi,
birazda korkuyordum acikcasi bebisim olmaz diye, 2 ay hap kullandim ve bu beni 4 ay korudu,
su an evlilgiimizin 6. ayindayiz, ve 1 aylik hamileyim, 3 ay boyunca psikolojik ti sanirim
surekli belirti var zannediyordum, ve bu ay farkliydi,
yumurtlama gunumden 2 gun sonra asiri bulantim var di ve bir kez kusmustum,
o gece ertesi gune kadar hiç uyanmadan uyumustum,
cok yorgundum, surekli yorgun, bas agrisi ve halsizlik vardi.. bide cok duygusallasmistim..
adetime 5 gun vardi, içime dogmustu dun test yaptim ve pozitif cikti..
cok mutluyum :) allah isteyene nasip etsin gercekten cok guzel bir duygu :)   :binkybaby:

Balböceği

Evligimin ilk gununden beri cocuk istiyorduk 6 ay omadi 6 aydan sonra

hamile kaldim ama maalesef dusukle sonuclandiii ve kurtaj oldum martta dusukten sonra ilk adetimi olduktan sonra korunmadik sukur o ay oldu o ay bu ay isteee  :k06: :k06:

Hayrünisa

benimde adet günüm 5 gün gecmiştii.aara bir başım dönüyodu. ve sabahları ytaktan hiç cıkamıyodum aacyip ağırlık cöküyodu üstüme.. ve sık idrara cıkıyodum.belim ağırıyodu ,gögüslerimde sızı oluyodu dokunamıyodum hiçç  vee ben bunların hepsinii psikolojik sanıyodum meğersem hamileymişimm alalha şükrrr. :) :binkybaby:.5. günün akşamı yaptım testt birde ne göreyimm cif cizgii amaa ben iananmadımm .hemen hastaneey giitim idarardada yaptırdım gebelik testii.mutluluktann bi aacyiptimm .böyl eiştee arkadaşalrr

Rabis

ilk hamilelyim kurtajla sonlandi!sonrasida zaten hayatimin kabus dolu gunleri basladi,vijdan zabai ve s!2 sene boyunca ugrastim,en iyi doktorlara gitdim her kafadan bi ses cikti,gun geldiki umudumu kestim!cok agladim cok aci cektim,etrafimda hamile gorunce cok imrenirdim,esim baskasinin cocugunu sevince icim sizlardi!en son 3 ay once baska bi doktor buldum bi suru tahlil yaptik sorun yok stresten olmuyo dedi bana anti stres ilaci yazdi!ilaci kullanmadim bile,cunku artik inancim yoktu,cocuk fikrini kafamdan atdim!her ay beklemekten adet olunca uzulmekten bikmistim,yumurtlama gunlerinde iliskiye girerdim hep gorev gibi bakardim bu duruma!mayis ayinda hic dusunmedim bunlari ilk defa kafamda cocuk fikri yoktu,cunku umudumda yoktu!esimle didari ciktik orda cocuklarla oyun oynadik ilk defa uzulmedim olsun benim cocugum olmuyo ama hayatla barisik bi inasnim dedim!hep adet gunumu beklerdim ama bus efer hic aklimada gelmiyo!adet olucam gun ped taktim hatda kesin olucam diye,cunku hiccc beklemiyorum!1 gun gecti aklimin ucundan hamilelik gecmiyo ama,burda bi arkadasla konusurken bi test yapsana dedi dalgasina gidip aldim!sonuc pozitif!tabiki inanamdim,esimi aradim,bi daha test yaptim yine pozitif!simdi 5+3 gunluk hamileyim!hayatda bir seyi oyrendim ve bana ders oldu,asla umudunu kaybetme!ve gercekten stress cok etkili
:)