27 Nisan , 2024, 17:21:08

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


HADI DENENMIS BASIT TARIFLERIMIZI EKLIYELIM

Başlatan adalet, 29 Haziran , 2007, 23:00:27

« önceki - sonraki »

nagihan

BENDEN BİR YEMEK TARİFİ ARKADAŞLAR


PATATESLİ PATLICAN YEMEĞİ

Malzemeler:

5 patlıcan
2 orta boy kuru soğan
7 diş sarımsak
7-8 sivri biber (birkaç tanesi acı olsun)
yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
2-3 patates
4 orta boy domates (domatesler küçükse 5 adet)
yarım çay bardağı kaynar su
tuz
Hazırlanması:

Patlıcanları alacalı soyup irice küpler halinde doğrayın. Hepsini bir kaba alıp üzerine biraz tuz serperek ovun ve bu halde bir süre bekletin.
Soğanı soyup yemeklik doğrayın, sarımsakları soyun, biberleri temizleyip doğrayın. Hepsini zeytinyağıyla beraber yayvan bir tencereye koyarak kavurun.
Patatesleri soyup doğrayın, tencereye ilave edip bir süre daha kavurun.
Domatesleri soyun, irice küpler halinde doğrayıp tencereye ekleyin. Patlıcanları birkaç kez sudan geçirip tencereye ilave edin. Onları da bir süre kavurduktan sonra kaynamış suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp altını kısın. Tencerenin kapağını kapatıp patatesler pişene kadar pişirin. (patatesler pişince patlıcanlar da pişmiş demektir.) En son tuzu ilave edin.
Servis yaparken çok fazla karıştırmadan, patlıcanları ezmemeye özen gösterek tabaklara paylaştırın.


[eklenti yönetici tarafından silindi]


jbdun

adaletcim haklısın canım çok zor geliyo bi de yemek yapmak ama 1gün öncesinden yapıp dolaba koysam olur, bundan sonra yapabilirsem öyle yapıcam ;)

nagihan tarif için tşkler :hungry: karnım acıktııı :suclu:

Almiş'inAnniş'i

Nagiş'im için;

PATATES DOLMASI

6 adet patates
300 gr. kuşbaşı et (ama siz daha da küçük hatta minicik doğrayın)
10 adet mantar
1 adet havuç (minik küpler şeklinde doğranacak)
2 çorba kaşığı bezelye
2 çorba kaşığı salça
2 adet soğan (yemeklik doğranacak)
1 çorba kaşığı sıvı yağ

Patatesler ikiye bölünüp kayık şeklinde çukur olarak oyulur. Bütün bütün kızartılır (ben hafif olması için kızartmamayı tercih ediyorum). Tencerede kuşbaşı et kavrulu suyunu çekinceye kadar doğranmış soğan, sıvıyağ eklenerek kavurmaya devam edilir. Salça eklenir. Biraz pişince mantar, havuç ve bezelye eklenir (pratik olsun istiyorsanız hazır garnitür de kullanabilirsiniz). Tuz ve karabiber eklenir. Yayvan bir tencereye veya borcama patatesler dizilir ve hazırladığınız harçla içleri doldurulur. Az su eklenerek ister ocakta ister fırında pişirilir. Afiyet olsun...  :hungry:

En kısa zamanda resmini ekleyeceğim.  :icon_thumright:

burcu-emir

çok güzel olmuştu canımcım.ellerine sağlık  :flowers:



nagihan

Alıntı yapılan: REMZİYE - 23 Eylül , 2007, 22:36:47
Nagiş'im için;

PATATES DOLMASI

6 adet patates
300 gr. kuşbaşı et (ama siz daha da küçük hatta minicik doğrayın)
10 adet mantar
1 adet havuç (minik küpler şeklinde doğranacak)
2 çorba kaşığı bezelye
2 çorba kaşığı salça
2 adet soğan (yemeklik doğranacak)
1 çorba kaşığı sıvı yağ

Patatesler ikiye bölünüp kayık şeklinde çukur olarak oyulur. Bütün bütün kızartılır (ben hafif olması için kızartmamayı tercih ediyorum). Tencerede kuşbaşı et kavrulu suyunu çekinceye kadar doğranmış soğan, sıvıyağ eklenerek kavurmaya devam edilir. Salça eklenir. Biraz pişince mantar, havuç ve bezelye eklenir (pratik olsun istiyorsanız hazır garnitür de kullanabilirsiniz). Tuz ve karabiber eklenir. Yayvan bir tencereye veya borcama patatesler dizilir ve hazırladığınız harçla içleri doldurulur. Az su eklenerek ister ocakta ister fırında pişirilir. Afiyet olsun...  :hungry:

En kısa zamanda resmini ekleyeceğim.  :icon_thumright:
canımsın sen ya. sende yediğimiz çok hoçuma gitti ilk fırsatta deniyeceğim.


Almiş'inAnniş'i


adalet

razi ellerine saglik yaw tarifin harika  :hungry: en kisa zamnda deniyacam

adalet

simdi gelelim adem ustanin yemeklerine soman baligi yapmisti super  :hungry:
1-firina girmemis hali
2- pismis hali
3- tabaktaki hali

[eklenti yönetici tarafından silindi]

adalet

ciftlik kebabi ben sadece denemek icin tavada yaptim daha sonra firinda yapcam  :hungry:

[eklenti yönetici tarafından silindi]

jbdun

adaaaaaaleeeeettttt  :director:     :hungry: :hungry:
neler var o kebabıniçinde, tarifi ne zaman vercennnn :-*

Almiş'inAnniş'i

kız ne bu böyle resimleri koyup koyup kaçıyon  :caca:
tarifleri de yaz da bi işe yarasın  :hungry:
ben acilen somon un tarifini istiyorum  :cussing:

adalet

jbdun senin icin


çiftlik kebabı
patatesi,patlıcanı küp doğrayıp kızartıyosun.kırmızı biberi  mantarı havucu da kızartıyosun.eti soğanla kavuruyosun.hepsini bir kapta karıştırıp tepsiye alıyoruz.ben en üste eti döktüm.salçalı sos yaptım onu ekledim.üzerine de en son domates doğrayıp bezelyeleri ekledim.yeşil biberle süsledim  o kadar.
kızartma kısmı biraz uğraştrıyo ama lokanta yemekleri gibi oluyo emin olun.






adalet

razi somonu ben yapmadim ama yinede anlatayim  :k06:
somonlari ince kesiyon tebsiye diziyor ayri bir necerde havuclari hasliyon havuclar serit seklinde dilimlenmis biber domatez sogan hapsini baligin uzerine yayiyon en son salcayi bir limonla sulandiriyon baharatlari atiyon ve yemegi uzerine dokoluyor sonra firina veriyon pisince super oluyor oh olsada yesek ben balik sevmem ama cok guzel olmustu

ha bazende mantarla filan pisiriyor adem usta  :k06:

seyda

Adalet,
senin esin asci falanmi cidden? benimki böyle yemkeleri yapsa dah ne isterimki :honk:

adalet

canim daha once ascilik yapmisti en sonda asure yapti onuda fotosunu cektim yedigim en guzel asure  :hungry:  :k06: