Yürütec Kullanmak Avantaj mı Dezavantaj mı? Kullanmaya Ne Zaman Başlamalı?

Başlatan uğurböceği, 17 Ocak , 2007, 23:40:04

« önceki - sonraki »

-Butterfly-


Yürüteçler
Yürüteçlerin çocuk gelişimini geciktirdiği ileri sürüldü

İrlandalı doktorların yaptığı bir araştırmada, yürüteçlerin çocuk gelişimini geciktirdiği ileri sürüldü.

Yaptıkları araştırmalarda, yürüteç kullanımıyla çocuk gelişiminin gecikmesi arasında kuvvetli bir bağlantı bulduklarını belirten Mater Hastanesi'den doktor Mary Garrett, ailelere çocuk gelişimini geciktirmemek için yürüteç kullanmamaları çağrısında bulundu.

Dublin'deki Mater Hastanesi'den doktor Mary Garrett, yürüteç kullanan çocukların diğer çocuklara göre daha geç emeklemeyi, ayağa kalkmayı ve yürümeyi öğrendiklerini tespit ettiklerini kaydederek, gelişimdeki gecikmenin çocuğun yürümeye harcadığı zamanla ilgili olduğunu ifade etti.

British Medical Journal'da yayımlanan araştırmada, 190 normal bebeğin ailesiyle görüşmeler yapıldığı ve bebeklerin gelişiminde dönüm noktası olan emekleme, ayağa kalkma ve yürüme gibi hareketlerin ne zaman olduğunun sorulduğu, yürüteç kullanmayan bebeklerin kullananlara göre 4 hafta önce kendi başlarına emeklemeye ve yürümeye başladığının tespit edildiği kaydedildi.

Araştırmada ayrıca, yürüteç kullanmanın gelişimi geciktirmesinin yanı sıra bebeklerde yaralanma riskini artırdığı belirtildi



burcu-emir

bak tamda biz bunu konuşuyorduk busecim.teşekkürler bilgileri verdiğin için  :flowers:
peki bu irlandalı vatandaşlar,yürüteç kullanmazsak,bebeğimizi nasıl oyalacağımızı,oyun halısında fazla vakit geçirmeyen bebeklerin,daha fazla kucak istediklerini ,bu durumda annenin çıldırdığı zaman neler yapabileceğini de söyleseler de bizde faydalansak .ben o çıldıran annelerdenim de  :sad1:



Almiş'inAnniş'i

valla irlandalılar ne derse desin yürüteç kazaları azaltıyo bence  :laughing7:

sandalyenin koluna çantayı asmıştım, almira onu alıcam diye sandalyeyi devirmiş üstüne, allahtan yürüteçteydi de kafasına inmemiş  :amin:

anita

7.aydan beri kızımı yürütece koydum 11.aya kadar..
kucağa alışkın yerde durmayı hiç sevmeyen bi bebekti
ama yürümesi gecikti
13 aylık hala yürümüyor sıralıyor şimdilerde ve emekliyor
pişmanım
yürütec tembelliğe alıştırıyor bebeği
ve bacak kasları geç gelişiyor bence.



bengü

valla ben ilk kizimi 6 ci ayda yürütece koydum hic bi zararini görmedim 11 aylikken kizim yürüdü hemde hic emeklemeden.yürütecte olmasa cocuklari nasil oyaliycaz allah askina.simdi kizim 4 aylik 2 ay sonra onuda yürütece otutturacam bakalim bu nezaman yürüyecek.
mutlu olmak icin gülmeyi bekleme

sevda

Biz malesef fazla kullanamadık çünkü arhan pek adapte olmadı ve dr muzda çok tavsiye etmedi açıkçası erkek olduğu için... :-\

Zara82

kizim 13 aylik saliyir, bende yürütec kullanmadim doktor tavsiye etmedi. Ama kizim hala yürümüyor  :dontknow:



-Butterfly-

ARKADASLAR HAKLISINIZ AMA EGER YURUME BOZUKLUGU YAPACAKSADA  COK MANTIKLI GELMIYOR BANA SONUCTA BUKADAR BILIM ADAMI BOSUNA IS OLSUN DIYE BOYLE BIR ACIKLAMA YAPMIYORDUR HERALDE AYRICA DR.LADA BUNU DESTELIYOR..

BEN ACIKCASI BU ALTA KOYMUS OLDUGUM RESIMLERDEKI YURUTECLERI DAHA MANTIKLI BULDUGUMU BELIRTMAK ISTIYORUM SONUC OLARAK AYAK PARMAKLARININ UZERINDE YURUMEYE CALISMAYACAK BU ALETLE EN AZINDAN EYEKLARI TAM OLARAK YERE BASACAK DIYE DUSUNUYORUM...

ARKADASLAR SIZIN SECTIKLERINIZ BOULUMUNE YENI BIR SAYFA ACMIS BULUNUYORUM (ARADIINI BUL SAYFASI) ADI ALTINDA AKLINIZA GELECEK BIR KONUYU EKLEDIM UMARIM ILGINIZI CEKER

[eklenti yönetici tarafından silindi]



-Butterfly-

 :tongue3:

[eklenti yönetici tarafından silindi]



sevda

BUSECİM BU YÜRÜTEÇLER HEM YÜRÜMEYE YARDIMCI HEMDE SONRASINDA ARABA OLARAKTA KULLANILABİLİYOR BENDE SANA KATILIYORUM VE BUNLARI DAHA MANTIKLI BULUYORUM EN AZINDAN YARDIM EDİYOR DİĞERLERİ GİBİ HAPSETMİYOR.... :aferin:

ఇ-Oº°‘¨selin¨‘°ºO-ఇ

Bişey olmaz kızlarr bu kadar ince düşünmeyin derim kime nolmuşki  :dontknow:

En büyük varığım NAZ'ım
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ وَوَصَّيْنَا ال

burcu-emir

seline katılıyorum,sakınan göze çöp batar derler.ben günde en fazla 1 saat olmak üzere yürüteç kullanıyorum.hem o da kendini daha özgür hissediyor,benim kollarım da biraz rahatlıyor  ;)



bengü

aynen sana katiliyorum canim benim kizda oturdu valla hic bisey olmadi bende biraz dinleniyodum hic yoktan.ona kalirsa doktorlarin hangi söyledigi birbirini tuttu.hic bisey olmaz tabiki sabah koyup cocugu aksama kadar icinda hapsedersen olur ama ara ara cocugun kendini güveni geliyo istedigi gibi özgür oluyo.korkmayin
mutlu olmak icin gülmeyi bekleme

ఇ-Oº°‘¨selin¨‘°ºO-ఇ

Kesinlikle katılıyorum  :aferin: yani yürüteç kullanmak avantaj  :ehi:  :ehi:  :hieyt:

En büyük varığım NAZ'ım
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ وَوَصَّيْنَا ال

Almiş'inAnniş'i

ya busecim bu uzmanlar zamanında "mama kullanın!" diye bi furya çıkarmışlardı, hatırlarsanız...
daha iyidir falan demişlerdi...

şimdi de "anne sütü!" diyorlar başka bişi demiyorlar... "hiç bir mama anne sütünün yerini tutamaz!" diyorlar. eskiye dönüş yaptılar  :laughing7:

bencede günde toplam 1 saatin kimseye zararı olmaz  :icon_thumright: