Hamilelik Öncesi ve Sonrasında Sigara İçenler

Başlatan ★ღ♥ღครк๓єlєợเღ♥ღ★, 09 Eylül , 2009, 23:29:37

« önceki - sonraki »

°º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º°

bende iciyodum hamile kalmadan önce duydugum an biraktim zorlanda olsa zaten midem filan bulaniyodu unuttum ama arada aklima geliyo rüyama giriyo herzaman  ::) ama genede icmedim icmicemde esimde birakti cok sükür  :nazar: :nazar: hem saglikliyiz hemde paramizi vermiyoz  :muzz: :muzz: :muzz: ins dogumdan sonrada icmem  :amin: :amin:
:nazar: :nazar:

:nazar: :nazar:

qonca

bende içiyodum daha önce ama şuan içmiyorum
hamile olduğumu öğrendim o gün bıraktım
daha önceki gebeliklerimde kullanmıştım kısmet olmadı düşük yaptım
bellimi olur belkide etkisi olmultur
şimdi hiç ama hiç içmedim şükürler olsun 5. ayımıza girdik
ama canımda istemiyor değil  :'( 
bazen o kadr canım çekiyo ki ...
sırf bebeğim için kullanmıyorum  :binkybaby:
kızlarında dediği gibi bi doğuruyum hemen hastenede tuvalette içicem diyorum kendi kendime
gerçi ozmnda süte geçer diye korkumdam içemem
inş bu gidişle de tamamen bırakırım  :amin:



burcum

ben sigarayı çok içmeme rağmen (günde en fazla 7-8 tane) hamile kalırsam kesin bırakırım diyordum ama öyle olmuyormuş ki ben her konuda pinpirik olan ben ilk başlarda günde 1 tane yakıyordum 2-3 fırt çekip söndürüyordum ama vicdan azabını anlatamam :BangHead: aylar ilerledikçe günde 2-3 tane gene 2-3 fırt çekip atıyordum 32.ci haftada ailevi bir sıkıntı yaşadım o sıra günde 3-4 tane tam içmişimdir :violent1: zaten plesenta kireçlenmesi başladı 32.ci hafta da 1.ci aşamadaydı dr um sen sigara içiyormuydun dedi bende anlattım bırakıyorsun dedi tamam dedim ama gene olmadı günde 2-3 tane 2-3 fırt çekip söndürmeye devam ettim 34.cü hafta da 2.ci aşamaya geçmişti 37+4 de acil sezeryana girdim plesenta kiraçlenmesi son aşamadaydı ve suyu çok azalmıştı  :BangHead: ben sigara yordum hep vicdan azabı çektim bırakabiliyorsan bırak derim ilk 3 ay anneden kimyasalları aldığı aylar ALLAH kolaylık versin

banu_fth

ay cok uzuldum burcum yaa .. şu an ıyımı meleğin ??

cok pıs bır ıllet bu yaa .. kım yaptıysa bunu ınsan bırakamıyor cok savasıor kendıyle.. ben bır genel cerrahın sıgara hakkındakı yorumlarını ve bılımsel acıklamasını da dınledım o dönemde .. ondan da Allah razı olsun etkılı oldu gercekten bana ve esıme  :amin: :amin:

umarım hıc baslamayız. ve sızde daha fazla zarar görmezsınız umarım  :amin: :amin:

burcum

Alıntı yapılan: eylül_üm - 05 Kasım , 2011, 17:03:09
ay cok uzuldum burcum yaa .. şu an ıyımı meleğin ??

cok pıs bır ıllet bu yaa .. kım yaptıysa bunu ınsan bırakamıyor cok savasıor kendıyle.. ben bır genel cerrahın sıgara hakkındakı yorumlarını ve bılımsel acıklamasını da dınledım o dönemde .. ondan da Allah razı olsun etkılı oldu gercekten bana ve esıme  :amin: :amin:

umarım hıc baslamayız. ve sızde daha fazla zarar görmezsınız umarım  :amin: :amin:

canım ALLAH a çok şükür sağlıklı doğdu kelebeğim 2645 gram doğdu küveze girmedi hemen yanıma geldi ve hemen emdi çok şükür :amin: :nazar: belki ben şanslıydım ama sigara içen anne adaylarının bebeklerinin az kilolu ve erken doğum riski artıyor bebek doğunca küveze girme ihtimali oluyor

banu_fth

yaa ıyıkı paylastın ınsanlar okuyup bıraz korksunlar ..

massallah cok sukur saglıklı olmus.. Alaha emanet olsun kuzucuk..  :amin: :nazar:

Allah saglıkla buyutmenı nasıp etsın cnm  :nazar:

sıgaranın sonu yok ıllakı bırakmak gerekıyor .. neden sonrayı beklıyceksınız hemen bırakın ..  herkes nefret eder ınsallah en kısa zamanda  :amin: :amin: :amin:

burcum

sağol canım ALLAH sana da sağlıklı yavrunu sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin :amin:
ben şuan günde 5 tane içiyorum frenliyorum kendimi ama bırakmak bana çok zor görünüyor :honk:

xxcansuxx

Bende eylülün yazdıklarına katılıyorum ne kadar savunmasız o bebeler bize muhtaç biliyorum bırakayım demekle bırakılmıyorda... şerife sen çok bekledin bu bebişi mucizen geldi o sana rabbimin emaneti bu emanete böyle bakmayacaksın eminim... sen artık kendinden çok onu düşüneceksin annesi yavruna kıyamazsın sen... al at aklına bile getirme az az içmedikten sonra kanında temizlenir nikotin falan neymiş vücudun istemez bile  :opucuk: :opucuk: sen süt ve süt ürünlerine yönel yeşillik ye bol bol, meyve ye  :opucuk:


bebeğimbenim(şerife)

hepinize cok teşekkürler arkadaşlarr  :opucuk: :opucuk: :opucuk:sabahtaan buyana içmedim sigaraaa dayanacammm allahın izniylee :amin: allahım meleklerimizi korusunnn hepimizinnnn :amin: :amin:allahım yardımcımız olsunnnn  :amin: :amin: :amin:sigara gibi bi lanetee alıştıgım için cok pişmanım zamanında annem babam cok uyarmıştı dinlememiştimm şimdi cekiyom sıkıntısıınıı :BangHead: :BangHead:içmeyen arkadaşlar var isee sakın başlamasınnn :sad1:
ALLAHIMMM MELEGİMİZİ KORU YARABBİM "Lα iℓαнє iℓℓα єηтє ѕüвнαηєкє iηηi кüηтü мiηєz zαℓiмiNMake a pregnancy ticker:nazar: :nazar: :amin::amin:

Aytii


eguzel89

öğrendiğim dakika bıraktım zaten eşim içtiğinde midem bulanıyordu sonra geçti bulantılarım ama  hep bebeğimi aklıma getirerek içmedim şimdi emzirmeme rağmen içmiyorum bırakınca devamı geliyor merak etme  biraz sık dişini:)
kurban olayım sana Allahım nazardan korusun:)

kalimero:)

hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım ancak arada her gün değil yarım tane içiyordum sonra vicdan azabından uyuyamıyordum şimdi tamamen bıraktım annelik içgüdüsü diyen arkadaşıma katılıyorum ;)

°º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º°

Bende hamisken biraktim hatta esim bile bebek icin birakti ins dahada baslamayiz arada seytan dürtüyo ama yok icmicemm  :basardim:
:nazar: :nazar:

:nazar: :nazar:

lagrima

33. haftama kadar içmedim içemedim son 2 haftadır içiyorum günde 3 4 tane yarım yamalak içime çekmeden.. en özlediğim şey kahvem ve sigaram.. :-ooo :-ooo

°º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º°

Icme cnm ya okadar icmedinde simdimi iciyon  :caca: tamda bebegin kilo alma zamani icme derim ne kaldiki.
:nazar: :nazar:

:nazar: :nazar: