PASTALAR VE KEKLER

Başlatan fatma, 11 Ocak , 2007, 15:39:27

« önceki - sonraki »

adalet


duru boncuk

çok isterim ama nerdeeeeeeee  :sad1:

jbdun

ben uzun zamandır bu sayfaya uğramamışım ve tiramisular, şekerpareler, sütlaçlar , ıslak kekler, elmalı tartlar almış başını gitmiş :toothy10: :ehi:

:hungry: :hungry: :hungry:

ellerinize sağlık hnımlar :icon_thumright:

duru boncuk

adaletcim tariflerini yazarmısın sana zahmet ya çok canım çekti valla :hungry: :hungry:

Almiş'inAnniş'i

arkideşler bebek doğum günleri için yapılan şu güzeeelll kurabiyelerin terifini bilen var mı?
olup da söylemeyenin kaynanası 100 yaşına kadar yaşasın emiiiiiiiiiiiii  :director:  :toothy10:

Tebessüm :)

şöyle bişi, ama şeker hamuru tarifim yok :'(

İçindekiler:

250 gr. un, 150 gr soğuk tereyağ, 80 gr pudra şekeri, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tarçın, bir tutam karanfil, 30 gr badem

Hazırlanışı:

Un, pudra şekeri, tarçın ve bademi karıştırın. karışımın içine yumurtayı kırın, soğuk tereyağ ile yoğurun. 30 dak. buzdolabında dinlendirip merdaneyle açın, şekillendirip 170 derecelik fırında pişirin.



duru boncuk

hadi kurtuldun ayşegül remziyenin bedduasından  :toothy10: :toothy10:

Almiş'inAnniş'i

Malzemeler:

250 gr oda sıcaklığında tereyağ1
150 gr toz şeker
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı süt
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı saf vanilya
500 gr un

Yapılışı:

Yağı, yumurtayı, şekeri ve sütü elle çırpın. Başka bir kapta elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Çırpılmış diğer karışımın içine unlu karışımı ekleyerek yoğurun. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra, hamuru iki parça yağlı kağıt arasında, 0,5 cm kalınlığında açın. Sonra yarım saat kadar daha buzdolabında bekletin. Bu şekilde yapılışını Home TV de görmüştüm. Piştikten sonra üst yüzeyleri ve genel olarak şekilleri çok düzgün oluyor böylelikle. Dolaptan çıkardıktan sonra şekilli kalıplar yardımıyla kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, 5-10 dakika önceden ısıtılmış fırının orta rafında 150 C'de, üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Üzerini süslemek için beyaz ve sütlü çikolata ile çeşitli süs şekerleri kullandım. Aslında yağlı kağıttan külah yaparak süsleme yapabilirsiniz çikolatayla ama ben iğnesi çıkarılmış şırınga kullanmayı tercih ediyorum, bu da küçük bir tüyo. Süsleme için çikolatayı benmari usulü erittikten sonra içine 2 çorba kaşığı kadar da süt kreması ekledim ben ama şart değil. Benim her zaman en sevdiğim bölümdür aslında bu süsleme işi ama hep de aceleye geliyor nedense.



[eklenti yönetici tarafından silindi]

Tebessüm :)

http://zeytinagaci.blogspot.com/2006_01_01_archive.html bir de bu var..
özgül kayınvalide sizlere ömür zaten canım :'(

Almiş'inAnniş'i

ŞEFTALİ KURABİYE
Malzemeler:
250 gr margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un(Yaklaşık 3-4 su bardağı)
1 kabartma tozu
1 vanilya
Arasına sürmek için nutella
üzeri için bir çay kaşığının ucu kadar kırmızı gıda boyası
1 kase toz şeker

Yapılşı:
Hamur için gerekli malzemeler yoğurulur yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve üzerlerine bastırılmadan fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerleri beyaz kalacak şekilde kabarana kadar pişirilir. Kurabiyeler soğuyunca birtanesinin altına nutella sürülüp diğeriyle yapıştırılır. Önce sulandırılan gıda boyasına sonra toz şekere batırılır.Kurabiyeler hazır, afiyet olsun...


[eklenti yönetici tarafından silindi]

Tebessüm :)

e kızım zaten varmış sende tarif. niye beni uğraştırıyosuuuun :caca: aslında çok da gerek yok uğraşmaya, normak bildiğin bir kurabiye hamuru yapıp, hayal gücünü kullanarak istediğin şekilde süsleee gitsin. bence çikolatayla süslemek çok mantıklı, ince şiringayla güzel güzel işlenir.. ohhh yeme de yanında yat :hungry:

Almiş'inAnniş'i


Almiş'inAnniş'i

Alıntı yapılan: ayşegül - 20 Ekim , 2007, 22:22:19
e kızım zaten varmış sende tarif. niye beni uğraştırıyosuuuun :caca: aslında çok da gerek yok uğraşmaya, normak bildiğin bir kurabiye hamuru yapıp, hayal gücünü kullanarak istediğin şekilde süsleee gitsin. bence çikolatayla süslemek çok mantıklı, ince şiringayla güzel güzel işlenir.. ohhh yeme de yanında yat :hungry:

bende şimdi bakıyom işte, bulduğumu paylaşıyom  :director:
ne kızıyon???  :y25:

Tebessüm :)


Almiş'inAnniş'i

KIRMIZI KALBİM
Malzemeler:
3 yumurta
2 bardak şeker
3 bardak un
1 bardak süt
1 bardak yağ
Kabartma tozu
Vanilya
Kırmızı gıda boyası


Krema:
1 paket krem şanti
1 bardak soğuk süt
Arasına koymak için:
Bitter çikolata


Yapılışı:
Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz. Süt, yağ ve Vanilyayı ekliyoruz. Elenmiş un ve kabartma tozunu da ilave ediyoruz. Enson çok az kürdan ucu ile gıda boyasını da ekleyip, kalp kalıbımızda 180°C 'de pişiriyoruz. Krem şanti ile sütümüzü çırpıyoruz. 10 dk. buzdolabında bekletiyoruz. Kekimizi ikiye bölüyoruz. Krem şantimizi arasına sürüp küp küp doğranmış bitter çikolatamızı serpiyoruz. Kekimizi kapatıp, krem şanti ile kaplıyoruz. Tekrar dolaba kaldırıyoruz.
Şeker hamurumuzu yoğurup inececik açıyoruz. Pastamızın üzerini kaplıyoruz. Bir parça şeker hamuruna kırmzı gıda boyası katıp, kalp ve gül yapıyoruz. Pastamızın üzerini süslüyoruz. Pastamız hazırrrr... Afiyet olsun.......

[eklenti yönetici tarafından silindi]