prematüre bebekler

Başlatan aysekayaci, 22 Ekim , 2008, 19:59:44

« önceki - sonraki »

zelis

oncelikle gecmis olsun aysecim , bebisinin hastaneden cikmasina cok sevindim canim.
benim oglumda 31 haftalik dogdu , 1.5 kiloydu ,
benim anlamadigim senin kizi agzindan mi besmeleye calistilar , benim oglani  oncelikle burnundan beslediler, ilaclari serumla verdiler , benim oglumada kan verdiler hatta kuvezdeyken bide sarlik gecirdi benim yaramaz olgum
simdi Allaha sukur cok iyi biraz zayif ama masllah boyu normal yasitlarindan uzun ,
simdi diyorum bu 7 aylik dogdu kimse inanmiyor...
senin kizinda insallah en guzel sekilde saglikli bir genz olacak canim inancini yitirme hicbir zaman ....
her sey gonlunce olsun Allah sana ve ailene saglik versin ,,, :amin:


aysekayaci

tesekkür ederim zelişciğim sanada geçmiş allah bir daha yasatmasın canım. peki senin oğlunun göz problemi olmusmuydu su an bizim tek problemimiz göz yarın tahlilleri yapılacak tıp fakültesinde kan tahlili filan herhalde böyle birsey yasadınız ise yardımcı olursan sevinirim canım ya çok korkuyorum uyutacaklarmış kızımı yani anastezi uygulayacaklar anlayacagın korkuyorum anasteziyi kaldıramayacak diye
buda bir tanem annesinin nazlı ama güçlü kızı

akrep79

canım aynı şeyler bizede söylendi korkma şuan görme kaybı yok miyop var ocakta kontrole gidicek bakalım ne durumda bide ayşecim ameliyatada gerek yok bu çocukların sürekli takip altında olması gerekiyo kızım ameliyat olmadı biliyosun ama onuda sürekli kontrollere çağırıyolar. eğer durumunuz varsa sana üniversite hastanesinde bi doktor bulmanı tavsiye ederim ben çocukları özelden muayene ettiriyorum prof a o zaman daha iyi ilgileniyolar bi sorun yaşadınmı herkes seferber oluyo ve bu çocukların 7 yaşına kadar kontrol edilmeleri gerekiyo.

akrep79

sana en başta hangi bölümlere gittiğimizi anlatayım doktorumuz bizi önce kalça çıkığı varmı diye filme gönderdi, onda sorun çıkmadı. fizik tedaviye göderdi fizik hareketleri verildi çünkü prematür bebeklerde eklemler zayıf olabiliyo hareketlerle yardımcı oluyosun.göze sürekli gidiyoruz başta ayda bir gittik sonra sorun azaldıkça aralar çoğaldı şimdi yılda bir gidiyoruz.beyin filmi çekildi beyin kanamasına karşı anlatmışmıydım bilmiyorum oğlum küvezdeyken beyin kanaması geçirmişti şükür bi problem çıkmadı.kalbe gittik oğlumun kalbi delik olduğu için şimdilik kapanıyo yavaş yavaş.özel aşılarının hepsini yaptırdık ama malesef sağlık ocağında yaptıramadık çünkü prematür doğdukları için bağışıklık sistemleri zayıf o yüzden doktorumuz bi takvim belirledi ve aşıları ona göre yaptı ve sende sakın unutma bağışıklık testlerini yaptır (immün )testi ona göre canlı aşılar yapılmıyo  biz hala verem aşısını yaptıramadık çünkü yeterli seviyeye çıkmadı sonuçlar.doktor parası hariç bi ücret ödemiyosun zaten artık ssk lılara bakılıyo biliyosun, yani sizin için bi problem olmassa üniversite hastanesine gitmenizi tavsiye ederim.

akrep79

ayşecim eğer sütün varsa emzirmeni tavsiye ederim ama emziremiyosan (prematil)veriyo doktorlar ilk iki ay 3 saat ara ile sonra 2 saat ara ile ( ml ) çoğaltarak veriyosun sana dediğim gibi doktorun yardımcı olacaktır çünkü her bebeğin yemesi farklı bi süre sonra mama değişiyo onuda doktor değiştirirse daha iyi oluyo.bide şunlara dikkatet sarılık,solunum sıkıntısı,emmeme,ateş bu gibi durumlarda hemen hastaneye götür.doktor has. çıkarken ilaç vermiştir onları mutlaka aksatmadan kullan bize doktorumuz (kalsiyum,polivit,folbiol,baktirim,zinko,devit-3 )vermişti.

akrep79

evde yapabilceklerine gelelim yeni kıyafetleri yıkamadan ve ütülemeden giydirme ben 6 aya kadar ütüsüz hiçbişey giydirmedim kullanabilirsen bebek deterjanı kullan, benim çocuklarda alerji yaptığı için başta normal şampuan kullanamadım (sebamed) kullandım eğer sende farkedersen öyle bişey tavsiye ederim ve banyodan sonra mutlaka bebe yağını ihmal etme çünkü prematür bebekler diğer bebekler gibi yağ tabakasına sahip değil derileri çok kuruyo.bulunduğu odanın ısısı 20-25 derece olsun, üstüne üç kat giysi giydir ama çok kalın şeyler değil çocuğu terletme.biberonları her kullanımdan sonra kaynat ben sirkeli suda kaynatıyodum kullandığın herşeyi steril etmeden kullanma.odasına mümkünse hiçkimseyi sokma bi 2 ay sonra yavaş yavaş insan içine çıkar hasta insanların kucağına sigara kullananların kucağına kesinlikle verme, benim eşim sigarayı bıraktı çocuklar yüzünden. eğer yardımcı olabilirsem ne mutlu bana aklıma gelen olursa yine yazarım senin aklına takılan bişey varsa hiç çekinmeden sorabilirsin.

zelis

aysecigim , benim oglanda bi gorme bozuklugu  falan olmadi cok sukur
sadece biraz konsatrasyon eksikligi var oda normal dogan bir cocukta bile olabilcelek sekilde...
ve bende arkadasima katiliyorum artik bebeginin doktoru sensin , herseyine cok dikkat etmelisin ,
ben emziremedim ama bi makina kiraladik ilk dort ay o makina ile ben kendimi sagarak sutumu verdim , oyle bir imkanin varsa sanada tavsiye ederim , cunku kucuk bebeklerin cene kaslari cok gelisemedigi icin emzirmek bi hayli zor,
benim yigenimde 7 aylik dogmustu ablamda bebegine (milupa)adinda bir mama vermisti...
yani bizim ailede ben ucuncu kisiyim erken dogum yapan , benim esimde 7 aylik dogmus:))
benim oglan babasina cekmis yani:)) :dontknow:


akrep79

 PREMATÜRE BEBEKLERE YAPILMASI GEREKEN SAĞLIK KONTROLLERİ
Göz Muayenesi: ROP yani prematürelik retinopatisinin gelişip gelişmediğinin tesbiti için bir göz doktorunun muayene etmesi şarttır. İlk kontrol bebek doğduktan sonraki 4-6 hafta aralığında yapılmalıdır. Erken teşhiste tedavisi olan bu göz rahatsızlığı geç teşhis edilirse körlüğe kadar varabilen sonuçlara ulaşabilmektedir. Sürekli ya da ara sıra ortaya çıkan şaşılıkta ise 3. aydan sonra ayrıntılı göz muayenesi yapılmalıdır. İlkokula başlamadan önce görme keskinliği muayenesi yapılması gerekir.


Fizik muayene: Prematüre bebeğinizi çocuk doktorunuzun dışında bir de fizik tedavi uzmanı doktorun muayene etmesi çok faydalı olacaktır. Spastisite, refleks canlılığı ve bunun gibi motor gelişimi etkileyebilecek sorunlar erken teşhis edilirse tedavileri fizik tedaviyle yapılmaktadır. Bebeğiniz en az 1 veya 2 aylık olunca bu kontrolden geçmesinde çok büyük fayda bulunmaktadır. Özellikle 1. ve 2. grup prematüre bebekler ile nörolojik sorunlar yaşayan bebeklerin fizik tedavi uzmanı doktorların gözetiminde olması gerekmektedir.



Nörolojik Muayene: Prematüre bebekler ile nörolojik sorunlar yaşayan bebeklerin pediatrik nörolog muayenesinden geçmesi gerekir. Bir sorun olmasa dahi bir müddet nörolojik muayeneler yaptırılmalıdır. Özellikle yoğun bakımda sarılık, havale veya beyin kanaması geçiren bebeklerde nörolojik muayene şarttır. Bu tip sorunlar yaşanmamış olsa bile çocuğun en azından ilk 1.5 yaşta, çocuk nöroloğunun takibinde olmasının zararı olmayacağı gibi, pek çok faydası dokunacaktır.Bu konuda anne-babaların gözünden önemli olabilen bazı detaylar kaçabilmektedir.


İşitme Muayenesi: Doğum ağırlıkları 1500 gramın altında olan bütün bebeklerin işitmeleri dikkatli değerlendirilmelidir. Bunun dışında ailede sağırlık öyküsü varsa, bebek menenjit (beyin zarı iltihabı) veya hiperbilirübinemi (sarılık) nedeniyle kan değişimi geçirmişse, zor ve uzun sürmüş doğumla doğmuşsa, rahim içi enfeksiyon öyküsü varsa işitme muayenesi mutlaka yapılmalıdır. İşitme muayenesinin bebek üç aylık olmadan yapılması önerilmektedir. Bu tip işitme muayeneleri yine üniversite hastahanelerinin odyoloji servislerinde yapılmaktadır).

Bunların yanında eğer bebeğinizde gelişen başka sağlık sorunları varsa (kalp, akciğer, sindirim sistemi vs.) bu konularda da çocuk doktorunuzun sizi yönlendireceği uzman doktorlara gitmeniz gerekecektir.

CANIM BUNLARIDA BULDUM İNŞALLAH Bİ FAYDASI OLUR

akrep79

AYŞECİM NELER YAPTINIZ TAHLİLLER NASIL ÇIKTI? NE ZAMAN AMELİYAT OLUCAK KAYRA BELLİMİ İNŞAALLAH HERŞEY GÜZEL GEÇER Bİ SORUN ÇIKMAZ  :amin:

sude

amelıyatmı canımya cok gecmıs olsun allah yardımcınız olsun allah korusun yavrunu saglık versın rabbım sıze :amin: :amin: :amin: :amin: :amin:
PRENSESİM GUZEL KIZIM CEYLİNİM
PRENSİM CANIM OĞLUM KERİMİM
AŞKIM CANIM KOCAM İYİKİ VARSINIZ

aysekayaci

canım dün ameliyat oldu çok şükür şimdi iyi ama ameliyatta 2 3 sefer solunumu gitmiş ameliyattan sonra mos mordu hemen müdahale ettiler neyse iyi kendine geldi dedik beslerken yine  solunumu gitti tekrar yogun bakıma aldılar sabah 9 a kadar beslemedik sonra beslemeye basladık sükür şimdi evimize geldik pazartesi günü tekrar muayenesi var anma doktor ameliyatın iyi geçtigini bir sorun olmadıgını sadece biraz kontrol altında olması gerektiğini söyledi çok şükür iyi şimdi kayram
buda bir tanem annesinin nazlı ama güçlü kızı

akrep79

çok sevindim ayşecim  :hieyt:  :hieyt:  :hieyt: gözün aydın bunuda atlattınız çok şükür rabbim başka hastalıklarla imtahan etmesin inşallah  :amin: teyzoşumu benim yerime kokla olurmu o şimdi çok güzel kokuyodur  :k06:

aysekayaci

iyişallah canım ben anneliği 2. kayrada anladım yiğitin hiç sıkıntısı olmamıştı en fazla hastalığı 1 gece sürerdi ama bunada cok sükürler olsun yavrum saglıgıyla sıhatiyle kollarımda ya buna bile çok şükür ama hastanede üşütmüşüz galiba burnu tıkanmış şimdi eczaneden solüsyon aldırdım onu damlatacagım birde kayra 2040 gr oldu.ne tuhaf demi biz kilolarla vermeye calışırkaen çoçuklara gramla aldırmaya calışıyoruz :k06: :k06: :k06: :k06:allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin bütün bebekleri anne ve babasına bagışlasın :amin: :amin:
buda bir tanem annesinin nazlı ama güçlü kızı

akrep79

amin ayşecim.canım kayranın kilosu gayet iyi  :nazar: ayda alacağı kilo 1 i geçmemeli ona dikkatet. sana yukarda yazdıklarımıda okumuşundur umarım 2 ay çok dikkatli ol şimdi havalar soğuk aksıran tıksıran olur aman ha sakın yanlarına sokma.

sude

cok sevındım aysecım hadı gozun aydın atlattın bunuda ınsallah allah yardımcınız olsun dıkkat et aman hasta olmasın kımseyı yanına alma cocugun odasına kımsenın kucagına faan verme bı hasta olursa allah korusun gene sen cekıceksın aman cok dıkkatlık ol yavrunu allah bagısladı bak sıze allah ayırmasın canım mutlulugunuzu daım etsın :amin:
PRENSESİM GUZEL KIZIM CEYLİNİM
PRENSİM CANIM OĞLUM KERİMİM
AŞKIM CANIM KOCAM İYİKİ VARSINIZ