EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

emel efe

http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=9568398#aciklama
GONCACIM cok saol senın onerdıgınde guzel ama boyu kısaydı bu daha bı uzun teklıf verdım ama yarın cevahıre gıdıcem efenın gelen hedıyelerınden ufak olanlarlar var onları degıstırıcem hem bı ordada bakarım canım tekrar saol

jbdun

iyi akşamlar herkese
çok zaman oldu yazmayalı ama allaha şükür iyiyiz, sadece yoğunluktan fırsatım olmuyor yazmaya.
Ecrin de artık iyice dillendi ve wc eğitimi başladı, o da çok ii gidiyor, 2gündür gündüzleri hemen hemen 1kere bezini değiştiriyoruz o da kuru oluyor. Yani hep wcye yapıyoruz. İnşallah hep böyle gider...
Ben de okulla uğraşıyorum, bi müfettiş telaşı aldı haftalardır, ha gelecekler ha geldiler derken dün geldiler, 2gün derse gireceklerini beklerken, bugün adam sana ptesi gelcem dedi, rahat bi haftasonu geçirmek varken strese dönüştü. Aslında stres yapmam ama en problemli sınıfların hepsi benim programda ptesine toplanmış ve müfettişi de pek takmazlar, Allah yardımcım olsun artık...

şimdilik bu kadar daha fazla kalamıycam, hepinizi ve yavruları öpüyorum...

Emine

Goncacım teşekkür ederiz getirdiğin haberler için teşekkürler
Ayşegülcüm teşekkürler hoş geldiniz iyi olmanıza ve babanın toparlanmasına sevindim
Emelcim teşekkür ederiz 1 yaş tickerıydı düzelttim şimdi 1 yaş sonrası için.
Jbduncum iyi olmanıza sevindim canım .Ayrıca Ecrin hanıma da tebrikler artık tuvalete yapmaya başladı demek  :hello2: Bizim çiş iyi gidiyor ama kakayı tutturamadığımız oluyor kaka var diyor gidiyoruz tuvalete bekliyoruz 5 dakika bitti diyor kalkıyoruz tam bezi bağlıyoruz kaka yaptı diyor tertemiz bezi kirletiyor bakalım kaka ne zaman oturacak.Bir de uyuyacağımız zaman kandırıyor çiş geldi kaka geldi diye yataktan kalkmak için olmadı susadım diyor.

almeriya

merhaba arkadaslar.bizde geldik araniza eger kabul ederseniz???5 ,5senelik evliyim,bilal said adinda bi oglsum var.18aylik ´sayilir,12-11-2006 dogumlu.aslinda´ben bu sayfayi farkememistim hazirn -temmuz -agustos bebeklerine yazyiorum hep.simdi burayi farkettim .adaslarimiza bi selam verelim dedik.hepinizi öpüyoruzz :opucuk: :love7: :love3:

emel efe

 tesekkur ederım emınecım tıcker ıcın delı oldum yapamayınca cokugrastım ama olmadı  :cildir: buda emıneye :flowers:

anita

Merhabalar,
Goncacım bu ağlatarak uyutma yöntemi 6 aydan sonra uygulanıyor bebeklere.. Ben 18 ay kıyamadım (gerçi pişmanım ama) yengenin 4 aylıkken kıyamaması çok normal. hele de ilk çocuksa.. benim ikinci bebeğim olursa herşey çok farklı olur diye düşünüyorum..
Emel, gonca bende büyük yastık koyuyorum Kayra tamamen onu üstüne çıkıyo sarılıyo yastığa, gece de çok dönüyor. sabah uyandığında buz gibi oluyo yavrum.. napıcam bilmiyorum..
Jbudun, aferin Ecrine.. ne çabuk öğrenmeye başladı wc ye yapmayı.. bende haziran gibi başlıcam çalışmalara. havaların ısınmasını bekliyorum..
Emine nasıl başladınız tuvalet eğitimine.. bu konuda önemli noktalar nedir? ne tavsiye edersin bilgi verirsen sevinirim cnm. teşekkürler ..
Almeriya aramıza hoşgeldin..  :hello2:
Ayşegül babanın iyi olmasına sevindim cnm.

Kayranın ağzına, burnuna, kulağına bişeyler sokma huyu hala devam ediyor. 1 haftadır hiç tepki vermiyordum ama artık iyice abarttı ve eli burnundan kulağından hiç çıkmıyor. bugün çıldırdım biber sürdüm kızdım vurdum eline, ağladı ağladı.. "daha yapmıcam" dedi. ama nafile gene yapıyor.. Herşeyi anlıyor ve konuşuyor ama inadıma mı yapıyor anlamıyorum. Bugün ağzına koymuş yumuşak bir oyuncak ısırmış  ve bana " ağza koyulmaz" "anne kızıcak" diyor gözlerime baka baka.. oyuncağı yemeye devam ediyor. Sanırım haftaya Pedagoga götürücem.  Hemde yeme problemi ve herşeye ağlama olayını da danışmış olurum.. son çare bu napıyım..
:toothy10:

Herkese sevgiler selamlar..









Emine

04 Mayıs , 2008, 13:05:23 #11226 Son düzenlenme: 04 Mayıs , 2008, 13:10:53 Emine
Almeriya hoşgeldiniz.Biz de sizi öpüyoruz  :-*
Emelcim rica ederim.
Anitacım senin kızgınlığını da anlıyorum Ceylin de beni bazen çileden çıkarıyor ama vurma yazık.Tuvalet meselesini sormuşsun Ceylin ilk olarak bezini çıkarıp çömelerek yere yapmaya başlamıştı aylar önce doktor yavaş yavaş başlayabilirsiniz tuvalet eğitimine sıkmadan dedi.İlk olarak ben tuvalete giderken hep Ceylinde geldi zaten peşimden ayrılmıyor.Konuşuyorum işte çişim geldi tuvalete gidiyorum diye o da çişi geldiğinde tuvalete gidileceğini böyle böyle öğrenmeye başladı.İlk başlarda belli aralıklarda tuvalete götürdüm eline hoşlanacağı şeyler verdim tuvalete gitmeyi cazip hale getirmek için.Annecim çişin ya da kakan geldiğinde söyle beraber tuvalete gideceğiz dedim hala da söylüyorum.Şimdi kendisi söylüyor çişim ya da kakam geldi diye ama bazen tam yaptığı sırada söylüyor anne çiş yaptı kaka yaptı diyor yani tam oturtmuş sayılmayız hala bez bağlıyoruz ara ara bezsiz dolaşmasına izin veriyorum.Öyle daha rahat ediyor tabi, diyorum tuvalete yaparsan her zaman böyle gezebilirsin.Her tuvalete yaptığında çok mutlu olduğumu hissettiriyorum.Altına yaptığında da annecim hani sen abla olmuştun tuvalete yapacaktık diyorum sinirlenmiyorum.Tuvaleti geldiğinde anne çiş geldidiyor tuvalete doğru koşuyor klozet aparatını kendisi klozete yerleştiriyor üzerine ben oturtuyorum.İşi bitince ıslak mendille , tuvalet kağıdıyla temizliğini kendisi yapıyor.Şimdi biraz biraz kendi kendine giyinme alıştırmalarına başladı pantolonunu kendisi indiriyor kendisi giymeye çalışıyor.Lazımlık kullansak sanırım daha kolay alışabilirdi ama doktor kullanmamızı istemedi.Tuvalet eğitiminde en önemli nokta bence çocuğu zorlamamak gerekiyor zorlarsak ileride psikolojik sorunlara neden olabilir

anita

Eminecim bilgiler için çok teşekkür ederim.
Bi de şunu sorucam: İnternette okumuştum tuvalet eğitimine başlamak için çocuğun gece bezini hiç ıslatmaması gerekiyormuş diye. Ama Kayra gece çok çiş yapıyor gündüz bezi çok şişmiş oluyor. Ceylinde gece çiş yapma olayı ne durumdadır??

Sevgiiler..



meltemk

Herkese merhaba. Uzun zamandir yazamadim. simdi bir okuyayim dedim.

Oncelikle Asli cok cok gecmis olsun. Inan cok uzuldum. Allah yardimcin olsun ve direnc versin. Sonunda dermansiz degil bunlar ama bir anne icin cok zor. Insallah hersey yoluna giriyordur yavas.

Tuvaler egitimine baslayan tum bebislere masallah.

Emel dogumgunu fotolari cok guzel. Masalla

Aysegul gelmis gecmis olsun.

Anita Kayra icin birsey diyemedim. Elinden geleni yapmissin bir pedagoga gozukmek en iyisi.

Gonca seninle konusmustuk. Sagol selamimi iletmissin.

Unuttuklarim kusura bakmayin. iki arada yaziyorum sayilir.

Biz de Guler Hanimi, bahsettigim bebek hemsiresini alip gecen Pazartesi Isvicreye donduk. Guler Hanim bebk hemsiresi. Kimsesiz cocuklar yurdunda 0-3 yas grubuna bakiyormus. Keske Belemir dogdugundan beri yanimizda olsaydi. Simdilik iyi gidiyor. Isi bebk ve cocuk oldugu icin ben birsey karismaz oldum. sizlerde beni biraz taniyorsunuz. Oyle karismamam pek mumkun degil ama hayati boyunca 40 tane bebege bakmis birine karismak aptallik gibi. Yine de benim herseyime uyum sagliyor. Barayi cok sahiplendi. Tabii bebek oldugu icin. Belemirle de iyiler. Gerci Belemir hala daha cok benimle ama. Eve yerlesmek acili bir surecti hala da devam ediyor zaten. Bu arada gecen Cumada annemlerin begendigi baska bir hanimi ev isleri icin getirttik. adi Galina. Onun icin henuz fazla bir yorum yapamiyacagim. Gulay hanimla yakaladigimiz uyumdan farkli ama ev oyle bir haldeki cocuklarla ve benim bu yorgunlugumla yerlesmem imkansiz. Cok yardima ihtiyacim vardi. Insallah duzeni oturtunca hersey iyi olacak.

Bu arada asil haber isten ayriliyorum. Gecen hafta gelince isle gorustum. Boyle planlamamistim ama sanirim dogru karar. Zaten yeni birseyler istiyordum. Donmeden birakmak en iyisi olacak. Evde oturmayi planlamiyorum. Hayirlisi ile bir iki ay icinde birsey bulup ise donmek istiyorum.

Onun disinda Baray hala cok zorluyor. 5 aya yaklasiyor. Fiziksel gelisimi iyi ama geceleri cook sik uyaniyor. Eve donunce daha da zor oldu. Cunku odasi ayri. Artik memeyi birakmasini istiyorum. Vucudum inanilmaz yorgun. Kendimi toparlamam lazim. 2 senedir devamli ya hamile ya da emziriyorum. Bu hafta ilk kez biberon mama denedik. almiyor. Cok agliyor bagiriyor. Bilmiyorum nasil olacak. Belemir ortalikta takiliyor. Bayay bayay sayikliyor.

Yine yazarim. Kendinize iyi bakin. yazamasamda haberleri takip etmeye calisacagim.





aslio

Eminecim geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederim.. Resimleriniz çok güzel çıkmış Ceylin tam bir prenses olmuş :nazar:

Ayşegülcüm sana da teşekkür ederim. Evinize dönmüşsünüz ne güzel.Babanda daha iyiymiş sevindim canım.

Emelcim kendi derdimize düştüm seni atlamışım canım geçte olsa doğumgününüzü kutlarım..Sizinde resimler çok güzel çıkmış..

Meltemcim çok teşekkür ederim canım..Sizde yuvaya dönmüşsünüz yeni bakıcınız hayırlı olsun canım inş bunda bir pürüz yaşamazsınız. Canım bişey aklıma takıldı tabi en doğrusunu sen bilirsin ama Baraya memeyi bıraktırmak istiyorum demişsin ya canım daha küçük değilmi bak emmeyide seviyormuş bu kararını bi gözden geçirsen yinede sen bilirsin tabi.. öpüyorum kuzuları....

Emine

05 Mayıs , 2008, 15:59:41 #11230 Son düzenlenme: 05 Mayıs , 2008, 16:01:47 Emine
Anitacım gece bezini hiç ıslatmaması diye birşey yok eğitime başlamak için, tuvalet eğitimi gece ve gündüz olmak üzere ikiye ayrılıyor gece eğitimi 4 yaşlarına doğru anca oturmaya başlayan birşey tabi daha erken oturursa ne ala.Çocuk altını ıslatmadan 2 saat durabiliyorsa eğitime başlanabilir.Çocuktan çocuğa göre genetik olarak ta değişen birşey.İsteyen her iki eğitime birden başlayabileceği gibi çoğunluk gündüz eğitimi tamamlandıktan sonra gece eğitimine de başlıyor.Ben Ceylini gece yatmadan önce çişe götürüyorum sabah bezi genellikle ıslak oluyor 10 saat aralıksız uyuduğu için o kadar tutamıyor sanırım şimdilik gece eğitimine başlamadık önce gündüzü tamamlayıp geceye geçmeyi düşünüyorum.Gece eğitiminde sabah altı ıslak uyanıyorsa gece uyuduktan sonra başlarda çocuğu uyandırmak gerekiyor ben zaten güç bela uyuttuğum için şimdilik uyuduktan sonra uyandırmıyorum gündüz işini halledelim geceye de yavaş yavaş başlarız.Dün alıştırma külodu ve merdivenli tuvalet aparatı aldık önceki kullandığımız tuvalet aparatında benim oturtmam gerekiyordu şimdiki aldığımız basamağa basıp kendisi tırmanabileceği şekilde.Bizim evde 2 tuvalet var birini depo olarak kullanıyorduk şimdi Ceylinin kullanımına açıyoruz.Basamaklı aparatı o tuvalete takacağız kapısı aralık kalacak tuvaleti geldiğinde kendisi çıkıp yapacak inşallah aldığımız ürünlerin linklerini koyayım , fikir vermesi için

http://www.joker.com.tr/urun.aspx?StkID=8471

http://www.joker.com.tr/urun.aspx?StkID=1205

Meltemcim yeni yardımcıların hayırlı olsun inşallah herşey çok güzel gider ve gönlüne göre bir iş bulursun.Hiç değilse biraz daha sabredip 6 ay emzirseydin Barayı çok yorgunsun biliyorum ama geleceğinde daha sağlıklı olması için anne sütü çok önemli.Biraz daha zaman geçince ikisi de aradan çıkıp büyümüş olacak biz herşeyi tekrar yaşarken sen çocuklarınla keyifli günler süreceksin inşallah.

Aslıcım teşekkür ederiz  :opucuk:


desree (Özlem)

05 Mayıs , 2008, 21:30:25 #11231 Son düzenlenme: 05 Mayıs , 2008, 21:47:22 desree (Özlem)
Merhaba,
Gözde cim yine ce diyip kaçmışsın Hira nasıl habrelerini bekliyoruz
Jbdun cum iyi olmanıza sevindim wc eğitiminiz hayırlı olsun ne güzel maşallah kuzuya
Ayşegül :-*
Almeriya hoşgeldin aramıza :flowers:
Emine resimleriniz çok güzel maşallah fıstığa tuvalet eğitiminide  ilerletmişsiniz aldığın ürünlerde güzelmiş
Meltem dönmüşsünüz iyi olmanıza sevindim yardımcıların hayırlı olsun bence de sütten kesmek için erken bence biraz daha sık dişini madem memeye düşkün biraz daha emsin sütünü sağıp depolayıp vermeyi denesen senin için kolaylık olur mu acaba :icon_scratch:
Bizde ggeçen hafta köye gittik güzel geçti ama Selim çok huysuz orda da öyleydi hiç bir şey yemiyor kuru ekmekle geziyor uykusu bize göre iyi çok şükür ama sinirlenince kendine zarar veriyor kafasını vuruyor  kendini yerlere atıyor bende iyi bir pedagog araştırıyorum gideceğim çok sinirli ve hırçın en azından nasıl davranmam gerektiğini öğrenirim benim moralim sıfır özellikle iştahı yüzünden zayıfladı bu aralar keşke bi iki kaşık ta olsa yese razıyım ama yemek tabağını görür görmez kafasını çevirip ağlıyor kafayı yemek üzereyim iyiki annem yanımda oraya götürüp kafa dinliyorum tuvalet eğitimini düşünüyorum bende yazdıklarınızdan epeyce bilgi aldım ama Selim hiç hazır değil çiş kaka olayını hala kavrayamadı oysaki her bez alışımızda her aklıma gelişinde çiş-kaka yaptın mı diyorum ama sanmıyorum tuvalete yada lazımlığa otursun üstelik çok kaka yapıyor ne zaman yapacağıda belli olmuyor o yüzden  alıştırma külodu da giydiremem herhalde ben çok mu acele ediyorum çok problem ediyorum bilmiyorum ama annelik bana çok ağır geldi arkadaşlar off çok yoruldum valla iyi bir anne olmicak Selim i büyütemicem diye korkuyorum hayırlısı ile bi büyüse de rahat etsem ne zaman wc ye alışcak ne zaman konuşcak ne zaman iştahı düzelcek her şey kafamı kemirip duruyor yine patlıyorum bu aralar desteklerinizi bekliyorum hepinizi çok öpüyorum :-*  hazır bu tuvalet eğitimi konusu açılmışken ben Selim in buna hazır olduğunu nasıl anlicam? yavaştan başlamalı mıyım yoksa beklemeli miyim ufaktan başlayacaksam nasıl adımlar izlemeliyim?




Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

Tebessüm :)

Alıntı yapılan: desree (Özlem) - 05 Mayıs , 2008, 21:30:25

hazır bu tuvalet eğitimi konusu açılmışken ben Selim in buna hazır olduğunu nasıl anlicam? yavaştan başlamalı mıyım yoksa beklemeli miyim ufaktan başlayacaksam nasıl adımlar izlemeliyim?




Özlemcim hoşgeldin :opucuk: Bir yazı ekliyorum, sana yardımcı olur belki.. Benim fikrim acele etme wc eğitimi için, daha erken ;)

FİZYOLOJİK DEĞERLENDİRME

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Alper Soysal, tuvalet eğitimini aşama aşama şöyle anlatıyor:

Tuvalet eğitimi için doğru zaman Çocukların büyük çoğunluğu 18-30 aylıkken tuvalet eğitimine başlamak için gerekli becerileri kazanırken, bazı çocuklar ise 4 yaşına kadar bu beceriyi kazanamazlar. Hiç telaşlanmayın, bunların her ikisi de normaldir. Çocuk hazır olmadan başlanılan eğitimlerde, öğrenme süreci uzar. 18 aylıkken eğitime başlanan çocukların birçoğu 4 yaşına geldikleri halde eğitimlerini tamamlayamamalarına karşın; eğitime 2 yaşında başlayanların çoğu bunu 3 yaşında tamamlamış olur. Genellikle kız çocukları erkek çocuklarından daha önce-mesane ve bağırsak kaslarını kontrol etmeyi öğrenirler. Bu yeteneği kızlar genellikle 2.5 yaş civarında, erkekler ise 3 yaş civarında kazanırlar. Yine de tuvalet eğitimi için 'doğru' yaş, kız veya erkek fark etmez, çocuğun hazır olduğu zamandır. Sonuç olarak tuvalet eğitimi için en uygun zaman 2 yaş ve sonrasıdır ve kesinlikle çocuk bu konuda zorlanmamalıdır.
Aile de tuvalet eğilimine hazır olmalı.

Tuvalet eğitiminde başarı için çocuğun hazır olması kadar önemli başka bir şey de, ailelerin tavrı ve çocuklarına tuvalet eğitimi vermeye hazır olup olmadıklarıdır. Çocuklarını yönlendirmeleri, özendirmeleri ve desteklemeleri gerekir. Yanlış veya erken tuvalet eğitimi duygusal bozukluklara yol açabilir, çocukla anne-babanın arasındaki ilişkiyi zedeleyebilir, hatta çocuğun bedensel sağlığını bile etkileyebilir. Tuvalet eğitimi için çevreden bilgi almak yerine, en doğrusu bir sağlık uzmanından bilgi almaktır.
Çocuğun tuvalet eğitimine hazır olduğunu gösteren belirtiler

- Kakasının düzenli, yumuşak ve şekilli olması, altını belirli saatlerde kirletmesi.
- Bezinin gün içerisinde en az iki saat veya gece boyunca kuru kalabilmesi.
- Islak veya kirli bezden rahatsız olduğunu göstermesi.
- Çiş veya kakasının geldiğini birtakım hareketlerle belli etmesi.
- Bezinin değişmesi gerektiğini, çiş veya kakasının geldiğini söylemesi.
- Büyüklerini taklit etmekten hoşlanması.
- Sizin tuvaleti nasıl kullandığınızı merak etmesi ve izlemesi.
- Oturağına ilgi göstermesi.
- İç çamaşırı giymek istemesi.


almeriya

hosbulduk arkdaslar....umarim buradada güzel paylasimlarda bulunuruz.. :hello:

meltemk

Arkadaslar yine canlaniyor bakiyorum forum :)

Emine, asli, Ozlem emzirme ile ilgili haklisiniz ama ben gercekten cok yoruldum. sizlerde biliyorsunuz anlatmam nafile ama vucudum cook yoruldu. Emzirmek de buyuk sorumluluk ve cok enerji aliyor. Ayrica artik diete ve spora baslamak istiyorum. bencillik gibi gelebilir kulaga ama sanirim ben 2 senedir elimden gelen herseyi gosterdim bebislerim icin. Onlar icin parcalaniyorum. Daha da devam edecek ama kendi ruh sagligim icin artik birz toparlanmam lazim. bu herkes icin degisik olabilir ama benim icin biraz kendime ait seylere donmek istiyorum. Zayiflamak istiyorum. Bir de gercekten fiziksel yorgunum ve buna birsekilde emzirmeye de bagliyorum. Hem biraz bagimsiz olmak istiyorum. Sut sagmak bana gore degil. Zaten 5 aydir 24 saat 2 cocuga bakiyorum. Ne kadar yardimci da olsa bugune kadar hic birakmamistim ikisinide. Artik yoruldum. Biraz disari cikabilmek, aklim evde olmadan birseyler yapmak istiyorum. dedigim gibi Baray uyusa belemiri aliyorum, Belemir uyusa barayla hasir nesirim. 5 dakikam yoktu yani. Artik yeter diyorum. Neyse sizinki de bir soyle bin ah isit oldu ama denemeye devam edecegim. Hem bu  gece uyanmalarida cok yoruyor beni. En azindan o zaman biberon alsa daha iyi olur belki. Neyse bulacagiz bir yontem insallah.

Ozlem bence tuvalet aliskanligi ile ilgili acele etme. Ben de evimize donup duzenimiz otursun ondan sonra demistim. O gun doktora goturdum 2 yastan once baslama dedi. Hem evde alti bezli bir kardesi varken dedi. Ben yine de onumuzdeki gunlerde tuvalet aparati alip baslamayi planliyorum. belemir de altini acip cis yap deyince falan yapiyor. Ama henuz gelip soylesin diye bir konusma yapmadik. Buradaki doktorlar herseyde oldugu gibi onda da gayet rahatlar.

Ben de bugun ofise gidip bilgisayarimi falan teslim ettim. Biraz sohbet muhabbet. kendimi kus gibi hafif hissediyroum. Ama yogun is arama donemi basliyor simdi. Zaten gecenin bu yarisinda herkes uyurken ben Cv ve is basvurulari ile ugrasiyorum. Turk kadini yemez, iicmez, uyumaz, calisir sekilleri.