EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Emine

30 Mayıs , 2008, 18:45:10 #11295 Son düzenlenme: 30 Mayıs , 2008, 18:50:29 Emine
Jbduncum teşekkür ederiz . Ecrin daha iyidir inşallah. Ben de karabiber limon ve bal karıştırıyorum öksürük için kendime iyi geliyor.

Anitacım Kayranın sevdiği yiyeceklerin içinde patates kızartmasını gördüm patates kızartması özellikle kız çocuklarında kanser riskini arttırıyor Ceyline şu ana kadar hiç kızartma vermedim biz bile yememeye çalışıyoruz sana bununla ilgili yayınlanan bir yazı ekliyorum sende benzerlerini bulabilirsin .Parktaki kaçışında da Allah korumuş yavrucağı.Soğuk algınlığı için de geçmiş olsun.

"Kızarmış patatesi çok yiyen küçük kız çocuklarında göğüs kanseri riskinin arttığı ileri sürüldü.

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılan araştırmada, 3 ile 5 yaşları arasındaki kız çocuklarının haftada yediği her bir porsiyonluk kızarmış patatesin, gelecekte göğüs kanserine yakalanma riskini yüzde 27 oranında artırdığı savunuldu.

Araştırmaya önderlik eden Harvard Tıp Fakültesi'nden Dr. Karin Michels, "Küçük yaşlarda yenilen yiyeceklerin, kadınların daha ileri yaşlarda geçirdikleri hastalıklar üzerine rol oynayabildiği yönünde giderek daha fazla bulgu elde ediliyor" dedi.

Araştırmacıların, International Journal of Cancer adlı dergide yayımladığı makaleye göre söz konusu araştırma, göğüs kanseri hastası 582 kadın ve bu hastalığa yakalanmayan bin 569 kadın üzerinde yapıldı. Bu kadınların beslenme biçimleri incelendi ve annelerine de küçük yaşlardaki beslenme alışkanlıkları soruldu. Sonuçta, annelerinin ifadesine göre küçüklükte çok patates kızartması yiyen kadınların göğüs kanserine yakalanması riskinin arttığı bulgusu ortaya çıktı.

Ancak; Dr. Michels, bu araştırmanın sonuçlarının yine de kuşkuya açık olduğunu, çünkü bulguların annelerin çocuklarının beslenme biçimini nasıl hatırladığına bağlı olduğunu ve bunun tam doğruluk derecesinin bilinmediğini belirtti. Michels, araştırmaya göre bazılarınca "sağlıksız" olarak kabul edilen sosisli sandviç ve dondurma gibi yiyeceklerle göğüs kanseri arasında ise bir bağlantı görülmediğini söyledi.

ABD'de göğüs kanserinden her yıl 40 bin kadının yaşamını yitirdiği kaydediliyor."

Seydacım Melis Alaranın iştahı düzelir inşallah kısa sürede birkaç gündür ben de yumurta yedirmekte zorlanıyorum Ceyline.Ne güzel tabureye çıkıp lavaboyu kullanıyor işte annesi  ;) Ne kızıyorsun çocuğa .Ben özellikle tuvaletine tabure koydum çıkıp ellerini yıkasın diye tabi ben yanında oluyorum her ihtimale karşı musluğu kendisi açıyor üstü başı ıslanıyor bazen ama öğrenirken bazı şeyleri o kadar olacak.

Özlemcim Selime geçmiş olsun gözünün üstü şişmiş .Banyo konusunda Ceylin beni çekiştiriyor hadi banyo yapalım diye.İlk başta küvetin altına ayağının kaymaması için bir şey seriyorum duş yerinden değilde normal çeşmeden su doluyor bir taraftan kovaya içine ördeklerini vs koyuyorum Ceylin bir süre oynuyor .Sonra ben yıkamaya başlıyorum bir taraftan ama maşrapa ile su döküyorum duş başlığından değil.Başını yıkayacağım zaman annecim gözlerini kapat başına su dökeceğim diyorum başlıyor ağlamaya ama 10 saniyede bitiyor durulama işi yani sonra susuyor.Başından su döküş sırasında ellerinin boş olmasına dikkat ediyorum iki eliyle oda yüzünü yıkıyor bir taraftan.Her su döküş arasında başına 3-4 saniye zaman bırakıyorum nefes alması için.Bir yandan da bitti annecim bitti diyorum.Sonra çıkıyoruz banyodan yani çıkmadan önce son olarak başını yıkıyorum.Birde başının yıkama aşamasında suyun vücudunun yıkandığı suya göre biraz daha soğuk olmasında fayda var.Ben kendimden biliyorum vücudum daha sıcak suya dayanırken başım haşlanıyor Ceylininde başını yıkarken normal yıkadığım suya göre biraz daha ılık tutuyorum.Bir de su yutuyor yazmışsın suyu dökerken kafası aşağı doğru baksın o zaman yutmaz sanırım.

Şerifecim
baba oğul ne güzel anlaşıyorlar işte kirlenen halı olsun ;-) Benim sinirlerim nasır tuttu artık yerlere bir şey dökülme ve etrafın kirlenmesi konusunda

Goncacım kız kardeşine geçmiş olsun .İltifatın için teşekkür ederim canım.Sen de çok iyi bir annesin çalıştığın halde sen de her şeyiyle ilgileniyorsun  :opucuk: Teyzeniz için de çok sevindim.

Bizden haberlere gelince geçen cumartesi kardeşime gittik bayağı kalabalıktı misafirleri vardı.Ceyline şarkı söyle, dua oku, sen bizim kızımız ol götürelim seni de vs vs çok üstüne gidildi sanırım.Çocuğa o günden sonra bir haller oldu nedense benden ayrılacağı gibi bir korku sardı çocuğu benden başka kimsede durmaz oldu.Yanımıza biri gelince dudağını büküp bana sarılıyor kucağımdan inmiyor ağlıyor,anneannesi teyzeleri ve babası da dahil.Başımdan kaynar sular döküldü hele babasını yabancılayınca dedim çocuğun hafıza gitti.Ağla ağla doktoru aradım.Dedi bulunduğunuz o ortamdan olumsuz etkilenmiş bir süre sosyal ortamlara katılmayın üzerine gitmesin kimse show amaçlı bir şeyler yaptırmasınlar çocuğa.2 haftaya kadar en geç düzelir arada oluyor böyle çocuklara dedi.Ertesi gün babasıyla normal ilişkisine döndü Allahtan bir gün sonra da teyzesi geldi onunla da oynadılar çok güzel.Düzeldi sanırım.Büyük ihtimal nazar değdi çocuğa.Kalabalığa girmediğimiz için tam olarak düzeldimi emin olamıyorum bir daha kimsenin hadi şunu yap bunu yap demesine izin vermeyeceğim ortamlarda .2 gün oluyor parmağım kesildi konserve açarken çok derin kesmişim sağ elimi kullanamaz hale gelmiştim.Bugün biraz düzelince foruma gireyim dedim.Hepinizi öpüyorum.

meltemk

Ne zamandir yazamiyorum!! Eh fazla okuyamiyorum da. Simdi Baray nobetindeyim bir gireyim foruma dedim. ama anlasilar cook yavaslamisiz kizlar!!

Soyle bir okuduklarimdan aklimda kalanlara cevap yazayim.

Ozlem banyo yaparken kasket gibi koruyucular var onlari kullanmayi denesene. Ozellikle basini yikarken. Ben Belemiri hep onunla yikiyorum. Henuz tanismadi yuzune su gelmesiyle. Bebe Confort'un var. Ben TRde de gormustum sanirim Jokerde emin degilim. Cok rahat oluyor, ozellikle sampuan yapma sorununu varsa. ben Belemirin kucuk kuvetini buyuk kuvetin icine koyuyorum. Su dolduruyorum. Oyuncaklari ile oynarken ben disardan yikiyorum.Tabii goz koruyucusu kafasinda oluyor. Gun asiri aksam yatmadan yikaniyor. IMutlaka dene tavsiye ederim.

emine bazen Belemir'de cok degisik ortamlara girince bambaska bir cocuk oluyor. Bilemiyorum Isvicrenin sakin havasindan mi yoksa buyudukce cocuklar duzene daha cok alisiyorlor ondan mi. Belemir de ev duskunu oldu. Evde bahceye ciksin, kapinin onunde buyuk cocuklarin oyunlarini seyretsin, tasa oturup babasinin gelmesini beklesin. Bunlari seviyor simdilerde. Sokaga cikinca devamli " eve eve" diyor. Cok kalabalik ve degisik ortamlarda sonra gece zor uyuyor, hic uyanmayan cocuk uyaniyor falan.

Gonca kizkardesine gecmis olsun canim. Eyluse de... Bekliyoruz guzel elbiseli resimlerini. Cok yaramaz oldu demissin. Kolay gelsin ne diyeyim. Ozellikle babaanneye. Zor bir doneme giriyoruz hep beraber.

Bizim evde hayat hala tam oturmamakla birlikte sakin sayiliriz. Bakici / kadin trafigi yogun. Ev icin gelen kadini 2 haftada gonderdik. Kaldik Guler Hanimla birlikte. O da gidecegim demisti. Esimle cok israr ettik kalsin diye. Hatta epey yuklu zam yaptik daha ilk maasindan. Ama kizi iyi degilmis gidecegim. duzelsin ararim sizi gonlunuze gore birini bulamamissaniz gelirim yine dedi. ama insallah bulmus oluruz da o noktaya gelmeyiz. Anlyacaginiz bu pazartesi o da gidiyor. Ben evde olmama ragmen evin altindan tek basima kalkamiyorum. Bu Pazar cocuklar icin biri gelecek. Insallah bu hayirli ve uzun sureli olur. ev icin de arayis devam ediyor.

Bu arada Guler hanim Barayin sorumlulugunu tamamen almisti. 1.5 aydir biraz rahatladim. Cocuklarla gecen dipdibe gecen 4 ayin yorgunlugunu atmaya calisiyorum. Tabii burada annaanne olmadigi icin Belemir bana kaldi. Baray memeyi birakti. Oyle olunca  onu rahatlikla evde birakabiliyorum. Belemiri de birakiyorum. spora basladim. Hergun 1 saat gidiyorum. diete de basladim. Gelismelerden haberdar ederim. Henuz bir sey yok ;) Gunduzleri de birakip cikiyorum zaman zaman. Is gorusmelerim falan oluyor. Onlarda da henuz birsey yok. Hatta bugun ogledensonra cikip sinemaya bile gittim Sex and the City!!!

Baray 1 haftadir cok feci oksuruyor. 3 kere doktora gittik. Cigerlerde birsey yok. Zar zor gece icin bir surup verdi. ama hic bir gelisme yok. Cok kafama takiliyor. Bugun yine gittik. dedi burnu akiyor o yuzden. yoksa baska bir sey yok. ama kucucuk cani ile oyle bir oksuruyor ki. Bu arada ek gidalara basladik. purelerle yavas yavas takiliyoruz. ama tam komsunun cocugu gibi oldu. Daha ben bir kere bile yedirmedim cocuga. Geceleri hala ben bakiyorum ama. Biraz Belemirden, biraz ben cok yoruldugum ve Guler Hanima cok guvendigim icin, biraz da Guler Hanim cok sahiplendigi icin. simdi gidince oglum bana kaliyor. Belemirin duruma alismasi lazim. Cunku artik Baray da 6 aylik oluyor ve bizim aktivitelerimize katilmali. Insallah yeni duzen guzel oturabilir.

Temmuzda esimle 9 gun amerikaya gitmeyi planliyoruz. Insallah birsey cikmazsa. Annem gelecek. Cocuklar burada kalacaklar. 4 gozle bekliyorum.

belemirin tuvalet egitimi yavas ilerliyor- Cok ustune gitmiyorum. Hala kulotla gezdirme seanslari yapmiyoruz cok. Su kadin gelsin ona baslayacagim. simdi her giyinme de yosunmada tuvalete gidip oturuyoruz. Sonra ellerimizi yikiyoruz. Tuvalete yapiyor cisini. Ama tuvaleti gelince gelip soylemiyor. Kaka egitimi daha gec olacak gibi. Cunku onu tuvalete yapmiyor hic. Zaten konuyla ilgili bir kitap okudum oyle olurmus.

Neyse butun haberleri verdim herhalde. Umarim simdi daha sik girebilirim. Ama tek basima calip oynarsam yine kacar giderim :k06:





zeytince

 selam arkadaslar.... TR den doneli yaklasik 5 gun oldu... temizlik camasir utu duzene tekrar oturma derken yazamadim sizlere... insallah hepiniz iyisinizdir.. meltemin verdigi cevaplardan kopya cekerek yazacagim bisiler... ;D

goncacim gecmis olsun.. kardesin rahatsizmis... insallah onemli birsey degildir... Allah acil sifa versin.. :amin:

ozlemcim Caner de banyo yaparken basindan asagi su geldi mi soluksuz kaliyor.. ben hemen elim ile suratini sivazlayip tamam annecim bitti annecim diyorum.. bir de biraz yuksekte birsey gosterip yukari bakmasini sagliyorum, sonra da su yuzune gelmeden saclarini duruluyorum.. en son suda suratina su geliyor boylece... insallah ise yarar...

eminecim aliskin olmadiklari seylerde bu tur tepkiler gostermeleri normal.. gerci eminim Ceylin Caner den cok daha fazla kalabaliga ve insana aliskindir.. ::) ornegin bizim de dun misafirimiz vardi, esimin chefi geldi yemege, ustelik SIK SIK gorusuruz kendisiyle..Caner o adami her gorusunde mutlaka bir aglama moduna giriyor... alisana kadar adamin suratina bakip bakip dudak bukuyor... gerci adam da izbandut gibi bisiii.. herhalde 1.90 vardir boyu.. enini de siz dusunun... :laughing7: ama TR de butur seyle hic karsilasmadim... yani ilk kez gordugu birisinden cekiniyor evet, ama boyle aglamiyor... :dontknow:

meltemcim tam alismisken kadina demek o da gidiyor... yeni birisini bulana kadar senin icin biraz zor olacak ama idare edeceksin mecbur.. demek artik biraktiniz anne sutunu... hayirlisi olsun... ohh spor ve diyet insallah verirsin kilocuklarini... :D

bizde de farkli bir durum yok.. TR de guzel bir 15 gun gecirdik... sonrasi herzamanki gibi hasta olarak evimize donduk.. Caner tam atlatmak uzere iken benden tekrar bulasti hastalik.. simdi ben iyiyim ancak Caner`in burun akintisi henuz gecmedi.. cok sukur ki oksuruk yok.. gerci bugun birkac defa oksurdugunu de duydum.. :sad1: simdilikbu kadar.. 2 Caner resmi koyayim size... ;)

[eklenti yönetici tarafından silindi]


Tebessüm :)

Selam kızlar

Gülaycım hoşgeldin  :opucuk: Geçmiş olsun Canere ve sana  :-\ MaşaAllah büyümüş Caner, Yağızla beraber cici yaptık sevdik ekrandan :D :nazar:

Meltem Baraya da geçmiş olsun, daha iyidir umarım.Ek gıdaya başlamışsınız, hayırlı olsun.Ne çabuk geçti zaman.. Sen ek gıda filan deyince  tickerınıza baktım, nerdeyse 6 aylık olmuş Baray :nazar:

Özlemcim şu şampuan siperliklerinden al canım sen, inşaAllah durum çözülmüş olur böylece :opucuk:

Goncacım kardeşinin tahlilleri temiz çıkmış çok sevindim, gelmiş geçmiş olsun. Demek çok yaramaz Eylüş de yağız gibi :k06: Allah sabır kuvvet versin bize boool bol ne diyim :y25: Allah sağlıktan ayırmasın.

Oy oy oy sorular çoğaldı ben kaçıyorum :D Hepinizi ve kuzuları öpüyorum


ponçik

:hello: MERHABA GÜZEL ANNELER
BEN GELDİM , İNANILMAZ YORGUN VE UYKUSUZ OLMAMA RAĞMEN , MÜTHİŞ ENERJİ DOLUYUM
İÇİM KIPIR KIPIR  :hieyt: ÇÜNKÜ BU PAZAR İZNE ÇIKIYORUM   :sunny:  :hello2:
TAM 1 HAFTA DENİZ,GÜNEŞ,KUMSAL   :icon_flower: VE EYLÜL UYUDUKÇA BOL BOL BENDE UYUYACAĞIM, DİNLENECEĞİM ... TABİ DORUK PAŞAMIZ İZİN VERİRSE  :k06:
KIZLAR BİZİM DORUK PAŞA 6,5 AYLIK OLDU EMEKLEMEYE BAŞLAMIŞ , HAL BÖYLE OLUNCA UYKULARIMIZA MUDAHALE ETMEZSE İYİDİR   ;D
SİZLER NELER YAPIYORSUNUZ BAKALIM

GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞLAR  :flowers:

EMİNE CEYLİNE NAZAR DEĞMİŞ BENCE DE , ALLAH TÜM YAVRULARI KEM GÖZLERDEN NAZARLARDAN KORUSUN İNŞALLAH  :amin: ÇOĞU KİŞİ KEM GÖZLE BAKMASA BİLE SEVMESİNDEN NAZARI DEĞEBİLİYOR, EN GÜZEL ŞEY BOLCA NAZAR DUASI OKUMAK , EYLÜLÜN İSMİNİ KULAĞINA OKUYAN HOCA BANA "5 FELAK,6 NAS,11 İHLAS,1 FATİHA,7 AYETEL KÜRSİ" OKUMAMI SÖYLEMİŞTİ. AYTEL KÜRSİLERİ DE HER OKUMADA, SAĞINA,SOLUNA,YUKARI,AŞAĞI,ÖNE VE ARKAYA ÜFLEYİP,7.Yİ OKUYUP ONU DA YUT DEMİŞTİ...EVET BİRAZ UZUN SÜRÜYOR AMA İNANÇLA BUNLARI YAPMAKTA FAYDA VAR . BENDEN  DE CEYLİNE 1 NAZAR BONCUĞU  :nazar:

MELTEM SİZİN DURUMLAR EPEY Bİ KARIŞIK OLMUŞ, GERÇEKTEN BİR KİŞİYE ALIŞTIKTAN SONRA, YENİDEN FARKLI BİR DÜZEN KUR, ALIŞ, KARŞINDAKİ ALIŞSIN ... ÇOCUKLAR İÇİNDE ZOR ... İNŞALLAH BU SEFER KALICI VE OLUMLU BİR KİŞİ BULURSUNUZ. AMERİKA OLAYINIZA SEVİNDİM, SANIRIM İŞ AMAÇLI OLMAYACAK BU GİDİŞ  :) BİZDE UĞURLA BİR ARA HAFTASONU KAÇAMAĞI YAPALIM DİYE DÜŞÜNÜYORUZ. EYLÜL DOĞDUKTAN SONRA SADECE 2 GÜN ONDAN AYRI ŞEHİR DIŞINA ÇIKMIŞTIM, BİRDE SAFRA KESESİ AMELİYATIMDA 2 GÜN BEN HASTANEDEYKEN AYRI KALMIŞTIK . ALLAH KİMSEYİ YAVRUSUNDAN,SEVDİKLERİNDEN AYIRMASIN  :amin:
BARAYA GEÇMİŞ OLSUN, UMARIM ŞİMDİ DAHA İYİDİR, BELEMİRİN WC EĞİTİMİ İÇİN DE DEDİĞİN GİBİ ÜSTÜNE GİTMEYE GEREK YOK , GEÇ DE OLSA ÖĞRENECEKLER  :suclu:

GÜLAY EVİNE VE FORUMA HOŞGELDİN  :D CANER MAAŞALLAH KOCA DELİKANLI OLMUŞ  :nazar: HAVA DEĞİŞİMİNDEN HASTA OLMAMAK MÜMKÜN DEĞİL GERÇEKTEN DE, UMARIM DAHA İYİSİNİZDİR , DEMEK MİSAFİRİNİZ 1,90 BOYUNDAYDI   :honk: CANER DUDAK BÜKMESİNDE BEN Mİ BÜKEYİM ANACIM , BEN BİLE ÜRKTÜM HEEE  :ehi:

AYŞEGÜL EEEEE HEP BİZE YAZMIŞSIN DA SİZDEN HABERLER YOKMU BACIM  :k06:
BABAN NASIL SAĞLIĞI İYİCE DÜZELDİMİ , YAYIZ DELİKANLI NE DURUMDA , YARAMAZLIKLAR NASIL GİDİYOR  8)

BİZDE PEK HABER YOK, EYLÜLÜN YARAMAZLIKLARI DOLU DİZGİN DEVAM EDİYOR, BAKALIM TATİLDE DAHA MI USLANACAK YOKSA DAHA MI HIRÇIN OLACAK GÖRECEĞİZ

HERKESİ KOCAMAAAAN ÖPÜYORUZ





ponçik

04 Haziran , 2008, 09:25:15 #11300 Son düzenlenme: 04 Haziran , 2008, 09:28:20 ""Gonca""
GUNAYDIN
HEPINIZI
KOCAMAN
OPUYORUM
KIZLAR




ponçik




Tebessüm :)

Gonca ben geldüm kabul olurmukine? :dontknow: :k06: Bizden ne haber olsun be şekerim, koşturup duruyorum Yağız paşanın peşinde. Gündüzleri hava çok sıcak evde oluyoruz,alışverişe çıkacaksak çıkıyoruz.Akşam üstü dışarı çıkıyoruz genelde..Yağız bahçedeki çocuklarla haşır neşir oluyor, koca abilerle top oynuyor, kızların evcilik oyunlarına çomak sokuyor.. :ehi: Yaşıtlarıyla oyun kurup oynama durumumuz başlamadı henüz, yaşıtlarıyla bir araya gelince biri bir tarafa gidiyo öbürü bir tarafa. :k06: Öğlen uykularımız çok kısaldı, günde bir sefer 40 dakika ancak uyuyor kuzum.Evvelden bir buçuk saat kadar uyurdu da ben de biraz dinlenme fırsatı bulurdum, artık o da kalmadı pek :-\ Yazı yazmayı çok seviyor Yağız, bol bol yazıyoruz, resim yapıyorum ulvi resim kabiliyetimle :D Yağız da beni seyrediyor hoşuna gidiyor.Arada eline yemesi için birşey verdiğimde, hemen gidip bir çatal alıyor, bisküvi, ekmek, meyve ne olursa olsun çatalsız yemiyor :toothy10: Çok kibar bir oğlum var evet :nazar: :D Yemek vakti kendi yemeyi çok seviyor, beraber tutuyoruz kaşığı öyle yiyor, yakında daha fazla fırsat vereceğimdir,artık kendi yesin.Wc eğitimi için, ağustos gibi bir ışık görürsem deneme yapıyım diyorum, olursa olur, olmazsa bir dahaki baharı bekliycez artık.Soru sorma olayımız had safhada, herşeyi ama herşeyi defalarca soruyor,konuşmaktan çenem ağrıdı vallahi :y25: Bizden haberler böyle, şimdili bunlar geldi aklıma bu yorgunlukla.Senin tatile de bişey kalmamış, umarım çok keyifli bir tatil olur sen ve Eylüş için. ;) :opucuk:

desree (Özlem)

Gonca sen tatil sezonunu açtın bacım hadi hayırlısı benim yerime denizin kokusunu ve sesini duy hatta mümkünse kavanoza koyup yolla bana :laughing7:
Gülay Caner kocaman olmuş saç traşıda çok yakışmış maşallah :nazar: evinizede dönmüşsünüz geçmiş olsun  :k06:
evet siperliklerden aldım ve banyoda rahat ettim ilk defa kafasını rahatça gerilmeden yıkayabildim keşke bilip daha önceden alsaymışım tabi kafasında tutmak zor oluyor ama en son başına takıp bi hışımla hemen yıkıyorum bende üşütmüşüm biraz gidip yatacağım umarım Selim e geçmez inş. iyi geceler hepinize :wave:


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

meltemk

Valla sayfamizin hic hali kalmamis arkadaslar. Gonca her ne kadar tum sevki ile devam etse de tik yok kimsede :-\

Gonca sana iyi tatiller seker. Bol bol dinlen. Tadini cikar.

Aysegul yagiza aferin. Bak tam bir beyefendi olmus minik. Tuvalet egitimi kolay gelsin.

Ozlem siperligin ise yaradigina sevindim. Kolay gelsin, ve gecmis olsun

Biz de hayat ayni kaos. bari ben anlatayimda siz de eglenin :D Pazar gunu gelen kadincagiz bizi soka ugratti. Ziyadesiyle kilolu idi ve bizim evin merdivenleri ona biraz zorrrr. Neyse yine de pozitif olmaya calistik. Kadini ben internetten gormustum ama kayinvalidem gorusmustu. inanamadim nasil boyle bir kadini bizim eve gonderdiklerine. Bakacagiz seklinde pazartesi sabah kalktik. O gunde Guler Hanimi yolcu edecegiz ama her ikimizde salya sumuguz. Ben de cok uzuluyordum gidecek diye. Bizim yeni kadincagiz sabah merdivenlerden dusmezmi :-ooo :-ooo :-ooo Neyse yatti bir 20 dakika. Tutturdum doktora gotureyim diye istemedi. Tuttudu beni evime gonderin. dedim daha dun geldin delirdin galiba. O zaman soyledim tabii "Ben size 100 kere soyledim ev yorucu, 4 katli diye. sizin ne isiniz var bu iste. Siz de yaparim yaprim dediniz. Nasil bu kiloyla yaparsiniiz" Kabul etti benim hatam dusunemedim falan filan. ama ben kafayi yiyecegim .Kadin diyor gonderin beni. ama bu arad duzeldi kolu. ama evde zor doneniyor. Ben agliyorum. Guler hanim basladi aglamaya. Dedi ben gideyim ablami da alip geleyim geri. sizi boyle birakamam. Allah 1000 kere razi olsun. Biz zaten ilk gorustugumuzde ablasiyla birlikte gorusmustuk. ama ablasi 56 yasinda. ben de bizim eve zor olur diye dusunmustum. ve olmamisti. Tabii su an benim icin hersey kabul. yeter ki Guler hanim bir sekilde gelsin. Hem o da evin halini gordu ablasi yapamiyacak olsa getirmez di mi. yine de kesin degildi. Gideyim ablamla konusayim bakayim dedi. %50 id iihtimal.

Tabii ben yeni kadina cocuklari hic vermedim. Kadincagiz ev isleri ile hasir nesir. elinden geldigince iste... Bugun 3. gun oldu ben 2 cocukla yalnizim. Ondan da yardim istemiyorum. Ama cildirmak uzereyim. Guler Hanimin hakkini nasil oderim bilmiyorum. Hani bazi seyler para ile odenmez oyle yani. O kadar zor ki 2 cocuk anlatamam. Hele bizim evde. her dakika ikisiyle birden asagi yukari. bir o aglar, bir obursu tutturur. bir onun uykusu yemegi, bir digerinin kakasi cisi. Cehennem yani. ama Allah bugunlerimizi aratmasin.

Bu kadin tutturdu beni gonderin diye. Annem gelemiyor babam katarak ameliyati oluyor bu aralra. Kayinvalidemin vizesi yok, ancak 15 gun sonra. Bu arada zaten annem 28 Haz gelecek insallah. dun cildirmama ramak kalmisti. sonra guler hanim aradi. Biz gelmeye karar verdik diye. Uctum havalara. allahim ne olur bos cikarmasin bu sefer. Cunku her an hersey olabiliyor. simdi kadini Cumartesi aksam gonderiyorum. Guler hanimla Leman hanimda pazar sabah gelecekler. Insallah isler yoluna girer. Ben de is gorusmelerime falan odaklanabilirim. yoksa ben yakinda kadin  parasi odemek icin cocuk bakmaya baslayacagim :tongue3:

Iste bizde durumlar boyle. Dizi gibi yani. Biraz eglenin diye yazdim size de... Bizi izlemeye devam edin. Bu prgramda her an her sey olabilir.  :hieyt:





meltemk

Gulaycim seni atlamisim. Masallah Canere  :nazar: . Kocama oldu valla. Iyi oluyor sen de sik TRye gidebiliyorsun. Insan gidip de uzakta olduguna sukredebiliyor. yani ben 3 ay kalmadan once ne zaman donecegiz diye esimin kafasinin etini yiyiyordum. 3 aydan sonra Allahim dedim ne cok seviyormusum Cenevreyi.





Tebessüm :)

Meltem dediğin kadar var yani, Brezilya dizilerini aratmıyor sizin ev hali ::) Son gelen kadının kilolu olması kötü olmuş, nasıl gönderdilerki onu o halde taa Cenevrelere :-\ Hani tr de olsan, gündelikçi olsa bu kadın neyse de, bu şekil olmamış yani :-\ Hemşirenin gelme kararı iyi olmuş bari bu karışıklığın içinde.Allah sana sabırlar versin içine sinen kadını bulana kadar ve annen gelene kadar ::) Sayfamızın hali dedğin gibi, gelen giden yok, ya da gelen giden var da yazan yok ben gibi :dontknow: Kimse bişey yazmayınca benim de içimden gelmiyo yazmak,sıcaklar zaten malum insan hepten siteksiz oluyor hal böyle olunca. Eskiden ne güzel geceleri de olsa birkaçımız online olur sohbet ederdik, şimdi nerdeee. Gonca olmasa ikinci sayfaya düşeceğiz :-\

Öyle yorgunumki yorgunluktan uykum kaçtı benim de :'( Yağızın temposuna ayak uydurmak çoook zor, benden geçmiş galiba bu işler :laughing7: Allah benim de hepimizin de yardımcısı olsun. :y25: Allahım yavrularımızı nazarlardan korusun, sağlıklı olsunlar da varsın yaramaz olsunlar...

ponçik

Günaydın arkadaşlar  :smileinbox:
hoşgeldiniz Meltem,Özlem,Ayşegül  :k06:
bizden başka online yok galiba
ya da Ayşegülün dediği gibi okur-yazamaz olduk tembelleştik  :k06:

Meltem dizinin geri kalan bölümlerini çok merak ettim, elime çerez tabağımı alıp TVnin ay pardon forumun başına geçtim bekliyorum  :D arkası yarın ...
inşallah herşey gönlüne göre olur , yeniliğe alışmak çok zor oluyor , Güler ve Leman hn. kardeşlerle işler yoluna girerse daha stressiz günler yaşarsın  :icon_thumright:
Babana geçmiş olsun, çok büyük bir operasyon olmasada adı ameliyat işte  :dontknow:

Özlemcim senin için bir kavanoz değil, bir kovaya koyar getiririm aşkolsun lafımı olur  ;D şaka bi yana denizden daha çok yatıp dinlenmek hatta evden bile çıkmadan 3 gün uyumak istiyorum  :tongue3:
banyo olayını halletmişsiniz, işe yaradığına sevindim, bende alayım en iyisi bi tane...

Ayşegül süpersin hayatım  :alkış: tüm detayları aldık tamaaaam, herşey yolunda tamaaaaam  :laughing7:
bizim de aynı yaş grubundakilerle durum vaziyet sizin ki gibi oluyor
demek tam bir beyefendi oldu Yağız Paşa çatallar filan maaşallah
Eylülde çatal kullanmayı seviyor hatta çorbayı bile çatalla içiyor  :ehi:
kendisi yemek yemeye bayılıyor , ben yedirmek istediğimde kendim kendim diye bağırıyor.IKEA dan küçük tabaklar aldık, onların içinden yemek hoşuna gidiyor
en sevdiği şey makarna , dün akşamda söylemesi ayıp pizza sipariş ettik , hani 30 dk.da gelmezse ücret yok hesaaaabı ....
ama tam 25 dk.da geldi valla  ;D gelen çocuğa diyorum ki "herhalde herkes kapıyı hayal kırıklığıyla açıyordur" ben espri yapıyorum çocuk da surat beş karış , meğer daha yetiştirmesi gerek 4 sipariş varmış  :honk: ne anlatacaktım ben yaaaa  :icon_scratch:
hee hatırladım , Eylül 4-5 gündür akşamları babasıyla puzzle yapıyor , çok seviyor ...
yemekten sonra "biz ne yedik kızım" dedim durdu durdu ne dese beğenirsiniz
......................
Puzzle  :toothy10:  koptum valla

size bir de şeker kız resmi göndereyim herkesi öpüyorum hoşçakalın  :wave:




anita

merhabalar
özlem siperliğin işe yaramasına çok sevindim cnm inşallah yakında tamamen alışır banyo da sorun olmaz.
meltem Allah sabır versin kardeşim. ben tek çocukla zor baş ederken sen iki çocuk kocaman ev gurbet ellerde falan. Allah yardımcın olsun.
gonca maşallah eylüle. puzzle bile yapmayaa başlamış demekki.aferin ona.
ayşegül yağız kuzusu uslandı heralde eskisine göre. yaramaz bizimkiler yaramaz. olsun Allah sağlık versin..

bizde durumlar aynı.
yakında adaya gidicem 3 ay orda kalıcaz. deniz güneş park derken Kayra çok eğlenicek eminim.
Kayra yemek sorunu devam ediyor kilo çok iyi ama katıları çiğnemek istemiyor ya tükürüyor yada ağzında bekletiyor. sevdiği şeyleri muzu eriği ekmeği karpuzu mesela ısırarak yiyo. ama miktarlar az tabi. ama bnen hala öğlenleri sebze püresi yapıyorum yoksa ne et ne tavuk ne sebze hiçbişeyi sevmiyor. yemek yemek işkence sanki onun için.



Emine

05 Haziran , 2008, 16:35:35 #11309 Son düzenlenme: 05 Haziran , 2008, 16:39:50 Emine
Gülaycım hoş geldin.  :opucuk: Canerin burun akıntısı geçmiştir inşallah.Fotoğraflarda çok tatlı çıkmış maşallah . :nazar:
Goncacım dua tavsiyelerin için teşekkür ederim.Maşallah Eylüle puzzle lara başlamış. :nazar: Bir alem bu çocuklar  :D Geçenlerde Ceylin yemeğini yemek istemedi acil evden çıkmamız lazım yemezse aç kalacak saatlerce çok sinirlendim zaten çok yaramazlık yaptığı bir gündü ağzımdan istemsiz olarak zıkkımın kökünü ye çıktı.Akşam durduk yerde bana gelmiş sırıtarak zeytinin kökünü ye diyor.Zeytin diye anlamış zıkkımı  ::) Çok dikkatli olmak lazım konuşurken . Şeker kız resminize de ayrıca maşallahh  :nazar:
Ayşegülcüm Maşallah Yağıza belki yazar olur ileride.  ;) Ceylin de bacaklarını karalamayı seviyor tükenmez kalemle en çok  ;D Bir de mıknatıslı yazı tahtasına bana resim çizdiriyor şunu yap bunu yap diye ya da ben kafa çiziyorum o göz kulak vs yerlerini karalıyor.Boya kitabı aldık rastgele boyuyor onları arada canı isterse.Ama genelde boyalarını su damacanasına doldurmakta kullanıyor delikten içeri atıyor ne bulursa.
Özlemcim Selimcim güle güle kullansın siperliğini.Sana da geçmiş olsun.
Meltemcim senin yazdıklarını okudukça 2. çocuk için bir daha mı düşünsem diyorum bizim evde ne yardımcı ne hemşire kimse olmayacak hem yemek çamaşır temizlik hem de 2 çocuk olacak.Gözüm korkuyor ama çok istiyorum yine de.Başına gelenler film gibi gerçekten inşallah Güler hanım gibi Leman hanımda uyum sağlar annende gelecek rahatlarsın dinlenirsin umarım iş aramalara da daha bol vakit bulabilirsin.Kuzularını ve seni öpüyorum.  :opucuk:
Anitacım kilosu iyiyse ihtiyacı kadar yiyordur merak etme.Tatilde çok eğlenirsiniz umarım.

Ceylinin benden başkalarının yanında ağlama sorunu geçti çok şükür bir-iki gün sürdü doktor zaten en fazla 2 hafta sürer demişti.Bizde her gün çocuk parkına gidiyoruz akşam üzerleri.Kova takımı aldık oradaki çocuklarla kumda oynuyorlar salıncak kaydırak derken 1-2 saat oyalanıyoruz eve zor götürüyorum.TV de Uğur Dündar ihtiyaç fazlası demir alımı zeka geriliği yapıyor deyince doktora mail attım bizim çocuğa 2 yaşına kadar minadex fer ve seven seas kullanacak demiştiniz bir de zinco kullanıyor tv de böyle böyle dediler dedim.O da 21. aydan sonra zinco ve seven seas i kesin  hemogram ve Fe ve Fe Bağlama Kapasitesi için test yaptırın sonuçlara göre minadex ferin kullanımını değerlendireceğiz dedi.Yarın sağlık ocağına gideceğiz oradan da çağırmışlardı geçenlerde hem bi boyuna kilosuna baktırırız.Biz de pazartesi günü Bursaya kaplıcalara gidiyoruz 1 hafta orada kalacağız.Ceylin ilk defa arabayla bu kadar uzak bir yere gidecek bakalım nasıl geçecek yolculuğumuz.Hepinizi öpüyorum.Görüşürüz...  :hello: