EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

desree (Özlem)

15 Nisan , 2008, 00:52:29 #11160 Son düzenlenme: 15 Nisan , 2008, 01:01:14 desree (Özlem)
Merhaba,
Gonca çok üzüldüm Eylül e canım benim ya tatlı kuzu, dr bize ilk 24 saati kusma bilinç kaybı var mı diye gözlemleyin  demişti sizde öyle bir şey olmamış durgunluğu başka nedendir belki babasının gittiğini anlamıştır belki ondandır geçmiş olsun mavişime :opucuk:
Emine onlar nasıl resimler öyle bayıldım valla ne leziz şeyler varmış :hungry: dolu bir haftasonu geçirmişsiniz Ceylin e de maşallah şarkılar türküler ohh :nazar:
Anita bencede dr un amacı paraymış bu durum seni çok sıkıyorsa bi pedagog a falan danış istersen sen mümkün olduğu kadar ilgisini başka yöne çekerek vazgeçirmeye çalış zaten bir süre sonra bırakır kendi sıkılır
Meltem yaşadıklarınız üzücü ama iyiki burada ayrılmış Resmiye hn, oralarda napardın, bencede tekrar çalışması zor büyük tartışma yaşamışsınız inş. istediğin gibi bakıcı ve yardımcı bulursun
Evet forumun en yaramaz sıpaları sonunda buluştu, c.tesi den kararlaştırdık her şey ani oldu ve denk geldi diyebilirim yoksa buluşmadan hiç ümidimiz yoktu ama çok eğlenceli idi nihayet kankimle biraraya geldik Yağız ile Selim pek birbiri ile ilgilenmediler ama benim huysuz oğlumun çığlık çığlığa ağlamalarından Yağız bile korktu neyse hemen foto ekleyeyim sıpalar hiç rahat durmadı resimler çok aceleye geldi pek güzel çıkmamış, ayşegül maşallah ay parçası gibi bir hatun ben çok kötü çıkmışım yaw tamam şişkoyum amme bu kadarda değil yahu ::)

[eklenti yönetici tarafından silindi]


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

desree (Özlem)

İkimiz bir fidanın güller açan dalı elimizdekilerde tomurcuklarımız :k06:

[eklenti yönetici tarafından silindi]


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

ponçik

Günaydın arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim , gerçekten de Allaha emanetler ve bişey olmayacağını hissetsek ya da gözümüzle görsek bile yüreğimiz dayanmıyor işte  :y25:

Sanırım ameliyata girerken ve narkoz ile ilgili yaşadığı korku, sonrasında çok fazla üzerine düşmemiz, sevdiği herkesin etrafında olması ...vs.vs.. psikolojisini biraz değiştirdi
şuanda o da ne yapacağını bilmiyor,bi huysuz,mızmız , bi durgun ,sakin  :dontknow:
Allaha şükür akşam eve gittiğimde herzamanki yaramazlıkları devam ediyordu  ;D  içim rahatladı diyebilirim, kızkardeşim gelmişti, Eylülü de alıp dışarı çıktık, biraz dolaşıp eve gelip yemek yedik , kudurduk,oynadık ...saat 23:00 te hâlâ ayaktaydık  :sleepy1:  -ki ben bir gün önceden 4 saat uykuyla duruyorum , birde regl oldum zaten  :cildir:
Eylül uyumayıp ağlayıp zırlamaya başlayınca benimde tepem attı ve başladım bağırmaya  :cussing: Bu seferde yere yatıp ağlamaya başladı
kucağıma aldığım gbi doğru içeri götürdüm sütünü elinden aldım , uyku tulumunu çıkardım "uyumuyosan burda oyna süt de yok sana " diye bağırıp çağırırken valide imdadıma yetişti , sen yat ben Eylülle oynayıp yatırırm dedi  :suclu:
Allah razı olsun tam vaktinde yetişti , yoksa uykusuzluk ve regl stresiyle cinnet geçirebilridim  :cildir:
sonra kızımı öpüp özür diledim  :love8: niye kızdığımı anlattım ve yattım.  sonra yanıma geldi biraz yattı ve tekrar validenin yanına geri dönüp oynayıp sonra uyumuş   :binkybaby:  :love9:

Meltemcim  :-ooo inanılmaz bir durum
demekki Resmiye hanım içinde biriktirmiş ve patlama noktasına gelmiş , ama zamanı ayarlayamamış , hani benim gördüğüm kadarıyla kadını sıkboğaz eden biri değilsin, ona karşı yaklaşımın gayet kibar ve yumuşaktı  :dontknow: ne diyelim hakkınızda hayırlısı olur inşallah , hem Belemir ve Baray daha fazla büyüyüp ona bağlanmamışken başka birine de alışmaları daha kolay olur gibime geliyor . Allah kolaylık versin size  :amin:

Aslı ne iyi etmişsiniz havanın güzelliğini değerlendirmekle  :sunny: açık hava insana herzaman enerji ve huzur veriyor  :icon_thumright: bizde durumlar yukarıda anlattığım gibi işte ... Sağol  :opucuk:

Emine süper resimler bunlar , tarifleri nereden bulacağız peki  ;D hani resme bakıp uyduracaksak benim hep yaptığım birşeydir bu  :laughing7: gözkararı tarifler yaparım ama hep de güzel olurlar  :suclu:

Anita senin eşinde ucuz atlatmış gerçekten , dediğin gibi olacağı varsa oluyor böyle şeyler , Allah bidaha yaşatmasın hiçbirimize  :amin:

Jbdun Ecrin nasıl , tamamen iyileşmiştir değil mi ?

Şerife yaramaz Berat da daha iyidir değil mi ?

Ayşegül ve Özlem  :hello2: süper çıkmışsınız kızlar
bende gelmeyi çok istiyordum ama sözde İstanbuldayız işte
koca memleket bir uçtan bir uca gitmek için kaçtane vesait değiştiriyorsun  :sad1:
inşallah başka bir sefere buluşuruz , sizin delikanlıların yaramaz halleri resimlerde pek belli olmuyor nedense  :D

Ayşegül babanla ilgili güzel haberlerini bekliyoruz Allah yardımcısı olsun  :amin: inşallah ameliyat da iyi geçer , bugün kaçta olacaktı acaba onu sormayı unuttum  :-\

Emel  :k06: Emine soldaki hatun oluyor canım



aslı

Goncacım Eylüşüme ve sana geçmiş olsun canım. Nazar değmiş prensese.

Özlem Ayşegül  :nazar: size. Ne güzel buluşmuşsunuz. Yağız'a ve Selime  :nazar:

Hepinizi öpüyorum şimdi kaçmam gerekiyor...



office

selam kızlar çok uzun sürdir yazamıyorum ama ara ara okuyorum özledim buraları :wave:

goncacım çok çok geçmiş olsun inşallah birşeyi yoktur eylülün.  ama durgunluğunu merak etme çocuk işte bir gün iyi olsa bir gün keyifsiz oluyor.
kızlar aman diyim çok çok dikkat edin en zor zamanlara girdiler ercanın eli heryere yetiyor artık yetmeyince de çekiyor.bakın bizim başımıza ne geldi annanesindeyken annem bir kapta ılık suya pirinç ıslatmış annemin arkasını dönmesiyle ercanın pirinç kabını çekmesi bir olmuş başından aşşağıya pirinç. allahtan su sıcak değilde ılıktı yoksa allah korusun düşünemiyorum bile( ki annem benden bile çok çok dikkatlidir). aklım gitti kızlar bezinin içinden bile pirinç çıktı :-\
meltemcim allah yardımcın olsun canım inşallah allah karşına daha iyi birini çıkarır.

kızlar sizde de inat başladımı? ercan çok inatçı oldu ne desen ı-ıh diyip duruyo bayılacam ::)
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



zeytince

 goncacim gecmis olsun canim.. Allah tekrarini yasatmasin size de hicbirimize de... :amin: belki de ufakliklardan cok bizlerin cani yaniyor onlar her dustugunde... :sad1:

eminecim resimler supperrr... ya ben su hamilelikten sonra tatli canavari oldum ciktim yaa... :( pasta cok hosuma gitti pembis bembis... :suclu:

meltem yasadiklariniz cok sasirtici valla... sen de o da icinizde ne var ne yok bosaltmissiniz... boylesi daha iyi oldu belki de... kizlarin da dedigi gibi bu saatten sonra resmye hanimla olmaz bence de... almayi dusundugun yeni kardesler icin de eminenin dedigi dogru gibi geliyor bana.. birbirlerinin aciini kapamaya calisa bilirler... :-\

aysegul ve ozlem resimleriniz cok guzel...  :nazar:  :nazar: :nazar: oglanlar hic de yaramaz gibi durmuyor.. :D guzel vakit gecirmissiniz belli... sizin adiniza cok sevindim canlar... :-*

rana Caner`de de inat var.. ama ben onun inadini kirmayi basariyorum.. senin degil benim dedigim olacak diyip bir sekilde vazgecirtiyorum... ee ben de bir Boga burclu olarak inatci bir kisilikimdir... :laughing7: tabi borumun otmedigi zamanlar da oluyor elbet... :suclu:

asli ne guzel vakit gecirmissiniz oyle.. yesillik, temiz hava... burada da havalar guzel olsa sahile gidip yuruyus yapacagiz ama ruzgari cok fazla oluyor.. hastalanma korkusuyla inemiyoruz malesef... ::)

bizde durumlar ayni, bir fark yok.. persembe gunu burada ilk kez dr. gidicez bakalim, genel bir kontrol icin... son durumumuz ne imis gorelim... hepinizi opuyorum... :opucuk:


anita

Kızlar merhaba
Kayra sonunda yapacağını yaptı. Sabah 9 gibi çubuk kraker vardı elinde. burnuna sokmuş bir parçasını. geldi yanıma eli burnunun içinde. üstten kaşıyo filan belliki bi rahatsızlık var. Aldım kucağıma baktım bişe var burnunda. çıkarmayı denedim cımbızla daha kötü oldu geriye gitti. kafayı ycekttim ter boşaldı üstümden hemen doktorunu aradım, serum fizyolojik damlat hapşursun .çıkar kendisi, çıkmazsa hastaneye getirin dedi. hapşurdu bi kaç kere ama çıkmadı hemen hastaneye götürdüm. bağırış çağırış kıyamet kopa kopa çıkardı kadın burnundan küçük bir ekmek parçası gibi bişey. Yani aklımı yitirecektim. Neyse bi sorun yok Allahtan. Doktoru birkaç ay eline bişey vermeyin verseniz de yanında olun dedi. Allah korusun yavrularımızı.  :amin:
Yoktu böyle bi huyu Kayranın 1 hafta kadar önce başladı. İnşallah o uzun iğneden korkmuştur canı yanmıştır da bi daha yapmaz diye diliyorum..



aslio

Anitacım çok geçmiş olsun canım.. Aklımıza gelmeyen şeyleri yapıyor bu minik yaramazlar, cok dikkat etmemiz gerekiyor umarım bu son olur...Bizim bi tanıdğımız böyle durumlarda karabiber koklatmamızı önerirdi çabuk hapşırmasını çabuklaştırıyor diye...

Ayşegül ve Özlemcim ne güzel buluşmuşsunuz resimlerde çok güzel...

Gülaycım doktor kontrolünüz iyi geçer inşallah..

Goncacım Eylülde iyiymiş çok sevindim.. Arada bizimde oluyor öyle çıldırma durumları benimde imdadıma annem yetişiyor....

anita

Saol Aslı teşekkürler.
Bende hemen karabiber koklattım o hapşurttu zaten. refleks olarak yaptım daha önce düşündüğüm bişey değildi. sanırım  anne olunca Allah bi güç veriyor insana bu tür durumlarda.. Allah tüm yavruları korusun ailelerine bağışlasın.. :amin:



breeze

MERHABA ARKADAŞLAR,

Foruma birkaç aydır girip okuyorum ama hiç yazma fırsatım olmamıştı, hastalanan bebeklere geçmiş olsun diliyorum ve tüm bebeklere sağlıklar,

benim oğlum onyedi aylık, yani sizin ay grubunuza uygun olduğu için buraya yazıyorum. Size iki sorum olacaktı. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bebeklerinizin günlük yemek menüsünü nedir? Yalnız benim oğlum hala pütürlü yiyemiyor, bir türlü alıştıramıyoruz, herşeyi blendırdan geçirmek zorundayız.

Bizimki;
Kahvaltı= 150 cc SMA mama, bıldırcın yada normal yumurta, iki kaşık pekmez, tuzu alınmış peynir, günaşırı ceviz, badem fındık, iki adet bebek ekmeği

Öğle= Sebze çorbası, tuz çok az, arasıra tarhana çorbası veriyoruz.

- Danone yada yoğurt

Öğleden sonra= meyve püresi, en az üç çesit

Akşam= Aptamil Junior 200ml ve iki bebek ekmeği

Gece sudan başka birşey ağzına birşey sokmuyo.


İkinci sorum oğlumun arasıra ağzında koku oluyor, boğazlarında enfeksiyon yokken bile, uyurken emzik kullanıyor. Netten araştırıp bayağı bilgilendim ama aranızda böyle bişey yaşayan varmı merak ettim.

SEVGİYLE KALIN,

şerife Berat

merhabalar guzel anneler

gonca çok geçmiş olsun canım,allah koruyor işte yavrularımızı onların düştüğü şekilde biz düşsek eminim yataklık oluruz.sizin buluşmanızda güzel geçmiş canım , bide düşme olayınız olmasaymış.eylulu okuyun bari her gün nazarmı değdi kuzucuğuma acaba?

anita sanada geçmiş olsun , doktorun tavsiyesine dikkat edin bakalım bi kaç ay inşallah buna gerek kalmadan kendisi vazgeçer burnuna bişeyler sokmaktan.dediğin gibi canı yandıysa....

özlem , ayşegül ikinizde güzel hatunlarsınız maşşallah,eee oğlanlarda analarına benzediğine göre onlarda çok güzeller bi maşşallah ta onlar için  :laughing7:sizler oralarda buluşmalar düzenliyorsunuz ne güzel biz bişi yapamıyoruz malaesef,inşallah yazın izmire gelince tanışırız bizde ayşegül ve yağız paşayla.

breeze iyi paylaşımlar diliyorum güzelim.
bizim takip ettğimiz bir menümüz yok.sabah kahvaltısını yapıyor labne peyniri,1 yumurta,kaymak,zeytin ezmesi bazen reçel çay olarakda ıhlamur yada adaçayı verıyoruz
ogleyın çorba içiyor evde ne varsa
aralarda yoğurt yada muz,muzlu süt içiyor
akşamda evde ne varsa onu yiyor.yemek sularından yıyor,pılavla makarnayı seviyor.

2. sorun için bi fikrim yok canım

office

breeze ilk sorunu cevapliyim  süt, 4-5 tane bisküvi,ekmek içi,bal(pekmez oğluma alerji yapıyor),ceviz içi, gün aşırı 1 yumurtanın tamamı, 2 küçük paket pınar labne koyuyorum arada bir de çok açık bir çay koyuyorum mamasına tadını çok beğeniyor. doktor arada bir verdiğimiz süerce sorun olmayacağını söyledi. 
öğlen genelde etli sebze maması hazırlıyorum sabahla öğle arası meyve yediriyorum. akşam üstü yoğurt yediriyorum saat 8 gibi de pilav ve yaptığım yemeğin suyuyndan karıştırıp yediriyorum karnı tok olursa çok güzel uyuyor:)
2. sorunu malesef bilemiyorum canım.
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



anita

Bizim sabah kahvaltımız bir yumurta 30 gr peynir pekmez bazen fındık ezmesi ve azcık süt karıştırıp ver,yorum yanında da papatya çayı içer içine bal koyuyorum
öğlen evde yemek varsa ondan (pilav fasulya filan) bazende püre bazen de sebze püresi veriyorum genelde kıyma ile yapıyorum.
akşamüstü yoğurt danino yada muz yada meyva salatası.
akşam ev yemeği bazen de sütlaç yapıyorum yiyor.
akşam yatmadan önce 250 cc civarında normal süt içiyor gece bişey içmez.

Kayranın da ağı kokuyordu, biz emzik kullanmıyoruz. doktoruna sormuştum. süt yatmadan önce içince ağızda koku yapabilirmiş. o yüzden dişlerini fırçalayıp yatırmak lazımmış..  yada dişleri çıkarken diş eti delindiği için koku olabilirmiş. bi de soğan filan koyuyorsan yemeklerine o da koku yapıyor. bence korkma kayrada gece daha fazla oluyordu koku. ama şimdilerde pek. yok karbonatlı su ile dişlerini temizliyorum..



Tebessüm :)

 :hieyt: Kızlar babam dün ameliyat oldu ve normal olarak yoğun bakıma alındı, az önce öğrendim 1 saat sonra çıkıyormuş yoğun bakımdan :hieyt: Allahıma çok şükür hiç bir komplikasyon olmadan atlattık şimdiye kadar :nazar: Allahın izniyle bundan sonrasında da bir sorun çıkmaz diye umut ediyorum. Allahıma sonsuz şükürler olsun,nerde varsa şifa bekleyen, herkese acil şifalar versin.Dualarınızı esirgemediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum :flowers: :opucuk:

Özlem eklemiş resimleri, biz pazar günü sürpriz bir şekilde buluştuk :occasion5: Özlem ve eşi sağolsunlar buraya kadar gelip aldılar beni ve buluşma sonrası eve bıraktılar, burdan da bir kez daha teşekkür ediyorum sevgili arkadaşıma ve eşine.Çok hoş bir çiftsiniz, Allah ağzınızın tadını bozmasın, mutluluğunuz baki olsun..Tabi unutmadan Gonca da buluşmamıza telefon bağlantısıyla katıldı sağolsun :D Öpüyorum seni de Goncacım ve Eylüşüme çok geçmiş olsuni uf olan yerlerinden öpüyorum :-*

breeze

Saolun arkadaşlar, :flowers:

İçim rahatladı aşağı yukarı aynı şekilde besliyormuşuz. Aylardır hep aynı şeyleri yedirince yanlışmı yapıyorum demiştim.
Evet sebze çorbasına soğan koyuyorum, karbontlı suyla temizleyim bende.

Tebessüm; Babana çok geçmiş olsun, enzoru atlatmışsınız, allahın izniyle hemen toparlar kendini bundan sonra umarım

Bu arada ismim meltem, eskişehirde yaşıyorum

SEVGİLERLE