EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Zara82

Iyi geceler, kizlar...hemen söyleyim benim cimcime hala ayakta yanimda bana dil cikarip gülücükler atiyor...bizde bugün annemlerdeydik...güzel gecti...benim kiz biraz huysuzlandi ama tatsizlik olmadi. Benimkide cok Sik emmeye basladi yaww....birde yanaklarinda 2 gündür kizariklik var neden olabilir acaba???? Gecen mandalin yemistim ondan olabilirmi??? Prensesim de bize dün bi kahkahalar atti...sasirdim kaldim ayyy..korktum birazda...ufacik hareketime nasil güldü öyle  :occasion5: :occasion5:

Aysencigim, bir zamanlar emzik kavgasi yapiyordun simdi bak oldu en sonunda...bence kafana takma o acikirsa mecbur emecek. Biliyormusun benim kiz da tam tersi oldu...emzik almiyor artik yaa :caca: :caca: ne güzel alismistim, bi geceleri zorla veriyorum sonra uykuya dalinca firlatiyor...Ayrica resim coook tatli cikmis...yerim ben onu  :hungry:

Arzu , canini SIKma canim, doktorun tavsiyesine uy bence...bir defa mama vermekle birsey olmaz hem bu sayede gögüslerinde iyi süt olur ve ikinizde dinlenmis olursunuz...benim bir arkadasda emziriyor...geceleri 100 ml mama veriyormus coook rahat uyuyor o zaman diyor....bazen ben de mi versem diye düsünüyorum   :sad1:

gülyagmuru hep yazayim diyorum unutuyorum, benim burda Aymelek adinda bir arkadasim var seni ayni ona benzettim :-) cok tatli gözüküyorsunuz profil resminizde.. :love7:

Eminecigim, zeytinyagi ile masaj yapiyorum...ama aradan 2 saat gectikten sonra hic birsey kalmiyor..teni emiyor...kokusuda gidiyoe..ben cok memnunum....teni hem parlak hemde eti maasallah cok SIKI...ve bebegin gelisimi icin en iyisinin yani losyonlara nazaran has zeytinyagi ya da has badem yagi oldugunu söylüyorlar...hatta ravza yeni dogdugunda ebe geliyordu eve banyo yaptirdiginda suyun icine sirf zeytinyagi döküyordu ...ve bir müddet öyle yikamami tavsiye etmisti bende öyle yaptim ...simdi masajda yag kullandigim icin ...banyosunda yapmiyorum..

birde bu hapi soran arkadaslar olmus...bilmiyorum ama birisi cok güzel izah etmis .-.almancasi Rachitis olan hastaliga karsi bir hap veriyorum ben hergün ve iki yasina kadar da bunu verecegim...buradaki cocuklar fazla günes görmedigi icin mis...

Yaaa kizlar bende su tirnak batmalari hala oluyor yaa....sinir oldum iyice  :cildir: birde su sac dökülmesi bitse....

ya bu ilk 6 ay sirf anne sütü meselesi benimde kafami karstirmaya basladi....bizim de suan 4 bitti...ve hala emziriyorum bi problem yok...ama sanirim artik iyi doyuyor cünki hic kusmuyor kussada cok az...belki bir iki aya yetmeyebilir...bende 6 . ayi doldurduktan sonra baslayim diyorum ama ....bakalim hayirlisi...

Benimki hala cin gibi .... :icon_scratch:


hepnizi öpüyorum








berilce

meraba funda,evet benim sat 21 ocakti.normal dogum tarihimiz 28 ekimdi ama bizimki gecikti ve 29 ekimde geldi... hayirlisi tabi....   yau yazacaklarimi unuttum iyimi... puysal o inis cikislar normal galiba,bizde de basladi  :( cok iyiydik birden bozuldu...  :(  mama o kadarda kotu bisey degil canim be,yani sirf onunla beslenip cok saglikli cocuklar var,ki sen sadece bir ogun vericem diyosun... ben eskiden disari cikarken sut sagardim ama simdi yanima mama aliyorum,acikirsa onu veriyorum,
gulyagmuru evet ilk 6a y anne sutu ama bazen doktorlar 4 te baslatiyo,ben 5.5 tan sonra baslicam.ama kasiga alissin diye 5..ayda kendi sutumu kasikla vericem... sutum yeterse tabi,yetmezse ek besinebaslarim... zara 82 turkiyeyle sizin aranizda kac saat var + veya _    sen genelde ayakta oluyonda,bizim 8 saat oldugu icin beni etkilemiyo  ;D 

Zara82

berilciim fazla yok -1 saat var ...benim kiz gece kusu oldugu icin oturuyorum ne yapayim  :dontknow: gündüzleri ben zaman bulamiyorum...birde esim su ara tatilde...ondan bana pek firsat kalmiyor...



jbdun

günaydın arkadaşlar :)
baya bi yazılmış foruma yaw maaşallah ben de yazıcaklarımın çoğunu unuttum zaten :suclu:

ayşen ne güzel işte bak düzene girmeye başlıyo tuna :aferin: resimde pek tatlı çıkmış maaşallah,eldiven kullanmıyorsun değil mi?

zehra sen forumumuzun gece kuşu oldun valla  :k06:,hep gece çok geç vakitlerde giriyorsun  :suclu:

arzucum doktorun demiş mama ver diye hem de 1öğün, rahat edersin geceleri hiç değilse,o kadar da kafana takma canım :-* bakalım bizimkinin nasıl geçicek kontrolü :dontknow: bu hafta gidicez ;)

Nihal

Günaydın herkese
Bizimki hala atakta,dün gündüz daha iyi gibiydi sevinmiştim galiba bitiyo diye, gece gene uyumadı doorudürüst, yazık babası uyuttu benim cinlerim tepemde olduğu için :BangHead:
Ayşen tam senin yazdıklarını okuyodum, ahh negüzel kendi kendine uyumuş maşallah derken bi baktım furkan anakucağında, ağzında emzik, pembe panterinin bi kolunu tutmuş uyuyo.  :sleepy1: :sleepy1: kıyamam kuzucuğumaa.
Arzu gece huysuzsa sürekli bence de en iyisi takviye etmen, günde 1 öğün zaten. Ben de ilk haftalarda sütüm yetmediği için veriyordum bikere. Zaten Arda 4 aylık oluyo nerdeyse, 1 ay sora azar azar başlarsın ek gıdaya. Ben 5 i doldurunca lezzetlere alışsın diye vericem azar azar.

Ben de çektim bu mutlu manzarayı   ;D




[eklenti yönetici tarafından silindi]

Ardaömür(Arzu)

Hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar  :flowers: biraz olsun içim rahatladı.Böyle şeyleri paylaşmak çok güzel hepsi nerdeyse aynı doğumlu olduğu için kayğılarımız yaşadıklarımız birbirine çok uyuyor  herkesten çok şu an sizinle olan paylaşımlarınız daha önemli geliyor.Burada olmaktan mutluyum



ponçik

yaaaaaaaaaaa o kadar şey yazdım
gönderE bastım hepsi uçtu  :(  :(  :(  :(  :( :( :( :(



jbdun

nihalcim maaşallah furkana bak çocuk uyumuş sen de neler diyosun hakkında :k06: ne güzel uslu uslu uyumuş işte annesiii :aferin:

arzucum kesinlikle haklısın,ben de burda olmaktan mutluyum :-*

hadi gonca hadi tekrar yazzzzzzzzz :tongue3:

ayşen

goncacm bende alışkanlık oldu eski forumdan :D göndere basmadan önce bi kopyalıyorum yazdıkalrımı öyle basıyorum, nolur nolmas diye ;)

arzucum herkes yazmış zaten, gerçekten de bu hem sana hem bebişine faydalı olacaktır, bana da doktorum aynı şeyi demişti, eğer çok sık emerse yağlı olmaz ve doymaz dolayısıyla gene emmek ister kısa sürede... ben de zorla aralıkları açtımm, bak şimdi bi de dertleniyorum sık emmiyo diye :) sizin de mamayla işallah aralıklar uzarsa en azından gece uykunda (en fazla süt yapılan zmanmış gce) bolbol birikir sütün  :)

nihal benim de oluyo bazen, gecen gün eşim bana sen yakında döversin bu çocuğu diyo :BangHead: kıyar mıyım ben ona hiç  :y25: az önce yatagında oynarken gene emzik ağzında sızdı bizimki, meğer ne mucize bi araçmış bu emzik  :binkybaby: furkan da çokkk tatlı çıkmış, aynı durum işte bizimki de   :k06:

zehracım ben de senden pek farklı değilm ancak gece yatamdan ugrayabiliyorum çoğu zaman... tırnaklar da hala berbat durumda  :sad1: ben onlarla yasamayı öğrendm artık sanırım :) üstüne biri basmadıkça sorun etmiyorum  ;D

pınarcım yazdıkların bana hem eşim tarafından hem de bir miktar kendi tarafımdan tanıdık geldi, durumlar pek farklı değil. eşimin babaı hala görmeye gelmedi torununu, görümcemse 1 kere geldi... benim babam da geliyo da ben dertliyim o konuda da, hamileyken olan bazı tartışmalar kavgalardan  dolayı.... neyse, ben de sıkıldım şimdi  :sad1: :-\

hehe uyudu derken uyandı tuna bey, ilgi istiyor  :laughing7:


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

jbdun

ayşen
Alıntı yapılan: ayşen - 07 Şubat , 2007, 11:33:32

zehracım ben de senden pek farklı değilm ancak gece yatamdan ugrayabiliyorum çoğu zaman... tırnaklar da hala berbat durumda  :sad1: ben onlarla yasamayı öğrendm artık sanırım :) üstüne biri basmadıkça sorun etmiyorum  ;D

ilahi ayşen çok güldüm yaaa :toothy10:

tubi

Selam herkese,
uzakta olmakla ilgili bende cok ama cok rahatsizim.Son iki seneye kadar uni. disinda hep aileme yakin veya birlikte yasadim.Simdi o kadar zor geliyo ki uzakta olmak.Ailelerimiz resmen internet kusu oldular torunlarini gorebilmek icin :icon_thumright: Gerci dogumda annem buradaydi ve herzamanki gibi bir haftanin sonunda gerginlikler baslamisti yaa neyse,insan onu bile ozluyo valla  :crybaby2: Iki ayin sonunda nasil kactigini bilemedi kadincagiz :hieyt:
Uzakta olunca esinden herseyin olmasini bekliyosun iste,annen-baban- kardesin arkadasin-sevgilin-cocugunu babasi ..Goremeyince de deliriyosun iste  :cildir:
Berilcim atlatirsiniz merak etme her ucgunde bir yasanan bisey bizim evde de,benim tr zamanim gelmis diyorum bole zamanlarda ama yapacak bisey olmuyo cogu zaman..Bende cok bunaldim ve bu ayin sonunda gidiyorum izmire,mayisi filan bekleyemeyecegim.Ozledim valla bi kuaforume gideyim,tirnaklarimi sacimi basimi yaptirayim..Iki satir arkadaslarimla bulusup kahvemi iceyim..Ben bole degildim yaa cok saldim kendimi cok...

meltemk

Mama veren arkadaslara bir sorum var. Ben mamayi suyu kaynatip sogutup, mamayi koyup taze hazirlayip veriyorum - daha dogrusu vermeye calisiyorum. Hala basarili olamadik. Artik benim beceriksizligim diye dusnuyorum.

Dun internette mamanin hazirlanip dolapta 24 saat bekletilebilecegi ve sonra cikartilip isitilip kullanilacagini okudum. BIr de su biberon isiticilarini nasil kullanmak lazim?





meltemk

tubi anlattiklarin cok tanidik geldi. Evet insan esinden herseyi bekliyor uzakta olunca. Belki calismayinca daha da cok. Bilmiyorum senin orada genis bir cevren var mi ama ben TRdeki sosyal hayatimi cok ariyorum.  Benim annem de 2 ayin sonunda zor atti kendini evine, ama onumuzdeki hafta yine geliyor. Tabii ben senin kadar TRye gidebilme konusunda sansli degilim. Sen TRye ben ise gibi gozukuyor.

Gerci bu bakici isleri canimizi sikicinca donelim bari artik Turkiyeye demeye basladik. Ama iki ucu ....

Ne kadardir Ingilteredesin? Bir de Londra'damisinz?





meltemk

Ben bugun cok yazdim, ama biz de hala Kanal D yok ve 1001 geceyi cook merak ettim. Seyreden arkadaslar kisa bir ozet gecebilirler mi acaba.?





tubi

Nihal Arda nasil guzel uyuyakalmis oyle yaaa,uyurken daha bir tatlilar ..
Rasitizmle ilgili ise drun yalancisiyim yoksa valla bende tahmin etmezdim bole biseyi.Ilginc birsey daha var onca hintli ve pakiye ragmen Hepatit Bde gorulmemekte ve asisi yapilmamakta bu ulkede.Sadece anne  tasiyiciysa yapiliyor yada saglik hizmetlerinde calisiyosan.Ozel olarak bile yaptiramiyorsun,ben trde halledicem gerci oda uc doz bakalim nasil yapicaz.BCG ise Turk oldugumuz icin dogumdan hemen sonra yapildi,normal sartlarda buda asi takvimlerinde yok.
Bu asi ile ilgili ise once bir kizarma 8. haftadan itibaren ise kabuklu bir yaramiz olustu ve halada gecmis degil.Yara olmasi asinin tutmus olmasi demekmis.Ama ne kadar surede ize donusecek onu bilmiyorum.
Fundacim bende kati beslenmeye gectigimizde ayni taktigi tekrar uygulayacagim,elimde kasik bebegin arkasindan kosan bir anne olmak istemiyorum.Bi sekilde bi duzen saglariz diye umuyorum.Yersen guzelim olayi yani..