EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Tebessüm :)

ayşencim bilgilerin ve desteğin için saol.tunacığa acil şifalar versin Allah ım. arabayı da dert etme hayırlısı böyleymiş. inşallah ateş filan olmaz tunada.şuruplarını içip mışıl mışıl  uyur.ben de ilk karmayı şifada yaptırdım pek bişey olmadı. az huysuzluk az da ateş oldu ama çok az.

eminecim maşallah ceyline ne güzel yiyo işte verdiklerini, sindirim problemi de yoksa dert edilcek bişey yok demekki. tabi yoğurt gaz yapmıştır gece. en hareketli olduğu zaman ver ki  yoğurdu , çıkarsın rahatça gazını.bakalım bizimkiler napıcak ek gıdaya geçişte.
jbdun maşaallah saat gibi işliyosun.darısı başımıza.
gonca teşekkürler iyi dileklerin ve moral için. Allah sana da acil şifalar versin. bebekle gerçekten çok zor.
bu  arada şimdilik kortizon kullanmıyorum çünkü kabartılar azaldı gibi.bikaç gün bekliycez.çok sevinçliyim.emzirmeye devam.coşiyim  biraz :muzz: :occasion14: :occasion16: :headbang: :icon_flower: :wav: :wav: :wav: :icon_sunny: :icon_sunny: :angel12: :3some: :icon_flower: :icon_salut:

Tebessüm :)

pınar sevindim nehirin daha iyi olmasına canım. boyu kilosu da iyi maşallah.resmi de çok tatlı maşallah... :)
filizcim duana ben de amiiiiiiin diyorum. maske de çok zor ya ben nefes alamıyodum takınca.Allah kolaylıklar versin canım. emre daha iyi olcak inşallah. :D

aslı

bizim cadı gerçekten cadı bugünlerde. Çarşambadan beri acayip huzursuz. Birde kaç gündür misafir sormayın. Perşembe akşamı 15 kişiydik evde. Cuma yemekli misafir bugün sabahtan sabah kahvaltısı öğleden sonra aile dostu bayılmak üzereyim. Halbuki c.tesi günü kocişin cadıya bakar bende uyurum diye hayal ediyordum ama balığa gidince bütün hayallerim alt üst oldu  :honk: .

Ayşegül geçmiş olsun.

Nehir ve emrenin iyi olmasına sevindim.

gitmem lazım benim cadı yine ortalığı ayağa kaldırdı



gülyağmuru

kusura bakmayın kıslar ancak cvp yazablıyorum çok hoşbulduk...
bu arada mınık meleklerımıze tek tek gecmıs oolsun dıyorum inşallah en kısa zamanda ıyılesırler, saglam hallerınden daha da ıyı olurlar ...

gaski

Ayşegül, 1 ay kadar önce bende de benzer bir sıkıntı oldu. uzun zamandır kaşınıyordum bir gece her tarafım kızradı( bölge bölge) ve kabardı. Sabaha geçmişti ama akşam daha şiddetli oldu kaşıntı ve acıdan duramadım acile gittim bir iki tane iğne yaptılar düzeldim. Doktor beni endokrin bölümüne gönderdi (tiroidim biraz yüksek çıkmış)ama düzeldiğim için gitmedim.
Bugün yorucu bir gündü büyük oğlumun doğum gününü kutladık. Oğlum artık kardeşini benimsedi ona oyunlar yapıyor kardeşi de ona gülücükler saçıyor. Bizde uyku durumları berbat. zar zor 12 de uyuyor 2-3 sefer kalkıyor. 2 kez de ağbisine uyanıyorum. sabah yedide de büyük uyanıyor. Deliksiz bir uykuyu özledim. herkese ii geceler.

meltemk

Hasta olan herkese ve bebislere coook gecmis olsun. Insallah herkes biran once duzelir.  :flowers:

Biz de bir parca yerlestik sayilir ama sadece bir parca. Insan ev tasiyinca bu kadar mi eksigi cikar yaa. Eve hala kutu kutu pense. Bir suru dolap ihtiyaci cikti. Neyse elbet girecek hala yola. Ama Allah'in lutfudur benim su an ise gitmeme. Yoksa halimiz harap.

Bakici problemimizi biliyordunuz. Haftaya donecekti ama erken donmesinin daha iyi olduguna karar verdik ve yarin gidiyor. Ne de olsa yardimi oluyordu kadinin yerlesmeye. Ben yetisemiyorum hem Belemir'e hem eve. Neyse ben de bir sure boyle takilirim, alir kizimi gezerim her gun. Artik ugrasamiyacagim evle.Annem yeni kadinla birlikte gelecek 2 hafta sonra. Onlar gelince toparlariz artik.

Bizim biberon calismalari bir suredir durmustu. Ben zaten sutte sagmiyorum hic. Jbdun benim de goguslerim artik hic oyle tas gibi olmuyor. Ama normal diye dusunuyorum kilo aldigina ve bas bas aglamadigina gore :-\ Bu aksam biberon calismasi yapabilmek icin kizima ilk mama denemesi yaptik. Yoook imkansiz almiyor. Tabii onun icin yeni bir tat, ama bir bebek bu kadar mi almaz biberonu anlamiyorum. Ise donusume bir ay kaldi. Alismak zorunda baska bir secenegimiz yok. Zaten sonra bir suru is seyahatim olacak, ama nasil olacak bilmiyorum :y25:Aptamil 2 aldim mama olarak- Sadece denemeydi biberona alismasi icin, hem de ise donunce takviye veririz diye. Ama begenmedi sanirim. Icmeyince ben de soyle bir baktim tadina. Ayy ne kotu bir tat oyle ya. Ayni kus yemi gibi kokuyor. Mama ve biberonla ilgili tavsiyeleriniz var mi???

Yarin pazar. Calisan annelere bebisleri ile guzel bir gun diliyorum. Calismayan bizler nasil olsa hep biraradayiz :hieyt: Ben o kadar alistim ki evde oturmaya bilmiyorum ise nasil donecegim. Mezun oldugumdan beri ilk kez 2 haftadan cok isten ayri kaldim. Tammm 4.5 ay. Inanilmaz. Insan kopuyor tamamen. Diyorum soyle bir loto, milli piyango falan ciksa da bu sefaya devam edebilsem





jbdun

iyi geceler arkadaşlar :) düğünden geldik 1saat önce falan:)
ecrini uyuttum ve babaannesi ile dedesini çağırdık onlar geldiler yanında durmaya,zaten bebişim 2,5tan aşağı hemen hemen hiç uyanmıyo :love7:
ama aklım hep ecrindeydi ve çabuk kalktık o sebepten ;)

neyse bari 1sayfa ilerlemiş bizim bölüm :hello2:
bu arada bugün gündüz ben amma da çok yazmışım onu farkettim az önce :suclu:

pınarcım teşekkür ederiz,nehir hanıma da maaşallah şirine  :-* ve de kontrolünüzün iyi geçmesine çok sevindim canım :icon_thumright:

filizcim sana da geçmiş olsun canım ve de emre beye de maaşallah tütü nazar değmez inşallah diyorum :-*
teşekkür ederiz filiz teyzesi ama lütfen yani asılmadık canımm  :k06:
ecrinimin bissürü talibi var.Bizim arkların hepsinin oğluşları var bi bizimki kıs :D   öyle de olunca hepisinin gözü bizim kısda  :k06: seç beğen al yapcas yani :occasion14:

ayşegülcüm hakkaten de saat gibi oldu ama tam başlamadı daha bakalım :k06:

aslı seninki de mi balık hastasıııııı, benimki dee :cildir:   :D
ama yarın gidicekti,bi pazar günüm var onu da karım ve kızımla geçiriyim dedi ve gitmedi,hayret ettim yani ::)  canım kocacım benimm :love9:

gaski oğluşuna nice senelere,damatlığını da görürsünüz inşallah  ;)

hadi ben de yatıyım artıkın,saat 00:00 olmuş tam bilgisayarda :k06: iyi geceler herkesee :-*
derkene meltem yazmış, ona da cevap veriyim öle çıkıyım bari :tongue3:

meltemcim biraz da olsa yerleşebilmenize sevindim canım,zamanla herşey oturur yerli yerine ;)
inşallah 2hafta sonraki bakıcı olayınız da iyi olur canım.Evet kilo alımı ve gelişimi normal olduktan sonra taş gibi göğüslere gerek yok zaten  :k06: vazifesini yerine getirsin yeter.
al benden de o kadar ben de o kadar alıştım ki çalışmamaya,çok rahat bölesi ama rapor alabilirsem zatem eylüle kadar çalışmıycam ::)kızlar dua edin de olsun şu rapor işi yaaa :honk:

meltemk

Jbdun insallah rapor isin yolunda gider ve eylule kadar Ecrininle cook guzel vakit gecirirsin.

Arkadaslar ben Belemir icin Baby Einstein DVDlerini almistim. Bilenler vardir sanirim. Bebekler icin cesitli konularda hazirlanmis, gelisimlerine yardim eden programlar. Onlardan 0+ olanlardan gunde 10 dakika seyrettiriyorum. Genelde aksam ustleri.Cok dikkatli bakmasa da ilgisini cekiyor. Ben asil Baby Einstein'in ninni CDsini basarili bulmustum ilk 2 ay gunduz uykulari icin. Bir de dahi bebek CDlerini almistim e-bebekten. Sanirim ustunde 6 ay diyor ama 4. aydan sonra izletmeye basliyorlar. Ben henuz baslatmadim.

Neyse asil sorum su. Belki bilginiz vardir. Teletubbie serileri de bebeklerin cok ilgisini ceken ve gelisimlerini yardimci olan cizgifilmler. onlarla ilgili internette arastirma yapiyordum. Fakat tam olarak hangi aylarda seyredebilecegine dair bir sey bulamadim. Onceden cocugu olanlarin ya da arastirmis olanlarin belki bir fikri olabilir ???

Bu arastirmam sirasinda oyuncax.com diye bir site buldum. Benim gibi internette islerini halletmek isteyenlere duyurulur.





Zara82

Hayirli geceler kizlar,

geldi yine gecekusunuz...1 saattir yazdiklarinizi okuyorum...hasta olanlara gecmis olsun diyorum. Bizim buralardada bi virus dolasiyormus..biz cok sükür daha yakalanmadik.  bende kac gündür misafirlerle ugrasiyorum, bugünde vardi...öldüm bittim...acayip yoruldum üsendigimden gidip yatmiyorum...sabah 10 dan beri ayaktaydim bacaklarim cok agriyor. Benim cimcimemde misafiri hic sevmiyor, kalabaliktan nefret ediyor...öpülmeyi sevmiyor...SIKiliyor hemen...birde ev 20 derece gecsin bunaliyor hemen....bugünde bunlari yasadik...rahatlatana kadar öldüm...galiba biraz nazar da oldu...öykle okudum ..
yavv gelen misafirlerde öyle hemen gitmiyor bizdede...adamlar kalkmak bilmiyor...emziren biri icin cok zor misafir agirlamak ...misafir varken tam 4 kez emzirdim...Bilmiyorum söylemismiydik bizde pnömokok asisini olduk...kizimin kilosu ve boyu  gayet iyi dedi dokto...anne sütüne devam  :basardim:
Benimde sabahlari kalktigimda gögüslerimde cok süt oluyor. Ravza gece 1 de emer sonra sabah 7-8 arasi...ama o sabah emmesi varyaaa beni öldürüyor.....cuuk cuuk yutuyooo..hic hava yutmadan sonra gazini bile cikarmadan geri yatiyor...ve 10-11 arasi uyaniyor...yine cok güzel emiyor hava yutmadan ...ben kizim emerken sütümün geldigini hissediyorum...önce 1 dakika birsey hissetmiyorum ama sonradan sanki damarlarim sizliyormus gibi oluyor...sütümüz iyi halen...cok sükür..haaa benim cadi da dünden beri oyuncaklarini bilincli tutabiliyor...ayyy ilk babasi gördüü....cok sevindik..

Canlarim kusuruma bakmayin tek tek yazamiyorum...o kadar yorgunumki gözlerim yari kapali...yinede yazmadan edemedim....cünki yarin kayinvalidemgile gidecem oraya misafir geliyor bebek görmeye  :cussing: oooffff offff

Bebeklerinizi kokluyorum...
Ravza Senaminda selami var hepinize... :cussing: :occasion14:



jbdun

iyi pazarlar arkadaşlar...
bugün kimsecikler yok  yine,biz de ecrini yıkadık az önce şimdi de uyuyo bıdığım :love9:

zehracım iyi olduğunuza sevindim,uzun zamandır foruma girmiyodun,haber alamıyoduk ;)

bugün burda hava pek iyi olmadığı için dışarı çıkarmadık ecrini,hava da pis :-\

görüşürüz :wave:

jbdun

bu arada meltemcim iyi dileklerin için sağol ;)inşallah...

sorduğun konuyla ilgili bilgim yok canım :dontknow: belemiri öp yerime :-*

puysal

iyi pazarlarrr..

bizde kızımızı yıkadık ama benim sıpa uyumuyoooooooooooo:(( gündüz uykuları gitti 10-15 dakikalık kestirmeler geldi..
Kendime zaman ayırmıyorum artık.. gerçi kızımla ilgilenmek çok holuma gidiyor ama iş hayatı malüm kaş-bıyık operasyonları lazım di mi ama:)

Herkese bebişleri ile güzel bir gün dilerim..

Tebessüm :)


jbdun


meltemk

Belemir'e mama+ biberon calismamiz kismen ise yaradi, ama cok sayilmaz. Bugun rica minnet 30 cc icti. Baska bir biberon denedim daha iyi emdi. Ama sorun mamanin tadi. Tadini alipda anne sutunden baska oldugunu anlayinca cikarmaya calisip yuzunu burusturuyor. Anlasilan baska bir tat istemedi.

Mama veren annelere sormak istiyorum. Bu konuda bebeklerin tercihi olan - tadi / kokusu itibari ile - bir mama var mi? Ben Aptamil HA2 verdim - Alerjik bebek olma ihtimali oldugu icin - Ama sonuc cok basarili degil. Simdi eczanedeki butun mamalari denemem mi gerekiyor :icon_scratch:Bu durumda sanirim ek is aramaya baslamaliyim ;)

Tecrubelerinizi bekliyorum