EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

seyda

Meltemcim,
HA nin malesef cok kötü bir tadi var, bi dene anliycaksin :honk: Melis Alara ya hastanede alerjik bebek olma ihtimali oldugu icin HA vermislerdi ve en basindan beri benim sütümü mamadan ayiriyor hep istemeyerek aliyorudu mamayi. en son bir ay kadar önce mamayi tamamen reddedince karar verdim ve Aptamil 1 i denedim yani normalini. simdi hala memede daha mutlu ama bu mamayi kesinlikle daha severek iciyor. tadi daha bi iyi. benden dolayi kizimin alerjik olma riski vardi ama degilmis anladik sen de bir dene derim. yani önce az bir amount dene alerjik olup olmadigini da anlamis olursun. ha birde neden alerjik olma riski var Belemirin?

gülyağmuru

selam kıslar nasılsınız bakayım  :hello: ...?biz çok iyiyiz oğlusumla.. :occasion14:
az önce kayınvaldem de yanı cici annemdeydık,bizimki bi gülüşler atıyorkı babaanneye görmesılınız..  :binkybaby:
babaannesıyle çok ıyı anlaşıyolar valla ne de olsa ılk torun ...
bugun bizde evdeydık ama aksamleyın can sıkınntısından birazcık asagıya indik.. sız bılmezsınız ama ben kayınvaldemle altlı üstlü oturuyorum... bazen yakın olmaktan sıkılsamda genelde bayag yardımı dokunur bana.. :k06:

meltemcim,

ben henüz mamaya gecmedım ama drumuzla konustugumuzda bebekler mamaya tam 12 kes tattıktan sonra alısablıyorlarmıs..en az 12 kere mamayı tatmaları gerekıyormus eger 12 seferde de redederse işte o zaman  mamayı sevmedıgı anlamına gelıyormus ...dıyorum ya benım pek bı bılgım yok :dontknow: ama yınede bunu bilmeni istedım..

Zara82

kizlar ben cok kötü hastalandim...dua edin ne olur...kizimin bana bi bakisi var görmelisiniz....gözleri doluyor ellerimi tutuyor...anliyor sanki....canimin ici benim...

bebege de gecer mi sizce?



Lily Wonka

05 Şubat , 2007, 04:58:40 #948 Son düzenlenme: 05 Şubat , 2007, 05:15:38 muallime (Gözde)
Hay Allah.. Geçmiş olsun Zehra'cım. Maske kullanmanı öneririm.. Nooluyor bööle yavv..:sad1:  Forumcek kurşun mu döktürsek??! :icon_scratch:

Pınar'cım, maaşallah Nehir kızımıza.. Babayla hep böyle muhabbette olsunlar inşallah.. :love3:

Jbdun'cum, inşallah bi şekilde ayarlayıp rapor işini halledersin canım.. Ecrin'le ikinizin fotosu pek küsel bu arada!..:D

Meltem'cim, yerleşebilmenize sevindim.. Bence de bir süreliğine elini eteğini işlerden -çekebildiğin kadar- çek ve kızınla takıl.. Bakıcıydı, taşınmaydı; stresli zamanlar geçirdin.. Deşarj ol acık.. :occasion14: Bu arada, Milupa-Milumil'in lezzetli olduğunu duymuştum....

gülyağmuru, bebişin ve sen hoşgeldiniz canım!.. :love9:

Arkadaşlar, kilo alımı kesinlikle anne sütünün yetip yetmediğinin en güvenli ölçülerinden biri.. Fakat benim serçe son iki ayını hipertiroidik geçirdiği için kilo alımı konusunda sağlıklı bir değerlendirme yapamadık maalesef.. Bir de şöyle bir durum oldu, biz 1 ay kadar önce mama takviyesine başlamıştık.. Fakat Cerrahpaşa'daki doktorumuz, (kilo alımını yetersiz bulup bizi apar topar mamaya başlatan diğer doktorumuza kızarak!..) mama takviyemizi küt diye durdurdu! Ve dedi ki; "Bu bebek anne sütü yetmediği için değil hipertiroidik olduğu için yeterince kilo alamıyor. Yiyip yiyip kilo alamamak hipertiroidiklerin tipik özelliğidir.. Verilen hormon dozu azaldıkça kilo alımı da normale dönecektir. Doktorunuz nasıl bu durumu göz önünde bulundurmadan böyle bir karar alır?!!" Neler hissettiğimi tahmin edersiniz!....

Emine, gözleri yerinden uurayan küçük smiley'e nooldu yaa? Ben onu pek seviyodum.. :y25:



jbdun

günaydın kızlar ;)

zehracım ne oldu birdenbire yaa,iyiydin?çok geçmiş olsun,bence de gözdenin dediği gibi maske tak,etkili oluyomuş :sad1:

gözdecim hayret valla yaa!  :caca: İnsanların doktorlara güveni kalmayacak bu gidişle! Dr işi tamamen şans galiba :icon_scratch:

biz de bu sabah kızımla kahvaltıya gidiyoruz arkadaşıma :D

meltemk

Seydacim, Belemir bebek egzemasi gecirdi. Hala gunde 1 kez antibiotikli krem suruyorum. Ben ya da esim alerjik degiliz ama doktor alerjik olma ihtimalini gozonunde bulundurmustu. Ben de o yuzden HA aldim. evet denedim gercekten tadi kotu. Hatta kokusu kotu.

Gulyagmuru / Gozde / Seyda, cok mersi tavsiyeleriniz icin. Bakalim bugun normal bir mama alip deneyecegim. Bu arada Aptamil ile Milumil arasinda ne fark var? Ikisi de Milupa'nin, cozemedim.

Biz de dun aksam Belemir dogdugundan beri cekirdek ailemiz bir cati altinda kalabildik :) Bugun sabah ilk kez kizimla yalniz uyandik evde. Guzelmiss yaa. Gerci Belemir sabah 6:30da uyanip az onceye kadar uyuyamadi. Herseyi denedikten sonra zor uyudu az once. Ben de bir sure ara verdim yerlesmeye. Zaten Belemirle gunluk islere zor yetisirim. Oglen oyun sinifi var. Bari o uyurken hazirlanayim sonra onu oyun sinifina goturecegim. Sonra da alisveris merkezine gideriz. Gezeriz biraz.

Turkiye'de hasta olan herkese cok gecmis olsun. Dikkat valla herkes kiriliyor hastaliktan. Ben de sanirim ayaklarimi usuttum. Kizimda ben de biraz karin agrisi cekiyoruz sanki.

Herkese cok iyi haftalar. Insallah guzel haberler aliriz hepimiz :k06:





ponçik

05 Şubat , 2007, 11:04:42 #951 Son düzenlenme: 05 Şubat , 2007, 11:32:57 g10ca
GÜNAYDIN HERKESE

yaaaa cevap yazana kadar yeni mesajlar geliyor bi durun yahuuuuu  :cussing:   :toothy10:

pınar kızına maşallah, fotojenik hatun  :binkybaby:

jbdun dua ediyorum sana inşallah rapor işin hallolur da ecrinle daha uzun süre beraber olursunuz  :love7:

seydanın söyledikleri bizim içinde geçerli mama emdiği ve sevdiği halde eylül memede daha mutlu ve huzurlu  :love3:

meltemcim biz pre aptamille başladık,aptamil 1, şimdi de aptamil 2 kullanıyoruz, neyseki seviyor kerata  :occasion5:

gülyağmuru seni çok iyi anlayabiliyorum , bende k.validemle aynı evde oturuyorum  :-[ Allah razı olsun , zarardan çok faydası var, bebek olduktan sonra evde bir büyüğün olmasının çok iyi olduğunu  daha iyi anladım    :icon_thumright:

zehracım geçmiş olsun canım Allah şifalar versin ,herşeyden önce kuzucuğun için iyi olmana dua edeceğim  :flowers:

gözde gerçektende dr.dan dr.a fark vardır ama bu kadar da olmaz yani  :violent1:  sen hangisinin söyledği içine siniyorsa ona göre hareket bence , bak şimdi benimde kafam karıştı  :dontknow:

gaski oğluşuna nice yıllar dilerim, Allah eşinle çocuklarınla hep birarada olmanızı nasip etsin  :wave:

Ayşegül eşittir ikonlar  :ehi: artık öğrendik  :k06:

BU ARADA BİZDE EK GIDALARA GEÇTİK  :hello2:
İLK YOĞURT DENEMEM BAŞARIYLA SONUÇLANDI  :hungry: TADI SÜPER OLMUŞ
KIZIM MAŞALLAH MEYVE SUYUNU DA SEVDİ
SADECE MUHALLEBİDE BİRAZ SORUN YAŞADIK
AMA SANIYORUM UYKUNUN YEMEKTEN DAHA TATLI OLDUĞUNU BİZİM EYLÜL PRENSES DE ANLADI   :aferin:


HEPİMİZE ALLAH KOLAYLIKLAR VERSİN

ÖPÜLDÜNÜÜÜÜÜZ   :opucuk:



ponçik

filizcim geçmiş olsun canım   :opucuk:
inşallah biran önce iyileşirsin  :icon_thumright:

emreye maaşallah iştahı yerinde tosunumun :hungry:



Tebessüm :)

deprem oldu şimdi izmirde yüreğim ağzımda. yanlızız

ponçik

HADİ YAAAAAAAAA  :icon_pale:

ÇOKMU SALLANDINIZ
BİZ BURDAYIZ CANIM KORKMA   :opucuk:



Tebessüm :)

saol gonca.tam pc nin başına oturdum forumu açtı, bi zıngırdadı. baktım şimdi internetten 3.2 imiş.ne kadar küçük olsa da insanın yüreği ağzına geliyo hele çocuk da olunca.
dün yağız bize kök söktürdü resmen. dünkü o  ikonlu mesaj da delirdiğimin resmiydi :cildir:. bugün daha iyi olmakla beraber huysuzluk devam ediyo. uyumuyo hiç gündüz. az önce emerken daldı da öyle giriyim bi foruma bakayım dedim onda da sallandık işte.şimdi uyandı tabi.günaha girer uyursa. :'(
deprem için hepimizin acil eylem planı yapmamız lazım. diyorum da sallanınca da herkesten çok elim ayağıma dolaşıyo.yusuf da aksine öyle soğukkanlıdır ki.ona güveniyorum ama işte o yokken yokladı deprem. ay dua edin çıldırcam.

gülyağmuru

ayyyyy geçmişm olsun aysegulcum,ama g10canında dedıgı gıbı bız burdayız merak etme..

ben ıst dayım ve o buyuk yanı 17 agustos depremındede burdaydım tabı o zaman daha orta okula gıdıyordum ama yınede çok ıyı hatırlıyorum çok büyük bi dehşetti benım için :cildir: :cildir: :cildir:

ama sen korkma canım ...bişey olmaz ALLAHın izniyle


zara sanada çok gecmıs olsun janem ...bol bol c vıtamını al, ıhlamur iç,hatta nane lımon kaynat kendıne...çabucak toparlankı mınık kusuna da rahat rahat sarılabılırsın...

ponçik

o konuda sana katılıyorum ayşegül
nedense herşeyi çok biliriz de iş uygulamaya geldimi  :suclu:

neyse çok geçmiş olsun Allahtan fazla şiddetli değilmiş  :love9:


gülyağmuru  :aferin: sen çok genç anne olmuşsun sanırım
ne kadar güzel  :hello2:  ben 1999 da liseyi bitireli 4 sene olmuştu  :cildir:  ayyy yaşlanıyorum  :D



ponçik

:director:  bugün forum çok durgun arkadaşlar nerdesiniz

özellikle ayşen emine izmirli arkdaşlar
merak ettim sizde depremi hissettiniz mi



seyda

Meltemcim,
Melis Alara da bebek egzamasi gecirmisti hatta arkadasimin kizi da gecirdi ve simdi benim bal böcegi Aptamil arkadasimin kizi da Nestle nin normal mamalarindan yiyorlar. gerci biz antibiyotikli krem falan kullanmadan atlattik ama bebek egzamasi illaki alerjik oldugu anlamina gelmez. bence icini mama konusunda rahat tut. umarim yenisini sever Belemir.. :love7: