EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Tebessüm :)

götüüüüüürrrr şişe şişe pekmesleri :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14:

Tebessüm :)

gözde siz şimdiye kadar ne kadar demir aldınız? bizim bugün bir şişe ferrum bitti, yarın minadex fer alıcaz. inşallah onu kolay içirebilirim. bu biten bir şişenin ne kadarı yağızın midesine gitmiştir onu bilmiyorum. ::)

Lily Wonka

31 Temmuz , 2007, 19:20:28 #7982 Son düzenlenme: 31 Temmuz , 2007, 22:38:26 Gözde
Alıntı yapılan: ayşegül - 31 Temmuz , 2007, 19:05:13
götüüüüüürrrr şişe şişe pekmesleri :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14:
şişe şişe olmasa da, götürüyoss işte bakalımm....::)


Şu akyuvarlarla ilgili muhabbeti de bizim tıp-5. sınıfta okuyan bi arkadaş söylediydi.. Ama bizim doktor neredeyse sesli gülerek, "hiiiç önemli değil, merak etmeyin, herşey gaaayet normal :icon_thumright: " deyince, ben de kalkıp kadına "ee ama toktor hanım, akyuvarlar şooluyomuş ya fücutta, bööle hani mikroplar şoolunca felan.." diye işini öğretme küstahlığında bulunmadım..::) Ama tam olarak ne anlama geldiğini sormadığım için de içim pek rahat etmemişti açıkçası (pimpirikli, çok kurcalayan anne modeli!) Şimdi sizin doktordan da -bu sefer açıklamasıyla birlikte- aynı şeyi duyunca valla çifte kavrulmuş fıstık yemiş gibi oldum, ne yalan sööliim..;D



Tebessüm :)

31 Temmuz , 2007, 19:23:56 #7983 Son düzenlenme: 31 Temmuz , 2007, 19:35:38 ayşegül
aynen şekerim ayyynen, hele ben çifte kavrulmuş fıstıklı lokum yemiş gibi oldum. :ehi:

Lily Wonka




Tebessüm :)


tubi79

merhaba arkadaslar, yogun calıstıgım icin cok fazla yazamıyorum ama okumaya calısıyorum yazdıklarınızı.bizden haberler vereyim size 8250 olmusuz kilo alımımız iice azaldı2 dişimiz cıktı 2 taneside yolda.iştahsız dönemdeyiz.aksam biberon mamasını zar zor yiyor birde gece uyanmalarımız oluyor.emekleme girisimlerimiz basladıda henüz beceremiyoruz.her türlü yorgunluga ragmen gercek askı buldugum icin sükrediyorum.bambaska birseymis annelik.ve ben çalısırken bebeğime bakan annemede sonsuz teşekkür etmek istedim burdan.Allah annelerimizi ve bebekleriimizi bizden ayırmasın.bütün sevdiklerimizi.

Tebessüm :)

goncacım teşekkür ederim canım. yağız aynı işta, tam gaz devam yaramazlığa.... görüldüğü kadarıyla sorun yok çok şükür, şu anki iştahsızlığı diş hazırlığından olabilir. :dontknow: kontolünüz iyi geçmiştir umarım. eylüşü ve seni :-*

fatmacım havuz fikri için teşekkür ederim canım, bakalım alırız belki bir havuz küçük beyimize. ;)

zehracım maşaAllah dün de formundaymışsın, gezmeler bitti mi artık??az kaldı sizin de yola çıkmanıza, hayırlısıyla gidip dönersiniz inşaAllah.fotoğraf makineniz de hayırlı olsun, gitmeden ravzanın şalvarlı bi fotosunu koyarsın artık. ;) bizim henüz tek dişimiz var, ben de yakında başlarım fırçalamaya, bebekler için sindirilebilir özel bir diş macunu varmış burda da, ondan almayı düşünüyorum. ;D

meltemcim, belemirin huysuzluğu dişten gibi geldi bana. :dontknow: inşaAllah kısa zamanda çıkarır da o da rahatlar, siz de rahatlarsınız.yoğurt öğününü sormuşsun, ben meyveli yoğurt yapıyorum ikindi öğününde, yağız da seviyo gibi, tavsiye ederim canım. :icon_thumright: kolza yağını ben de ilk defa duydum, neyden yapılıyo? bence onun yerine zeytinyağı ve tereyağ kullan, ikisi de bebekler için çok faydalı, burdaki drlar tereyağını hergün 1 çay kaşığı kadar öneriyolar, bebeklerin beyin gelişimleri için çok faydalıymış. zeytinyağı da yağ bakımından cevizle aynı gurupta, o da beyin gelişimi için çok faydalı. :icon_thumright: belemire maşaAllah, çok büyümüş ve daha da tatlı olmuş minik kuzu. :nazar: sana da maşaAllah, dediğin gibi kilolu da değilsin ayrıca, kendine haksızlık yapma. ;)

jbduncum ben hala balığa başlamadım, onun için tarif veremiycem. nerden bulcam günlük balığı ben yaa. tek aklıma gelen urla. bakalımm,birkaç gün içinde bir çözüm bulmam lazım. ???

dilekcim hoşgeldin, nerelerdesin yaw, ben de aklımdan seni geçiriyodum, herhalde yeni evlerine internet bağlatmadılar diye düşündüm. arada uğra anacım, ben yaşıyorum de. :D hirayı ve seni  :-*

eminecim drunuz bir ay ücret alıp bir ay almama uygulamasını sadece size mi yapıyo? eğer öyle değilse 150 iyi valla, ay başına 75 oluyo, bu da sudan ucuz gibi bişey bir profa gitmek için. ;) ceylin avatardaki resimde çok hoş çıkmış, artık simaları oturuyo, çocuk oluyolar. :nazar: :occasion14: hee unutmadan gece emzirmesini kesme işine de bayağı radikal bir çözüm bulmuşsun. :alkış: :laughing7:

tuğbacım hoşgeldin, maşaAllah şevvale :nazar: dediğin gibi her ne kadaryorucu olsa da, bambaşka br duygu annelik. :love9:




Fatma-Ezgi Anna

01 Ağustos , 2007, 03:08:43 #7988 Son düzenlenme: 01 Ağustos , 2007, 03:12:46 Fatma-Ezgi Anna
Selam millet ben geldiiim  :k06:

Seydacim bende cok isterim görüsmeyi valla cok güzel olur,hata yine topluca olsa  :hieyt: ama ben 21 agustosta geliyorum sen Istanbulda misin o tarihe kadar ? Kiiiz Zehraaa siz hangi tarihte Istanbul`da olacaksiiin? Sende gel cümbür cemaat bulusalim  :hieyt:
Goncacim benimle de mi bowling oynamak istedin yani ben bowlingden anlamam  :ehi: ama bilardo severim bak,esimle bilardo oynardik hep tabi Ezgi Anna`dan önce bowlinge bir kere gitmistik beraber ama ben hiiic beceremedim o isi malasef  :suclu: ve bir daha da gitmedim  :k06:

Ha Seydacim unutmadan yazayim sana;benim kiz gece 2-3 sefer kalkiyodu simdi sadece bir kere kalkiyo,bir kac kerede hic uyanmadi masallah kuzuma  :nazar: gece uyandiginda suyla gecistiremiyorum malasef cok azda icse mutlaka süt tadi gelcek bende 150 ml bir kasik yada yarim devam sütü koyuyorum onu icince hemen daliyo yine ama cogu zaman 100 ml icip uyuyo,icinde cogu su oldugu icin su icmis gibi oluyo aslinda.Sende öyle bir dene istersen onun bir zarari olmaz sanirim

Zehracim mercimek corbasi tarifin geliyooor  :D biraz sivi biraz tereyagda kücük dogaranmis sogani ve yesil biberi kavuruyorum,salca yerine domates rendeliyorum,patatesi nohut büyüklügünde dograyip  icine atiyorum,kirmizi mercimek,bulgur ve eristeyide koyup bir iki ceviriyorum yagda ,maydonozu,nanesi ve birazcikta tuz atiyorum,suyunuda koyduktan sonra piriyorum ve afiyetle yiyoruz.Tabi bu corbayi bizde cok sevdigimiz icin tabagimiza tuz ve kirmizi biber ekleyip bizde yiyoruz afiyetle  :k06:  Ravzamada simdiden afiyet olsun sizede tabiki  ;)

Meltemcim acaba Belemirin bu gece uyuyamama sorunu sizin yataga gelebilmek icin yapiyo olabilir mi  ??? Sanki bana öyle geliyo.Hani uyuyamadigi zaman eninde sonunda yataginiza aliyosun ve oda bunu biliyo.Biliyoruz ki bu ebekler tahmin edemeyecegimiz kadar akillilar.Yatagina götürme nekadar aglasada hatta kucagina da alma.Yataginda sacini oksa hic konusma ama biraz poposunu pispisla eninde sonunda uyuyacaktir ki aglamasina dayanman lazim.Bunlari tecrübelerime dayanarak yazdim,test edilip onaylanmistir yani  :k06: Benim kizimda kendi kendine uyuyamiyodu.Bu yöntemi uyguladim devamli ve simdi o kadar rahatim ki.Yatagina yatiyo,müzigi aciliyo,süt iciliyo ve cogu zaman hemen uyunuyo artik,ya da biraz kendi kendine oynayip uyuyo  :nazar: Mutlaka dene derim  :icon_thumright: Sen calisan ve en önemlisi hamile bir kadinsin,neden esin ilgilenmiyo gece Belemirle ?? yada bakici kadin ?? sadece gündüz bakimi icin mi anlastiniz kadinla  :icon_scratch: Senin bol bol uyuman lazim canim ya,iki canlisin sen.Belemire de masllah annesi  :nazar: cok canlar yakacak ilerde coook  :opucuk:

Jbduncum valla Ecrinin  gece uyanmalarina ne diycemi bilmiyorum cünkü sen emziriyorsun.Ben Ezgi Anna`nin uyanmalarina bol su icine az devam sütü katarak care buldum.Ve yatmadan önce yemegini yemis bile olsa mutlaka 250 ml yakin devam sütü verip uyutuyorum.Önce yemek yedigi icin daha az süt veriyodum uyusun diye 100 yada 150 ml,ama simdi 250 ml veriyorum.Hepsinide iciyo masallah.Demekki tam doymuyomus kuzum.simdi sadece bir kere uyaniyo gece ve son zamanlar da bazi geceler  uyanmiyo  :nazar: sanirim yakinda onu da birakicak ISALLAAH Eger biberon kullaniyosan bu yöntemi dene istersen

Dilekcim hosgeldin,umarim tatiliniz iyi geciyodur.Hirayi öpüyoruuum  :opucuk:

Eminecim buldugun yöntem en iyisi.Bende bugün sana bu yöntemi yazmayi düsünüyodum.Zaten doktorlarda bunu tavsiye ediyolar.Arkadasimin bebegide devamli annesini isiriyormus.Doktorda sen de onu isir demis ve arkadasimda bebegi isirdikca oda onu isirmis ve simdi bebgi birakmis isirmayi.Bebek terbiyesi cok zor,ancak böyle terbiye edebiliriz.Belki azda olsa canlari yanicak ama onalarin iyiligi icin.Cok öpüyorum cadi Ceylinimi   :-*  :opucuk:

Aysegülcüm bende dansina eslik edeyim yanliz birakmayayim seni arkadasim  :occasion16:  :wav:  Cok sevindim  sevindm tahlillerin iyi cikmasina.Umarim yemeside düzene girer de sen de daha cok dans edersin formumuzda canim  :opucuk:

KIz Gözdeeeeeeeee ! Nerelerdesin bi ce deyip gitmisin   :D Özletme kendiniii  Hirayi cook  :opucuk:

Ya bisey sorcam kan tahlillerini görünce.Biz demir ilaci kulanmiyoruz ama gecen yapilan demir testimizde hersey normaldi.Bu Devam sütü ve cogunlukla kavanoz  yemeklerinden yedirdigim icin mi.Cünkü onlarin icinde her türlü vitamini eklemisler bol miktarda demir vitamini de tabi.Sanirim bu yüzden demirimiz iyi cikti

Ya ben bugünle ilgili bir sürü sey yazacaktim  ama yarin yazarim cook uykum var simdi  :sleepy1: iyi geceler kizlaaaaar  :wave:



ponçik

günaydın kızlar
benim minnoşuma kesin nazar değdi  :(  :(  :(
dün annem aramıştı , panik olmuş, Eylülün yüzünde kırmızı benekler var sanırım alerji oldu diye , bende telaşlanmamasını naısl olsa akşam kontrole gideceğimizi söyledim, işten çıkıp anneme gittiğimde Eylül uyuyordu ,yanına gdipde yüzünü görünce şok geçirdim  :-ooo  :-ooo  :-ooo nasılda kıpkırmızı benekler her yerini sarmış aman Allahım kolları,bacakları,sırtı,heryeri   :crybaby2:  :crybaby2:
neyseki uyanır uyanmaz hemen doktora gittik, enfeksiyonlu hastalıklarda vücüdun gösterdiği bir reaksiyon olduğunu korkacak birşey olmadığını söyledi, sonra biraz daha dikkatli inceleyince sanırım alerjik de bir durum var dedi. EVEEET biz bir haftadır yumurta vermiyorduk ve sabah Eylülü anneme bırakırken bunu söylemeyi unuttum, annemde yumurtayı yedirince bu durum,reaksiyonu tetiklemiş, alerji damlası verdi , 1 hafta kullanacağız bakalım inşallah düzelir

diğer sorunumuz (vajina yapışması) tam olarak geçmemiş ,3 gün daha kreme devam edeceğiz
sebebini sordum: pişikten dolayı dedi ve çok güzel açıkladı , nasılki bi yerimizi kestiğimizde deri yarılıp aradaki sıvı iki deriyi zamanla birbirine yapıştırıyorsa, pişikte iki dudağı zamanla yapıştırıyor dedi  :icon_pale: demekki ıslak mendil, sıkı bağlanan bez , pişik kreminden olabilir diyen doktorlar da ,aslında bunu kastediyor  :-\
yani yanlış kullanılan yada ucuz olsun diye alkolsüz bile yazsa markasız alınan ıslak mendiller , pişik kremleri direkt pişiğe sebep oluyor ve sonuçta vajinada yapışma meydana getiriyor  :cussing:
neyseki çaresiz bi durum değil ve (buna şükredilirmi bilmem ama ) iyiki kızım hastalandı, yoksa ,doktora gitmediğimiz için, belki de operasyonla vajinasını açacaklardı, annem hep derki HER ŞERDE BİLE Bİ HAYIR VARDIR kesinlikle dogru  :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:

kilomuz 9.175 , boyumuz 74 cm baş cevremiz 46 (ama küsüratını unuttum)  :nazar:  :nazar:  :nazar:
gelişimimizi çok beğendi doktorumuz , yürümesine de çok sevindi  :hello2: aldığımız ilk adım ayakkabıları dogru seçimmiş
içimiz rahat bir şekilde evimize döndük, babannemiz benekleri görünce  :-ooo kızamıkmı oldu buuu diye bi çığlıııık  :-ooo
neyseki herşey yolunda ,alerji damlamızda şu benekleri geçirince tamamdır  :muzz:
yine söylüyorum hep söyleyeceğim
ALLAHIM KİMSEYE DERMANSIZ DERT VERMESİN    :love9:  :amin:  :love9:



jbdun

ay çıldırcam artık 2 kere yazdım 2si de gitti of yaaaaaa :cildir:
sabah sabah sinirlerim zıpladı ,  :BangHead:

:k02: :k02: :k02: :smileinbox: :smileinbox:

ponçik

DUR JBDUN SİNİRLENME
BENDE AZ ÖNCE YANLIŞLIKLA GERİ TUŞUNA BASTIMDA  :-ooo
NEYSEKİ İLERİ ALINCA GELDİ YAZDIKLARIM  :ehi:  :k02:



jbdun

ama benimkiler gelmedi işte yaaaaa :cildir: :cildir:  :coffee: :k02:
sayfa görüntülenemiyo diyip durdu,, bağlantı olmasına rağmen :igrenc:

neyse canım ben senin mesajını okuyamadım daha,
tekrar hem öncekileri yazıyım, hem de senin yeni geleni okuyum :opucuk:

jbdun

goncacım amin canım Allah kimseye dermansız dert vermesin :amin:
maaşallah eylüşe kontrolünüz iyi geçmiş :nazar:
demek alerji olduğunda öyle her tarafı sarıyomuymuş kırmızı benekler? inşallah alerjileri de hemencecik geçer  :amin: demek babaanne kızamık oldu sandı eylüşü :k06: eeee öyle görünce haklı :)
inşallah 3gün sonra da vajina problemi düzelir eylüşün :amin:
ilk adım ayakkabısının markası neydi?papqa diye bi marka duymuştum da, ben de ondan almayı düşünüyorum ama biraz pahalıymış galiba ::)


dj arkideşim benimmm :opucuk: ;D


jbdun

eminecim demek acıbiber :k06: ben gerçi şikayetçi değilim kalkmaktan ama işte meltem gece sütü dişlere zarar deyince şey oldum :-\
eğer emzirmezsem gözü kapalı ağlayıp duruyor yavrum :-[ dün gece de 3kere kalkıtı, 1inde emzirdim, ötekinde su verdim ve sonra da emzik :k06: öyle geçinip gidiyoruz işte kızımla ;D

ayşegül canım çok sevindim tahlil sonuçlarınıza :muzz: :hieyt:

gözdecim hoşgeldin ve byeee :-*

tubi hoşgeldin,maaşallah sevvale, tickerda çok tatlı çıkmış :nazar:

fatmacımdediğin gibi emziriyorum ya, devam sütü vermek istemiyorum, bi de ecrininki açlıktan değil biliyorum, 2-3çekiyo o kadar sonra yine yatağa :love9: ezgi annanın demir değerlerinin iyi çıkması dediğin gibi kavanoz mamalarına ve devam sütüne bağlı olabilir :icon_thumright: