EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

bahar_tuğra

kıslar ben geldim kabul ederseniz tabi :-[ Gonca geçmiş olsun hayatım.ben sizi çok ösledimmm ::)

[eklenti yönetici tarafından silindi]

meltemk

Simdi kizimi bakiciya sattim, ve balkonda biraz dinleniyorum. Size yatayim dedim. Cook guzel bir gun. Hava ilik, sakin, bir de tatil... :hello2: :hello2:

Evet haberler boyle. Gonca, Aysegul, Asli, sagolun canlar :k06: :k06:. Allah hepinizin gonlune gore istediginiz zaman hayirli, saglikli evlatlar verir insallah....... :amin:

Fatma, Belemir yatagimiza 20 dakika falan oyun oynama disinda gelmiyor. Yani simdiye kadar 10 ayda sadece gecen hafta sabah 5de yorgunluktan bayilinca geldi ve bizimle uyudu. Ilk ve de umarim son kez olur. Biraz aglatmam gerektigini biliyorum. Esim zaten benim pilim bitince ilgileniyor, ama ben evde olunca rahat durabilen bir anne degilim. Kadina versem de aklim orada kalacak ve hayatta uyuyamam. Yok oyle bir anlasmamiz falan... Istedigim zaman veririm bakiciya. Ornegin dun 3.5 saat uyuttugunu duyunca gunduz cildirdim. Zaten eve geldigimde Belemir'i salonda yalniz kadinida tuvaletten cikinca gorunce ona da kizmistim. Sonucta isi devamli onun yaninda olmak. Gerektiginde ya mama sandalyesine koyacak, ya da tuvalete yaniniza alin dedim. Asil kizdigim benim yanimda inanilmaz evhamli, aman dustu aman kalkti diye her bir seye mudahale ediyor, ben yokken bunu yapmasi... Bir de sessiz gelmistim. Bunlarin ikisinin ustune dun epey sert ciktim.Dedim sizinde isinize geliyor 3.5 saat uyumasi. Gece bakan benim vs. vs. Kadin diyor kaldirin beni diye. Ama ben mudahaleci bir tipim. Duramam yerimde. Neyse dun aksam bu olaylarin ustune Belemir 9 da yatip 10:30 gibi uyandi. Babasi da yemekte disardaydi, uyaninca aldi kucagina. Iyice uykusu acildi. Velhasil yine saat 11:30 oldu. Kaldirdim kadini alin siz oynayin dedim. Ama ben oyun sahasina gidip gece yarisi oynamalarini istemiyorum. Odasinda uyumasi icin ugrasilmasini istiyorum. Ama kadin oyle yaosa belemir'in agladigini duyacagim ben. Tabii ki yerim de duramiyacagimi. Netekim aksam onlar asagida oynadilar, ben bizim odada karanlikta koltukta oturarak bekledim. Saat yarim gibi gittim hadi artik yatirim dedim. Aldim Belemir'i kadinda 120 sut yapti. Odasina getirdim. Ben yatirdim yine. 4 dakika agladi. Ben de karanlikta odada bekledim sonra uyudu. Sabah 5 gibi agladi. Gitmedim. Yine sustu uyudu. Biraz esimden kaynaklaniyor. Cok simartiyor simdiden. Uykusu gelince yatsin falan gibi sacma sapan fikirler atiyor. Ben de yeter artil dedim. Simdi 10 gun ben ne dersem o olacak,  sen mudahale etmeyeceksin sonra bakacagiz dedim. Ne olur biraz yoluna girsin su uykular. Simdi gunduz uykulari sabah 1,5 oglen 1.5 olacak sadece ::) ::)

Aslicim evet minik mavi kiyafetler geliyor. Ama bu sefer kararliyim, cook almayacagim. Bugun kayinvalidem soruyor almaya baslayinca ne donemler icin alayim diye. Dedim ne olur cok almayin. Belemir' bavullarla mal getirdik TRden. :) :)

Aysegulcum unutmadan Yagizin sonuclarina cok sevindim. Insallah hersey yoluna girecek :amin: Biz de bugun esimle ne zaman sunnet ettirsek derdine dustuk :D Bir ara erkek anneleri ile bu konuyu konusmam lazim... ;)

Gozdecim Hirayada cok sevindim. Masallah kuzulara.. :nazar:

Goncacim Eyluse gercekten nazar degdi. Simdi de alerji. ama dedigin gibi Allah dermansiz dert vermesin.


Seyda dogumgunun kutlu olsun seker :flowers: :flowers: Hadi artik Trli oldun yaa. Iyice kiskaniyorum seni. Sen buralari da unutmussundur simdi. Bu haftasonu sizin memleketteyiz kuzu ile. Bebisler icin yapacak guzel bir sey var mi Cumartesi Pazar falan??

Neyse simdilik bu kadar.. Bye yine gelirim. :hello:





meltemk

Birsey soracaktim arkadaslar. Bugun Belemirin odasi icin soguk su nemlendiricisi aldik. Aranizda kullanan var mi? Ve ne kadar sure ile ne zaman calistiriyorsunuz??

Yatinca mi yatmadan once mi calistirmak lazim bilemedim. Insallah ise yarar bu alet biraz rahatlatir nefes alisini.





Emine

01 Ağustos , 2007, 22:47:16 #8013 Son düzenlenme: 01 Ağustos , 2007, 22:49:49 Emine
Ayşegül çok sevindim sonuçlarınızın iyi çıkmasına.Bizim doktorda sanırım herkese öyle yapıyordur.Genelde nöroloji için geliyorlar sanırım onlarda belki durum farklıdır.Zaten muayene parası vermediğimiz aylarda aşı parası verdik 130. 1 yaşındaki aşıları daha ucuzmuş.
tubi dişleriniz hayırlı olsun..
Gonca geçmiş olsun Eylüle.Maşallah kontrolde herşey yolunda çıkmış.Bebek düştüğünde ne yaptığım konusuna gelince.Yüksek biyerden düşmediyse mesela sandalyeye tutunarak ayakta dururken kafasını çarpıp düşüyor mesela her ağlağında hemen bana bakar ben hiç birşey yokmuş gibi gülümsüyorum ona.O da susuyor hemen.Benim yüzümde telaşlı bir ifade görse sanıyorum o da korkar.Yüksek biryerden düştüğünde ise hemen kucağıma alıp sarılıyorum geçti annecim geçti diyorum yumuşak bir ses tonuyla yine gülümseyerek.Sakinleştirmeye çalışıyorum.Yalnız geçen gün Tolga çocuğun ayağını sehpaların arasına sıkıştırdı aldım hemen sonra bir baktım kan geliyor çığlık atmışım istemsiz olarak kan akıyor diye.Sonra hemen toparladım.Yani evde genelde hep gülümseyen bir yüz görüyor Ceylin sadece yapmasını istemediğim birşey yapınca sert bir ses tonuyla hayır diyorum.O da zaten suç üstü yakalanınca birden korkuyor beni karşısında görünce yani ne yapıp yapmaması gerektiğini artık biliyor.
Seydacım doğum günün kutlu olsun. Nasıl kutladınız nasıl geçti doğum günün ?
Aslıcım dişiniz hayırlı olsun..  :hello2: Biz aptamil 3  veriyoruz o nedenle alternatif ne olur bilemiyorum  :-\
Meltemcim oğluşun hayırlı olsun.  :opucuk: Bir kız bir erkek sen çocuk olayını kapattın ne güzel ... Hem anneanne hem babaanne olacaksın  :) Bizim buhar makinası var şu aralar havalar nemli olduğu için bizim buralarda kullanmıyorum ama kışın elektrikli soba kullanıyordum Ceylinin odasında havayı kurutuyordu uyuduğunda açıyordum sabaha kadar açık tutuyordum buhar makinasını.
Bahar hoşgeldin oğlanı büyütmüşsün maşallah ...

Tebessüm :)

meltemcim ben buhar mak. kışın en düşük ayarda bütün gece çalıştırıyodum, havalar ısınmaya başladığından beridir kullanmıyoruz canım, geceleri sen de düşük ayarda çalıştır istersen. ;) sünneti hastaneden çıkmadan yaptırın bence, sosyetede yeni trend bu  :D şaka bir yana, dediğim gibi yaptırırsan iyileşme süresi kısa oluyo, ağrısı az oluyo, her bakımdan çok daha iyi. ben yardımcım olmadığı için hiç düşünmedim doğumdan hemen sonra yaptırmayı. hava sıcaklığı biraz düşsün hemen yaptırıcaz.

aslıcım demek tatilde bişey yemedi ece  :-\ kaç kilo olmuş şimdi? persantil değeri nedir? çok sordum ama diyeceğim persantil değeri iyiyse üzlme, yine alır kaybettiği kiloları güzel güzel. :aferin:

biz de öğlenden sonra kemeraltına gittik, sıcaklığın düimesinden faydalanalım dedik. çok kakalbalıktı, yağız o  kadar insanı bir arada görmemişti şimdiye kadar, her yere şaşkın şaşkın baktı durdu.yağıza ve kendime birkaç parça bişeyler aldım geldik sonra evimize.iştahsızlığımız süyüyo, şu diş çıksa da rahatlasak. :y25:

Tebessüm :)

anaaaaa biz hediye mi kazandık  :icon_scratch: emineeeee :director:

jbdun

iyi akşamlar kızlar,

öncelikle eminecim çok şaşırdım duyuruyu görünce  :-ooo  hatta yanlış bişeyler oldu galiba diyip sayfadan çıktım ve yeniden açtım :suclu:
ama doğru görmüşüm, tşk ederim canım  :opucuk:
:basardim:
şeydacım doğumgünün kutlu olsun canım, nice senelere :flowers: resimleri de bugün gönderdim haberin olsun  :icon_thumright: evişleri diil de ecrin işi :k06: yapışık gezmeye başladık biz de, aynen emine-ceylin ikilisinde olduğu gibi ;D
aslıcım hoşgeldiniz canım, yarın dr bakalım ne diycek o markaya, ben de merakla bekliyorum canım, kontrol sonuçlarınız da inşallah iyi olur canım :amin: haa üst dişi de hayırlı olsun defneciğimin :opucuk:
soruna gelince ben hiç tek başına aptamil3 vermedim, sadece akşam yatmadan önceki muhallebisi için kullanıyorum şimdilik.
ayşegül flor kullanacağız daha başlayamadıkki,
ilk verdiği  fluoxitin damlaydı ama o kalkmış
şimdi de  zymaflour tablet verdi
sizinki bunlardan biri mi acaba,okuyabildiğiniz kadar benziyo mu bunlara :icon_scratch:
meltemcimmmm çok seviindim canım :occasion16: :occasion16:, erkek bebiş geliyo allahın izniyle demek, ayyyy tüylerim diken diken oldu acaip duygulandım yaaaa :( sağlıkla gelsin inşallah  :amin:inşallah belemirin de uykuları düzene girer artık canım :amin:
soğuksu nemlendiricimiz yok canım, almayı çok niyetlenmiştim ama sonradan vazgeçtim.
aslıcım hoşgeldiniz canım, 500gr kaybetmeyle 6.ay kilosuna mı dönülüyomuş :icon_scratch: kaçtı ki ece denizin kilosu? moralini bozma arkadaşım inşallah ece denizin iştahı açılır ve loplop geri alır gramları-kiloları :amin:
baharcıııımmm hoşgeldinnnn  :hello2: :flowers: biz de seni çok ösledik :opucuk: artık sıksık gir tamammı canım, eee anlat hadi tuğra bey nasıl, neler yapıyor? Bizim devrenin abisi tuğra :nazar:




seyda

ooooo Jbduncuum tebrikler :occasion5: :occasion14: hem hediye kazandıgın icin hem de bu saatte online oldugun icin :toothy10: :ehi:

dogumgünü tebrikleri icin tesekkürler arkidesler. Allah hepimize kuzukarımızla birlikte uzun ömürler nasip etsin insallah :amin:

Meltemcim cok sevindim erkek bebise tebrikler :flowers: gercekten Emir mi koyucaksın ismini :icon_scratch: uyumlu olsun diyemi yani :icon_scratch:

biz de biraz önce kuzenimden geldik. kızım cok sevdi kuzenlerini halalarını. kuzenimin 8 yasında kızı var onunla oynadı. 3 gndür geziyoruz,gerci burda hergün geziyoruz ya :k06: ben Zürihe dönünce napıcam yavvvvv :( burda kuzuyla ilgilenen cok. ben rahatım sükür ama her saltanatın bi sonu var dimi :toothy10: :ehi: Beril aklıma geldi acıkhava hapishanesine dönücem diyodu ya :toothy10: :ehi: yoksam kocise bi is mi bulsam buralarda :k06:

jbdun

tşkler şeydacım, bu saatte online olmamın nedeni eşim, maç seyretmeye gitti ben de onu bekliyorum :love9: :k06: resimler gelmiş mi baktın mı canım?

aynısı ben oldum, istanbulda ecrinle genelde annem veya gelenler ilgileniyolardı ama eve döndüğümde sudan çıkmış balığa döndüm (böyle miydi bu laf :icon_scratch:) gerçekten çok zor oldu, hala adapte olamadım, baksana ptesi gününe kadar ütüleri yapmazsam 2hafta olacak :toothy10: ve de bugün 1makina daha yıkadım, habire birikiyo :cildir: kimi bekliyorum bilmem :toothy10: :ehi:  :igrenc:

seyda

aaaaaaaa Jbduncum bak buna dünyada inanmam! senin ütüler bekliyo ha :toothy10: :ehi: en forumun en hızlı ütücüsü diilmisin :ehi: :toothy10: evet fotolar gelmis canım ben de sana gönderdim :icon_thumright:

benim kuz da uyuyo acaip yagmur var burda Allaha sükür :amin: bi gök gürlemesiyle dolu gibi geldi simdi de yagıyo insallah sabaha kadar da yagar :amin:

jbdun

valla inanabilirsin şeydacım, o en hızlı ütücü mazide kaldıııı :(
ütülenecekler hemi de salonun teeee ortasında ahanda surada duruyoooo :occasion14: :hieyt: gelen misafire ütületecem bu gidişle :k02: bu benim uykumun geldiğinin işaretidir, demekki neymişşşş,
ben bu kadar geçlere kadar durmamalıymışım :ehi: :toothy10:


ne güzel allahım daha çok versin, inşallah buralara da yağar... :amin:

bana da geldi resimler canım, sağol :opucuk:

Zara82

Hayirli geceler forumun güzel bayanlari,

Seydacigim, gecmis dogun gününü en citen dileklerimle kutluyorum...Allah ömür boyu ailenle saglikli bir yasam nasib etsin. Kiz sen gercekten iyice orali oldun ha??? Ne zaman dönüs tarihi?

Meltem,  :wav: :occasion16: :wav: ayyyyyy canim okuyunca birde acayip heyecanlandim yaaa....Allah saglikla yavruna kavusmayi nasib etsin canim...cook sevindim..Belemir prensesin de resimleri cok güzel cikmis  :nazar: diger arkadaslarinda dedigi gibi babasina pek benzemiyor...Gece huysuzluk etmis Belemir..Ravza dada bazen öyle oluyor...sonra 2 hafta sonra dis patliyor...belki o yüzdendir...

Jbdun, öncelikle tebrik ederim canim...hediye alacakmisin...eeee hakettin yani  :hello2: Bebek dis fircasini ve macununu sormussun bana hediye gelmisti canim..Ne güzel sen temizligini yapmissin...bide ben yapmam lazimda artik izine gelmeden bir gün önce toplayacaim etrafi...Yaaa su gece emzirme isinde benimde kafam karisti, benim kiz 1 kere uyaniyor bazen 2 .....emzirmezsem uyumuyor.....bugün uyanirsa su ile deneyeyim bende bari...Birde neden sakincali oluyor gece emzirilmiesi???

Ha aklima geldi arkadaslar yeni Ticker lar coook güzel olmus....hepiniz güle güle kullanin...EMine bacim sende katil...

Gonca, canim yaaa cok gecmis olsun minik Eylüsümüze....insaallah 3 gün sonra tamamen gecer rahatsizligi...O kizarikliklari okuyunca bende biran kizamikmiki diye düsündüm....Dedigin gibi canim Allah baska dert vermesin..Halimize binlerde sükür. Ayrica fotolarinda cok rahat görünüyorsun  :nazar: Birde küpe hakkinda sormussun....Hic kulagini cekistirme gibi birsey olmadi...eli bazen degiyor...bi yokluyor sonra geri birakiyor...

Dilek, hosgeldin...

Aysegül, oooohhhhhhh Yagizimin sonuclari iyi gelmis ne güzel...birde benimde göbek atasim geldi...

Tuba, kontrolünüzün iyi gectigine sevindim...

Fatma, canim maalesef biz bu sene Istanbula gelemiyecegiz... :crybaby2: Ayrica tarif icinde tsk ediyorum..

Asli, Defne hanimin diside hayirli olsun...

Aslicim, takma kafana ....doktor ne dedi peki kilo kaybi hakkinda?



Zara82

uykum iyice geldi ama bizdende biraz yazayim dedim...

bizde kizimla kosturmaya devam ediyoruz....bugün berbere gidip kaslarimi aldirdim...cok hos aldi...Sonracigima baba´mgile ugrayip yemek yaptim...sonra alisveris yaptim eve geldim.....Kayinvalidemgil suan yoldalar tr den geliyorlar....onlara yemek yaptim firinda hala pisiyor....ama benimde pilim de bitti...Insaalllah herkes kiymet bilir. YArinda kizimi Kontrole götürecegim....doktorumuz tatildeymis baskasina götürecegim...kilo alimini merak ediyorum...Onun disinda...kizim artik iyice alkis ve baybay yapiyor....anneside o elleri isiriyor....en kisa zamanda yeni resimler ekliyecegim....Dedigim gibi yarin k.validegilde olurum...

Birde ben RAvza yi  yine bebek yarismasina soktum...Burda sehirin merkezinde bir firma yer kiraliyor....ve isteyenlerin bebeklerini cok profesyonel sekilde cekiyor,...bende bundan iki hafta önce Ravza yi götürmüstüm cooook güzel resimler cektiler...yarin ve cuma günü o yere gidip oy kullanacagiz ...cumartesi günüde birinci aciklanacak....ama oy kullanmak icin cok kisi götürmek gerekiyor ben ise sirf esimle gidecegim...Ama iyi olan o cekilen resimleri uygun fiyata satin alabiliyoruz.....bende hic görmedim coook merak ediyorum...CUma günüde oraya gidecegiz...ISte böyle sali gününe kadar yogunum yine ben...



Fatma-Ezgi Anna

Goncacim cok gecmis olsun tekrar Eylüsüme,umarim kisa zamanda iylesir minigim.Okuyunca kirmizi benek falan ben de kizamik mi acaba diye düsündüm bir an.Kiz ben o labutlara bile denk getirememistim yandan gitmisti hep  :'( Rezil olmustum millete  :k06: ama canin cektiyse gideriz arkadasim aslinda bebislerimiz sakin durabilselerde söylee okey cevirsek sak sak diye  ;D burda öyle cafeler yok ya,valla Türkiye deki cafeleri bile özledim ne güzel arkadaslarla gider okey,tavla oynardik ahh ahhh  paslandim burda.bazen esimle oynuyoruz ama iki kisiyle tadi cimiyo okeyin ama bu sefer gelisimizde tavla alicaz,o iki kisiyle oynaniyo nasil olsa  :k06: Ezgi Anna düsünce benimde aklima hic gelmedi düstügü yere vurmak falan.Yaptiklarinda kendi hatasi varsa zaten söylüyorum kendin yaptin aglama diyorum.Eminenin dedigi gibi eger sert bir düsme degilse hic yanina bile gitmeden gülümsüyorum ona,o da susuyo hemen.Eger sert bir düsüsse kucagima alip gülerek sarki söylüyorum,oda gülmeye baslarsa bir sorun yok demektir  ;)

Jbdun ve Aysegül tebrik ederim hediye kazanmissiniz,darisi bize de isallah ama benim icin coook zor  :k06:

Seydacim gecmis dogum günün kutlu olsun,daha nice güzel yillara sevdiklerinle isallah  :flowers:  dmek eylül 7 ye kadar ordasin cok iyi,simdiden kararlastiralim o zaman  :muzz: :muzz: ve bir seye dikkat cekeyim ben istanbulda 4-5 gün kalacagim,sonra 8 yil aradn sonra ilk defa memlekete gidcem,cok özledim oralarida.Oy üzden simdiden plan yapalimda ne zaman nerde kimler gelebilcek.Ay sonunda bende bulusacam sizlerle oleeeey  :hieyt: :hieyt: bana ne soracaktin kiz merak ettim bak simdi  :D

Meltem bede tebrik ederim seni  :flowers: saglikla gelir isallah kücük oglusun.ne güzel bir kiz bir oglan.Seni hayatlari boyunca hic üzmezler isallah annesi  :opucuk: Umarim kisa zamanda da Belemir`in uykusu düzelir canim  :amin:

Aslicim neden bu kadar ara verdin canim hersey yolundadir umarim.disleriniz de hayirli olsun canim  :flowers: valla benim kiz devam sütünde marka ayirimi yapmiyo ne versek iciyo valla  :k06:  :nazar: bazi markalarin muzlusu falan var onlardan dene istersen canim.Umarim icer Defnecik  :opucuk:

Asli (Ecenin annesi  :D ) canim üzüldüüm tatilin tadina varamadigin icin  :'( istah azalmasi normal olabilir sicaklardan ki bizim bile sicaklardan canimiz bisey yemek istemiyo bazen ve bizlerde sicakta kilo veriyoruz ( yani ben öyleyim en azindan).Doktor ne dedi kilo verme olayina ?? Üzülme canim canim,yine alir Ececik verdigi kilolari  :opucuk:

Baharcim hosgeldin.Sen nerelerdeydin,tatile gitmisrtin sende ? Tugracik neye üzüldü öyle.daha sIk ugrarsin artik dimiiii

Ya bu arada Esra nerelerde,oda mi tatile gidecekti?? hic sesi solugu cikmiyo yaa

Dünürüm zaten ise güce daldi yine galiba  :k06: Bizim damat baska kizlara bakmasinda aman haa  :k06:

Zehracim sana da islerinde kola gelsin.valla kayinvaldende cok sansli ha,hem iyi,hem hamarat hem de güzel gelin bulmus.Bence ravza kazanir yarimayi,öyle kas göz kimsede yoktur katililan yarismada eminim  ;) hayirlisi tabi.Resimleri formada koyarsin artik,merak ederiz biz simdi,dimi kizlaaar  :D

Kiz Gülaaaay,öyle okuyup okuyp kacma kizz  :caca:  Yakaladim seni  ;D yaz neler yapiyosunuz,Canercik napiyo.devamsizliknyapmayalim lütfen  :nono:  :k06:



Fatma-Ezgi Anna

Dün kaynim geldi,tatile cikicak oda,gitmeden yigenini görmek istedi.Bolbol gülüsüp oynadilar.Ve biz devamli Almanca konusunca kizimda ilk defa almanca bir kelime söyledi.Amcasina halloo dedi,tabi amcamiz da kulaklarina inanamadi,sevincden dört köse oldu bir kelime ögrettim diye  :k06:

Bugünde esimle alisverise gittik Reale ve ben orda cok güzel bisey bulduuum.Aptamilin hazir sütleri.Yani hazirlanmis,sadece calkalanacak,kapagina biberon emzigi takilacak ve bebege icirilecek.Cok pratik bisey.Yolda olsan,disarda olsan,yolculukta,ucakta cok pratik ya.250 ml.Kizim da cok sevdi tatini,hele baska bitane daha vardiki ona bayildi.O kutunun icinde 200 ml,cilekli ve bugday nisastali süt,oda calkalayip biberona koyup iciriyosun.Tadida nefis bizim ictigimiz meyveli sütlere benziyo.Aysegül,Asli bir bakinda orda da varsa ki vardir mutlaka deneyin bi.Cok güzel tadi vardi gercekten.Orda bulabilir miyim bilmiyorum,burdan cokca alip getiricem.malum cok gezicezya lazim olur  :k06:

hadi öptüm kizlaaaar  :opucuk: