(Resimli) Bugun Ne Yemeği Yaptınız.(Canı Çekecek Olan Girmesin)

Başlatan hüzünden_gelme, 04 Mart , 2011, 13:05:21

« önceki - sonraki »

aşkitoom

Alıntı yapılan: Organik°•.Anne - 29 Nisan , 2013, 13:02:32
afiyet olsun canım
ben de aksine etsiz severim yörelerimiz farklı demek ki, biz egeliyiz zeytinyağlı ve bol yeşillikli yaparız  :occasion14:

evt cnm ege yöremizde zeytinyağlı yeşillikli yenilir.biz iç anadoluyuz genelde etli hamur işleri yemekler daha çok yeniliyor.

Aşkk

ayşemmmmmm çok güzel olmuş laaa  :aferin:  :k06: ellerine sağlık kuzum  :opucuk: :opucuk: :opucuk:
bende patlıcanın her haline ölüyorum yaaa  :hungry: :hungry: :love9: :love9: :love9:
ağzım sulandı laa palıcanım var bende yapayım  :hungry: :k06: :k06:

Aşkk



Beşamel Soslu Tavuklu Enginarım şiddetle tavsiye ediyorum  :hungry: :hungry:
enginarı sevmeyen bile çok rahat yiyebilir  :icon_thumright:

@Melek Yüzlüm@

pazara gittim enginar bulamadımm yaaaa :cildir:


ceyim çok güsel görünüyo nasıl yaptın anat bakimm



makaron

evet ceylan tarif tariiif. ne pişirsem karar veremedim.

Aşkk

fatoşum nasıl bulamadın yaa  :sad1:
kopyalıyorum canım tarifi

7 enginar
400 gr. tavuk göğsü
1 havuç
2 su b. süt
1 çorba k. un
1 çorba k. tereyağı
2 diş sarımsak
1 soğan
tuz
karabiber
sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN:
kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI: Enginarları yayvan bir tencereye diziyoruz. Havucu dilimliyoruz ve enginarların üzerine koyuyoruz. Zeytinyağı tuz ve az su koyuyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Ayrı bir tencereye sıvıyağ döküyoruz, kuşbaşı tavuk etini koyarak kavuruyoruz.

Soğanı ve sarımsağı doğrayarak ilave ediyoruz. Tereyağını ve unu ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp pişiriyoruz. Sütü azar azar dökerek karıştırıyoruz. Kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz. Pişirdiğimiz enginarları fırın kabına diziyoruz. İçlerine tavuklu harcı paylaştırıyoruz. Üzerlerine pişen havuçlardan koyuyoruz. Kaşar peynirini rendeliyoruz ve üstlerine paylaştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişiriyoruz.

Aşkk

aslıcım çok çabuk oluyo istersen hemen yapabilirsin canım  :opucuk:
kızlar benim borcam dolu dolu gözüküyo tencerede bişirdiğim enginarların suyunu da ekledim ve kalan iç malzemeyide aralara döktüm böylelikle enginar kuru değil soslu oldu  ;)

@Melek Yüzlüm@

kolaymış canımm ciddiyim bulamadım gittim markete ordada yok nasıl yer anamadımm :cildir:



destina06

eline sağlık canım enginar çanağında tavuk olmuş sanırım bu ben enginarı dolmada seviyorum şöleeeeee yapraklarını sıyıra sıyıra :hungry: :hungry: :hungry: :hungry:

Aşkk

şaşırdım fatoşum  :icon_scratch:
şulecim sağol canım ben hiç dediğin gibi yemedim bi z.yağlısı bi bu onu da denemek lazım  :hungry:

ayy

ceyimmm teşekkür ederim kuşumm :flowers:
enginarda çok güzel görünüyor ellerine sağlık :hungry: :hungry: biz yemiyoruz  :dontknow: :dontknow:

buda benim beşamal soslu kıymalı fırın makarnam :hungry: :hungry: :hungry:




sanırım 3 gün daha yicez çok fazla oldu :suclu: :suclu: :ehi: :ehi:

@Melek Yüzlüm@




ayy


destina06


ayy

hazır pakette kinden yaptım laaa dr ötkenin :suclu: :suclu: :suclu: :suclu: :suclu:
ayrıca ben hep yapıyordum bikerem yani genelde ama foto koymak zor geliyordu.....yada arasıra diyelimm. :ehi: :ehi: