3. Trimester ( Son 3 Ay )

Başlatan ✿sweet_sweet✿, 11 Ocak , 2010, 05:05:29

« önceki - sonraki »

✿sweet_sweet✿

11 Ocak , 2010, 05:05:29 Son düzenlenme: 11 Ocak , 2010, 05:18:03 ѕωєєт_ѕωєєт
 3. Trimester ( Son 3 Ay ) :

Artık doğum hazırlıklarının başladığı ve doğumun gerçekleştiği dönemdir.

Basur (Hemoroid) Problemi :Makatda toplardamarın genişlemesi sonucu kanın o bölgede göllenmesi ile oluşan Basur (Hemoroid), gebelik döneminde sık olarak görülmektedir. Bunun sebebi, rahimin genişlemesi sonucu anal bölgeden gelen toplardamara karşı gösterdiği basınç olduğu saptanmıştır.

Basur sorunu ile baş edebilmek için; her tuvalet sonrası anal bölgeyi iyi bir şekilde temizlemeli, sebze, meyve gibi besinlere ağırlık vermeli, bol miktarda sıvı tüketmeli, uzun süre ayakta durmamalı, sabah ve akşam olmak üzere ortalama 30 dakikalık oturma banyoları yapabilirsiniz. 

Varis :Özellikle gebeliğin son dönemlerinde bacaklarda ve genital bölgede varisler baş gösterebilir. Bunun nedeni, -yine rahim genişlemesine bağlı olarak- rahimin bacaklardan gelen toplardamara baskı yapması ve toplardamarda genişlemelere sebep olmasıdır. Bunun yanında; uzun süre ayakta durmak, sigara kullanmak ve aşırı yemek yemek bu sorunun oluşması için bir etken olarak gösterilirken, bazı gebelik hormonları da bu sorunu körüklemektedir.

Varis baş gösterdiğinde anne adayı; uzun süre ayakta kalmaktan kaçınmalı, külotlu varis çorapları kullanmalı ve yatarken bacaklarının altına yastık koymalıdır. Bunların yanı sıra günde bir saat yürüyüş yapılmalı ve bacaklar yaklaşık olarak 15-20 dakika arası soğuk suda bekletilmelidir. 

Bacaklarda Ödem Oluşumu :Genellikle gebeliğin son dönemlerinde bacaklarda meydana gelen ödemler, rahimin bacaklarda dolaşan kan üzerinde baskı uygulaması sonucu oluşmaktadır, ancak ciddi problemlere neden olmaz. Fakat el ve yüz şişliklerinin oluşması durumunda doktora başvurmak gerekmektedir.

Meydana gelen ödemleri azaltmak için, -yine varis probleminde olduğu gibi- uzun süre ayakta durmaktan kaçınmak, yatarken bacakların altına yastık koymak ve tuz tüketiminde dikkatli davranmak gerekmektedir. 

İdrar Kaçırma : Özellikle gebelik döneminin son birkaç ayında ortaya çıkan bu şikayet, genişleyen rahimin ve bebeğin başının idrar torbası üzerine uyguladığı basınç nedeni ile oluşmaktadır, ancak bu sorun doğum sonrası kendiliğinden geçer. Eğer idrar yaparken yanma ya da kasık ağrısı duyuyorsanız, bu durumda doktora başvurmakta fayda var.


Nefes Darlığı :Nefes darlığı problemi genişleyen rahimin ve rahim içinde büyüyen bebeğin sonucu ortaya çıkan bir şikayettir. Bu şikayeti en aza indirebilmek için bolca dinlenilmeli ve yorucu hareketlerden kaçınılmalıdır. Bu rahatsızlık doğum sonrası kendiliğinden kaybolmaktadır.

http://www.bebekbilgi.com/default.asp

мiŁenα.

anamm basur falan cıktı ben hepo yaaa cok ıllet bırsey...nefes darlıgıda oluyor :cildir: :cildir:


:love9: :love7: :love9:


ertl

kızlar bebeğinizi kucağınıza alınca bunların hepsi geçecek hepsini unutacaksınız allahın izniyle
             (kimilerinde basur hariç  :toothy10:)

мiŁenα.

kucagıma lınca popomdakı acının gececegınden emın deılım :-\ :-\ :-\


:love9: :love7: :love9:


mavibalon

Valla nefes darlığından uyuyamıyorum. Ne tarafım ayatarsam yataayım çözüm değil.
Ben normal doğum istiyorum da nefes alamadan nasıl doğurucam ???  :y25: :y25: :dontknow:

DER!N

Alıntı yapılan: ๑۩۞۩๑ şєкєяιιм ๑۩۞۩๑ - 11 Ocak , 2010, 11:37:04
kucagıma lınca popomdakı acının gececegınden emın deılım :-\ :-\ :-\

Basur için dün bir tv programında izledim tuhaf isimli bir meyve kurusu( sanırım meyve kurusu zeytin çekirdeğinin kurumuş ve büzülmüş haline benzeyen bir şey) çok işe yarıyormuş güya izler izlemez yazacaktım buraya kısmet olmadı unuttum adını offf.

O kuru meyve! azıcık sıvı yağda kahve çekirdeği kavrulur gibi kavrulacakmış biraz yumuşuyormuş sonra onu bir kavanoza koyuyorsunuz yemeklerden sonra yani 3 kez birer tane alıp ağzınızda çiğneyerek yutuyorsunuz kesin çözümmüş.

Aklıma gelince/gelirse! yazarım ismini.





мiŁenα.

[btamam canımcım...yazarsın..su sıralar ıyı gecen acılı melemen yedım yıne acıdı...domates ve acı ıyı deılmıssss :cildir: :cildir:[/b]


:love9: :love7: :love9:


Zeynep_Sena

kizlar bende kan gordum ya napicaz gulfer o meyvenin ismini ilk geldiginde hatirlamaya calis bekliyorum :)tabi burda bulursam acaba erikmiydi o siyah oluyoya bole

мiŁenα.

mürdün eriği kabızlıga ıyı gelıyor....

ama onun kurusu varmı kı ya bu mevsımde bulunmaz...ama benım buzlugumda varda o buzluktan cıkarılıp yenılırmı ??? ???

kefır cok ıyı dıyorlar ama tadı hos deılmıs :'( :'( off arada oluyor bende sınır oluyorum ama bır kez kan gordum sonra allaha sukur gormedım hazımsızlık oluyor bazen :sad1: :sad1: :sad1: :sad1:


:love9: :love7: :love9:


DER!N

yok mürdüm falan yada erik kurusu değil adını hala hatırlamıyorum adamın adını hatırlasam bakıcam netten ama o da yok iyice gel-git akıllı oldum izlediğim programın adını bile hatırlamıyorum

gözlüklü bir adamdı belki izleyenler olmuştur adamcağız hatta pazara gitti bi kadının mutfağını rejim mutfağına çevirdiler falan ayhh kafama tükereyim keşke not etseydim





DER!N

kızlar hatırladım :)) Ali şanla Çağlanın programıydı geçen hafta yayınlandı

bitkinin adı karahalle :)) nasıl hatırlayayım bu ismi değilmi kendime haksızlık ettim :))

doktorda ender saraç  :)






мiŁenα.

çok sağol dadlum hafta sonu gıdım aktarcıyada alım ..benım acıyor bazen :BangHead: :BangHead:

sen klendıne haksızlık etme zormus  ;D ;D


:love9: :love7: :love9:


DER!N

HAMİLESİN!

Hamileler kullanabiliyor mu bilmiyorum önce araştır. ;)

:flowers: :flowers: :flowers:





мiŁenα.



:love9: :love7: :love9:


SiRiNe

bende kabiz olmadi sukurler olsun allah acil sifa versinn cokkk zor bilirim mide amaliyati oldugumda 3 saat wc aglayarak ihtiyacimi gidermeye calismistim esimde wc disinda dua ediyordu :toothy10: dogum yapar gibiydim sanki..