Bebeğinizi sallayarak uyutmayın

Başlatan βαlκιz, 21 Kasım , 2009, 03:45:15

« önceki - sonraki »

βαlκιz

 
 
   
 

 
 
Annelerin bebeklerini uyutmak için ayağında ya da salıncakta hızlı sallaması beyinde 'bebek sallama sendromu' denilen ciddi hasara yol açarak, beyin kanamalarına neden olabiliyor.

Bursa Acıbadem Hastanesi Nöroşirürji Uzmanı Prof. Dr. Kaya Aksoy, beyin kanamasının, pek çok sebebe bağlı olarak meydana gelebileceğini söyledi.

Genel olarak beyin zarları arasında, beyin içinde veya kafatası ile saçlı deri arasındaki kanamaların tümüne birden beyin kanamaları denildiğini belirten Aksoy, beyin kanamaların en fazla travmaya uğramış olgularda görüldüğünü açıkladı.

Travma sonrası cilt altında oluşan kanamaların özellikle çocuklarda çok önemli sonuçlar doğurabildiğini vurgulayan Aksoy, ''Çünkü bunlar herhangi bir şekilde tedaviye ihtiyaç göstermese bile, çocuğun kan miktarı az olduğu için, cilt altıyla kafatası arasında biriken kanama çocukta kansızlığa neden olabiliyor. O yüzden bu kanamanın miktarının mutlaka saptanıp çocuğa kan takviye edilmesi gerekiyor'' dedi.

Prof. Dr. Aksoy, bir başka kanama türünün de beynin son orta ve alt zarı arasında, su toplanması nedeniyle oluşan kanamalar olduğunu dile getirdi:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

βαlκιz

''Bu durumda problem su toplanmasının içerisine ufak kan sızması şeklinde görülebiliyor. Özellikle ülkemizde annelerin bebeklerini uyutmak için gelenekler ve yanlış bilgiler sonucunda ayağında ya da bir örtü yardımıyla oluşturulan salıncakta hızlı sallaması beyinde 'bebek sallama sendromu' denilen ciddi hasara yol açabiliyor.

Bu durumlarda, beyin zarlarının yırtılması, beyinle kafatası kemikleri arasında veya beynin en son zarı arasındaki askı toplardamarları denilen bölümlerin yırtılması sonucunda kanamalar oluşabilir.

Annelere çocuklarını bu şekilde sallamamalarını öneriyoruz. Sallamak çocuğun beynini sallamakla eşdeğerdir. Çocuk sallanmadan da uykuya dalacaktır.''

:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

..eLif..

ben kızımı buna alıştırdığım için çook pişmanım gerçekten
şimdi gece gündüz onu devamlı sallamamı ister.. bendede ne uyku kalır nede dinlenme  :sleepy1:  :sleepy1:
Annesinin poaçası İDİL'im! :)

..BahaR●●

yafff annelerimiz bizi hep sallayarak büyütmüşş
sanki neolumuş hepimizin sağlığı yerin çok şükürr...

Demet_dk

bende okudum bunu gecenlerde azalttım sallamayı ama mecbur kalıyoruz bazen  :dontknow:

βαlκιz

BENDE 7 ay sallamadım 7 aydan sonra uyumuyolar diye sallamaya başladımm öyle ayagıma koyuydumm sallamıyodum bile alıştılarr  biara biri sallanmadan uyumuyo diye dandolino beşik aldım otomatik sallanan ileri geri sallanan ama artık sallanmıyolar ayagımdadaa çok çokk geç saatte uyumazzsa sallaya sallaya uyutyorumm yada dandolinoya koyuyorumm napimm bize bişey olmamış çok şükür bebeklerimizde olmazz ama paylaşmak istedim  :flowers:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

ırmak184

hadi biraz büyüyünce durmuyorsa sallanırda,bugün bir arkadasımın bebek mevlütü vardı ona gittim daha bebek 2 aylık ayakta sallıyorlar cok erken degil mi  :icon_scratch:  :icon_scratch:

βαlκιz

işte erken sallayınca hemen alışıyolarr benimkiler büyük zaten ayagıma koyuyorum kaçıyo gidiyoo durmuyo istemiyo sallanmak ama çok yorulursam uyutmak için sallıuyorumm bide geçende dergide okudum çok hzlı sallanıncaa beyinde kanamaya falan yol açıyomuşşş bazıları var bi oyanaaaaaaaaa bi buyanaaaaaaaaaa gondola binmiş gibiii sallıyolarrr  :caca: :caca:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

ırmak184

ne güzel işte istemiyorlar sallanmak,en güzeli yatagına koyup kendisinin uyuması ama her bebekte aynı olmuyor  :dontknow:  :dontknow:

мiŁenα.

nasıl alıstırırsanız ole oluyor ben kucaga alıstırmıcam


:love9: :love7: :love9:


ஐ̵̡Ӝ♥ღ♥ღYELİZ♥ღ♥ღ̵̨̄ ̵̡Ӝ ஐ

öle diyorsun şekerim ama bizi dinleyen yok herkez alıyo alışır zaten

:caca: :caca: :caca: :cussing:


hele kalabalık ortamda büyüttünmü çoçugu seni tınlamıyor bile
ben ogluma  5 6 aylıkkken yogurt veriyordum kaınpeder bagrıyodu verme küçük daha diye millet 4 aydan neler veriyor diyordum sen verme öle yapma böle yapmaa çoçuk pirinç unu çaylı mamala büyüdü sonra tuzu hiç sevmedi saayelerinde

bir tane daha olsa bak neler vericem nasıl büyütücem kendi istediğim ğibi kimseye karışmasına izin verimicem ozman daha cahildim  :cildir: :cildir: :cildir: 

Demet_dk

Alıntı yapılan: ☆..ŞeKeRiiM..☆ - 22 Kasım , 2009, 12:23:34
nasıl alıstırırsanız ole oluyor ben kucaga alıstırmıcam

bende öyle diyodum ama şimdi kucaktan inmiyo  :dontknow:
yaşamayan bilemiyo

miray

benimki ayakta sallamadan uyumuyo 
bende öyle büyümüsüm hiç bişeyde olmamıs ::)  ::)

DER!N

kan gidene kadar o nasıl bir hışımdır yahu el kadar bebe iki pış pış hafif hafif sallamak uyusun gitsin işte çok komik geldi düşününnce haldur huldur ayakta sallanışı  :k06:





βαlκιz

papatyam bende öyle büyümüşümm bişey olmuyoda alışıyolarr ben hiç sallamadım kucaga almadım bana kızıyolardıı çocugu karpuz gibi büyütme kucana al  :cildir: alimde alışsın ikisi brdenn nasıl bakıcam ozaman bi ara bikeree salladımm uyumuyo diyee bikeree alıştılar neyse ki artık sallanmıyolar oldukları yerde uyuyolarr  :nazar: :nazar: :nazar:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3: