DOMUZ GRİBİ AŞISI

Başlatan < ESLAL >, 25 Ekim , 2009, 15:35:40

« önceki - sonraki »

< ESLAL >

ARKADAŞLAR ŞİMDİ HABERLERDE İZLEDİM ANKARADA BU GRİPTEN DOLAYI BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞ BU NEDENLE İNCELEMELER HIZLANDIRILMIŞ ÖNÜMÜZ HAFTA İÇİ BU AŞI SAĞLIK OCAKLARINA DAĞITILACAKMIŞ VE HAMİLELER İLE ÇOCUKLARA HEMEN YAPILACAKMIŞ !!!
AMA HER KAFADAN BİR SES ÇIKIYOR BENİM BU KONUDA KAFAM ÇOK KARIŞIK SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ VURULMALIMIYIZ  :honk:

AککORTįє

25 Ekim , 2009, 15:41:52 #1 Son düzenlenme: 25 Ekim , 2009, 15:55:49 iLkNuRR
aynen benimde kafam çok karışık !bi yan etkisi var mı yok mu yani özellikle bize ve çocuklara?? ve ayrıca ilk defa burda denenecekmiş??
Türk milleti neden kobay olarak kullanılıyor diye bas bas bağırıyorlar! yani... bilmiyorum ...


βαlκιz

allahım sen koru yarabbimm korkuyorumm yaaa nerden gelde bu hastalıkk offff :y25: :y25:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Demet_dk

geçen perşembe eşimin başka bi rahatsızlığı için doktora gittiğimizde sordum bu aşıyı
henüz aşı yapılmaya başlanmadı ayrıca sağlıklı bireyler içinde  uygun bulmuyoruz dedi dahiliye doktoruydu kendisi  :honk:

bende çok korkuyorum valla 

zelis

benim tavsiyem vurdurmayin arkadaslar , eger saglikli bir bireyseniz vurdurmayin , yan etkileri olabilir, surda bebislerimizin gelmesine ne kaldi , Rabbim hepimizin bebislerini korusun , ama once biraz beklesek diyorum......... ??? ???



< ESLAL >

bende öyle düşünüyorum gerekirse evden dışarı çıkmam ama benim eşim büyük bi fabrikada güvenlik olarak çalışıyo giriş çıkışlarda binlerce insan arasında hergün  :honk: herkes temiz değildirki hem doğum için annemlerde şehir dışından gelicek off bilmiyorum aklıma herşey geliyo ister istemez  :y25:
Allah'ım yavrularımız için korusun bizi çok zor bi durum

****EMOŞİNN****

valla nedir bu illet yaa Allah hepimizi korusun :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:

neslihan

Rabbim yavrularımızı bu illetten korur inşallah

мiŁenα.

bugun muge anlının orogramındakı dr hamılelere ve bebekelre vurulcak dedı yan etkısı yok dedı ama ben korkuyorum acıkcası kalabalık ortama gırmıcem ..tırstım cok helede ılk olum olunca :y25:


:love9: :love7: :love9:


AککORTįє

26 Ekim , 2009, 13:32:56 #9 Son düzenlenme: 26 Ekim , 2009, 13:35:28 iLkNuRR
ben yaptırmıcam arkadaş, sizde yaptırmayın! !

bugün bana gelen 2 adet maili kopyalıyorum buraya, okuyun  :icon_thumright:

Merhaba Arkadaşlar,

Bugün biz de bizim oğlanın doktoruna sorduk. Çok vurucu gerçekler ortaya koydu. Biz ailecek YAPTIRMIYORUZ.

·         Bu çok yeni bir aşı. Mikrobun laboratuar ortamında nasıl oluşturulduğu belli değil.
·         Normal grip aşıları bazı insanlarda ters tepebiliyor. Aşı oluyorlar, bütün yıl hasta geziyorlar. Bu aşı da aynı şeyin olmayacağı ve bir sürü kişinin domuz gribi olup ölmeyeceği ne malum? İsteyerek, bilinmeyen bir mikrobun vücuda alınmasından bahsediyoruz.
·         Domuz gribi olan kişilerden SADECE bağışıklık sistemi zayıf olanlar ölüyor. Dikkatinizi çekerim, normal grip de bu durumda öldürebilir.
·         Aşının yan etkileri listelenen ile sınırlı kalmayabilir. Yıllar sonra ne olacağı belli değil. Hepatit-B aşısı yıllar yıllar önce ilk çıktığında hemen aşı olan kişilerin 20 yıl sonra M.S. hastalığına yakalandığı tespit edilmiş.
·         Bu tip aşılar önce 3. Dünya ülkelerinde deneniyor. Önce halk "korkutuluyor" ve korkunca da bilinçsizce kabul ediyor. Alın size sürüsüyle kobay. Hem de kendi isteğiyle gelmiş kobay. Türkiye sağlık bakanlığı da bundan "gurur duyuyor"
·         Türkiye'de kaç vaka görülmüş de kaçı ölümle sonuçlanmış da bir "salgın" olacağı düşünülüyor? Sağlık bakanının "12,000'e yakın ölüm" beklemesi de, "ilk öğretimin tatil edilebilme olasılığının" açıklanması da bu korkutmanın parçaları. Çünkü arkasında çooook para var. Sonuçta ne olacak, bilinçsiz cahil halk kabul edecek ve birileri bol bol para kazanacak.

Benim kişisel başka bir "takıntım" daha var. Eğer bir ülkeyi yok etmek istersen aşılama ile çok rahat yapabilirsin. Düşünün genç nesile şimdi aşılanan ama 20 yıl sonra ortaya çıkacak olan bir sağlık problemi... How convenient is that?

Lütfen etrafınızdaki kişileri bilinçlendirin, bağışıklık sistemini güçlendirecek şeyler yapsınlar. Siz de yapın... Vitamin, mineral, İmuneks. :)

Herkese sağlıklı ve uzun bir hayat dilerim.








Dr.Vinay Goyal: Yoğun bakım ve Tiroit uzmanıdır. MBBS, DRM DNB.

20 yıldan fazla klinik tecrübesi vardır.Hinduja Hastanesi, Bombay hastanesi, Saife Hastanesi, Tata Memorial hastanesi gibi önemli kurumlarda görev yapmıştır. Şu anda Malad'da, Riddhiviayak Cardiac and Critical center'da Nükleer ilaç departmanı ve tiroit klinikleri şefi olarak görev yapmaktadır.Mikrobun vücuda giriş noktaları yalnızca burun delikleri, ağız
ve boğaz yoluyla olmaktadır. Çok bulaşıcı bir yapıya sahip olmasından dolayı her türlü önleme karşı H1N1 virüsüyle temas etmekten kaçınmak veya korunmak imkânsızdır. H1N1 virüsüyle temas etmek virüsün vücutta çoğalması kadar önemli değildir.



Sağlığınız yerinde ve H1N1 hastalık belirtileri göstermiyorken virüsün vücutta üremesini, belirtilerin daha da şiddetlenmesini ve ikincil enfeksiyonların gelişmesini önlemek için dikkatimizi N95 veya tamiflu gibi ilaçları stoklamaya vermek yerine çoğu bildirgelerde bahsedilmeyen bazı çok basit önlemleri uygulayabiliriz.



1.      Ellerin sıklıkla yıkanması ( Bütün bildirgelerde bahsedilmiştir)


2.     "Hands-off-the-face" "Ellerinizle

yüzünüze dokunmayın" yaklaşımı. Yemek, banyo ve yara bakımı gibi zorunluluklar dışında yüzünüzün herhangi bir yerine dokunmaktan kaçınınız.



3.     Ilık tuzlu suyla günde iki kere gargara yapınız( tuza güvenmiyorsanız listerin kullanınız).  H1N1 'in boğaz ve burun boşluklarında çoğalıp enfeksiyona sebep olarak karakteristik belirtileri

göstermesi için 2 -3 güne ihtiyacı vardır.  Sağlıklı bir kişinin ılık, tuzlu suyla gargara yapmasının etkisi hastalığa yakalanmış olan bir kişinin tamiflu kullanması ile aynıdır. Bu basit ucuz fakat güçlü önleyici yöntemi küçümsemeyiniz.



4.     Yukarıdaki 3. Önleme benzer olarak; Burnunuzun içini en az günde bir kere ılık tuzlu suyla temizleyiniz.  *Günde bir kere burnunuzu sümkürün ve sonra ılık tuzlu suya batırılmış pamuk tamponlarla

silerek temizleyiniz. Bu yolla burnunuzda bulunak virüs sayısını etkili bir şekilde azaltmış olursunuz.



5.     Narenciye suları gibi C vitamin bakımından zengin olan yiyecekler kullanarak doğal bağışıklığınızı güçlendiriniz. Eğer ilave olarak C vitamin kullanmak zorunda iseniz emilimi artırmak için

mutlaka Çinko ile birlikte alınız.

6.     Bitkisel çaylar, çay, kahve gibi sıcak veya ılık içeceklerden içebildiğiniz kadar çok içiniz. * Sıcak içecekler içmek gargara yapmakla aynı etkiye sahiptir fakat ters yöne doğru. Sıcak

içecekler virüsleri yaşamaları mümkün olmayan ortama sahip olan mideye doğru yıkayarak götürürler. H1 N1 virüsü mide'de çoğalamaz, herhangi bir zarar veremez ve hayatiyetını devam ettiremez.




Herkesin faydalanabilmesi için bu bilgiyi lütfen e-mail listenizde bulunan herkese iletiniz.

Sağlıklı günler dileğiyle.




..BahaR●●

Allah yardımcıımız olsunn bu konuda kuş gribi kuş gribi dediler
kene vakaları
şimdide domuz gribi çıktı
yakında ne çıkıcak acaba........

βαlκιz

ya bu aşı felç yapıyomuş diye duydum tv de amerikada galba dün haberlerde izledim kadın aşıdan sonra yürüme bozuklugu olmuş bi iki adım atıp düşüyoo bende aşı falan yaptırmam inşallah zorunlu degildirr  :cildir: :cildir: :cildir: :cildir:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

AککORTįє

ayrıca kimseyle öpüşmeyin arkadaşlar, özellikle bebeği olanlar ve hamileler


DER!N

Teşekkürler İlknur, gayet net ifadelerle belirtilmiş.

Şahsen yaptırmayı düşünmüyorum, grip aşısı olup ardından şiddetli grip olanlardanım. Bu aşıyla Allah bilir ne hale gelirim.

Doktorumun görüşünü öğrenmek için ilk kontrolümde danışmaya karar verdim bakalım o ne diyecek.

Rabbim yardımcımız olsun, önerilen tedbirleri alırsak bence çok da etkilenmeyiz.





AککORTįє

Alıntı yapılan: DER!N - 26 Ekim , 2009, 14:14:55
Teşekkürler İlknur, gayet net ifadelerle belirtilmiş.

Şahsen yaptırmayı düşünmüyorum, grip aşısı olup ardından şiddetli grip olanlardanım. Bu aşıyla Allah bilir ne hale gelirim.

Doktorumun görüşünü öğrenmek için ilk kontrolümde danışmaya karar verdim bakalım o ne diyecek.

Rabbim yardımcımız olsun, önerilen tedbirleri alırsak bence çok da etkilenmeyiz.

rica ederim canım  ;)

bencede hayatım,önlemi aldığımız ve bilir kişilere yani kendi doktorlarımıza danıştığımız sürece sorun olacağını zannetmiyorum   :opucuk: