27 Nisan , 2024, 16:28:30

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Kereviz Yemekleri

Başlatan Tebessüm :), 26 Ekim , 2007, 23:24:34

« önceki - sonraki »

Tebessüm :)

kızlar eşim de ben de kerevizi pek sevmeyiz, evlendiğimden beri alıp pişirmedim hiç. ama şimdi yağız için alıp pişirmem lazım. bildiğiniz, denediğiniz kerevizli tarifler varsa paylaşırsanız sevinirim.. ;)

Tebessüm :)

bir de denediğiniz brokoli yemekleri varsa onu da rica ediciim, bizde o da kerevizle aynı kaderi paylaşıyolar da :D

seyda

Aysegülcüm,
ben de kendim pisir kendin ye yapiyorum kerevizi :toothy10: ama simdi kuzum da az biraz yiyo. aslinda annem dolmasini yapar yani kerevizin icini oyup garnitür koyar. tabi hasliyo önce kerevizi garnitürü üstüne ve zeytinyagi bol sonra firinliyo. ben kerevizi oyma isleminde bi kere cok kötü elimi kestim ve zor geldigindenn dolayi söyle yapiyorum;sogani hafif kavuruyorum kerevizi sonra havucu sonra da patates (bunu önceden eklemiyodum simdi kuzu yiyo diye ekliyorum) hepsini az kavuruyorum sonra biraz su ve pisiriyorum. atesten almadan az biraz daha zeytinyag :hungry:

brokoliyi sadece salata yapiyorum buharda haslayip üstüne sirke sarmisak ve zeytinyagli sos. tabi bunu da sarmisak olayindan dolayi benim sir :nono: kendin pisir kendin ye yine :k06:

seyda

ha bide Jbdun sanirim besamel soslu yapiyodu brokoliyi. ben de karnibahar ve brokoli karisik yapildigini görmüstüm. bi dene istersen :dontknow:

-Butterfly-

benim esim hic sevmezdi aysegulcugum ama artik sevmeye basladi  kereviz oldugunu bile anlamiyor..

kerevizi  soyup normal boyutta dogra  kerevizi yarim limon suyunun icine  koy 10 daki beklet  patatesleri soy onlarida kup kup dogra...tencereye yarim cay bardagi zeytin yagi koy kucuk olarak dogramis oldugun orta boy sogani ekle  icine kirmizi biberleri ince inece dogra  cok kisik ateste  kavrulurken kiymayi koy iyice kavrulmasini bekle (cok kisik ateste)arkasindan patates ve kerevizi koy ustunu biraz gececek kadar su ekle pismesine yakin yumurtanin  sarisi ve bir yarim limon suyu ile hazirladigin terbiyeyi ekle  kisik ateste 5 dakika daha pisirve afiyet olsun...

hatta o yemek kalirsa ben hemen firin tepsisine aliyorum o yemegi ve uzerine bir besamel sosu apayri bir yemek olu veriyor ve yiyen herkeste bayiliyor..

tavsiye ederimmm..afiyet olsun



-Butterfly-

aaa hemen  brokoli tarifleride vereyim :))

brokoli corbasi..

brokolileri hasla hasladigin  brokolileri hasladigin sudan cikar bir bir tepsinin ustune olabilir onlari ince ince bicak yardimiyla  dogra tenceredeki su dokulmeyecek ayri bir tencerede yarim kasik margarin yag ile unu biracik kavur uzerine brokolii hasladigin sudan dok  ve koyu kivama gelene kadar karistir koyu kivama gelince parcalamiz oldugun brokolileri ekle ve karistirmaya devam et atesten alamaya 5 dakika kala 1.5 cay bardagi sut ekle 5 dakika daha kaynat ve afiyet olsun. super bir corba oluyor....

brokoli veya karni bahar yada her ikisi farketmez hasla.halandiktan sonra cicek cicek firin tepsisine al ayri bir tencerede  2 kasik margarin yagda 4 kasik unu iyice kavur kokusu cikana kadar  ama yakmadan  uzerine 1.5 bardak eger cok koyuysa biraz daha  sut eklene bilir krema kivamina gelecek sekilde biracikta  istege bagli ama guzel oluyor karabiber eklenip pisirilir ve  brokoli ve karni bah.rin uzerine dokulur  en ustte kasar peynir  ben birazda aci pul biber serpiyorum ustu kizarana kadar firinlanir afiyet olsun ... bizim ailecek en cok sevdigimiz yemeklerden biri...

birde tavuklu brokoli corbasi var istersen onuda veririm.. :))



Tebessüm :)

şeyda ve buse inanın çok makbule geçti yazdıklarınız, çok çok teşekkür ederim :opucuk: hepsini deneyeceğim inşaAllah.
buse eveeeeeeet tavuklu brokoli çorbasının tarifini de istiyoruuuuuum ;)

burcu-emir

ayşegülcüm benden de sana zeytinyağlı portakallı kereviz tarifi
kerevizleri soyup büyük küpler halinde bol limonlu suda beklet,diğer taraftan büyük boy soğanı,ay şeklinde doğra,tencereye kerevizleri,soğanları,bir avuç bezelyeyi ekle,üsüne sızma zeytinyağı gezdir,2 tane portakalın suyunu sıkıp üstüne dök,2 şeker ilave edip,kısık ateşte pişir.gerçekten çok güzel oluyor.kerevizin o kokusu da kalmıyor. denersen afiyet olsun kuzuma  :sad1:
brokoli hiç sevmem ve ne yapılır bilmiyorum,tarifim yok maalesef  :dontknow:



sevda

Ben pek kerevizi sevemedim ama brokoliyi ve karnıbaharı severim doğrusu... :hungry:

  KARNIBAHAR ÇORBASI;

    Karnıbaharı haşla ve içine istediğin kadar limon suyu koy (ekşili sevmiyorsanız koymayınız) sonra bu suyu dökmeyim ayrı bir yerde haşladığınız karnıbaharları küçük küçük küp küp doğrayın biraz teryağında dereotu ile kavurun terbiyesi içinde bir yumurta sarısı isteğe göre katılığı için 2 çorba kaşığı un( ben katı sevdiğim için bazen 4 kaşık koyuyorum) bunları kaynatığımız suyun içine döküyoruz ve güzelce bir taşım kaynayınca ocaktan alıp servis yapıyoruz afiyet olsun..... :hungry:

jbdun

şeydacım evet beşamel soslu yapıyodum :hungry:

ayşegülcüm benden de bi pırasalı-kereviz yemeği tarifi;

kerevizi küp küp doğra ve saplarını da parmağın bi boğumu kadar doğra,
pırasaları da halha halka doğra hepsini 10dk kadar sıcak suda beklet
1havucu da halka halka doğra, bir avuç kadar da haşlanmış nohut

önce soğanı yağda çevir biraz ve 250gr kadar kıyma koy, onları kavur, domates ekle veya salça
sonra sırasıyla kereviz, pırasa, havuç, nohut ve üstü basa su ve tabi limon sıkıcan 1tane

pişince tamamdır afiyet olsun ;)

Tebessüm :)

sevda, jbdun ve burcu teşekkür ederim tarifleriniz için :opucuk:
jbdun bizim evde pırasa da kereviz ve brokoli ile aynı kaderi paylaşıyolar, eşim de pek sevmez bende. bir de kerevizin yapraklarını tadı ve kokusu çok ağır oluyo, yemeğini pişirirken yapraklarını katmıycam, eşim eve uğramaz valla yapraklarını katarsam.kereviz yaprağı pişircem derken adamdan olmıyım  :laughing7:

jbdun

aşegülcüm biz de kereviz yemezdik ama böyle olunca kereviz olduğu pek anlaşılmıyo,
yapraklarını koymıycan zaten yemeğe ben de sevmiyorum o kokuyo, ama yeşil sapları var ya onları koyucan onlar kokmuyo  :icon_thumright:

sevda

 :k06: AYŞEGÜLCÜM ALLAH İYLİĞİNİ VERSİN EMİİİİ... :k06: OLMAZSIN SANIRIM...

Tebessüm :)

sevda valla belli olmaz, eşimin kara listesinde çünkü kereviz :laughing7: hatta buraya bu kerevizle ilgili bir konu açtığımı görse evde durmaz gider :ehi:

jbdun hııı, demek sapları komuyo yaprakları kokuyo ::) pazarda biri alırken gördüm de iki tane mincik kereviz, ama maşaAllah bir metre sapı var, satıcı öyle tarttı  :-ooo acaba dedim sapları da mı konuyo yemeğe ve nasıl yiyolar, kokmuyo mu. bakalım deniyciim ;)

burcu-emir

ayşegülcüm,o saplar çok faydalı,hatta sırf onun için alanı bile biliyorum ben.kokusuna gelince ben de tahammül edemiyorum,ama naparsın çok yararlı bir sebze.
birde aklıma gelmişken,eski komşumuzun ,kocasına nasıl kereviz yedirdiğini anlatayım.
adam da senin eşin gibi,kereviz ve türevi sebzelerden nefret edermiş,kadın da kerevizi pişirmiş,adama da afrika patatesi diye yedirmişti  :toothy10: :toothy10: