Kereviz Yemekleri

Başlatan Tebessüm :), 26 Ekim , 2007, 23:24:34

« önceki - sonraki »

-Butterfly-

Alıntı yapılan: ayşegül - 29 Ekim , 2007, 13:57:00
aaaa jbduncum deneyen olmamıııııı, ben varım ben ;D herrrr gün buharda pişmiş kereviz sapı yemezsem içim rahat etmeeeez :toothy10:napıyım bağımlılık oldu :ehi:
kızlar bir de salatası oluyo dimi kerevizin, kerevizi yıkayıp limonlu suda bekletiyoruz herhal :icon_scratch: sonra rendeleyip üstüne yoğurt ve mayonez karışımı ekleyip karışıtıryoruz di mi?isteyen sarımsak da ekler.ki bu özellikle şeyda için geçerli, malum sir ;D :toothy10: eşim bir kere yemiş onu sanırsam, onu da deniycem bu sene inşaAllah. :icon_thumright:


evet hayatim birde bu var ama normal yogurtla deneme suzme yogurtla denersen daha lezetli oluyor :)) ben okudukca aklima geliyorlar  :))  bunuda ayse teyzemiz var burada onun sipasiyeliydi ondan ogrendim :) aaa o birde icine ceviz katacaksiniz :))  cevizle dahada bir guzel oluyor....



seyda

Busecim eger benim tariften bahsediyosan bizim köken de Arap  :k06:

Tebessüm :)

aslı ve buse çok teşekkür ederim tarifleriniz için :flowers:  yalnız brokolide bir sorun var, en son aldığımda iki tane böcek çıktı minik minik :y25: çok fena oldum..çok da hassasımdır sebze yıkama konusunda ama :dontknow: bir fikri olan varsa yazıversin litfen..

seyda

ben bütün sebzeleri suda bekletiyorum en son 5 dakkada da icine az sirke damlatiyorum. ki burda genelde sebzeler ambalaja sarili ama tik iste annemden gecmis :k06:

Tebessüm :)

şeydacım ben de suda bekletirim, ama sirke koymuyodum suya, artık eklerim ben de. hele ıspanağı filan önce birkaç kere yıkar sonra suda bekletirim yarım saat kadar, toprağı filan da akar böylece, börtü böcek de kalmaz. ;)

-Butterfly-

YIKAMA KONUSUNDA BENDE COK HASASSIMDIR INCIGINI CINCIINI CIKARTTIN DERLER YA AYNEN OYLEYIM   BENDE YAKLASIK  30 DAKIKA BEKLETIRIM  SUDA AMA SIRKE DAMLATMAMISTIM  ONUNLA DENEYEYIMM BIZDE CICEK BOCEK CIKMASIN ...

:)) SEYDACIM  DEMEK SIZDEDE ARAPLIK VAR ACIKCASI BUKADAR LEZETLI YEMEKLER BEKLEMIYORUDUM COK SASIRDIM O ARAP RESTAURANTINDA ...TEBRIKK VALLAHIIII



seyda

oooo Busecim hele suriye ve lübnan mutfagi cok meshurdur. burda iki tane lübnan restorani var aboneyiz resmen biz :k06: hatta daha cumartesi ordaydik :suclu: tarifleri deniycem bakalim 3. corbayi begendim :icon_thumright:

ozlem-baran

Alıntı yapılan: seyda - 27 Ekim , 2007, 01:07:08
Aysegülcüm,
ben de kendim pisir kendin ye yapiyorum kerevizi :toothy10: ama simdi kuzum da az biraz yiyo. aslinda annem dolmasini yapar yani kerevizin icini oyup garnitür koyar. tabi hasliyo önce kerevizi garnitürü üstüne ve zeytinyagi bol sonra firinliyo. ben kerevizi oyma isleminde bi kere cok kötü elimi kestim ve zor geldigindenn dolayi söyle yapiyorum;sogani hafif kavuruyorum kerevizi sonra havucu sonra da patates (bunu önceden eklemiyodum simdi kuzu yiyo diye ekliyorum) hepsini az kavuruyorum sonra biraz su ve pisiriyorum. atesten almadan az biraz daha zeytinyag :hungry:

brokoliyi sadece salata yapiyorum buharda haslayip üstüne sirke sarmisak ve zeytinyagli sos. tabi bunu da sarmisak olayindan dolayi benim sir :nono: kendin pisir kendin ye yine :k06:


kerevizin ölçüleri var mı acaba aaaa

ozlem-baran

Alıntı yapılan: -Butterfly- - 27 Ekim , 2007, 05:50:40
benim esim hic sevmezdi aysegulcugum ama artik sevmeye basladi  kereviz oldugunu bile anlamiyor..

kerevizi  soyup normal boyutta dogra  kerevizi yarim limon suyunun icine  koy 10 daki beklet  patatesleri soy onlarida kup kup dogra...tencereye yarim cay bardagi zeytin yagi koy kucuk olarak dogramis oldugun orta boy sogani ekle  icine kirmizi biberleri ince inece dogra  cok kisik ateste  kavrulurken kiymayi koy iyice kavrulmasini bekle (cok kisik ateste)arkasindan patates ve kerevizi koy ustunu biraz gececek kadar su ekle pismesine yakin yumurtanin  sarisi ve bir yarim limon suyu ile hazirladigin terbiyeyi ekle  kisik ateste 5 dakika daha pisirve afiyet olsun...

hatta o yemek kalirsa ben hemen firin tepsisine aliyorum o yemegi ve uzerine bir besamel sosu apayri bir yemek olu veriyor ve yiyen herkeste bayiliyor..

tavsiye ederimmm..afiyet olsun


tşk ederm bunu yapacam bu akşam    :hungry:

мiŁenα.



:love9: :love7: :love9:


ozlem-baran

yoo kokmadı çok güselde oldu ben içine kabak havuç brokolide attım hatta salçada koydum çok güsel oldu :)

мiŁenα.

ben bır kez heves ettım dograma bılem dograyamadım :k06:


:love9: :love7: :love9:


Balböceği


мiŁenα.



:love9: :love7: :love9: