Bugün Ne Pişireceksiniz?

Başlatan jbdun, 06 Şubat , 2007, 14:44:09

« önceki - sonraki »

jbdun

yarına ne yemek yapcam ben yaw :icon_scratch:  hala aklımda bişey yok,kaldı ki evde de bişey yok pırasadan başka :-\

seyda

Zeytinyagli pirasa yap Jbduncuum ama Aysegülün dedigi gibi size 3-4 cesit lazim :ehi: :toothy10: hamarat hanimin hali baska tabi :ehi: :toothy10:

adalet

kisir
tarhana corbasi
salata
dunde kalan patlican yemegi
hazir tatli

Almiş'inAnniş'i

adalet maşaallah tatlısız gün geçirmiyon bacım. nolcek o kilolar  :laughing7:

adalet

Alıntı yapılan: safakrazi - 27 Mart , 2007, 09:43:05
adalet maşaallah tatlısız gün geçirmiyon bacım. nolcek o kilolar  :laughing7:

razi ben yemiyorum kiz tadina bakiyorum cumali bey tatliyi cok seviyorda babasininda onda eksik yani yok
vallah senin icin bak tatlinin ismini yazmiyorum ben sana kiyamiyorum almira hanim gelince sen herkes yerine oyle cok yeki kendin yeter diyene kadar :hungry:

jbdun

şeydacım kıymalı pırasa yapıyım ben, bi de yanına pirinç pilavı bi de salata-yoğurt

tamam işte :toothy10:

seyda

Jbduncum ya,
sen su kiymali pirasa tarifini bane bi versene. ben sadece zeytinyagkli yapiyorum kendime malum! kocis pirasayi hic agzina koymaz da hani diyorum belki kiymanin hatrina yer :ehi: :toothy10:

jbdun

tabi canım ne demek;

önce soğanı yağda çevir,sonra kıymayı koy kavur ve sonra da salça domates ne varsa ve en son da pırasaları koy. Su da ilave et tamamdır
Öncesinde pırasaları doğrayıp sıcak suda bırakıyosundur acısı çıksın diye :icon_thumright:

Tebessüm :)

jbdun, sen yemek yapmayı nerden öğrendin? evelendikten sonra tecrübeylemi öğrendin yoksa? hani derler ya okumuş kızlar pek öyle yemek filan bilmezler diye.senle ben bu tezi çürütüyoruz di mi? :laughing7: :hungry: ben mama yiyom, ne mi yiyom? kıymayı kavurdum, hazır közlenmiş patlıcan ve hazır rende domates ekleyip kavurdum, şimdi de yiyos, kocam parmaklarını yiyo, ne hamarat hatunum yaw. :toothy10: yağızım doğmadn önce, patlıcanı közleyip öyle yapıyodum bu yemeği, tabi domatesi de kendim rendeliyodum. :toothy10: napalım yağız oldu, böyle oldu. :muzz:

jbdun

oohhh afiyet olsun canım,bak ben de acıktım :hungry: ya hep de bu saatlerde acıkıyom aslında erkenden yatsam bunlar gelmiycek başıma :laughing7:
ben yemek yapmasını evlendikten sonra öğrendim ayşegülcüm
senin de menü süper olmuştur,benim yerime de ye azcık yaw :suclu:

SEVİNÇ

Ne hamarat hatunlarsınız anacığım.Zavallı kocam şu sıralar makarna mumtelası oldu. Eşim yemekler diyarından geliyor,ne yapsamda yemekleri mi beğendiremem.Ama şimdilik halinden memnun olsa gerek.(el mahkum) Okuyan biri ve çalışan biri olaraktan evlendikten sonra biçok şeyi öğrendim.Doğrusu eşiminde yardımı oldu,sağolsun.Kocacığım burdan sana minnettar olduğumu itiraf edeyim..
Kızartma ve ayran hazırlayacapım.



jbdun

sevinçcim tşk ederiz canım :k06:

barbunya - bulgur pilavı
et-patates kızartma
salata-ayran

cumaya kadar bakalım napcam evde tek sebze kalmadı,cuma günü pazardan almak istiyom taze tazeee :hungry:

seyda

Jbduncum ya....
sen bu yemeklerden bizede yollasana. biz atak haftasindayiz malum hep kucaktayiz :ehi: dün gece mercimekli köfte ve ayran vardi bizde birde yeni bir tavuk kizartma sekli denedim. bugün bilmiyorum ya... annemin yapip deep freeze attigi suu köfte olucak muhtemelen :ehi: bize de yolla derken tv de gördüm gecen gün ispanyada böyle bi servis varmis call- mama diye. ögrenciler falan ev yemegi yiyemiyolar ya ariyolar bi servisi ordan ev yemekleri gönderiliyo. gercekten de ev kadinlar yapiyo. ahhhhah burdada olsa :suclu:

seyda

Aysegülcüm,
bu araad ben de bu tezi cürütüyorum cünküm cok güzel yemek yaparim. hatta gecende icli köfte yaptim gerci tepside biraz kolay yollu olanindan ama cocuklu insanain hali iste :ehi: sen calisiyomuydun Yagiz olmadan önce??

Tebessüm :)

çalışmıyordum uzun zamandır şeydacım. ya ben de  ne zamandır yapamıyorum içli köfte,geçende yemek dergisi almıştım, vardı orda da tepside içli köfte tarifi, dün yapıyım dedim hem fırsat olmadı, hem de dergiyi bulamadım. çocuklu hanımlar için pratik güzel bir tarif.dur ben bir bakıyım şu dergiye, yarın yaparım belki. sen babam arap demiştin sanırım, nereli? arap yemekleri de süper olur :hungry: