gün gün hamileliğimiz <3

Başlatan pinarors, 27 Temmuz , 2012, 13:34:33

« önceki - sonraki »

xxcansuxx

Alıntı yapılan: ORNA - 16 Ocak , 2013, 16:52:20
Alıntı yapılan: xxcansuxx - 15 Ocak , 2013, 12:53:11
Alıntı yapılan: ORNA - 15 Ocak , 2013, 11:30:22

90. Gün
12. Hafta 6. Gün
Bugün itibariyle bebeğinizin ses telleri boğazında veya gırtlağında oluşmuş olacak. Bebeğinizin yüzü artık daha çok insana benzemeye başladı. Gözleri birbirine yaklaştı, kulakları kafasının iki yanındaki yerlerine doğru kaydı ve çenesi artık kendi göğsüne dayanıyor. Bebeğinizin genital bölgeleri artık iyice belirginleşti ve gelişti. Ultrason ile kız mı erkek mi olduğu artık net olarak görülebilir. (tabi bebeğiniz izin verirse) Yüzkoyun göbeğinizin üstüne uyumanız çok zorluk verir. Yana dönerek uyumayı deneyin. 

:nazar: :nazar: :nazar: maşaallah nagehan sağlıkla kucağınada al inş.  :amin: :amin: :amin:

saol canancım cümlemiz inşallah  :amin: :amin: :amin: bu arada seninde 2. melegin hayırlı olsun allah kucagına aldıgın günleri göstersin küçük ablanında güzel gözlerinden öpüyorum  :opucuk:
sağol canım aminnnn inş. cümlemiz sağlıkla kavuşalım  :amin: :amin: :amin:
darısı tüm bekleyenlere olsun  :amin: :amin: :amin:


Aşkk

65. Gün
9. Hafta 2. Gün
Bebeğinizin retinası artık tam pigmentli. Bebeğinizin hala bir kuyruğu var ve görülüyor ama çok ufalmış ve muhtemelen bu haftasonuna kadar yok olacaktır. Bebeğinizin gövde bacak ve kafasındaki kaslar gelişmeye devam ediyor. Bebeğinizin beyni kol kaslarını ve vücudunu hareket ettirebiliyor.

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

_inci_tanem_

252. Gün
36. Hafta 0. Gün
Bebeğinizin vücudundaki yağ oranının %2-%3 den %8 e yükselmesi yaklaşık 8 hafta aldı. Doğum öncesi gelişimin sonunda, bebeğinizin vücudundaki yağ oranı yaklaşık %15′de sabit kalacaktır. Bu koruyucu yağ dolgusu doğumdan sonra bebeğinizi sıcak tutmaya yardımcı olacaktır. Artık doktorunuzla haftada bir randevularınıza başlamalısınız.
:binkybaby: :amin: :love9: :love9:

Ateşin yakmadığı İBRAHİM'i Kuyunun boğmadığı YUSUF'u
Bıçağın kesmediği İSMAİL'i
Kruyn RABBİM
GÜL MUHAMMET aşkına
BENİM MELEĞİM VE TÜM MELEKLERİ KORU :amin:

Aşkk

66. Gün
9. Hafta 3. Gün
Bebeğinizin dış kulakları bugün yada yarın şekil olarak tamamlanmış olacak. Bebeğinizin poposuyla, baş tacı arası 22-24 mm oldu. Erkek ve dişi genital bölgesi hala çok benzer. Bebeğinizin cinsiyetini ultrasonda görmeniz çok zor. Biraz daha beklemeniz gerekiyor.

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

_Miray_

24. Hafta 6. Gün
Şu ana kadar tıkalı olan bebeğinizin burun delikleri açılmaya başladı. Bugün itibariyle bebeğinizin akciğerlerindeki kan damarları gelişimini tamamlamış olmalıdır. Doğumdan sonra bu damarlar akciğer içinde dolaşarak, akciğerlerdeki oksijeni kana alacak ve bebeğinizin diğer dokularına taşıyacak. Diğer kültürlerde doğum : Bazı kültürlerde baby shower denilen doğum öncesinde anneye hediye verme partisi düzenlenir.   

ORNA

96. Gün
13. Hafta 5. Gün
Bebeğinizin damak kemiği veya ağız çatısı birkaç hafta içinde tamamlanacak. Emme kasları yanaklarda, diş tomurcukları diş etinde oluştu. Artık bebeğinizin yemek borusu, nefes borusu ve gırtlağı var. Bugün bebeğinizin tükürük bezleri çalışmaya başladı. Önümüzdkei 3 gün içinde bebeğiniz nefes alma, emme ve yutma hareketleri yapmaya başlamış olacak. Bebeğinizin kalbi dakikada 140-160 kere atıyor. Yetişkin bir insanda bu ortalama 70 civarındadır. Bu günlerde sırt üstü yatarak egzersiz yapmaktan kaçınılmalıdır.

Aşkk

68. Gün
9. Hafta 5. Gün
Bebeğinizin göz kapakları iyice gelişti, ayrıca bebeğinizin dili tamamen şeklini aldı. Bebeğinizin ayak parmakları artık perdesiz ve daha uzun görünüyor. İlk defa bebeğinizin uzuvları bilinçli olarak hareket yeteneğine kavuştu. Baş ağrılarınız için sıcak yada soğuk kompres yardımcı olabilir.

♣ ђคtเςє ♣

100. Gün
14. Hafta 2. Gün
22 Ocak 2013
Bebeğiniz artık rahim dışında yaşama hazırlık için nefes alma, yutma, emme gibi hazırlık hareketleri yapıyor. Amniyotik sıvı bebeğin sindirim sistemi tarafından yutulur ve işlenir. Bu işlem bebeğin doğumdan sonra aldığı gıdaları işlemesi için yapılan bir hazırlık işlemidir. Diğer kültürlerde doğum : Maya geleneğine göre doğum yapan kadın, doğumdan sonra 20 gün boyunca bebeği kucağunda olduğu halde uyur ve 20 gün sonra normal aktivitelerine başlayana kadar kesinlikle bebeğinden ayrılmaz.

:love9: kurban olurummm nefesinee yutkunmana emmeneee  :love9:

_Miray_

 :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

25. Hafta 0. Gün
Bu ay boyunca bebeğinizin kalıcı dişlerinin tomurcukları diş etleri içinde büyüyor olacak. Bebeğinizin vücut ağırlığını destekleyen omurgası 33 yüzük, 150 eklem ve 1.000 bağdan meydana gelir. Bütün bu yapılar bu ay içinde şekillenmeye başlayacaktır. Hala bacaklarınızda kramp sorunu varsa bacaklarınızı sıcak tutmayı deneyin.

:love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:

Aşkk

69. Gün
9. Hafta 6. Gün
Bebeğinizin kafası artık yuvarlak ama oransız bir büyüklükte. Bebeğinizin kafası neredeyse toplam uzunluğunun yarsı kadar. Bebeğinizin kafa dersini oluşturacak dokular bebeğinizin kafa tacı etrafına toplanmaya başladı. Bebeğinizin boynuda kurulmaya başladı. Bebeğiniz artık açıkca bir bebeğe benziyor. Ultrason fotoğraflarını saklamayı unutmayın :)

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

_inci_tanem_

256. Gün
36. Hafta 4. Gün
Bebeğiniz artık otomatik bir şekilde ışık kaynağına doğru dönüyor. Yönelme tepkisi olarak adlandırılan bu refleks bebeğinizin bulunduğu ortamın daha fazla farkına varması konusundaki pratik çalışması, egzersizdir. Kan hacmindeki artışa rağmen sağlıklı bir hamilelik sürecinde kan basıncında ölçülen çok küçük bir artış olur.  :love9: :love9: :love9:   

Ateşin yakmadığı İBRAHİM'i Kuyunun boğmadığı YUSUF'u
Bıçağın kesmediği İSMAİL'i
Kruyn RABBİM
GÜL MUHAMMET aşkına
BENİM MELEĞİM VE TÜM MELEKLERİ KORU :amin:

_Miray_


:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

25. Hafta 1. Gün
Bebeğinizin açılmaya başlayan burun delikleri, periyodik nefes alıp verme kas hareketleri yaparak doğumdan sonra nefes almaya hazırlanıyor. Bu nefes alıp verme hareketleri akciğerin gelişimini teşvik eder ve ultrason görüntülenmesinde tespit edilebilir. Bebeğinizin başından poposuna kadar olan mesafe yaklaşık 23 cm civarında ve bebeğinizin ağırlığı yaklaşık 700-800 gr. civarında.   

:love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:

Aşkk

70. Gün
10. Hafta 0. Gün
Bebeğinizin boyu yakşalık 29 mm ağırlığı yakşalık 1-3 gr oldu. Rahminiz şu anda orta boy bir portakal veya bir tenis topu büyüklüğüne erişti. Şaşırtıcı bir şekilde bu kadar çok değişiklik olan bebeğin hareketlerini henüz hissedemiyorsunuz. Bazı anneler hafif hamilelik belirtileri yaşarlar.

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

ORNA

99. Gün
14. Hafta 1. Gün
Bebeğiniz önümüzdeki 1 ay içinde hiç büyümediği bir hızla büyüyecek. Buna ek olarak büyüyen rahminiz sırt üstü yatarken, omurganızın sağ tarafından geçen büyük bir kan damarına baskı yapmaya başlayacak. Bunun için dinlenirken veya uyurken optimum kan dolaşımını sağlamak için sol tarafınıza yatmanız faydalı olacaktır. 

Aşkk

71. Gün
10. Hafta 1. Gün
Önümüzdeki 4 gün içinde bebeğinizin el tırnakları, ayak tırnakları ve saç kökleri görülecektir. Bütün bunlar derinin üst tabakasının özel bölümleridir. Bu süre zarfında bebeğiniz artık daha dik bir duruş sergileyecektir. Artık bebeğinizin embriyo olarak gelişimi sona erdi. Bundan sonra bebeğiniz doğana kadar bebeğiniz teknik olarak fetüs veya cenin olarak adlandırılacaktır.

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: