gün gün hamileliğimiz <3

Başlatan pinarors, 27 Temmuz , 2012, 13:34:33

« önceki - sonraki »

Aşkk

94. Gün
13. Hafta 3. Gün
Sırt ve pelvik ağrılara ek olarak, relaxin karpal tüneli denilen bilek alanından işaret parmağınıza giden sinirlerde de değişikliğe sebep olabilir. Baş parmağınızda, işaret parmağınızda ve orta parmağınızda karıncalanma, uyuşma ve/veya acı başlıca belirtileridir. Bir düğmeye basarken, fermuar çekerken veya bileğiniz yardımıyla tencere veya kahce fincanı kaldırmaya çalışırken zayıflık hissi meydana gelir. Bu tarz belirtileri değerlendirmesi için lütfen doktorunuzla paylaşınız. Bebeğinizin saç folikülleri gelişmeye devam ediyor.


_Miray_

 :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

203. Gün
29. Hafta 0. Gün
Bebeğinizin gözleri artık göz yuvalarında hareket edebiliyor. Kasılmalar başladığında ve hangi durumda doktorunuzu arayacağınızı doktorunuzla kararlaştırın. Ayrıca bebeğiniz erkek ise doğumda sünnet seçeneğini düşünebilirsiniz. Diğer kültürlerde doğum : Bir çok kültürde emziren anneler ile ilişkiye girmek tabudur.

:love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:

:binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby:

Aşkk

95. Gün
13. Hafta 4. Gün
Önümüzdeki 3 gün içinde bebeğinizin dalağı, karaciğer tarafından denetlenen eski kan hücrelerinin kaldırılması ve antikor üretimi gibi fonksyioları üstlenecek. Hamilelik hormonları bağırsak kaslarını gevşettiği ve sindiriminizin daha yavaş ve az verimli olduğu için kabızlık yaşamanız muhtemeldir. Bebeğinizin cildi çok ince olduğu ve damarları deri üzerinde gözüktüğü için bebeğinizin vücudu lanugo adı verilen inci tüyle kaplanır. Bebeğinizin tırnakları iyice oluştu ve bebeğiniz kollarını ve bacaklarını hareket ettiriyor. Bugünlerde ultrasonda bebeğinizi baş parmağını emerken görebilirsiniz. Uyurken yastığınızı yükseltmeniz reflü ve mide ekşimesi sorununuza yardımcı olabilir.

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:  :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:

ORNA

126. Gün
18. Hafta 0. Gün
Bu hafta içinde miyelinleşme işlemi başlar. Miyelinleşme, sinir hücreleri arasındaki mesajlaşmanın kesintiye uğramaması için sinir hücrelerini hızlandıran ve yalıtımını sağlayan yağlı bir kimyasal madde olan miyelinin sinir hücrelerini kaplamasıdır. Bebeğiniz artık avucunuza sığacak kadar büyüdü. Boyu yaklaşık olarak 14 cm. civarında. Artık yavaş yavaş bebeğiniz için kıyafet ve mobilya alışverişine başlayabilirsiniz.


:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

Aşkk

97. Gün
13. Hafta 6. Gün
Bebeğinizin kolları vücut büyüklüğüne göre nihayi oranına erişti fakat bacakları hala vücuduna göre daha kısa. Bebeğinizin dalağı artık tamamen işlevsel. Hamileliğiniz sırasında rahminizin ağırlığı yaklaşık 360 kat artarak yaklaşık 28 gr dan yaklaşık 1,13 kg a çıkacak.

:love9: :love9: :love9: :love9:

ORNA

128. Gün
18. Hafta 2. Gün
Önümüzdeki iki gün içinde lanugo (geçici tüyler) bebeğinizin başında ve vücudunda daha belirgin olacak. Lanugo bebeğinizn derisinde bulunan koruyucu verniğin tutulmasına yardımcı olur. Bebeğiniz doğduğunda lanugonun büyük bölümü kaybolmuş olacaktır. Artık çok fazla yorulmamaya dikkat edin çünkü bebeğinizin hızlı büyümesi kalbinize, akciğerinize ve böbreklerinize birleşik bir yük verecektir. Bebeğiniz emme ve yutma egzersizlerine devam ediyor.
   

Aşkk

98. Gün
14. Hafta 0. Gün
Bebeğiniz artık oldukça aktif hareket ediyor ve hareketleri artık yeni doğmuş bir bebek gibi daha akıcı ve yumuşak. Bugün gebeliğinizin üçüncü ayını doldurdunuz. Eğer hala karar vermediyseniz, bebeğiniz için isim aramaya başlayabilirsiniz. Erkek bebek için Ali Galip, Kız bebek için Safiye Sultan :)

bugün gördük seni bebeğim erkek olacakmışsın  :nazar: :nazar: :nazar:  :love9: :love9: :love9: :love9:

fıstık

34+1 yok taaaa 35 e kadar beklicekmiyim  :k06: :k06: :k06:



Aşkk

99. Gün
14. Hafta 1. Gün
Bebeğiniz önümüzdeki 1 ay içinde hiç büyümediği bir hızla büyüyecek. Buna ek olarak büyüyen rahminiz sırt üstü yatarken, omurganızın sağ tarafından geçen büyük bir kan damarına baskı yapmaya başlayacak. Bunun için dinlenirken veya uyurken optimum kan dolaşımını sağlamak için sol tarafınıza yatmanız faydalı olacaktır.

:love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:

_Miray_

 :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

29. Hafta 4. Gün
Bebeğinizin göz kapakları artık kaynaşmış olmadığı için bebeğiniz göz kapaklarını açıp kapatabiliyor. Eğer bebeğiniz rahminizin üst tarafında konuşlanmış ise tekmelerinden dolayı göğsünüzün hemen altında kaburga gölgesinde bazı ağrılar ve hassasiyet yaşayabilirsiniz. Mümkün oldukca uzanarak ve öne doğru eğilmekten kaçınarak, kaburga bölgenizdeki ağrıların azalmasını sağlayabilirsiniz. Bebeğinizin gözleri ışığa tepki gösteriyor ve kemikleri iyice gelişti. 


:love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:

:binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby:

ORNA

131. Gün
18. Hafta 5. Gün
Önümüzdeki iki gün içinde, verniks kazeoza oluşmaya başlar. Verniks kazeoza, bebeğinizin derisini kaplayan krem görnümlü bir maddedir. Verniks kazeoza bebeğin derisini, gelişmekte olan bezleri ve duyu hücrelerini korur. Verniks, ölü hücreler, bebeğin derisindeki yağ bezlerinden meydana gelen yağlar ve lanugodan (geçici tüyler) meydana gelir. Annelerde lökore olarak bilinen bir beyaz akıntı olabilir.   

°º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º°

11. Hafta 1. Gün
Önümüzdeki 3 hafta içinde , bebeğinizin böbrekleri tarafından oluşturulan idrar amniyotik sıvı içine atılacaktır. İdrar sterildir ve amniyotik sıvının düzenli değişimi sırasında o da taşınır. Hamileliğin ilerleyen zamanlarında günlük yaklaşık yarım litre idrar atılır. Bebeğinizin boyu yaklaşık 3-5 cm oldu. Artık mm yerine cm kullanmaya başladık. Bebeğinizin ağırlığı 8 gr civarında.   :nazar: :love9: :love9:
:nazar: :nazar:

:nazar: :nazar:

_Miray_

 :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

30. Hafta 0. Gün
Bebeğinizin ayak tırnakları görülmeye başlamış olabilir. Bugün bittiğinde gebe kalmanız ve bugün arasında tam yedi ay geçmiş olacak. Bebeğinizin büyümesi bu kadar hızlı ve haftalardır devam ederken bundan sonra bebeğinizin büyüme hızı doğum yaklaştıkça yavaşlaşacaktır. Emziren anneleri desteklemek için ve kar amacı gütmeyen çeşitli dernekler bulunmaktadır. Bunlarla iletişime geçebilirsiniz.

:love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:
:binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby:

ORNA

133. Gün
19. Hafta 0. Gün
Bazen bebeğinizde 2-4 sn de bir olan karnınızı sarsıcı ritmik hıçkırıklar olur. Rahimde alacak hava olmadığı için, hıçkıran bebek aynı hava alıp veren çocuk gibi sadece kas reaksiyonları gösterir. Bu hıçkırıklar genellikle yarım saat içinde biter. Cinsel ilişki sırasında artık daha yaratıcı olmak ve değişik pozisyonlar denemek zorunda kalabilirsiniz.


:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: MAŞŞALLAH PRENSESİME   :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

_Miray_

 :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

30. Hafta 2. Gün
Bebeğinizin doğuma kadar olan süredeki boyunun uzaması ve kilo alması artık daha yavaş. Yavaşlamış olsada bebeğiniz bu ay yaklaşık 800-900 gr. arasında ağırlaşacak. Artık bebeğinizin beyni o kadar karmaşık ve gelişmiş bir yapıda ki, eğer bebeğiniz bugün doğsa, görebilir, duyabilir, hatırlayabilir ve öğrenebilir. Bebeğinizin tekmeleri artık daha güçlü ve daha enerjik.   

:binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby:

:love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: