28 Nisan , 2024, 05:41:47

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


gün gün hamileliğimiz <3

Başlatan pinarors, 27 Temmuz , 2012, 13:34:33

« önceki - sonraki »

_inci_tanem_

86. Gün
12. Hafta 2. Gün
Bebeğinizin bağırsakları artık karın bölgesinde. Bebeğinizin cildi artık pembe ve hasas bir durum almıştır. Geçen 2 ayda olduğu gibi kendinizi normalden daha yorgun hissetmeye devam edeceksiniz. Vücudunuzu dinleyerek, ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda dinlenebilmek için programınızda ayarlamalar yapın. 
 

Ateşin yakmadığı İBRAHİM'i Kuyunun boğmadığı YUSUF'u
Bıçağın kesmediği İSMAİL'i
Kruyn RABBİM
GÜL MUHAMMET aşkına
BENİM MELEĞİM VE TÜM MELEKLERİ KORU :amin:

cute552

24. Hafta 1. Gün
Vücudun en kısa ve ince damarları (kılcal damarlar) bebeğinizin derisinin altında gelişmeye başlıyor. Kan bu kılcal damarlara doldukça bebeğinizin cildi kırmızı yada pembemsi bir görüntü alır. Artık hamilelik sizin için yeni bir durumdan ziyade bir hayat biçimi oldu. Eğer hala mide bulantısı yaşıyorsanız iki saatte bir aperatif bişeyler yemeniz daha iyi hissetmenizi sağlar.   
170. Gün


ANNESİNİN Bİ'TANESİ BÜYÜYOR.

HASRET!M S@N@

147. Gün
20. Hafta 1. Gün
Önümüzdeki üç gün içinde, bebeğinizin bacağı nihai vücut oranına ulaşmış olacak. Bebeğinizi çevreleyen amniyotik sıvı her üç saatte bir sisteminiz tarafından tamamen değişiyor. Bol sıvı içmeniz bu değişime destek olacak ve dokularınızın daha işlevsel çalışmasına yardımcı olacaktır. Bebeğinizin boyu yaklaşık 16 cm.den fazla ve ağırlığı yaklaşık olarak 300-350 gr. arasında.   

_inci_tanem_

88. Gün
12. Hafta 4. Gün
Bebeğinizin karaciğeri artık safra üretiyor. Önümüzdeki üç gün içinde, ses telleri bebeğinizin boğazında/gırtlağında oluşacaktır. Bebeğiniz ses çıkaramayacak, ağlayamayacaktır çünkü ses hava içinde yayılabilir sıvı içinde değil. Hamilelik, kadınları mesane eneksiyonlarına daha yatkın kılar. İdrar mesanede daha uzun süre kaldığından bakterilerin çoğalması ihtimali yükselecektir.
YARADANA şükürler olsun  :amin: :amin: :amin: 
   

Ateşin yakmadığı İBRAHİM'i Kuyunun boğmadığı YUSUF'u
Bıçağın kesmediği İSMAİL'i
Kruyn RABBİM
GÜL MUHAMMET aşkına
BENİM MELEĞİM VE TÜM MELEKLERİ KORU :amin:

_nilgun_

16. Hafta 2. Gün
Kan kaydadeğer bir tazyik ile bebeğinizin göbek kordonu vasıtasıyla bebeğinize geçer. Bu su dolu bir hortum gibi kordonun düğümlenmesine direnç gösterir ve kendini düzeltmeye yarar. Baş dönmesi veya baygınlık hissi yaşıyorsanız, yatarken veya kalkarken yavaş hareket etmeniz veya yavaş pozisyon değiştirmeniz gerekir. Bebeğinizin gözleri ve kulakları şu anda olması gereken yere yerleşti.

gül-i rana

18. Hafta 4. Gün
Eğer bebeğiniz kız ise minyatür yumurta hücreleri yumurtalıklarında oluştu. Kız bebekler doğduklarında sahip oldukları bütün yumurtalar ile doğarlar. (yaklaşık 2 milyon adet yumurta) Yani kendisine ait ailesi olmaya hazırdır. Kızınızın yumurtalarının yaşı ile kızınızın yaşı nerdeyse aynıdır. Bebeğiniz bu günlerde favori pozisyonuna geçecek.  :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
:love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:
            :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:
                         :love9: :love9: :love9:
                              :love9: :love9:
                                   :love9:

cute552

173. Gün
24. Hafta 5. Gün
önümüzdeki üç gün içinde bebeğinizin akciğerlerinde kan damarları gelişmeye başlayacak. Anneler bugünlerde erken doğum belirtileri konusunda endişelenebilir. Diğer kültürlerde doğum : Kabile halkları arasında en çok doğum yapılan yer evdir. Bugün dünya genelinde yaşayan insanların %98′i evde doğmuştur.   


ANNESİNİN Bİ'TANESİ BÜYÜYOR.

Yaşamsebebim

36. Hafta 1. Gün
Bebeklerin %88′i tahmini doğum tarihinden önceki iki hafta içinde doğacaktır. Şu andan itibaren siz ve bebeğiniz için bu aralığın başlamasına 2 hafta kaldı. Bebeğinizin boyu yaklaşık 33-36 cm. civarında ve ağırlığı yaklaşık 2500-2800 gr. aralığında.   :love9: :love9: :love9:

_inci_tanem_

95. Gün
13. Hafta 4. Gün
Önümüzdeki 3 gün içinde bebeğinizin dalağı, karaciğer tarafından denetlenen eski kan hücrelerinin kaldırılması ve antikor üretimi gibi fonksyioları üstlenecek. Hamilelik hormonları bağırsak kaslarını gevşettiği ve sindiriminizin daha yavaş ve az verimli olduğu için kabızlık yaşamanız muhtemeldir. Bebeğinizin cildi çok ince olduğu ve damarları deri üzerinde gözüktüğü için bebeğinizin vücudu lanugo adı verilen inci tüyle kaplanır. Bebeğinizin tırnakları iyice oluştu ve bebeğiniz kollarını ve bacaklarını hareket ettiriyor. Bugünlerde ultrasonda bebeğinizi baş parmağını emerken görebilirsiniz. Uyurken yastığınızı yükseltmeniz reflü ve mide ekşimesi sorununuza yardımcı olabilir.

Ateşin yakmadığı İBRAHİM'i Kuyunun boğmadığı YUSUF'u
Bıçağın kesmediği İSMAİL'i
Kruyn RABBİM
GÜL MUHAMMET aşkına
BENİM MELEĞİM VE TÜM MELEKLERİ KORU :amin:

ZéynéP.SimAy

149. Gün
21. Hafta 2. Gün
Bugün, bebeğinizin baş saçları görünür olacaktır ve kaşları belirginleşmeye başlıyor. Bebeğinizin kaş ve kirpikleri büyüyor. Bebeğinizin saçları ne kadar koyu olursa olsun henüz daha pigmentleşmiş durumda değil. 3-4 hafta içinde bebeğiniz kaşları beyaz bir şerit gibi gözükecek. Şu anda bebeğinizin saçları beyaz ve çok kısadır.   

cute552

180. Gün
25. Hafta 5. Gün
Bugünlerde genellikle bebeğinizin kaşları ve kirpikleri oluşmuştur. Önümüzdeki birkaç gün içinde bebeğinizin tırnakları iyice belirginleşecektir. Bebeğinizin tınakları büyürken sizin tırnaklarınızda çok hızlı büyüyor olacaktır. Bunun sebebi metobolizmanızın hızlı çalışmasıdır. Güçlü, sağlıklı ve uzuk tırnaklar metobolizmanızdaki ve dolaşım sizteminizdeki gelişimin göstergesidir. Eğer önceden sezeryan doğumu yaşadıysanız, SSVD (Sezeryan sonrası vajinal doğum) düşünmelisiniz. 


ANNESİNİN Bİ'TANESİ BÜYÜYOR.

Yaşamsebebim

36. Hafta 2. Gün
Bebeğinize ait kan dolaşımı, göbek kordonunda bulunan iki atar damar ve bir toplar damar vasıtasıyla yapılır. Hamileliğin son zamanlarında funik üfürümü denilen bir üfürme sesi bebeğinizin kordon bağı üzerinde duyulabilir. Erkek veya kız bebeklerin doğumda göğüsleri şiş olabilir. Parlak kırmızı akıntı veya kalıcı lekelenmeler hemen doktora bildirilmelidir.   

pinarors

83. Gün
11. Hafta 6. Gün
İki gün içinde bebeğinizin sindirim sitemi duvarlarındaki kaslar besinleri bir bölümden diğer bölüme itmek için gerekli olan hareketleri pratik amaçlı yapmaya başlar. Eğer bebeğiniz erkek ise testesteron üretmeye başlamıştır. Geçmişte doğum : Eski Yunan hekimi Hipokrat gelişmekte olan bir bebeğin cinsiyetini belirlediğine inandığı bir tez geliştirdi. Hipokrata göre, eğer kadının sağ göğsü daha sıkı ve sağ gözü daha parlak ise bebek erkek, sol göğsü daha sıkı ve sol gözü daha parlak ise bebek kız olacaktır :) Diğer bir eski inanışa göre erkek bebekler anne rahminde kız bebeklere göre daha üst kısımda bulunurdu. Bu inanış 20. yüzyıla kadar devam etti..


:nazar: :nazar: :nazar: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby:

cute552

182. Gün
26. Hafta 0. Gün
Bu noktada, bebeğiniz karnınızdaki konaklamasının üçte ikisini tamamladı. Önümüzdeki 3 ay içinde bebeğiniz sizinle hiç bir fiziki bağı olmadan hayatta kalabiliyor olacak. Hamileliğinizin 6. ayının sonunda bebeğinizin boyu en az 23 cm ve ağırlığı en az 779 gr. olacaktır. Giderek daha fazla anne bebeğinin kordon kanını saklanmasını düşünüyor.


ANNESİNİN Bİ'TANESİ BÜYÜYOR.

_inci_tanem_

97. Gün
13. Hafta 6. Gün
Bebeğinizin kolları vücut büyüklüğüne göre nihayi oranına erişti fakat bacakları hala vücuduna göre daha kısa. Bebeğinizin dalağı artık tamamen işlevsel. Hamileliğiniz sırasında rahminizin ağırlığı yaklaşık 360 kat artarak yaklaşık 28 gr dan yaklaşık 1,13 kg a çıkacak. :binkybaby: :binkybaby:
RABBİM'e şükürler olsun  :amin: :amin: :amin:

Ateşin yakmadığı İBRAHİM'i Kuyunun boğmadığı YUSUF'u
Bıçağın kesmediği İSMAİL'i
Kruyn RABBİM
GÜL MUHAMMET aşkına
BENİM MELEĞİM VE TÜM MELEKLERİ KORU :amin: