८εռռεէ ĸօĸսlularım... abla kardeşin maceraları başlıyor :)

Başlatan xxcansuxx, 17 Ocak , 2012, 19:28:59

« önceki - sonraki »

xxcansuxx

17 şubat 2013

meleğim uzun zaman oldu sana yazmayalı 13 aylık oldun  :nazar: :nazar: benim güzel gözlü kibar kızım öyle hareketlerin var ki seni oturup izlemeye bayılıyorum sessiz sessiz gülüyorum çok güzel oyun kuruyorsun bebeğini bile bezlemeye çalışıyorsun  :k06: :k06: mama mama diye diye yemek yediriyorsun

7 katlı kuleyi tek başına yapıp kendini alkiiiiiisss diyerek alkışlıyorsun doğru parçaları kendin buluyorsun elin çok yatkınlaşmış bu konuda...

yeni bir şey daha artık seni ayağımda sallamıyorum kendi kendine uyumasını öğrendin bu çok güzel oldu  :nazar: :nazar: :nazar:

3 gün önce dr amcana gittik dişin patlamadı üstten rengi değişmişti dişetinin iltihaplandı sandık değilmiş şükür... çıkamadığı için öyle olmuş 8600 gr olmuşsun dr amcan çok güzel geçen aya göre 300 gr almış dedi ama 2 gündür ishalsin dişlerden sanırım bu  ishal olan kilonu alıp götürmese bari  :sad1: :sad1:

hala yürümüyorsun  :aferin: :aferin:
bizde mi ne var ne yok annem kardeşin içimde büyüyor ablasına kavuşacağı günü bekliyor :love9: :love9: :love9:  11 haftalık oldu kardeş... babişine düşkün oluyorsun gün geçtikçe her gün evde görünce  :love7: :love7: Bu durum hoşuma gidiyor hep böyle olun...
canlarım hepiniz ayrı ayrı çok değerlisiniz Allahım bizleri ayırmasın A.E.OLUN  :amin: :amin: :amin: 


xxcansuxx

3 nisan 2013
melek kuzum uzun zaman olmuş yine yazmayalı zaman seninle su gibi akıyor  zaten... ballı mı ballı oldun artık bebek denmiyor sana yuppiiii  :muzz: :muzz: :nazar: :nazar: büyüdün ablalığa 1 ay daha yaklaştın  :k06: :k06:

öyle oyunlar, öle numaralar var ki sende akşama kadar gülyorum sana ha bu arada yalnız değiliz dedeyle anane  geldi hareketlerine,cilvelerine şaşıp kalıyorlar :k06:  :k06: :nazar:

iyiden iyiye yürümeye başladın düşsende kalkıp yine yürüyorsun ama birde dizlerin üzerine yürüyorsun ellerini yere koymadan   :dontknow: :dontknow:

çatal kaşıkla sofrayı karıştırmayı zaten severdinde şimdi kendin yemeğe çalışıyorsun ağzına denk getirebilirsen :ehi: :ehi:

geçen dedeni çay içmeye kaldıramadık uyuyordu sen gittin başına çay kaşığı ve tabağını alıp kafasını kaldırması için eliyle ittirdin ağzına zorla kaşığı soktun kalkmak zorunda kaldı biz başaramadık sen başardın kaldırmayı  :aferin: :aferin: :basardim: :basardim:

uzun uzun cümle kuruyorsun ananen deden bayılıyor konuşmalarına hele el hareketlerine... çok net çıkardığın kelimelerde var bana soruyorlar aaaa şunu dedi duydun mu diye inanmıyorlar sanırım.. geçen önümüzden bir grup geçti onlara nereye diye sordun babişin gülüyor anasına çekmiştir evde en çok kullandığı kelime bu diye  :ehi: :ehi: :ehi: gerçekten babişin odadan çıksa nereye diye sorarım  :toothy10: :toothy10:

kardeşdende haber vereyim sana byüyor oda kızım bulantılar azaldı seninle eski gnlerdeki gibi oynaşıyoruz sıkıntı vermiyor şükür gelmesine 5 ay kaldı abla kardeş maceralar sizi bekliyor inş. rabbim o günlere sağlıkla çıkarsın :amin: :amin: A.E.OLUN canlar  :amin: :opucuk:


xxcansuxx

24 nisan 2013

benim mini mini kızım uyuyan prensesim şimdi uyuyorsun... ananen deden 1 aydır bizimle... senin oyunlarına gülmekten kendini alamıyorlar anane napıyor buğlem diyoruz sen ona bakıp ellerini yukarı kaldırıp esneme gerinme hareketi yapıyorsun  :k06: :k06:

evde eşarp bulup getiriyorsun zorla saçımı kapattırıyorsun sonra elimi tutup dışarı gidelim diyorsun akıllı meleğim  öğrenmişsin başımı kapatınca dışarı çıktığımızı  ::) ::)

en çok da maşaallah namaz kılıyorsun miniğim tekbir alıp elini bağlayıp secdeye yatıyorsun ne güzel izlemişsin sen öyle ama bunu bazen kullanıyorsun yaramazlık yaptığında hemen namaza duruyorsun kızamıyorum ya seni öyle görünce  :k06: :k06:

dışarda yürürken elimizi tutmuyorsun bağırıyorsun serbestlikten hoşlanıyorsun ama kök söktürüyorsun hakkından gelmek mümkün olmuyor bazen korkuruyorum kardeşinde gelince ikinizle nasıl başedeceğim  :honk: :honk:
kardeş nerde dediğimde göbüşü açıyorsun eskiden öpüyordun şimdi göbeğimi sıkıyor vuruyorsun  :honk: :honk:

meleğim öyle masum öyle tatlısın ki şükrediyorum seni verene beter böceğim 1 yaş 3.5 aylık oldun kardeşinde nerdeyse 4buçuk aylık  :nazar: :nazar:

A.E.OLUN KUZUCUKLARIM  :amin: :amin:


xxcansuxx

4 mayis 2013
Cadim benim su gunlerde aramiz yine yemekle iyi degil sen yemedikce ben sinir kupune donuyorum 1 kasik bir sey yesen seviniyorum... bu arada yemegdiginden mi bilemiyorum kaka yapamiyorsun ikiniyorsun cok cok kati cikariyorsun... kakani yaarken nasil ter dokuyorsun kusum  :icon_pale: :icon_pale:

Keyfinde masaallih cok yerinde dedenlerle yazliktayiz komsular geliyor herkese kendiliginden kucak kucak yapip gidiyorsun gorenler hayran kaliyor kendini sevdiriyorsunda bu kadar sicakkanli olmak zorunda degilsin milletin dilindesin korkuyorum...

Hayvanlarla aran iyi dunde tavsanlarla tanistin korkmadan yavrularin kulaklarindan tutup kaldiriyorsun
Bir tanede kedi var onu gordu mu yanina gitmeye can atiyorsun agliyorsun izin vermeyince...
Bahcede gonlunce oturup oynuyorsun ne iyi geldi burasi bize, birde istahin acilsa keyfimize diyecek yok...
Birde wcye gideni merak ediyorsun ananen bununla ilgilensen alisir bak korkmuyor tuvaletten diyor... bezindende rahatsizsin aslinda aclemiz yok isteginle ogrenirsen ciss demeyi ne ala yoksa zorla degil prensesim...

Kardesde iyi kuzum tepik atip duruyor bence senin sesine cok alisti 


xxcansuxx

Gul yuzlum bu ay ne cok buyumus geliyorsun annene masaallah sana konustugumuzu anliyorsun tamam mi dedigimde mamm diyorsun... dudaklarina yumulasim minciklayasim geliyor mammm derken.... hareketlerin degisti 10 gundur babisinden uzagiz seni daha goremeycek gorunce oda farkedecek sendeki degisimleri... telde hep kizim napiyor diyor oglusum nasil diyor kardesden sadece tepikliyor derken seni anlata anlata bitiremiyorum.

Gece yanimda yatiyorsun koca yatakda sen done done bir hal oluyorsun bazen sariliyorsun annise ope ope doyamiyorum seni... hayaldi anne olmak rabbim seni gonderdi cok sukur oglum karnimda kizim kollarimda diyorum ...tum isteyenlere naslp etsin rabbim

Saclarina toka takarken gezmeye gidecegiz deyince kafani uzatiyorsun itiraz etmiyorsun diger turlu muziplik yapip kaciyorsun... cok mu cok kapicisin kardesin olunca nasil evde tutarim seni bilmem.

Hala yemiyorsun ama karar verdim sana kizmayacagim yemedigin icin cunku bana inat yemedigini dusunuyorum kendi halindesin bundan sonra kabiz oldugun icin dr goturduk bugun gayet iyiymssin muay.sonunda dr amca ilac bile vermedi yemediginden boyle oluyormus...saglikli gayet dedi masallah kuZum sana hep iyi olun A.e.olun yavrularim


xxcansuxx

22 haziran 2013
minnak ablacık 1buçuk yaşına girmene sayılı günler kaldı zaman su gibi geçiyor sen büyüyorsun içimde kardeş büyüyor iyi ki varsınız canlar  :love7: :love7: :love7:
2 ay aradan sonra evimizdeyiz sen evi yeniden keşfe başladın indirmedik dolap dağıtmadığın yer kalmıyor bir tarafdan temizlik yapıyorum bir tarafdan dağıtıyorsun  :honk: :honk: şükür şimdi rahtladın bebeklerinle oynuyorsun istediğini bağırarak yaptırmak istiyorsun elimi tutup parmağınla istediğin şeyi gösteriyorsunda o bağırmalar ne  :cildir: :cildir: :cildir:
2 gün önce 7.dişinide patlattın 17 aylıkken 7 dişin oldu bunada şükür  :aferin: :aferin:
eskisi gibi yemediğinide takmıyorum açık hava deniz güneş sana yaradı gören büyümüş kilo almış boyu uzamış diyor  :nazar: :nazar:
o kadar hareketlisin ki beni gören acıyor bir bebek daha seni mahfedecek işin zor diyorlar Allah yardımcımız olsun sen o zamana kadar az biraz konuşup derdini anlatsan...
şimdi bana sarmış durumdasın oynamak istiyorsun sonra yine yazarım elini kolunu ısırmaya geliyorum  :hungry: :hungry: :hungry:


asya81

maşallah kuzularına oğluşunda yarıyı geçmiş maşallah  :nazar: allah  güç kuvvet versin bacım bim kız kuruttu beni parka bile çıkaramıyorum bodoslama dalıyor arkasından yetiş yetişebilirsen :-ooo şimdilik anneme geldik değişiklik oldu iyi oluyor sende yeni dönmüşsün eve hoşgeldin

xxcansuxx

Alıntı yapılan: asya81 - 22 Haziran , 2013, 23:27:39
maşallah kuzularına oğluşunda yarıyı geçmiş maşallah  :nazar: allah  güç kuvvet versin bacım bim kız kuruttu beni parka bile çıkaramıyorum bodoslama dalıyor arkasından yetiş yetişebilirsen :-ooo şimdilik anneme geldik değişiklik oldu iyi oluyor sende yeni dönmüşsün eve hoşgeldin
h.bulduk asya sağol bacım aminnnn cümlemize güç kuvvet sabır versin Allah  :amin: :amin:
senin cadında seni epey yıprattı iyi olmuş annenlerde rahat edersin o kadar rahatlıktan sonra başbaşa kalmakda ayrı zor oluyor ama napcaksın  :k06: :k06: dönüp dolaşıp bize kalıyor bu cadılar :k06: bir doğursaydım diyorum bu ağırlıkla zor oluyor kıza yetişmek...


xxcansuxx

11 temmuz 2013
melek kızım bugün tam 18 AYLIK oldun  :nazar: :nazar: :love7: :love7: :love7:
büyümüş benim kuzucuğumda 2 ay sonra abla olcakmış nasılda bakar seversin sen onu  :love7: :love7:
tam 8 dişin oldu azılarda geliyor sanırım kabarmış dişetlerin 1 haftadırda hastasın bademciklerin iltihaplanmış antibiyotik kullanıyoruz şükür bugün iyisin ama evde 10 gündür çok sıkıldın... babiş iftardan sonra çıkaracak bizi  :hello2: :hello2: :hello2:
canım meleğim yemeğini azda olsa yiyorsun ama nasıl pcde üçüzler ve pepee izleyerek elimde tepsiyle odaya girince bilgisayarın başında soluğu alıyorsun... bu ne zamana kadar böyle gidecekse...
meleğim şimdi durmuyorsun huyun suyun değişiyor hastalıkta inş.hemencecik iyileşirsin  :amin: :amin: şimdi çıkıyorum A.E.OLUN yavru kuşlarım  :amin: :amin:


xxcansuxx

20 temmuz 2013
meleğim bu saatte anne yatakta olur ama biliyorsun ramazan dışardaydık kızım mis gibi açık havada nasıl güzel uyudun annede sahuru bekliyor... babiş dayanamayıp yattı... kaç gündür babişinle balkonda serinde yatıyorsun baban ilgileniyor senle  :nazar: :nazar: ben zaten çok rahat uyuyamıyorum kardeş ve sıcaktan dolayı biraz olsun senin yükünü alıyor... hoş bu aralar babişine çok kızgındım ama sana bakması bile yeter...

artık iyiden iyiye anlıyorsun bizi kapıyı ört diyorum gidip örtüyorsun, Yapma dediğime aldırış etmiyorsun sesimi hafif yükseltince bırakıveriyorsun bazzen sırıtıp aynen devam etsende bildiğine çok zorlamıyorsun...
çok güzel anne annneee diyorsun  :love7: :love7: bayılıyorum o tatlı ağzından anne kelimesi dökülünce nasıl mutlu oluyorum  :love9: :love9: sabahları 5 dedim mi uyanıyorsun bu 6ya sarksa ohhh yattı diyoruz... sıcaklar çekilmiyor klima hiç durmuyor seni üşüteceğim diye korkuyorum bir giydirip bir çıkarıyorum ne zormuş sıcaklarda bebe bakması zaten yeni iyileştin sakın hasta olma kızım  :amin: :amin:
göğüslerime merak sardın hani hiç istekle emmedğin göğüslerime gelip memme memme diyorsun ağzını yaklaştıracak oluyorsun sonra gülüp çekiliyorsun...
kedinin,köpeğin kuşun sesini çıkarıyorsun mavvvv mavvvv deyip kedi kovalıyorsun  :k06: :k06:
bebek hastasısın nerde küçük bebek görsen kucaklayıp öpmek istiyorsun kardeşi napcaksın diyorum 2 elini ağzına götürüp öpücük atıyorsun öpecekmişsin  :k06: :k06:
evde benim terlikleri giyip terliklerle gezme merakın başladı ayağından çıkınca kızıyo bağırıyorsun  :k06: :k06:
dün 1buçuk yaş aşılarını yaptırdık kızım maşaallah kilo almışsın zaten tatil sana yaramıştı yemesende. maşaallah 10 kilo olmuşsun boyun 82 cm  :nazar: :nazar:
büyüdün ama eline bir şey alıp yemiyorsun tutmuyorsun bile 2 parmağınla kibar kibar tutup atıveriyorsun nolcak böyle bilmiyorum kızım iştahsız yemekle aran olmadığı için mi böyle yapıyorsun  :dontknow: :dontknow:
işte böyle benim prensesim daha yazarım A.E.OL  :amin: :amin:


asya81

canım o aylarda çatal kaşık kullanabilirler evet ama elleriyle yemek daha tatlı geliyor sıpalara
benimkız işine gelirse çatal kaşıkla güzel yiyor bazende daldırıyor ellerini yemeğe hatta babasından gördü ekmeği neye bulsa bandırıp yiyor  :toothy10: parmakları tek tek yalıyor :toothy10:
nasıl isterse öyle bırakıyorum ben bidaha bebek mi olacak sanki validemde kıZıyor için için nebiçim öğretmişmişim el kadar bebek ben gösteriyorum isterse yapıyor zorlada böyle yiyceksin diyememki zaten yer sofrasında buldum saadeti artık :toothy10:

xxcansuxx

bırak bacım yesinde nasıl yerse yesin benimki sofrayı karıştırmaya otururdu şimdi oda yok gelmiyor bile sofraya bende akşamları yer sofrası kuruyorum  ;) eskiden çatala birşey batırdığımda ağzına götürüyordu şimdi götürmüyor yemek yemiyor benimkisi böyle kraker bisküvi ekmek vs hiç eline almıyor... benim ev hiç batmıyor düşünüyorum şöyle döke saçada olsa yese ben temizlerim öğünleri harici ağzına bir şey sokmuyor...


asya81

canım benim kızda öyle eline vereyim arada atıştırsın yok m
sadece crax baharatlı çubuk sever onun dışında yemez bişey
meyva hiç yemiyor malesef :cildir:
bi akşam yer sofrası kuruyorum ozaman gelir ortalık arıştırmaya o sıra yerse iki kaşık ne ala
genelde kavga çıkıyor son dakikalar sofranın tepesine çıkmak istiyor :cildir:ben tahta yer sofrası getirttim daha otantik oldu

xxcansuxx

Alıntı yapılan: asya81 - 20 Temmuz , 2013, 22:55:29
canım benim kızda öyle eline vereyim arada atıştırsın yok m
sadece crax baharatlı çubuk sever onun dışında yemez bişey
meyva hiç yemiyor malesef :cildir:
bi akşam yer sofrası kuruyorum ozaman gelir ortalık arıştırmaya o sıra yerse iki kaşık ne ala
genelde kavga çıkıyor son dakikalar sofranın tepesine çıkmak istiyor :cildir:ben tahta yer sofrası getirttim daha otantik oldu
:k06: :k06: :k06: :k06: aayyy çok güldüm sofranın tepesine mi çıkmak istiyor...
yok kız benimkisi normal küçük tepsiye hazırlıyorum bizim sofranın yerde kalma süresi maksimum 7 dk  :k06: :k06: eşim çok  hızlı yer bende ondan kaptım kız anlamıyor ne ara konup kalktığınıda bizimkide çekiştiriyor tepsiyi çatal fırlattıyor yemeklere falan  :k06: :k06:

offf ya kızlarımız cadı çıktı kimi görsem yemiyor diyor yiyen bebeleride görünce şaşırıyorum ama napım alıştım artık takmıyorum okul çağında da elinden abur cuburu düşürmez nasılsa  :suclu: :suclu:


xxcansuxx

29 temmuz 2013
melek kızım gözümün nuru bugün ne çok yordun anneyi... sabahın nurunda uyandın bir ağlamayla 5buçuktan beri ayaktaydın uykun geldi uyku sıkıştırdıkça sen daha bir aktif oluyorsun yatmıyorsunda salladım uyudun birazdan bende yanına geleceğim uyuyalım kuzum   :sleepy1: :sleepy1:

18.ayımızda geride kalcak çok yakında :occasion5: :occasion5: sen lafdan anlar cici kız oldun  :aferin: :aferin: anlamadığın zamnları hatırlamak bile istemiyorum  :suclu: :suclu: babişin evdeyken ona yapıyorsun oyunlarını,nazını... şimdilerde babişin uyurken kucağına oturup ata biner gibi üzerinde sekiyorsun  :k06: :k06: babişinin bağırsakları patlayacak yakında ama nasıl kahkaha atıyorsun bende de deneyecekken baban engel oldu kardeş nolur kızım Allah korusun  :-ooo :-ooo :-ooo

bol bol öpmelerin geri geldi öp kızım deyince babişede banada o bal dudaklarını uzatıp duduşdan öpüyorsun dikkat ettim ama sadece 2mizi öpüyorsun öyle  :love9: :love9: :love9:

dün babişinle 5.yıl evlilik yıldönümümüzdü  :love8: :love8: 5 yıl geride kalırken yanımıza kar kalan bir sen bir kardeşin,birde yaşadığımız güzel anılar var... zaman çabuk geçiyor kuşum bak sen evimizi şenlendireli 18 ay oldu... kardeşinin gelmesine 47 gün kaldı inş.sağsalim oda evimizin neşesine neşe katacak  :amin: :love9: :love9:
hala 8 dişin var...
söylediğin kelimeler hatırladığım kadarıyla; anne,baba,dede,attim,alkişş, acıdı, bebek,  miyav,hav havv, ciceee(çiçek), iyi geceler ( yatarken emziğini alıp el sallıyorsun iiii gecee deyip  :k06: :k06: ), gel gel,ver, suya buuu diyorsun, gögsüme bakıp memeee diyorsun bu kadar...

hala yemek yemede iştahsızsın daha doğrusu yemek hiç ilgini çekmiyor öyle abur cuburuda ağzına koymuyorsun... meyve püresi yapıyorum,yoğurt, yumurta, çorba yediklerinden ne zaman sofrada bizimle birşeyler yemeye başlayacaksın merak ediyorum  :dontknow: :dontknow:

yine uzattim can tanem uyanmadan bende dinleneyim s. çok seviyorum kardeşinde seviyor A.E.OLUN  :amin: :amin: