DOĞUMU EYLÜL/EKİM/KASIM 2007 OLANLAR NERDESİNİZ?

Başlatan zümrüd-ü anka, 26 Ocak , 2007, 17:04:59

« önceki - sonraki »

öykü

canım 11. haftada yapıldı . şimdi haftaya cuma 16. haftada üçlü yapılcak ..senin yapıldımı ikiside

SEVİNÇ

bende 3 lü test yapmayacağım,dedi dr.Sadece 2 li test yapıldı.
2 linin değerleri kaç.



öykü

testi almadım üçlü ile birlikte değerlendirecekmiş sonra laırım herhalde hepsini. bilmiyorum yani.. ama doktorum arayıp sonucların çıktığını hiç bir sorun olmadığınısöyledi. 3 lü test ile birlikte değerlendireceklerini söyledi.. bakalım bende heyecan oldum bide amniyosentezden korkuyorum. bakalım noolcak.. inşallah sonuç iyi olur

SEVİNÇ




Emine

Öykücüm 2 li test yapıldıysa 3 lüye gerek görülmüyor aslında ama seninki ikisini de yapmak istemiş nedense? Yani 2 li testin verdiği sonuçlar daha belirleyici oluyormuş ..

öykü

evet biliyorum eminecim .. ama benim doktorum anormal pimpirikli. bütün terstleri yaptırdı bana.. en ince ayrıntısına kadar bakıyoruz.

Bebeğimin sağlıklı olduğunu ama yinede 3 lü testinde atlanmaması gerektiğini söylüyor.

çok ayrıntıcı bi doktor.. ama ona çok güveniyorum...:)))

SEVİNÇ

Benim bildiğimde Eminenin söylediği kadar...



öykü

Bazı doktorlar iki testinde yapılması gerektiğini savunuyorlar.. Benim kardeşime ikili yapılmadı mesela.. 4 boyutlu ult. için benim doktoruma gitmişti ozaman.. Dr um çok kızmıştı. ikiside ayrı değerleri ölçtüğü için gerekli olduğuna inanıyor doktorum...
Bu arada bir şey sorcam sol tarafa yatmak gerekiyomuş ya ben hep sırt üstü uyurdum geceleri sırt üstü uyurken uyanıyorum.. alışkanklık varya. Siz sordunuz mu hiç bu sorun oluyr mu acaba..

öykü

gebelik.org den alıntı :
bazı doktorlar  11-14 testinden sonra 19-23. haftalarda ayrıntılı ultrason yapılacaksa, ayrıca üçlüteste gerek olmadığı kanısındadırlar. Bazıları ise üçlütestin anne adayında preeklampsi gelişip gelişmeyeceği konusunda da bilgiler verebilmesi nedeniyle üçlütestin 11-14 testi yapılmış olsa da yine de yapılması gerektiğini savunurlar.

SEVİNÇ

Canım doktorum her iki tarafına da yatabilirsin demişti.Ama hastanedeyken heöşire daa çok sol tarafına yat demişti.Kitaplarda ise sol tarafa önermelerinin sebebini kalp şıkışması olabilir diyip ona bağlıyorlar,hele son zamanlarda nefes darlığının yaşanması olayı için yazıyordu bu ama.



pelinim

benim doktorum yakında 4 lü taramaya geçeceğiz dedi..sana da onu yaparız dedi daha iyiymiş diğerlerinden..ikiliyi yaptırdım ama yapılacak ne varsa yaptırırım yinede..
sol tarafa yatınca ben daha rahat uyuyorum hamileyken..demekki var bir bildikleri..


aynur gülşen

selam. ay yaaaa. iş değiştirdim. eski işyerimdeki  bilgisayarımda kullanıcı adım otomatik yazıyordu. oyüzden adımı unutmuşum  :y25: günlerdir yazdıklarınızı takip ediyor ama yazamıyordum  :BangHead: neyse ki hatırladım  :D zaten acaip unutkandım. hamilelik de beni mahvetti.
ya ben bu yatış pozisyonuyla ilgili bişii sorcam. ben yüzüstü çok rahat yatıyorum. ama sanki yatmamam gerekiyormuş gibi geliyo nedense. sakıncası var mı? ve geçen gün uykumda bir taraftan bir tarafa dönerken uyandım karın kısmım bayağı gerilmiş durumdaydı ve  karnımın içinde bir acı oldu. çok korktum  :icon_pale:
 


aynur gülşen

amniyosentez nedir?   :honk:
ay ben de çok cahilim yaa.
 


öykü

Canım 9 haftalık daha birşey olmaz ama bence sen yüzüstü yatma artık..sol tarafa yatınca bebeğe kan daha iyi gidiyormuş ve bebeğin en rahat ettiği durummuş.. sırt üstüde çok önermiyolarmış. çünkü bebeğe kan gitmekte zorlanıyomuş.. ben sağ sol yatıyourm.. ama gece sırtüstü uyanıyorum huzursuz oluyorum işte

öykü

niye cahil olasın canım ya..
bilmememn gayet normal :)
ikili ve üçlü testlerde .. negatif bir bulguya rastalnırsa. gebelik kesesinden bebeğin oradan yani sıvı alıyorlar.. buy bebeğin hücrelerini taşıyan bir sıvı oradan kontorl ediyolar. herhangi bir ters durum varmı.. bende çok korkuyorum bundan üçlü testim yapılsada bir sorun çıkmadan başka bişrşley istemem