EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Tebessüm :)

meltem evet canım, ben de dediğin gibi yağız yemediği yerde soruyorum yiyomusun, yemiyosan kaldırıyorum diye, eliyle itiyo, hemmmen kaldırıyorum yemeğini. yoksa elim ayağım titriyo. eskisi gibi aman kuş uçtu, karga gak dedi olayı çok fazla yapamıyorum, dediğim gibi elim ayağım titriyo.ve tabi artık sevdiği/ sevmediği yiyecekleri bildiğimden, sevdiği tarzda, tatta yiyecekler hazırlamaya çalışıyorum ;) egzamanın geçici olmamasına sevindim, aksi taktirde çok zor olurdu. geğirme sindirme  problemi de bebekten bebeğe fark oluyo malesef :-\ üzülerek yazıyorum ki beklemekten ve sabretmekten başka yapacak çok da bişey yok. biliyosun işte yağızın gazından sazından neler çektiğimi. inşaAllah barayınki de enn kısa zamanda düzene girer. :opucuk:

gonca yaw ist.un bayi kodları bugünkü gazetede yayınlanacak diye mi biliyosun sen? ben baktım bugünkü gazetede ist yok :dontknow: verdiler mi verecekler mi acaba?

size bişey anlatayım da gülün, dün yağız aldı bizim telefonu eline, birrkaç tuşa dokundu filan, sonra başladı meşhur kelimeleri hööö hölölööö diye söylenmeye, tabi telefon kulakta. pek ihtimal vermedim bir yeri aradığına ama sanki biriyle konuşuyo gibiydi de aynı zamanda. sonra gittim yanına baktım aramış gerçekten bir yeri, beybabamı :-ooo beybabam dinlemiş dinlemiş kapatmış demek. son aranan numarayı yani beybabamı aradım, sordum seni bir çocuk aradı mı şimdi diye, evet dedi :toothy10: dedim o yağızdı :toothy10: aaa diyo yağız nasıl arıyo, dedim arar o ben ondan neler çekiyorum :toothy10: neyse şaşırdı adamcağız, ama ben telefonu kapatınca koptum tabi, yavrumun da yazık bişeyden haberi yok :y25: şaşkoloz şaşkoloz bakıyo napıyo annem diye :ehi: işte bu kadar, hadi gülün :toothy10:

Tebessüm :)

goncaaaa bu gönderilecek sms 1 mart saat 16:00 ya kadar gönderilmeliymiş.şimdi baktım evdeki gazetelere,buldum ist. un bayi kodlarını, sen hangi bayiden alıcaksın bilmiyorum ama ben sana anadolu yakasınından birkaç bayi nosu veriim.
112bostancı
117göztepe
115fenerbahçe
119içerenköy
121kızıltoprak
122küçükyalı
126suadiye
130üsküdar
131üstgöztepe
bunlardan biri işine yarar umarım, yarın muhakkak gönder de boşa biriktirmiş olma kuponları

ben yatar, herkeslere iyi geceler :wave:

ponçik

Çok sağol Ayşegülcüm
hemen msj attım , üstgöztepe daha uygun geldi , zaten ben çalıştığım için saatlerimiz uymadı  :'( artık babama vereceğim o alır torununun CDlerini  :suclu:
zahmet oldu canım  :opucuk: çok sağol



Emine

02 Mart , 2008, 14:15:51 #10803 Son düzenlenme: 02 Mart , 2008, 20:01:08 Emine
Jbduncum teşekkürler,iyi olmanıza sevindim.
Meltemcim teşekkürler.Hava yutmaması için emzirirken çocuğu 45 derece açıyla emzirmen gerekir.Yatay pozisyonda emzirirsen hava yutar hatta tıkanabilir.
Zehracım teşekkürler.Bence de yaptır kızamık aşısını.Ben de kilo verip 2. yi öyle yapmak istiyorum ama pek mümkün değil gibi görünüyor :) Bence emziği bıraktırmalısın artık onu da bırakırsa gece hiç uyanmamış olur.Ceylin kesintisiz 10 saat kadar uyuyor gece.
Ayşegülcüm teşekkürler.Yağıza da çok geçmiş olsun
Aslıcım teşekkürler.Aşınız zor olmuş 2 yaşına kadar rahat eder yavrucak.Kilosu da istediğin gibi olur inşallah zamanla.
Elen hoş geldin Ceylin de peyniri pek sevmiyor denemediğim çeşit kalmadı günde 1 tatlı kaşığı zorla yediriyorum.Ama süt ve yoğurt yeterince aldığı için çok üstelemiyorum.
Anitacım Kayra ya maşallah çok tatlı çıkmış
Seydacım haber verdiğin için teşekkürler.İzledim programı biraz bende ne kadar cırtlak sesleri var yaw o kuklaların kulaklarımı fena halde tırmaladı :) Melisin tırnağının iyileşme sürecine girmesine sevindim
Goncacım teşekkürler.İnşallah istediğin gibi bir iş bulursun çalışırken ben akşam 7 ye kadar çalışıyordum cumartesileri 3 e kadar çalışsam zil takar oynardım herhalde ama çocukla zor tabi şu an çalışıyor olsam cumartesileri tatil olan bir işe bakardım..Eylüle de geçmiş olsun Allahtan fark edilmişte çıkarılmış lastik.
Fatmacım test sonucunun iyi çıkmasına çok sevindim canım rüyamda seni gördüm kızına isim soruyormuşsun geçenlerde şöyle bir bakarken senin mesajını okumuştum rüyama girdi sanırım :) Rüyamda sana şu isimleri öneriyordum Sena , Sema ve Meyra hepsi Lenaya uygun ama rüya dışındaki önerim Ezgiye de uygun olsun dersen Esma olabilir E ile başlaması açısından .

Biz de dün akşam Venedik sirkine gittik.Apartmanımızın yanına sirk kuruldu akşam arkadaşlarla hepbirlikte gittik.Ceylin de çok eğlendi alkışladı durdu en çok palyaçoyu sevdi.Atlar, köpekler, kaplanlar ,palyaçolar derken 2 saat göz açıp kapayana kadar geçti. Değişik bir aktivite oldu bizim açımızdan da İzmirdeki arkadaşlar çocuklarını getirebilirler.

aslio

Ayşegülcüm biz bizim halimizden anlarız güzelim.. Biliyorsun bendede var iştahsız kuzudan bi tane.. Yağız, Belemir ve Ecenin kiloları hemen hemen aynı bizde 9700(10 kiloyu bulamayanlardan :-[) kilodayız.. Bizimde artık damak tadımız oluştu istemediği şeyleri kesinlikle yemiyor bende eskisi gibi zorlamıyorum açıkcası artık psikoloji dayanmıyor çünkü bu duruma canım. Seni çok iyi anlıyorum ama yapacak bir şey yok onları böyle kabul etmekten başka..Kimbiler belki bizimkilerinde daha sonra açılır iştahları ne dersin sıkma canını güzelim öpüyorum ikinizide....

Bizdolu dolu bir haftasonu geçirdik.Haftasonu şehir dışından misafirlerimiz vardı. Görümcemler, teyzemler.. İki gün boyunca ev işinde 11 kişiydik düşünün artık :D ama çok  keyifli geçti kızımda bayıldı bu duruma bizi hiç üzmedi kuzeniyle oynayıp durdu...ama yorgunluk bu akşam çıktı galiba foruma şöyle bir bakıp kaçıyorum herkese iyi akşamlar....

meltemk

Selamlarrrr... Cok ugrayan olmamis ama ben sadik bir forum dostu olarak yine de bir gireyim dedim :D

Aysegul cok komik Yagizin telefon hikayesi. Belosda ben arayip eline verdigimde resmen dialog yapiyor artik telefonda. Iyi, kardes falan takiliyor bir seyler :toothy10:

Emine ben de cok istiyorum Belemir'i sirke goturmeyi ilk firsatta. Ne guzel olmus Ceylin icn.

Asli valla evde kalabalik yorucu olsa da cocuklar icin cok guzel oluyor. Bizim de burda gelenimiz gidenimiz hic eksik olmyor. Belemir inanilmaz degisti. Hemen hosgeldin yapiyor, genelde herkese gidiyor, oyuncaklarini gosteriyor. Bilemiyorum donuste neler olacak :sad1:

Bizim de dun babamiz geldi. Belos baba baba diye ortalikda dolansada hala biraz saskin ve babaya gitmiyor cok :y25: Annem dun bizi birakti tabii dogal olarak. Ama babamiz anneanne ile Resmiye Hanimin yerini doldurmayinca ben yine yorgun savasci. Bugun babaannelerle balikci keyfi yaptik. sonra dolanip eve geldik. Kuzular simdilik uykudalar. Belemir genelde sabaha kadar kalkmaz. Ama benim 2 numara var. Yine yapariz gece boyu yat kalk. Soyle bir yatsa 5 saat falan uyusa cok sevinecegim ::)

Bu hafta babayla birlikteyiz. Haftaya da TRde son haftamiz. sonra donusssss. Gerci ben iznimi uzatmaya kalkisinca esim istersen yazinda kal dedi. Annemlerin yazliktan bir yer kiralayip kalayim gibi niyeti bozdum ama bilmiyorum kaldikca zor olacak donus. Hem esime zor hem de cocuklar ben donunce ambale olacagiz gibime geliyor...Bakalim gorecegiz zaman ne gosterecek!!!





puysal

selam bayanlarrr.. uzun zamandan sonra inanin fırsat bulabildim yazmaya.. kızı şimdi uyuttum.. banyoları yaptık sonra yorgun düştü meleğim...

Aslı cım bizde 10 kiloyu göremeyenlerdeniz.. kızımın ağız tadını bir türlü çözemedim tek bildiğim eti çok seviyor.. ama tatlı mı tuzlumu tercih ediyor derseniz onu bir türlü çözemedim.. yemez herhalde değim şeyleri yiyiyor.. yer dediğimi yemiyor..ben ancak yanında bir akranı varsa rahat yemek yedirebiliyorum.. son zamanlarda Eylül yiyecekmiş ama diyip evde Eylül ü çağırıyoruz:))) Gonca cım kızının kulağını çok çınlatıyoruz yane:)))

şimdi biraz geçmiş sayfalara bakayım:) Sonra yine yazarım... byee

Zara82

Hayirli geceler arkadaslar,

Aysegül, hani yazmissinya bana pesinde kosturmak kucaginda tasimaktan daha iyidir diye....valla sana cok hak verdim...okudugumda "aynen öyle" demisim  :laughing7: Yagiz nasil oldu canim? Gecmis olsun. Cocuk dedesini özlemis bi hal hatir sormus ne güzel. Benim kizimda cani istediginde getiriyor telefonu aramami istiyor....bende annemleri ariyorum birakiyorum güzel bir sohbet ediyorlar  :ehi: cok güzel oluyor onu dinlemesi. Demek Yagiz in istihai ayni devam ediyor....demekki cocuk nasil baslarsa öyle gidiyor. Hic kafana takma canim...sen elinden geleni hatta fazlasini bile yapiyorsun. Birak yedigi kadar yesin. Benimde de cocuklugum cok zayifmis...simdi ne olduk...sisdik iyice..

Anita, resim de cok tatli cikmi Kayra.  :nazar: Benim kizimda artik ev islerinde bana yardim ediyor....hele bi bez cirpisi var ayyyyy bayiliyorum görmeniz lazim.

Seyda, tirnagin düsmememise sevindim..

Fatma, demek 2. de kiz....coooook süper olmus..Allah saglikli bir sekilde kucagina almayi nasib etsin. Ayrica sana iyi tatiller diliyorum. Inan diger arkadaslarin mesajlarini okumadan benimde aklimdan gecen 2 isim oldu Elif ve Irem....

Meltem, canim senin yasadigin seyi bende basta Ravza da yasamistim hava yutuyordu ama fazla sürmedi. Emzirirken sirf gögsünün ucunu degilde....bebegin agzi dolana kadar yani kahverengi yeriyle birlikte ver. Benim hemsire derdiki...cenesi ve burnun ucu senin memene degecek..o zaman rahat emer derdi.. Babanizda gelmis hadi gözünüz aydin.

Asli, Ece haniminda kontrolü iyi gecmis sevindim.

Gonca....ayyy mavbi yazi görünce ilk orayi okudum birden tuhaf oldum. Gecmis olsun canim, cok dikkat etmek lazim cook, ne zaman ne yapacaklari hic belli olmuyor. Ama seninkininde yaramazlik üstüne maasallahi var..

Emine., bacim sende kilo mu varki önce kilo vermem lazim diyosun?! Sirke gitmeniz cok iyi olmus....BUraya kuruldugunda bende Kizimi götürecegim.

Bizlerde cok sükür iyiyiz, Ravza Sena yürümeyi iyice ilerlettti. Disarida gezmeyi cok seviyor.Kahvaltimizi yapiyoruz bana hemen kapiyi gösteriyor...cikiyoruz 1 saat dolaniyoruz sonra gelip öglen uykusuna yatiyor. Su siralar yine gecemiz süper degil ama 2 ay öncesine bakarak coook iyi. Onun haricinde hergün birseyler ögreniyor...onun yeni seyler kesfettigini görünce ben cok mutlu oluyorum. Su siralar buralarda havalar kötü ..pek birsey yapamiyoruz . BU hafta sonu eve tikandik kaldik asiri rüzgar vardi..disari cikilmasi önerilmedi.


Simdi uykum geliyor hepinizi öpyüreoum



ponçik

merhaba arkadaşlar
misafirlerimiz gitti,  cumartesi akşamdan sonra evde bir sessizlik oldu  :y25: alışmıştık iki çocuk sesine
gerçi Eylül 2 değil 5 çocuğa bedel deeeeermişim  :D

Zehra teşekkür ederim geçmiş olsun dileğin için , Ravzaya da maaşallah yürümeyi ilerletmiş de gezmelere de gidiyor cimcime  :D ee RAvza sevmeyecekde kim sevecek, doğdugundan beri annesiyle beraber hep geziyor, keşke benide gezdiren birileri olsa  ;D

Pınar   :ehi: sen Nehiri direkt akşamları bize getir istersen belki daha güzel yer ikisi de , zira bizde hani kızım Nehirlere gitmiştik dediğimizde top top diye sayıklıyor, aklı hala Playbarn de galiba  8)

Meltem senin eşinde benimkinin kafa yapısında sanırsam  :laughing7: bende bi ara işten ayrılmayı düşündüğümde "iyi işte marmarise gider üç ay kalırsın" demişti   :cildir: bıktılar mı bizden nedir  ;D
anneanne/babaanne olayına gelince : benim annem tam 10 sene 14 tane çocuğa bakıcılık yaptı,hatta birtane kıza bakarken birde kardeşi oldu ikisine beraber baktı vs.vs. ama şimdi üstüne para versen o işi yapmam diyor, ama torun bambaşka diyor , işin sırrını geçen gün doktorda tanıdığım bşr amca söyledi :ÇOCUĞUMU KUCAĞIMA ALIP BU YAŞINDA SEVİP KOKLAYAMAYACAĞIMA GÖRE ÇOCUĞUMUN ÇOCUĞUNU SEVİYORUM  dedi..
hakikaten çok mantıklı geldi  :tongue3:

Aslı maaşallah 11 kişi heeee  ::) ama değişiklik olmuştur gerçekten , insanın bazen cümbüşe de ihtiyacı oluyor mesela bizde geçen hafta 8 kişiydik  8) ama tabi yemek sonrası yorgunluk da cabası  :suclu:
yedirme konusunda bende aynı fikirdeyim ve öyle yapıyorum , zaten istemediği bişey olunca eliyle kaşığı itiyor  :sad1:

Ayşegül  :toothy10: ilahi Yağız , demek canı muhabbet etmek istemiş , eee çocuk ne bilsin telefonun bedava olmadığını , bu gidişle biz faturalardan batacağız heralde , benimki de geçen gün birine boş mesaj atmış  :laughing7: teknolojiyi yakından takip ediyor sağolsun  :k06:

Jbdun sağol geçmiş olsun dileğin için  :opucuk: Ecrin emerken ısırıyormu , hep merak ediyorum da unutuyorum sormayı, görümceme dedim Eylülü bi emzir hem süt kardeş olurlar kuzeniyle diye, ama , benim küçük cadı parmağımı dişleyip elimi morartınca kızcağızda korktu emzirmeye "mememi koparır " dedi  ;D

Emine   sirk olayınız süper olmuş gerçekten de , bizde havalar ısınınca hayvanat bahçesine gideceğiz, hatırlarsanız geçen sene gitmiştik resimleri koymuştum, ama o zaman çok iyi anlamıyordu, bu sene daha güzel hepsinin ismini söyleyerek ve yakından görerek epey uzun süre dolaşırız gibime geliyor  :sunny:

bize gelince haftasonumuz temizlikle geçti  :-[ epey yorulduk , evde misafir varken doğru düzgün bişey yapılmıyor , nekadar yakınında olsa insan huzursuz oluyor ,sanki hani sen kirlettin ondan temizliyorum gibi , yani tabi herkesin yapısı farklıdır da ...neyse...
Eylülle babası dışarı çıkıp 1 saat dolaştılar bizde valideyle ortalığı toparladık , sonra kızım temiz havanın etkisiyle 2,5 saat uyudu , akşamda eşimin valizini hazırladım , yine seyahate gitti G.Antep,Adana,Mersin dolaşıp gelecek , bugün çok yorgunum , birazdan yemeğimi yiyip üzerine bol sütlü kahvemi içeyim belki iyi gelir , daha makyaj bile yapmadım , ruh gibiyim  :suclu: hepinizi çoook öpüyorum
:sunny: hava da çok güzel  :hello:




ponçik

yazmayı unutmuşum ....
benim cimcime yaramazlıkta sınır tanımıyor  :BangHead:
dün altını değiştirirken bi baktım burnunda kocaman sümük ..
dur kızım burnunda sümük var alayım dedim
ekmek haaam  dedi
bende evet ekmeği yiyoruz ham yapıyoruz diyorum
sonra burnunu gösterip haaam yapınca  :-ooo burnundaki kocaman sümüğün aslında ekmek olduğunu görünce şok geçirdim  :cildir:
hiç üzerine gitmedim , valideyle kocişe de söyledim
sonra unuttu tabi
umarım tekrarlamaz   :cildir:  :cildir:  :cildir:



ponçik


Çocuğunuzun Gelişimi: 16-18 AY 
Fiziksel Gelişim 
• Aktiviteleri takip edebilir
• Kağıt üzerinde karalama yapabilir
• İki kelime kullanabilir
• Bardaktan içebilir
• 3 kelime kullanabilir
• Gösterilen bir nesneye yönelebilir
• Kalem tutarak karalama yapar
• Ev işlerini taklit eder
• Kaşığını tutmaya ve dökmeden ağzına götürmeye baslar




  Psikolojik Gelişim  
  Köpek korkusu
Çoğu çocuk köpeklere pek güvenmez. Bu da tehlikelerden korunması açısından iyi bir şeydir. Ancak öte yandan bu arkadaşlardan mahrum kalması anlamına gelir. Onun korkusunu tamamen yok etmeye çalışmak değil de, daha mantıklı korkmasını sağlamak için ona yardımcı olabilirsiniz. İlk önce tamamıyla zararsız, ürkütücü olmayan köpeklerle tanıştırarak korkusunu yenmesini sağlayabilirsiniz. Tüylü, sevimli oyuncak köpekler, pilli hareket eden, havlayan köpekler veya kitap dolusu cins ve boylarda köpek resimleri bu iş için ideal bir ilk adım olabilir. Oyuncak köpekler onun ilgisini çekmemeye başladığında iyi huylu, çocuklara alışkın olduğuna emin olduğunuz bir köpeğin resmini çocuğunuza gösterip çocuğunuza ondan bahsetmek, zamanı geldiğinde de bu köpekle karşılaştırmak çocuğunuzun bu korkusunu azaltmak anlamında önemli adımlar olacaktır.

Oyun grubunda kapılan sinir bozucu alışkanlıklar
Çocuklar sosyal hayata atıldıklarında diğer çocuklardan çok şey öğrenirler ve buınların hepsi iyi şeyler olmayabilir. Mükemmel taklitçiler oldukları için bu durum kaçınılmazdır ve genellikle edindikleri bu davranışların her birini bir hafta kadar denerler, sonra bırakıp dikkatini çeken bir başkasını alırlar. Bazen bu davranışlar bir haftadan uzun sürebilir. Bu davranışı yüzünden çocuğunuzu azarlamak, söylenmek veya cezalandırmak, alışkanlığına inatla devam etmesine sebep olabilir. Beğenmediğiniz halde görmezden gelmek için yada özellikle sevmediğiniz bir davranışı yaparken dikkatini dağıtmak için elinizden geleni yapmak, gruptaki diğer ebeveynlerle bu tarz uygun olmayan davranışlar konusundaki endişelerinizi tartışarak beraber önlemler almak, bu davranışlardan kurtulmak için faydalı olabilir.

Kıskançlık
Erkek çocukların çocukların çoğunun içinde bir yerde Oedipus gizlidir. Annelerine karşı aşırı ve sahiplenmeci bir sevgi duyarlar; hatta onlarla evlenmeyi düşünürler. Bu duygular normaldir ve gerektiği gibi davranıldığında geçici duygulardır. Bir çok kız çocuğunda da annelerine karşı daha büyük bir eğilim söz konusudur. Diğer kız çocuklar ise daha başından itibaren babalarını tercih ederler. Bu tip bir favori ebeveyn seçimi daha az favori olan ebeveynin dışlanması anlamına gelmez ve normal gelişimin bir parçasıdır. Bu konuda eşiniz size sarıldığında çocuğunuzu dışlamamak, kıskançlığına öfkeyle veya acımayla tepki vermek yerine ona karşı daha olumlu bir tavır sergilemek, hem eşinizden hem de sizden eşit derecede sevgi görmesini sağlamak gerekir.



  Sosyal Beceriler ve Faydalı oyunlar  
  Yabancılardan şüphelenme
Bu korku size ciddi gibi görünse de birinci yaşına doğru çoğu çocukta ortaya çıkan "yabancı korkusu" gibi fobik bir korku değil, yeni düşünmeye başlamış bir çocuğun paranoyasıdır. Komşu, kardeş, arkadaş hatta bir zamanlar sevilen büyükbaba bile bu davranışa maruz kalabilir. Korku dışında rahatsızlık duygusu da çocuğunuzun sizin bacaklarınızın arkasına saklanmasının sebebi olabilir. Çevresindeki tanımadığı yada az tanıdığı insanlar tarafından yanağından alınan makaslar, başının okşanması, gıdıklanması, kucaklanması, soru yağmuruna tutulması onu rahatsız hissettirebilir. Çocuğun yabancılara şüpheli yaklaşmasını çabuk atlatmak kolay olmasa da; ilk karşılaşmalarda fazla yakınlığı önlemel, fiziksel desteğinizi esirgememek(istediği kadar elinizi tutmasına izin vermek), bol bol yabancı insanlarla karşılaşmasını sağlamak, onları zorlamamak(büyükbabası, aile dostları kırılmasın diye...) gibi önlemleler bu durumla başa çıkmanıza yardımcı olacaktır.

Çocuğa oyun grubu kurmak
Temel biçim üzerinde karar vermekle başlayabilirsiniz. Bu gruplara ebeveynlerin katılması çocuklar oynarken ebeveynlerin konuşması ve fikir alışverişinde bulunması açısından da faydalı olacaktır. Oyuncu sayısını sınırlandırmak(ideal 6 kişidir), grup içinde iyi bir uyum aramak (en büyük çocukla en küçük arasında 4 aydan fazla yaş farkı bulunmamasını amaçlayarak, gelişim ve yetenekler arasındaki büyük eşitsizlikleri engelleyebilirsiniz), ebeveynler arasında uyum yaratmak, nerede toplanacağınıza karar vermek, düzenli olarak buluşmaları planlamak, temel güvenlik kuralları koymak(hasta çocuğun katılmaması gibi), temel kuralları belirlemek, bir oyuncak politikası belirlemek, bir yemek politikası belirlemek, çocuğunuza dikkat etmek ama çok korumacı olmamak, işi teke tek başlatmak(grup elemanlarının hepsinin bir araya aniden gelmesindense tek tek başlamak daha kolay sosyalleşmesini sağlayabilir), kaynaşmanın seyrinin yavaş olmasına dikkat etmek, sakin olmak, kabul edici olmak, destekleyici olmak, sabırlı olmak bu konuda ki önemli maddeler olarak sıralanabilir.

Sabırsızlık (her şey şimdi olsun!)
Küçük çocuklar için bir saniye sonsuzluk kadar uzundur. İkinci yaşlarına geldiklerinde hala zaman duygusu , geçmiş ve gelecek konusundaki kavrayışları pek gelişmiş değildir. Anlık yaşarlar ve herşeyi "şimdi" isterler. Bekleyenlerin iyi şeyleri hak ettiğini henüz kavrayamamışlardır.Onlara verdiğiniz "bir dakika" yanıtını kavrayamazlar. Bu yüzden çocuğunuz sabırlı olana kadar(3 yaşına geldiğinde çocuk sabretmeyi öğrenir) bir süre beklemeniz gerekir. Beklediğine değeceğine emin olmak ve sadece beklemeyi öğrenmesi gerektiğini düşündüğünüz için onu bekletmemek, beklemesinin kaçınılmaz olduğu durumlarda onun ilgisini yönlendirecek yollar bulmak(belki şarkı söylemek), alarmı kurup zil çalana, zaman gelene kadar saati izlemesini sağlamak, aklından uzaklaştıramadığınız istekleriyle ilgili nesneleri etrafından uzaklaştırmak size kolaylık sağlayabilir.

Oyuncaklar ve aktiviteler
Bir buçuk yaşına gelen çocukların içi oyuncak dolu bir kutunun önünde oturup oyalanmalarını bekleyemezsiniz. Tipik bir 18 aylık çocuk, kuleler dikebilir, kutuları açıp kapayabilir, sayfaları çevirebilir, bebeğini sallayabilir. Bunun yanında birçok sözlü ifade yeteneğini kavramıştır, sosyal beceriler geliştirmiştir ve daha bir çok yeni şey öğrenmeye hazırdır. Çocuğunuza bu konuda yardımcı olmak için onun gelişmesine katkıda bulunacak ve potansiyelini ortaya çıkaracak çeşitli oyuncaklar edinmelisiniz. Çocuk boyutlarına uygun masalar ve sandalyeler, oyunlar, çay takımları, yap-bozlar, boyama kitapları için mükemmeldir. Ayrrica oyuncakları yerleştirebileceğiniz dolapların olması da önemlidir. Evin dışına oyuncakların taşınması için çocuğunuzun bir sırt çantasına da ihtiyacı olacaktır. Oyuncak seçimini, çocuğunuzun farklı becerilerini geliştirip değişik alanlara yönelmesini sağlamak açısından her kategoriden birkaç oyuncak seçerek yapmalısınız. Elbette, oyuncakları uygunluk ve güvenlik açısından kontrol etmeyi unutmayın.



  Bilmeniz Gereken Önemli Konular 
  Uyumakta olan çocuğu bakıcısı ile bırakmak
Burada çocuğun bildiği değil bilmediği şey onu korkutur. Onu uyurken bakıcısıyla bırakma taktiğiniz kısa bir süre işe yarayabilir. Fakat çocuğunuz bir gece uyandığında kendini tamamen yabancı biriyle evde yapayalnız bulduğunda işler değişir. Böyle bir durumda çocuğun yaşadığı korku uzun vadede yerini yatak zamanı tedirginliğe, uyuduktan sonra anne- babanın gidip gitmeyeceği ile ilgili şüpheye bırakabilir. O yüzden, o uyanıkken gitmek, o uyanıkken yaptığınız kaçmalar kadar kolay olmasa da, her şey zamanla düzeleceğinden ileride daha büyük yarar sağlayacaktır.

Bağırmalar ve çığlık atmalar
Ne yazık ki çocuklar otomatik ses ayarı ile veya kendi seslerini kontrol edecek bir irade ile doğmuyorlar. Birdenbire inanılmaz ses çıkarabilme kapasitesini keşfedip ve neşeyle bunun tadını çıkarmaya başlamaları onların çok eğlenceli vakit geçirmesini sağlarken etrafındakileri zor durumda bırakıyor olabilir. Bu alışkanlık en sonunda bitecektir ama bu çığlıkların desibelini biraz azaltması için; ona katılmayarak(ev içindeki ses seviyesini düşük tutmak), yeteneklerini yönlendirmek(çığlık attığında müzik açıp onu şarkı söylemesi için yüreklendirmek), çığlık atmaya başladığı zaman çocuğunuzun gözünün içine bakarak fısıldamak, alçak sesini bulması için ona yardımcı olmak, yüksek sesini nerede kullanması gerektiğini anlamasını sağlayarak sınırlamak yardımcı yöntemler olacaktır

Çocuk bezi striptizi
Siz bezini bağlamak için o kadar uğraştıktan sonra çocuğunuzun, tüm yaptıklarınızı bir anda hem de hiçbir güç harcamadan bozması üzücüdür ve gezdiği tüm yüzeyleri de korumasız bıraktığı için biraz can sıkıcı olabilir. Bu konuda onun bezini sıkı sıkı bağlayarak, üstüne çıkaramayacağı giysiler giydirerek bu alışkanlığından kurtulmasını beklemelisiniz.

Telefona müdahale
Çocuğunuz sizin etrafınızdaki her şeyin onun fikrinin ürünü veya onun kontrolü altında olması gerektiğini düşünür. Siz telefonla konuştuğunuzda bunu bir çeşit tehdit olarak algılayıp sizin üzerinizdeki kontrolünü kaybettiğini düşünür. Savunmaya geçerek ilginizi tekrar üzerine çekebilmek için sizi sürükleyerek yada çekiştirerek en iyi bildiği şeyi yapmaya çalışır. Çocuğunuz telefonu kulağınıza her götürüşünüzde bu şekilde davranmasının etkili bir yol olduğunu keşfeder ve telefonla rekabet etmeye devam eder. Böyle zamanlarda çocuğunuzun dikkatini özellikle çekmeyin, öfkelenmeyin, kablolu telefon tercih etmeyin, telefon görüşmenizi sınırlayın, onu da konuşmaya dahil edin, ona oyuncak bir telefon alın, siz telefonla konuşurken onun eğlenmesini sağlayacak başka bir şey bulun, telefonla konuşurken çocuğunuzla fiziksel temasınızı sürdürün, telesekreter kullanın, telefonla konuşmanızı bitirdiğinizde ona izin verdiği için teşekkür edin.

Çocuğun ilk adımlarını attığı bu devrede onun annesini kaybetmekten doğan korkusunu -çünkü o böyle bir korkuyu daima yaşar- azalttığımız takdirde çocuğun daha çabuk yürüyebilmesini sağlamış oluruz. Yürümenin annenin yanında uzaklaşmak olmadığı, ne kadar yürüyerek anneden uzaklaşırsa uzaklaşsın, annesinin daima onun yanında olacağı düşüncesinin ve inancının onda bulunabilmesi çok mühimdir. Bunu anne çocuğuna hissettirebilmelidir. Annenin çocuğuna bakışı, tebessümü, ona sevgi dolu yaklaşımı bunun için çoğu zaman yeterli olacaktır. Ancak annenin bu konuda kararlı, tutarlı olması çok mühimdir. Bir zaman değişik karakterde tavır ve davranışı çocuğun yönlendirilmesinde istenilmeyen sonuçlar meydana getirebilecektir. Çocuğun anne ve babaya ihtiyacının büyük olduğu devrede, çocuğu sık sık evde yalnız bırakmak, onsuz seyahatlere çıkmak doğru değildir.




aslio

Meltemcim eşin gelmiş gözünüz aydın canım..

Pınarcım hoşgeldin sende ama hemen kaybolmuşsun..l

Zehracım teşekkür ederim... Ravza ilerletmiş yürümeyi ne güzel...

Goncacım Eylüle çok güldümm ekmekk haaam demek :Dçok yaratıcılar valla kabul etmemiz lazım...
Bu arada gönderdiğin bilgilerde çok güzel tşk ederiz canım..

seyda

Goncacim,
Eylül ün istahi cok acik heralde artik burnuyla bile yiyo yemekleri :laughing7: Melis Alara artik msg atma isini birakti. bi aralar habire mesajlar aliyodum annemden arkadaslardan mesajin bos gelmis diye. nasil beceriyosa artik :icon_scratch: ev tel den de bi kere esimin amerikadaki patronunu aramisti. adam geri ariyo biseymi oldu bi cocuk sesi duydum tel kapandi diye :toothy10: iyiki vakitlice aramis bide adami sabah 4te uykudan falan uyandirsaydi tam rezil olmustuk. artik ev teli de cebi de hep tus kilidi yapip birakiyorum. daha ne tedbirler ögrenicez bakalim bu kuzulardan :dontknow:

Zehracim,
benim kiz da ya balkon kapisinin önüne gelip cama vuruyo yada dis kapiyi acmaya calisiyo anahtara saldiriyo. kapi acilir acilmaz da vinnnn :laughing7:

Meltemcim,
bence esin alisti Cenevrede kafasini dinlemeye, eh cocuklar da büyüyo bi yandan sanirim senin tatili uzattirmaya calisiyo :suclu: benimkide gecen diyo bi proje varmis asyada beni gönderebilirler 5-6 haftaligina diyo. dedim tabi canim keyfine bak bizi hiiiiiic düsünme. bende alirim bileti Istanbula heheheh ;D bunlarin hepsi böyle seker ne desek bosssss  :honk:

benim kuzu hala uyumadi direniyo. bu sinir harbine girmiyim diyorum ama baska sansim kalmadi galiba. öptüm hepinizi :opucuk:             

desree (Özlem)

03 Mart , 2008, 16:34:33 #10813 Son düzenlenme: 03 Mart , 2008, 16:38:23 desree (Özlem)
Merhaba,
Yokluğum farketilmedi ama ben bir haftadır köydeydim yine kaçtım ve ilk fırsatta kaçacağım hava çok güzeldi Selim her gün bahçede oynadı durdu banada onada iyi geldi valla önceleri çok uzak ihtimal gibi geliyordu ama ben köyde yaşamak istiyorum artık köy diyorum ama köy gibi değil herşey mevcut kasaba gibi bir yer orada hiç canım sıkılmıyor hiç depresyona girmiyorum ama İst. geldik ve benim içimde yine aynı can sıkıntısı düşünüyorumda İst. bizi bağlayan ne var ki iş de bulamadım zaten eşime kalsa orda yapamam belki de haklı bilmiyorum ama bildiğim benim orda huzura kavuştuğum neyse biraz oğlumdan bahsedeyim Selim acayip yaramaz bir çocuk karıştırmadığı girmediği delik yok oyuna vurmaktan konuşmaya öğrenmeye hiç vakit ayırmıyor o benden değil keşfederek kendi kendine öğrenmeyi tercih ediyor ben bir foto ekleyebiliyorum ve yazdıklarınızı bir okuyayım hepinizi öpüyorum işte size bahçe böcüğü Selim;



[eklenti yönetici tarafından silindi]


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

ponçik

Alıntı yapılan: aslio - 03 Mart , 2008, 14:14:38
Goncacım Eylüle çok güldümm ekmekk haaam demek :Dçok yaratıcılar valla kabul etmemiz lazım...
KESİNLİKLE ÖYLE ASLI  :k02:

Alıntı yapılan: seyda - 03 Mart , 2008, 15:51:05
Goncacim,
Eylül ün istahi cok acik heralde artik burnuyla bile yiyo yemekleri :laughing7:
ÖYLE VALLA SORMA ŞEYDA  :D
MELİS DE AZ YARAMAZ DEĞİL HANİ  :aferin:

Alıntı yapılan: desree (Özlem) - 03 Mart , 2008, 16:34:33
Merhaba,
Yokluğum farketilmedi ama ben bir haftadır köydeydim yine kaçtım
AŞKOLSUN ÖZLEM   :opucuk: OLURMU ÖYLE ŞEY
BU ARADA DEŞARJ OLMANA ÇOK SEVİNDİM
BENİM GÖRÜMCEMDE BİLİYORSUN MARMARİSTEN GELDİ 15 GÜNLÜĞÜNE
AMA İNANKİ DÖNMEYİ İPLE ÇEKTİ , 30 YILDIR YAŞADIĞI İSTANBULDAN RESMEN KAÇMAK İSTEDİ , ORAYA O KADAR ALIŞMIŞKİ
SELİM E DE MAAŞALLH NE KADAR DA TATLI
KİM DERKİ O YARAMAZ SELİM BU RESİMDEKİ ÇOCUK  ;D