EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

meltemk

Beril hosgeldin. Iyi insan lafinin ustune gelirmis ;) Dun yazarken seni aklimdan gecirmistim. hatta soracaktim forumda. Bugun bir baktim sen yazmissin. Spiral ile ilgil yazdiklarin kafami karistirdi. cunku ben de donunce taktirmayi dusunuyordum. Neden regl olmuyorsun anlamadim?? ??? Cahilligime verin spiral takilinca regl olunmuyor mu yaa?? E nasil korunacagiz :dontknow: Takdir edersiniz ki benim durumum sansa birakmaya gelmez :laughing7: Melisin yeni resimlerini bekliyoruz.

Seydacim meningokoku yaptiriyoruz biz Belemir'e. Ben doktorla son oturup bir asi duzeni cikarmistim. Isvicrede Turkiyede hangi asi mevcutsa yaptiriyoruz. Simdi baktim asi takvimine 15. ay diye yazmisiz. Ama ben donunce yaptiracagim diye konusmustuk.

Seydacim bu babalari hep boyle zaten. Merak etme. Var mi forumda soyle yardim eden bir baba. Tubaninki geziyor, benim ki dagda kayakta geziyor, senin ki ders mers ayagina kacak. Yok yani bunun otesi. Beleir de "Baba, para, mama" diyor herkese. Yani baba para kazaniyor mama alacagiz. Bosuna bekleme ikinci icin derim. TRde olmanin rahatligi yadsinamaz o kesin. Ben de bakip bakip Allahim burasi cennet diyorum. Herkes pervane, Belemir sevgi simarigi, her aksam biri geliyor biri gidiyor. Ama kesin donuste boyle olmayacak tabii. Birincisi calisiyor olacagim, ikincisi basimizi bakiciyla falan sokacak rahat bir ev Allah kerim nerede bulunur, misafir olmayinca kimse bu kadar ilgilenmez. Hepsinin otesi ben ulkenin 5 senesini gormeden donme taraftari degilim. Ama kismet bu isler.

Tuba senin kizin yedikleri masallah :nazar: Bizim istahimiz daha iyi olmakla birlikte o kadar yemegi hayatta yemez. Bir de kizim hastalandigindan beri sutu tamamen birakti. Cok uzuluyorum. Ama hayatta almiyor ne aksam ne sabah. Nesquik falan denedim icmiyor. Ben de zorla burnundan tikacak degilim ya. Bir oneriniz var mi? Bir de su disler cikma asamasinda cok kabariyor ya eskiden cignedigi seyleri de cigneyemiyor gibime geliyor. evde ne yemek yapacagimi sasirdim?? Yani yiyebilecegi ve saglikli ne yapsam bilemiyorum. Ornegin tavugu nasil veriyorsunuz? Belemir kesinlikle cigneyemiyor. Bir tek kofte verebiliyorum. Bir de balik, pilav, makarna, dolma, ispanak. Ama bunlardan da sikildi artik :sad1:

Ben de bugun sizleri gecirdim aklimdan. Son 2 aydir 24 saat 2 cocukla oldugumdan ise donmeyi dort gozle bekliyorum, ama Resmiyenin nasil yapacagini dusundukce dedim acaba soyle bir 5 - 6 ay daha ucretsiz izin mi alsam? Ne dersiniz yanlis mi yaparim? Bile bile kendimi mi yakarim. Bir suru bakici 2 cocuga bakiyor. Hem ben %80calisiyorum. Bir sosyal is hayatim var onu da kendi ellerimle ortadan mi kaldiririm acaba? Gerci gecici bir donem olacak yine, ama bilemiyorum. esime bahsettim telefonda "Ben senin yerinde olsam hic calismam" demez mi :icon_scratch: :icon_scratch: Sanki bedavaya calisiyorum :'(

Ozlem ne kocaman olmus Selim pasa :nazar: Ay bu erkeklerde pek hos oluyorlar yaa. Simdi erkek kiyafetlerini de cok begenmeye basladim. Erkek annesi oldum yaa. Sanirim ogluma asik oluyorum. Allah affetsin ilk zamanlar ne cirkin bebek, Belemir cok guzeldi diye dusunuyordum. Simdi nazarim degmesin :nazar: ama oglumdan gozumu alamiyorum valla.

Goncaaa ne zaman gorusecegiz. Bari bu Cumartesi 4den sonra sen bana gel Eylulu de alip. Ne dersin?

Aysen sen de hosgeldin. Tunaya masallah. Dansci olacak demek ki. Islerin yolunda olmasina cok sevindim. Daha da iyiye gidecektir eminim.

Biz de Barayi asiya goturduk. Kilosuna baktirdim., Gecen hafta duraksamaya girmisti simdi normale donmus. asilarini oldu. Bakalim bu aksam ates falan olacak mi? Hem Barayin hem Belemirin idrarini biraktik. Kultur yapilacak. Tuba kulaklarin cinlasin, inanilmaz bir saglik hizmeti var bu ulkede. Ama geldigimden beri verdigim doktor parasi canimi okudu. Insallah alabilirim Isvicredeki sigortamizdan :-\

Sonra evde cocuklarla oyun uyku banyo pestilim cikti yine. Bugun misafirimiz yok, evimiz sakin. Yarin bir arkadasim gelecek aksam kiziyla. Haftaya da Resmiyeyi izne gonderiyorum, anneanne bizimle kalacak.

Ben biraz dizilere bakayim bakalim. Hepinize iyi geceler :hello:





beril

meltemcima rtik nbugun gireyim dedim:) spirale gelince,ben mirena kullandim 3 gun sonra kullanmiyo olucam insallah :) mirena weight gain diye arastirdim,bi forum buldum   http://www.aippg.net/forum/viewtopic.php?t=24435
bu forumda herkesin sikayeti ayni,regl olmuyosun dr demisti zaten azalicak sonra hic olmican diye... gobekte acayip bi siskinlik yapiyo tabi,kisacasi menapozlu gibi oluyosun,hormon olayinada tum doktorlar lokal diyo ama hayir tum vucudu etkiliyo bence,yazilanlari okursan sen de gorursun,diger spirallerdede bidlgiim kadariyla fazla sancili geciyo ve daha cok oluyo galiba,ya iste aslinda vucudu dogala kisina birakacanda iste bi yandanda obur durum var,karmasik is,,, nolursa olsun ben kararimi veridm ama,cunku kendimi taniyamaz oldum,benim hicbizaman belden yukarisi kilolu olmamistir,ama bu seyden sonra haftada 6 gun egzersiz yapan ben yedigine dikkat eden ben aldigim kilolari verdim ama hala ustum sis,anlamiyorum,cok sacma geliyo, bakalim cikarttirayim haber ederim sanada,orda yazilanlara gore bazilari ilk bi haftada psikolojilerinin duzeldigini yazmislar,herkes gobeginin duzledigini yazmis,bu sisikinlik hissi ve sis gobek insanda acayip slklnti yapiyo,insallah eski ben olurum...

tubi

Beril hosgeldin umarim rahatlarsin spirali cikarinca.Bak simdi ben de dusunuyordum dusunmeyeyim hic o zaman..
Meltem demek artik yollarda taniniyorsunuz unlu oldunuz yani  :k06: Eminimciddi rakamlar oduyorsundur simdi sen bu drlara hastahanelere..Bizim Trde de ozel sigortamiz var o bakimdan rahatiz Allahtan,gidince gezicez ana kiz dr dr .Kardes olayi sartlara bagli dedigim gibi  8) 42ye kadar a yolu var  :D Idolum Madonna :)
Seyda bir de Men C olmusuz ama oda degil galiba.Ben bulamiyorum boyle bir asi bilgisi cocuklar icin buldugum sadece Afrikaya filan gideceksen yaptirmaliymissin bir de S.Arabistan mutlaka ulkede yasamaya gidiyorsan coluguna cocuguna yaptirdigini gormek istiyor.Neyse ben de gidince Izmire yaptiririm artik.
Benim kiz valla yakinda bizi yiyecek  :k06: Yaninda bisey yiyemez olduk.Ama dis zamani ucgun mesela birsey yemiyor ama sonra kitliktan cikmis gibi goturuyor.Birde elleriyle bir itisi var yemegi agzina of yani.Meltem sut olayi kotu gitmis ya ara ara dene derim ber gunluk degisiyor sevdikleri sevmedikleri.Lara birara domates yiyordu sadece birkac gundur agzina koymuyor.Haa birde iki gundur vejeteryan oldu benim kiz et yemiyor.
Bende ayni menuyu done done uyguluyorum.Kiymaliysa  mutlaka blendirdan geciriyorum yoksa kiymalari tukuruyor.


tubi

Yarin sabah kahvesine yeni bir Turk arkadas buldum o gelecek.Bize cok yakin otururmus meger.Ist. Yesilkoyden sadece telle konustuk,cok merak ediyorum.Sesi cok hostu .Onunda 4 yasinda bir oglu varmis.Neyse yarin yazarim artik sohbetin ozetini ,gidip yatayim..Off ya deli gibi utu var yarinin programinda bir de ..Optum iyi geceler..

aslio

Günaydın kızlarrrrr :k06:

Berilcim hoşgeldin.. Melis Alaranın iyi olmasına sevindim bizim forumda bebeği uslu olan varmıydı arkadaşlar merak ediyorum doğrusu hepsi maşallah pek bir hareketli...o sinirlilik hallerinden bendede var bu aralar Berilcim spiralde yok bende...

Tubicim misafirin geliyormuş inş kafa dengi biri çıkar güzel vakit geçirirsiniz....

Meltemcim tavuğu nasıl veriyorsunuz diye sormuşsun ben genellikle göğüs kısmını veriyorum iyice haşlıyorum yumuşacık oluyor ağızda dağılıyor zaten.. bazen pilavla bazende bir tabak içine koyup veriyorum tabi ne kadar yiyor çok az ama olsun bunada razıyım..Süt olayınıda kesmişsiniz. Gece biberon maması veriyormusun peki hiçmi uyanmıyor Belemir... Biz sütle karışık devam mamasından veriyoruz sade sütü benimkide sevmiyor.. İş konusundaki fikrime gelince tabi senin biraz daha zor durum 2 çocukla ama ben işe başladğımdan beri kendimi daha iyi hissediyorum evde 1 yıl kadar  kaldım biraz daha sürseydi bu durum kesin psikoloğa randevu alacaktım şimdi kızımla daha iyi zaman geçirdiğimi düşünüyorum... Eşler konusunda söylediklerine aynen katılıyorum..

Ayşencim hoşgeldin canım sende... Tunaya da  :nazar:

seyda

oooo Beril bacim hosgelmissin vede hakkinda hayirlisi olsun artik. bosver tr ye dönünce sen de rahatlarsin ve belki bi tane daha patlatirsin artik ;)

Tubicim evet dedigim asi oymus Men C diye geciyo demek yaptirdin bizimki 18. ayda karma asilarin rapelleriyle birlikte olucakmis yaptiriyim bende o zaman. umarim arkadas da kafa dengi olur sana demek benim hemserimmis ha. bende fb da cocuklugu yesilköyde gecenler diye bi sayfa var ona üye oldum resmen cocukluguma geri dönüyorum orda.

Meltemcim esler konusunda haklisin artik hepimizin adina üzülsemmi yoksa kendi adima teselli mi bulsam bilemedim. hele annem burdayken artik bi ara cocuk babasini unutucak sandim. 1 hafta is gezisi her aksam is yemekleri toplantilar heralde 5-6 gün görüsemediler baba kiz :caca:

simdi kaciyorum cünkü benimki bi tarafini yirtiyo ve bu ses beni  :cildir: bütün cd leri yerlere döktü bangir bangir radyonun sesini aciyo Enrico Macias i pek bi seviyo da dans ediyo ama 5 dakka yetti artti bile SIKILDI hanim temizlik baslamadan uyutiyim bari :wave:

tubi

Selam Seyda evet senin hemsehrin kahveye geldi bu sabah.Anacim bu kiz unlu cikti.Grup Piramit vardi eskiler bilir ! Eurovisyona katilirlardi bunlar her sene neyse Cem Bezeyis diye biri vardi bu grupta kareli ceketli keyboard gibi bisey calardi ,onun eski karisymis ve grubunda eski uyelerinednmis desem.Mimar Sinanin  Operasindan mi piano bolumunden mi ne mezunmus.Sanatci bir arkadasimiz yani.E be guzelimsen ne diye dustun buralara diyecektim  :tongue3: Neyse kizima piano hocasi buldum yani  :k06: Haa birde Bedri Rahmi Eyupoglu dayisi olurmus ,tanidin mi Seydaa adi kizcagizin Ozlem   :k06: Dunya kucuk malum.Ust komsunuz filan cikarmis bayilirim valla suracikta..
Demek Men C dogru asiymis ,yaptir o zaman onemli demek ki bunlar koymus asi takvimine.
Bende tavugu  hasliyorum ama butlarindan elimle parcalayip veriyorum  en fazla protein o kisimdaymis cunku-kasli yapidan dolayi- drmuz soylemisti aklinizda bulunsun.

Tebessüm :)

20 Şubat , 2008, 15:02:28 #10717 Son düzenlenme: 21 Şubat , 2008, 22:39:33 Ayşegül
tuba ben o aşıyı bilmiyorum, burda yapılıyomuymuş acaba :dontknow: üfff aşı işi de ne karışık işmiş be kardeşim :-\ size iyi kahveler, umarım kafa dengi olur yeni arkadaşın.

beril hoşgeldin canım, evet durumum zor, ama napalım :-\ gece çok duygulandırdın beni, orda olsam yağıza bakardım demen... Allah razı olsun. :love9:

meltem ben tavuğu ayrı olarak, bize kanat pişirince veriyorum yağıza, elimle minik minik yapıp veriyorum ağzına, hem bence kanat tavuğun ennn lezzetli yeri, faydalansın sıpam da ;) işe başlama konusunda, ertelemenin bir manası yok bence. ha bugün ha yarın, dertleri bitmiyo çocukların sonuçta, sen kafayı sıyırdığınla kalırsın. resmiye hn ın idare edebileceği konusunda şüpheliyim, belemir e zor bakıyodu yani anlattığına göre, senin isteklerin doğrultusunda bakmaktan bahsediyorum. iki çocuğa bakan bakıcı çook da, işte ne bileyim resmiye hn  :dontknow: yine de gönlümüzden iki kuzuya da enn güzel şekilde bakması geçiyo tabi. gönülüne göre olsun herşey.. hee unutmadan süt içmemesi kötü olmuş belemirin :-\ sütüne ayrı ayrı, biküvi, kaşık maması, bal katarak da bir dene istersen, birinden birini beğenir belki belemir.


Tebessüm :)

tuba yeni ünlü arkadaşın hayırlı olsun :k06: kulağıma yabancı gelmiyo o grup ama, tam da çıkaramadım.  :dontknow:

seyda

yok Tubicim tanimadim köy ama o kadar da kücük diilmis demekki Yesilköy ;D ben de tavugun but kismindan veriyorum cünki en kolay cignenen orasi oluyo en yumusak yani. beyaz eti tükürüyo geelde Melis Alara.

Meltemcim bide diycektimki bizim sigorta tr deki tüm faturalari kurusu kurusuna ödedi. sizinkide öder heralde. Resmiye hanima forumca pek güvenmiyoruz gördügün üzere ;D yani senin anlattiklarindan sonra cok pirpirikli falan diyosun ya kadin cildirip kacmasin sonra :-\

kizlar moralim bozuldu ya biraz önce yanimda dns eden kuzum yataga koydum bikac dakka sonra bi basladi aglamaya. yanina gittim sol ayagini kasiyo aglarken. iki gün önce falan kapiya carp,isti ayagini yani carptimi tam olarak nasil oldu bilmiyorum kapiyi aciyodu ben de odadaydim sonra birden aglamaya basladi bende baktim ayaginda bisey yoktu. dün aksam bi farkettim ayaginin 3. tirnaginin etrafi kizarmis tirnak sallaniyo hafif düsücek gibi. bende bantladim biyere dokunupta acitmasin diye ama bilmem iyimi yaptim. demin de heralde biyere carpti yatakta anlamadim. ama öyle agladiki gözyaslariyla uyuyamadi dakikalarca o agladi ben agladim velhasil. doktora götürsemmiki kötü bisey olmasin. ay bu caresizlik beni delirticek :'(

meltemk

Seyda insallah birsey yoktur Melis Alara'nin tirnaginda. Istersen kap bir goster doktora. Gerci ne yapar bilmiyorum ama :dontknow: Ya iste cocuklarla boyle bir teredduttur gidiyor. Usuyor mu terliyor mu, ac mi, aciyor mu?? Ben de trde usutme korkusuna kapildim. Isvicrede cocuklarla hergun firdonen ben, havayi giydirmeyi takmayan ben, burada bir giydiriyorum, bir soyuyorum, devamli usutecegim diye korkuyor. Cok sinir bozucu :icon_scratch:

Tuba iyi bak birilerini bulmussun. Takilirsin. Turk olsun, camurdan olsun, unlu olsun, bizim olsun diye geyik yaparmisim...

Aysegul, Seyda siz yazdikca Resmiye ile ilgile kendimi kotu hissediyorum. Diyorum kadinin gunahini mi aldim. Ya bilmiyorum bekli de yapabilir. Sadece cok iyi organize etmem lazim. Yani kadin yonetilmeyi gerektiren bir tip. Soylediklerimi harfiyen yapmaya calisacaktir, o yuzden benim ona prgram yapmam lazim. Aysegul belki de haklisin sadcee kendi hayatimi bunaltmakla kalacagim

Biz de bugunu kayinvalidem, gorumcem falan alisveris merkezinde gecirdik. Aksamda Belemirden 2 ay kucuk bir kizi olan arkadaslarim yemege geldiler. Belemir de hem uzun hem 1 kilo daha fazlasi var. Bizim kiz kisa da olursa valla model olma sansini yitirecek :D Ama bizimkinin cenesi bir dakika durmadi butun gece o kizcagiz da tek kelime etmedi. Iste herkesin gelisimi baska turlu oluyor. Bizim ki inanilmaz cok konusuyor artik. Yani oyle Ceylin gibi full kelimeler degil, ama uydur uydur soyle cumhuriyeti. Kendi dilince vigir vigir konusuyor :toothy10:

Tavuk onerileri icin tesekkurler arkadaslar. Bir ara bir but deneyeyim bakayim. Annem de yapiyordu gene yiyiyordu biraz bizim ki..

Hadi ben kacayim simdilik.





ponçik

kızlar kociş resimleri gönderir göndermez cevap yazacağım merak etmeyin , resimsiz kuru kuru bir yazı olmasın diye 3 gündür bekliyoruz bakalım  ;D



Emine

21 Şubat , 2008, 18:34:11 #10722 Son düzenlenme: 21 Şubat , 2008, 18:38:54 Emine
Ayşegülcüm teşekkürler.Ceylin yerde bulduğu şeyi ağzına alıyor çevirip çevirip ağzında pis deyip çıkarıyor.Şu bahsettiğin program hangi kanalda saat kaçtaydı sen söyleyince biz de başladık hürriyet almaya ama daha programı seyretmişliğimiz yok :)
Tubacım teşekkürler.Ceylin de yerde bulduğu büyük bir parçaysa gidip çöpe atıyor küçük bir şeyse bazen getiriyor bazen ağzında geveliyor işte belli olmuyor.Ama bulamayınca parçaları şüpheye düştüm işte.Ceylin hiç biberon kullanmadı biz direk bardağa geçmiştik şu an suyunu bardaktan kendisi içiyor sütünü de 200 ml lik kutulardaki sütlerden pipetle içiyor.
Anitacım teşekkürler.Öğün olarak Ceylin kahvaltıda 200 ml süt ve 1 yumurta anca yiyor çok zorlarsam azıcık peynir ve pekmez ,ceviz de azıcık yedirebiliyorum .Öğle yemeği olarak sebze çorbasına devam ediyoruz etli .Onu da 200 ml kadar yiyor .Akşam yemeği güzel yiyor meyve yok denecek kadar az yiyor çeyrek elma ,çeyrek muz günde anca.Yatarken de 200 ml süt içiyor.Ceylinin ağzı ne yerse yesin taze süt mısır gibi kokuyor .Ben de bunun nedenini anlayamadım. :)
Meltemcim teşekkürler .Tekrar tekrar maşallah diyorum fotolara.  :nazar: Ben ilk günden itibaren 2 saatte bir 10 dakika bir göğüs 10 dakika diğer göğüs olarak emzirdim gece gündüz aynı yani.Geceleri de o uyurken gece emzirdim 2 saatte bir.6 aylık olduktan sonra ek gıdalara geçince araları uzattım.Ek gıda öğünlerinden sonra tatlı niyetine emzirdim.15 aylık olunca zaten kestik.Alt değiştirmeyi de gece 1 kez değiştiriyordum diye hatırlıyorum.Barayın aşısı da inşallah ateş yapmaz.Süt konusunda nesquik pek güzel değil Ceylin de severek içmiyor tadı sulandırılmış süt gibi en sevdiği süt Ülker içim smartt süt 200 ml lik kutularda satılıyor ve içinde sofra şekeri yok meyve şekeri var omega 3 vs vs .Tadı da çok güzel diğer sütlere göre dene bakalım.Tavuğun göğüs etini çorbasına koyup blenderdan geçirip veriyorum öğlenleri, akşam yemeklerinde ise pirinç tanesi gibi parçalara ayırıp pilavla birlikte yiyor.Yani aynı kaşıkta pilavla.Meltemcim bence maddi sıkıntınız yoksa kendi çocuklarını hiç değilse birkaç yıl kendin büyüt derim.Ben 2. çocuğu da yapıp en az 3 yaşına getirene kadar çalışmayacağım.Tabi herkesin yapısı düşüncesi farklı olabilir.Bende insanlara karşı bir güvensizlik var kim olursa olsun, dertlerini anlatabilene kadar hiç değilse kendim büyütmeye karar verdim o nedenle.Bu kadın senin de içine tam sinmiş değil anladığım kadarıyla akraban olsa bi derece ama gerçi alıştın da en doğru kararı yine sen vereceksin canım.
Jbduncum teşekkür ederim canım.Ceylin uzun zamandır günde 1 yumurta yiyor beyazıyla beraber bazen haşlayıp veriyorum bazen yağda pişiriyorum.Ana kız size de maşallah canım. :nazar: Ecrin gittikçe Cameron Diaza benziyor sanki  :D
Özlemcim teşekkürler.Selim paşaya da 41 kere maşallah.Gülüşünü sevsinler  :nazar:
Fatmacım çok sevindim canım 2. bebişe  :hello2: acılarının azalmasına da sevindim.Allah duaları geri çevirmez.Sağlıkla kucağına alırsın inşallah yavrunu.  :amin:
Aslıcım içim cızzz etti valla.  :sad1: Çok geçmiş olsun Ececiğime.Allah korusun yavrularımızı .Teşekkür ederim bu arada.  :-*
Emelcim teşekkür ederim.
Ayşencim teşekkür ederim.Tunacığımında iştahı açılmış maşallah sizi bile yiyecek yakında anladığım kadarıyla aman nazar değmesin.  :)  :nazar:
Seydacım teşekkürler.Söylediğin aşıyı ilk senden duyuyorum bizim burada yok sanırım. Menenjit, zatürre, orta kulak iltihabı ve sinüzit hastalıklarına karşı biz pnömokok yaptırdık.Benimki de yalnızken hep peşimde aynı yani merak etme.Tuvalete bile beraber giriyoruz o derece duramıyor yalnız  :D .Melis Alaraya da geçmiş olsun tırnağı için.  :-\ Elinle dokununca ağlıyormu parmağına.Doktorluk bir durum olduğunu düşünmüyorum kırık vs olsa hiç durmadan ağlardı ama içim rahat etsin diyorsan sen bilirsin.Ceylinde geçen gün yerleri süpürüyordum kapının arasına koymuş elini görmedim bi kapattım kapıyı o da birkaç dakika ağladı sustu baktım hareket ettirebiliyormu vs sonra birşey olmadı çok şükür.
Berilcim teşekkür ederim..Her ay hamilemiyim diye paranoyaya girmek istemiyorum .Hele 2. den sonra kesin bir çare düşünmem lazım.Doğum kontrol hapını daha önce kullandığımda kanamalar olmaya başlamıştı doktor bıraktırmıştı.Prezervatif desen emin olamıyorum asla hamile olmadığıma.Aşı vs bir sürü şey var ama yan etkisi vs araştırmak lazım işte.Spiral bana da çok rahatsız verici bir şey gibi geliyor kullanan herkes genelde memnun ama bilmedikleri etkileri vardır belki de dediğin gibi.

Gelelim bize hamile değilim çok şükür doktora gittim tam ultrasona giricem dedim hadi bi tuvalete gireyim bi baktım regl olmuşum.Kan testi yaptırdım yine de düşük başlangıcı kanıdır vs ya da hamilelikte olabilecek lekelenme vs olmasın diye sonuç hamile değilim çıktı doktor doğum kontrol hapına başla dedi başladım.Ceylini de götürdük röntgen çektirdik birşey çıkmadı çok şükür iskeletini ilk kez gördüm yavrumun anı olarak saklarız artık  :) Ceylin gülsuyu şişesinin tıpasını çıkarıp yerlere döktü yerleri silmeye başlasam iyi olacak.Görüşürüz Hepinizi öpüyorum kocamann

tubi

Eminecim sevindim Ceylinde bisey olmadigina, insan suphede kalinca deliricek gibi oluyor.Neyse rahatlamistir iciniz.Hamile olmadiginada sevindim sansa bak sendekide.Peki ultrasona girmedin mi nedenini arastiracak mi dr. 2 haftalik gecikmenin?
Goncaaaa bekliyoruz hadi ama  :D

ponçik

 :director: kızlaaaaar forum coştu dedik nazar mı değdirdik ayol

eveeeeet ya bismillah diyip cevaplara başlıyorum

Emine  test yaptınmı regl oldunmu ,kontrole gittinmi  diye yazarken senin msj gelmiş bile neyse  geçmiş olsun Ceylinle ilgili de kötü bişey çıkmamış  :aferin:  saç kesiminiz de hayırlı olsun , bizimki maaşallah uzadıkça tepede kıvrılıyor , gözünün önüne gelmesini kendi kendine engelliyor böylece  :D
ben spiral taktırdım benimkinin markası multiload isviçreden geliyomuş (çatalda beklerken paketi epey bir incelemiştim  :suclu: )
ama bişey soracağım neden spiralde adet görülmüyorki Tuba ve Beril ben gayet güzel herayın 10-12 günü görüyorum valla   :k02: ben sizin aksinize değil şişmanlamak fazla kan kaybından zayıfladığımı düşünüyorum  :toothy10: bugüne kadar hiç sorun yaşamadım , tek sıkıntım çok kanamam var, onuda dr.demişti zaten , neyse taktırana da çıkarana da hayırlı olsun diyelim   :alkış:

Emel aramıza hoşgeldin Allah yavrunu sana bağışlasın, biz burda uzun zamandır tanıştıgımız için birbirimize takılırız bazen , bunlar ne saçmalıyor diye şaşırma baştan söyliyeyim canım  :opucuk:

Tuba Eylülde aynı Lara gibi yerde buldugunu getiriyor hevesle, ama eğer biranda tepki verirsek hemen ağzına atıyor zilli  :D
ikinciyi yapınca birincinin yaşam kalitesinin düşmesi konusunda bende çok kararsızım , üstelik işten ayrılmayı düşündüğüm için Eylülle geçirmediğim zamanlarımı 2.yle geçireceğim için Eylüle de haksızlık olacakmış gibi geliyor  :y25:  komşunla kahve muhabbetiniz nasıldı

Meltem annenin resmini kaldır istersen nazar değecek valla benden söylemesi, resimlerin hepsi çoook güzel maaşallah tütütüüü
sen Carreforun tam neresindesin arkadaşım , bana özelden bi adres gönderiver  :opucuk:
unutma konusunda Doruk bebek geldikten sonra bende neyin oldugunu çok unuttugumu farkettim , o yüzden biranönce 2.yi yapmam lazım rahata alışmadan deeeermişim  ;D

Jbdun daha sık girsen diyorum , özletiyosun valla  :opucuk: bizde yumurtanın beyazını veriyoruz , bazen öğürüyor, bazen löp löp götürüyor 2 günde bir veriyoruz, çok yerse alerji oluyor çünkü  :sad1:
resimlere de 41 kere  :nazar:

Özlem maaşallah Selim ne kadar büyümüş Ayşegülün yorumuna koptum yalnız burun delikleri açılmış vs.. :laughing7:

Aslıcım çok geçmiş olsun Ece Denize bu arada ben senin minnoşu kime benzettigmi hatırladım Didem Taslan  :laughing7: ne alaka demeyin ne biliyim ilk görüşte onu anımsatıyor , hoş senin resmini gördükten sonra aklıma geldi kadının ismi  :suclu: sanada maaşallah koyalım bi tane  :nazar:

Fatma yazmıştım ama tekrar genel cevaplarımda yer vermek istedim tekrar TEBRİKLEEEER

Ayşen hoşgeldin , annelerde iyi adrenalin yaşamıştır heralde , benim eşimde marmaristen arabayla 8-9 saatte gelirken geçen c.tesi 13 saatte geldi valla ne dualar ettim bi bilsen , hani bakalım küçük adamın yeni resimleri  :caca: Tunaaaa annene söyle bak göndermiyoooo  :k06:

Şeyda Melis e geçmiş olsun ,resmen okurken için cız etti yaaa  :sad1: soruna gelince ben bu aşı olayını hiç takip edemiyorum  :suclu: yani aşı kartına bakıyorum, günü geldiyse doktorun yolunu tutyoruz , bizde bu şekilde oluyor
yalnız oynama olayında ise bizimki de seninkiyle aynı , oyüzden yorum yok  :suclu:
bu arada hani sizin yeni resimleeeeer , öyle bana benzemiyor filan demekle olmuyor bacım , bi gülcemalinizi görelim yani  :k06:

Beril hoşgeldin , spiral konusunda umarım kararın dogrudur ve rahat edersin , Melis kuzusuna maaşallah onu öyle şarkıyı mırıldanırken hayal ettimde ısır ısır yeeee oooh  :hungry:
bizimki de babaannesi sayesinde biraz almanca öğreniyor :) bitte bitte diyor bişey isterken  :D birde kızıcağımızı anlayınca parmağını sallayıp mooy mooy mooy yapıyor :D

Ayşegüüül hani sizin resimleriniz yaaaa :D ben bugün resimlere taktım galiba hehehe  :ehi: