EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Tebessüm :)

özlem ben desem bilemiyorum.çıldırmak üzereyim, yemiyor, yemiyor, yemiyor! böyle çocuk mu büyür?!!! 5 gün yiyecek 25 gün yemeyecek. bakalım sonuç yarın çıkacak, ona göre tekrar değerlendirme yapıcam.dün aradık dr u, sünnet yaptırmak istiyoruz dedik, yaptırabilirsiniz ama bu sünnetlik bişey değil dedi, böbreklerdeki reflüden oluyo enfeksiyon dedi. :cildir:
benim bir yerlere gitmem lazım, ama nereye???????????

Zara82

Gel Aysegül bana  gel , ben Yagizi alirim sende Ravza yi... Insaallah yarin iyi haberlerle gelirsin...

Meltem, piknigi ertelemen dogru bi karar olmus cpnki havalarin nasil olacagi hic belli olmuyor...Ev isi insaatinizdede kolay gelsin...Aman kendine dikkat et..

Goncacigim, gittinizmi doktora? NAsil Eylül?


Aysegül ....demek kuzenin gelecek ooohhhh ....ben bu sene izinde 8 yildir görmedigim halami ve cok sevdigim amcamin kizini görecegim insaallah..

Bizi sorarsaniz....temizlige devam ettim.....sadece banyo kaldi simdi..o da yarin artik...belki yarin babamda bize yemege gelecek bakalim...Ayyy izine az kaldi.....COoook özledim vatanimi 3 sene olduuuuuuuuuuu



jbdun

Alıntı yapılan: g10cA - 23 Temmuz , 2007, 15:31:05
Alıntı yapılan: jbdun - 23 Temmuz , 2007, 15:16:12
goncacım yaw sen şu resimleri göndermedim diyince, ben de göndermedim ki sana galiba, dimi :icon_scratch: ;D

aaa  :-ooo evet yaaa  :caca: hakikaten öyle
ama hani ecrinin sayfasında gördüm ya resimleri ondan galiba  :ehi: unutmuşum bende

Ecoya kocamaaaaaaaan maaşallah  :nazar:  :nazar:
annesi daha çok yorulacak artık ama bilmem farkında mı  :laughing7:



:k06: ben de en kısa zamanda gönderiyim sana canım,
evet kesinlikle farkındayım gonca , yerinde durmuyo cadı :love9: ama böyle de çok tatlı oluyolar :nazar:

jbdun

günaydın kızlar,

şeydacım evet doğru aydın kaynıyo ama klima kurtarıcımız, ecrin de yavrum güzel güzel uyuyo gündüz ve akşam :love7: size de şimdiden iyi tatiller ve melise de maaşallah , iyice ilerlemiş :nazar:
resimler de çok güzel canım, ikinize de  :nazar: :nazar: uzun uzun görüşemedik ama inşallah bi dahaki sefere ;) güleç melisi de öp yerime :-*

semracım hoşbulduk, demek oğluşun daha 1aylık :love7: ben de bizimkiler gibi 8-9aylık falan sandım :suclu:

aslıcım hoşbulduk, güzel defnemiz napıyo?

ayşegül hoşbulduk canım, evet insanın evi gibisi yok ama tüm işler bana bakıyo şimdi :suclu: bu kısmını hiç özlememişim ;D resimleri inşallah bugün yarın halledicem :)
gözün aydın canım bu arada, kuzenin geliyomuş ;)
inşallah yağızımın tahlilleri temiz çıkar ayşegülcüm :amin:

gözdecim maaşallah minik meleğe :nazar: beyaz elbisesinden ecrinimde de var  :love7: hiraya da çok yakışmışşş, eeee güzele ne yakışmaz ama di mi :laughing7: :laughing7: :nazar: düğün fotolarınız da çok güzel, allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah canım :amin: e tabi sana da ayrıca maaşallah gözdecim  :nazar:
ha bi de şu tickerdan ben de yaptım  :suclu:

zehra demek dip-köşe temizliğe giriştin haa, ay çok kıskandım valla, ben de istiyorum bana ne bana ne :crybaby2:
ravzamın basmamasını da takma kafana bak hem sen de biliyorsun hem de diğer arkadaşlar da söylemiş her bebeğin gelişimi aynı olmuyor, ravzacım da zamanı geldiğinde basacaktır :opucuk:

meltem inşaat işlerinizde kolay gelsin canım, belemirin burun tıkanıklığı uzun süredir var galiba dimi :icon_scratch: arada geçip sonradan tekrarlıyor mu yoksa? çocuk druna götürdün mü türk olanına?ne dedi?
bu arada hoşbulduk  ;) ecrin evet gözle görülür şekilde fark var, saçlar daha da uzadı cadının ve evet hala baba özlemi geçmiş değil, hemen üstüne atlıyo :k06: gezmelere gelince uzun bi süre olmaz malum sıcaklar, ama 2akşamdır arkadaşlara gidiyoruz eşimle,napıyım baktım gündüz olmuyo, ben de gece geziyorum :toothy10:
okullara gelince, 10eylülde 1.sınıflar başlıyomuş, 1hafta sonra da biz başlarız artıkın. Benim okul normalde 3e kadar ama müdürle konuşucam eğer ayarlayabilirsek,  öğlene kadar giricem derslere ve inşallah da 1de evde olucam :amin: ben annemin bizim evde bakmasını istiyorum malum kaloriferli, o da kendi evinde ister herhalde ama yarım gün olunca burada bakar galiba :dontknow: yakın zamanda bu konuyu konuşucam zaten ;)
senin nasıl gidiyo hamişlik?bi dahaki kontrolün ne zaman?
yoğurt makinesiyle ilgili bi bilgim yok canım :dontknow:

gonca geçmiş olsun eylüşe  :sad1: yavrum benim ya o kadar ateş hem de bu sıcaklarda :sad1: , dr ne dedi? inşallah şimdi daha iyidir maviş :amin:

eminecim hoşbuldum, evet artıkın sahalardayım yeniden :basardim: :k06: sizin tatil ne zaman? herşey hazırmış, ceylincim de sabırsızlanıyodur şimdi :love7:

ponçik

günaydın herkese
dün doktordan pek iyi haberlerle gelemedik ama anca şimdi nete girebiliyorum
minnoşum boğaz enfeksiyonu geçiriyormuş  :sad1:
doktora gittiğimizde ateşi 39,1 idi ama herşeyi çok normal gördü hasan amcası,hatta şirinlik bile yaptı
sonra kulaklarına dişlerine baktı güzel dedi , ama sıra boğaza gelip o çubugu ağzına soktugunda kıyamet koptu
bende baktım kıpkırmızı olmuş boğazı  :y25: meğer ateşi ondanmış
biz gün içinde fitil verdik ama 4 saat geçmiş olduğu için tekrar fitil koydu ...
antibiyotiğe başladık, hatta ateşten pişik olmuştu ve doktor vajinasının içinin pişikten birbirine yapıştığını söyledi  :crybaby2: vajinal bi krem verdi 1 hafta boyunca onu da süreceğiz , sonra salı günü kontrole gideceğiz  :'(
akşam yemek yedirip duş aldırıp yemeğini yedirdikten sonra şurubunu verip uyuttuk
11de uyandı ateşi 39,5 tekrar fitil verdik sonra gece 2,30 a kadar sirkeli sularla kompres yaptık ve nhayet ateşini 36 ya düşürdük  :icon_thumright: sabaha kadar kalkıp ateş ölçümü yaptık
valideden ve eşimden Allah bin kere razı olsun iyiki varlar  :love9:  :amin:  :love9:

bu sabah yine ateşi 38 idi, bi yarım saat işe geç geldim çıkmadan tekrar ölçtüm 36,4 idi
şuana evde uyuyor bebeğim anneannesi  :love9:  ve babaannesi   :love9: ile birlikte  :love3:
meleğim çok çabuk iyileşecek buna inanıyorum  :angel12:  pis hastalık kızımın yakasını bırak artık  :caca:

Meltem bende geçen gün Eylülün günlüğüne yazdım " sana yeteri kadar vakit ayıramıyorum sana haksızlık ettiğimi düşünüyorum"  diye inşallah büyüdüğü zmaan beni ve bütün bebekler çalışan annelerini daha iyi anlayacaklardır

Ayşegül bugün mü alıyorsunuz sonuçları, inşallah iyi çıkar canım , inşallah şu sorun biran evvel hallolur

Özleeeeeem iyi olacak :hello2:  iyi olacak  :hello2: iyi olacak  :hello2: herşey iyi olacak ,
birşeyi kırk kere söylersen olurmuş derler
lütfen kendini iyi olacağına inandır  :icon_thumright:

Zehra sağol canım yukarıda bahsettiğim gibi işte, az önce uyuyordu, inşallah bugünü rahat atlatır

Emine maalesef tahmin ettiğimiz gibi dişten değilmiş , neyse atlatacağız , Allah dermansız dert vermesin
inşallah sizde en yakın zamanda tatile çıkarsınız canım

Jbdun sağol canım , doktorumuz sağolsun çok iyi, hatta gece 11 de aradığımda ben rahatsızlık duydum ama adam sağolsun elinden geleni yaptı

ben biraz işleri toparlıyım, bellimi olur belki erken çıkarım, belki pat diye evden çağırırlar
vs.v.s.vs....

hepinizi öpüyorum kızlaaaaaaaaaaar  :opucuk:  :flowers:  :opucuk:  :flowers:



jbdun

goncacım drun iyi olması çok önemli ,
allahın izniyle maviş eylüş en kısa zamanda bu enfeksiyonu atlatıcak :amin: dualarım eylüşümle :amin:

ponçik

SAĞOL JBDUN  :love9: İNŞALLAH ATLATACAĞIZ  :love9:
BENİM KIZIMDA ANNESİ GİBİ GÜÇLÜDÜR HASTALIĞI   BÖYLE  :violent1:  EZECEK  :aferin:



jbdun

evet canım ezecek eylüş  :caca:
neyse hem anaanne hem de babaanne eylüşle, en son konuştuğunda nasılmış ateşi?

şerife Berat

  MERHABALAR KIZLARRR

jbdun hoşgeldin canım aramıza çooook özlettin kendini  :director: neler yaptınız bakalım tatilde ? gezme işi fultime devammıydı istanbul dada?

ayşegülcüm sonuçlar inşallah ii çıkarda yağızım biran evvel iyleşir artık  :'(

gonca eylüle nazar mı değdi yoksa bu veletlerin üstüne düştükçe bi garip oluyolar,nereden enfeksiyon kaptıda boğazları kızardı yavrucağın Allah şifanızı versin canım  :amin:

meltem gergin olman gayet normal güzelim birsürü işi bi arada yapmaya çalışıyosun üstelikde karnında bi bebekdaha taşıyosun rabbım kolaylık versın sana   :director:  cınsıyetı belli oldumu mınık melegımızın ?

özlem sıkma o güzel canını bu günlerde geçecek inş.sadece sabıra ve bırazda vakte ihtiyacın var , ama sanada ihtiyacı olan yakışıklı selimim var,herşey onlar için  :opucuk:

semra aramıza hoşgeldiiiin  :flowers:

Lily Wonka

25 Temmuz , 2007, 13:19:03 #7794 Son düzenlenme: 25 Temmuz , 2007, 13:39:42 Gözde
Gonca, Ayşegül, Emine, Jbdun, Meltem, Aslı (Defne), Özlem ve Semra teyzelerimize iltifatları için çok teşekkür ederiz..:flowers:

Gonca'cım, çok geçmiş olsun Eylül'üme..:-\ Kesin nazar değdi güzel gözlüme, yoksa yani ne biliim, durup dururken boğaz enfeksiyonu..?! İnsanlara severlerken "maşaAllah" demeleri gerektiğini hatırlatmak lazım, zira bize de denk geliyor kimi zaman; biri ağzında biri boğazında Hira'yı seven, mıncıklayan ama maşaAllah demeyi hatırlamayan insanlar.. Neyse, en kısa sürede iyileşir inşaAllah canım kızım.. Peki dişler ne durumdaymış? Yolda mıymış üst-yan kesiciler? Onlar da üstüne tuz biber oluyor olabilir de, o açıdan..::)

Ayşegül'cüm, sonuçları merakla bekliyoruz, ilk fırsatta yaz e mi.. Bu arada, gerçekten enteresan; şu durumda tedavi gören bir bebeğin kusma/iştahsızlık sorununun -er ya da geç- hallolması gerekmiyor mu?!! Bu gidişe ne siz dayanabilirsiniz ne de o minicik can.. Doktorların elinden daha fazlası gelmiyor diye birşey söz konusu olamaz.. Onların işi değil mi teşhis koymak ve "çözüm getirmek"?! En hızlı büyüme dönemi 0-1 yaş arası, yedikleri her lokma onlar için hayati önem taşıyor, bunu bilmiyorlar mı bu insanlar?! Bana göre -acı- gerçek şu ki, sadece rutin tetkikleri yapıp standarda bağladıkları yorumları yapıyor ve hasta kapıdan çıkar çıkmaz o dosyayı rafa kaldırıyorlar.. İnan seni üzmek için değil ama kendimi senin yerine koyunca üzülmektan çok sinirlendiğimi görüyorum.. Ayrıca, sünnet konusunda doktorunuza katılmıyorum.. Sünnet, sağlıklı erkek bebekler için bile tavsiye edilen başlı başına bir sağlık kaynağıyken Yağız'ım için haydi haydi artıları olacaktır, direk rahatsızlığını çözmeye yönelik bir operasyon olması şart değil.. Neyse, Allah yardımcınız olsun tatlım, hiçbirşey bilmesek de biliyoruz ki "O herşeye kadir"....

Özlem'cim, senin için de ayrı üzülüyorum arkadaşım ya..:sad1: Hiç bahsetmiyorsun o gün bugündür; taşınma olayı gerçekleşecek mi???

Meltem'cim, sağlığına çok dikkat et lütfen.. Bana pek etmiyorsun gibi geldi..::) Gece Belemir için bakıcı ya da eşin uyansın mesela.. Senin hamile + çalışan bir kadın olarak gece uykunu çok iyi alman gerekiyor!.. İnşaAllah doktor kontrolü de gayet iyi geçer nazlı çiçeğimin.. Bakalım Türk doktor nasıl biri çıkacak?

Jbdun'cum, tekrar hoşgeldin..:-* MaşaAllah Ecrin kuzusuna, demek tay tay duruyor..:nazar:, O zaman çok yakında yürüyebilir de annesi, hazır ol!..;) Hani fotoğraflar??? :caca: Ticker ınız çok hoş olmuş bu arada, kuzunun en tatlı fotolarından birini seçmişsin annesi, kutluyorum seçimini..:icon_thumright:



tubi

Merhaba arkadaslar,
yagmur hala devam ediyor.Butun evleri su basti ve nehir tasti.Var olan tek koprude sular altinda kaldi,botla insanlari karsiya tasidilar bir sure.Cok ic karartici cok.Biliyorum sizlerde sicaklarla bogusuyorsunuz.Iki uc nokta iste..
Cok tesekkurler yazilanlar icin .Ohom ohom kizimin gozler kaslar ayni ben deeermiiisiiimmm.Nerde bende oyle kas goz ayol..  Kizim babasinin disisi.Zaten ilk gordugumde ciglik atmisim sanaa nasil benziyor diye.
Aysegul cok gecmis olsun ,biraz daha rahat olmaya calis desemde olamassin biliyorum.Ama durumu kabul etmenini oneririm ,demekki yagizin yapisi  bu.Kilosu boyu nasil?Eger normal degerlerdeyse birak zorlama,ogun aralarini acmayi denemismiydin?Bizde genelde ise yariyor .Kafayi cevirdigi anda ben yeme olayini basinda bile olsak bitiriyorum.Kalk kalk kalk seklinde..Aaaa valla  gelemem naza filan.
Gonca cok gecmis olsun,bu sicaklardada zordur.Umarim en kisa surede iyilesir,meyveye yuklen..
Jbdun hosgeldin ,yoklugun acaip hissedildi.Masallah Ecrine artik isin coook zor.Gezmeye devam diyorsun yanii..
Emine olculeri hakkaten iyi Ceylini, gayet fit yani.Sosyal olarak aktiflestikce,  iletisimi arttikca yavrularimizin daha seker oluyorlar ve daha da baglaniyor insan degil mi?
Zehra hayirli olsun anaokulu olayiniz,ben de iyi bir kres buldum ve o semte tasinmaliyim simdi.Ev ariyorum bu aralar..
Galiba bu dil konusu bizdede benzer sekilde olacak.Ama en mumkun oldugunca ing. arkadaslarimla bulusup,cdleri ve kitaplari ingilizce secerek ufaktan basladim gibi.Cevreden duyarak biraz aliskanligi olmali.Haklisin krese gidince diger cocuklar tarafindan dislanma  olayi olabiliyormus.Bakalim gorecegiz.Bu nedenle birazda bu oyun grubu olayina fazla onem veriyorum.Meltem sizdede durum epey karisikmis,her dilden takiliyorsunuz  bizim gibi:)Aslinda esimin anadili Almanca ,ben de baski yapiyorum,cocukla Almanca konus ,ben Turkce ,cevredende ingilizce .5 yasinda uc dili birden ogrenip ciksin,bitsin bu is..Cok hirsli gordum bak bu sabah kendimi yaww. :-ooo
Meltem  hakkaten madalyaliksin.Iki sene sonra belki de biz tekrar uykusuzluktan gozalti torbalarimizla dolasirken sen lay lay lom
yavrulari alip tatillere cikacaksin..
Simdilik bu kadar ..Haa unutmadan hala gecede iki kez uyaniyoruz,emiyoruz ,emzikle gecistiriyoruz,su iciyoruz vs .Yetti gariii,ben bu emzirme olayini bitiricem galiba..Mutlu degilim kendi adima..

tubi

Gozde Hiranin guzelligi!!! :nazar:Ayrica seninde gelinlikli fotolar harikaa.. :nazar:Tatilde epey bir dinlenmis kuzu.uyurken nasil guzel oyle.. :aferin:

Lily Wonka

Alıntı yapılan: tubi - 25 Temmuz , 2007, 13:34:43
Merhaba arkadaslar,
yagmur hala devam ediyor.Butun evleri su basti ve nehir tasti.Var olan tek koprude sular altinda kaldi,botla insanlari karsiya tasidilar bir sure.Cok ic karartici cok.

:-ooo Ahh Tubi'ciiim, nasıl oldu da sormayı unuttum ki ben..??? ilk bahsedişinde dehşete kapılmıştım çünkü.. Neyse, geçmiş olsun diyeyim gecikmeli de olsa..::) Peki siz nasıl etkilendiniz tüm bu olan bitenden? Sizin açınızdan herşey yolunda mı?!! Dilerim öyledir..
İltifatların için ben ve kızım çok teşekkür ediyoruz bu arada..:flowers: Bu çiçekler sana ve Lara'ya..



jbdun

şerifecim hoşbulduk :opucuk: aynen dediğin gibi istanbulda da gezme işine devamdı ama daha zevkli olarak :laughing7: sen ve ali berat nasılsınız?herşey yolundadır umarım,

gözdecim tekrar hoşbulduk :D ticker için tşkler, drumuz da 10aylıkken yürür dediydi bakalım bilcek mi, bunu dediğinde ecrin daha 6aylık falandı :) bi resim buraya koyayım, diğerlerini sayfaya ekliycem :icon_thumright:

tubacım hoşbulduk, tşk ederim evet aynen gezmeye devam :k06:
geçmiş olsun,sizin oralar ne olmuş öyle :-ooo sizde herşey yolundadır inşallah,
sen de yani 2kere kalkmaya çok mu diyon tubacım, ben alıştım artıkın :love9:



[eklenti yönetici tarafından silindi]

Lily Wonka

Alıntı yapılan: g10cA - 25 Temmuz , 2007, 11:06:50
hatta ateşten pişik olmuştu ve doktor vajinasının içinin pişikten birbirine yapıştığını söyledi  :crybaby2: vajinal bi krem verdi 1 hafta boyunca onu da süreceğiz , sonra salı günü kontrole gideceğiz  :'(

Gonca'cım -ve tüm kız bebek anneleri!, şu linke bir göz atmanızı öneririm: http://www.bebek.com/BebekNETForum/tm.aspx?m=723051&mpage=1 Valla ben okuyunca çok şaşırdım, kız bebeklerde böyle bir problemin yaşanabileceğini hiç tahmin etmezdim.. Bu Cuma 10. ay kontrolümüz var ve detaylı bir muayene talep etmeyi düşünüyorum doktor teyzemizden!..