EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

ponçik

günaydın bayanlar
kızım sanırım 5.dişi çıkarıyor
dün gece uyumakta çok zorlandı  :(  :(
uyuyo 10 dk.sonra uyanıyo  :(  :(
ağlıyo canı yanıyoooo  :(
en sonunda babasının kucagında uyudu ve yatırdık tekrar 
ben içeri giderken kızım yatagında sağa sola dönerken aaayyy yapmış  :sad1:
kim bilir ne kadar canı acıyo  :'( inşallah çabucak çıkar
bu sabah da kahvaltıyı ağzından çıkarıp durdu  :-\
biraz bişeyler yiyip geliyorum  ::)



şerife Berat

 günaydın kızlar

  gonca hoşgeldin güzelim oh ii valla kahvaltını da yapıyosun , afiyet olsun canım  :caca: ya okudumda servisin de yokmuş zor olucak senın ıcın 2 arabayla işe gidip gelmek .
verdıklerı para barı emegını korusa dolmus parası yemek parası umarım  mamasından karsılanmıyodur.neyse hayırlısı olsun ne dıyelım artık.maşşallah eylülün 5. dişine

  kızlar bişi sorcam size  :director:
hafta sonu için 2 günlük biyerlere gidelim diyoruz çekirdek aile olarak ama aklımıza biyer gelmiyo birde tesetturlu oldugum için rahat edebılecegımız yer arıyoruz fikri olan varsa paylasalım lutfen özlem çeşmede biyer adı söylemiştı ama unuttum  :suclu:

ponçik

Zehracım çok geçmiş Ravzaya  :sad1: ama ne yaparsak yapalım illa bi yolunu bulup DÜŞMEK istiyorlar  :dontknow: Yapabileceğimiz tek şey yavrularımızı koruması için bol bol Allaha dua etmek  :amin:
baban gelmiş gözün aydın , git ama bizi de ihmal etme ok  :icon_thumright:

Gözde maaşallah gözünden kaçmamış  :D evet Eylülün tepedeki saçları kıvırcıklaşıyor uzadıkça  :love1: 
ensesinde yeni uzayanlarda kıvırcık olarak geliyor , sanırım bir bonus jr.ım olacak   :icon_flower:
bu arada Yağızın yedikleri ne ki Eylül 7 aylıkken yemişti ilk sarımsaklı yoğurtlu Gayseri mantısını  :k06:
avatardaki resme bende bittim , ama favorim tickerdaki beyaz melek :icon_thumright:

teşekkür ederiz Aslı teyzemiz ,zaten benimde çok hoşuma gidiyor maam diyip mutfağa gitmesi  :aferin: bakıyorum arkasından, vaaay diyorum ne çabuk büyüdün , sonra hemen kendime gelip maaşallah maaşallah diyip bildiğim duaları okuyorum  :ehi: malum nazar olayı  :suclu:

Şerife çok geçmiş olsun , Zehraya söylediğim gibi ne yaparsak yapalım illa PAAAAT GÜÜÜÜM veee  :(  :(  :(
bu arada evet IKEA dan aldığımız kaplumbağa  :laughing7: hani sizin ayınızın resmi nerdeeeee
aslında o kaplumbağayı da oyuncaktan cok yastık niyetine kullanıyoruz , hani uyku arkadaşı bir çok müzikli oyuncak satılıyor ya , bu onlara bin basar  :ehi:
kaçamak yapacagınız yer konusunda bi malumatım yok şekerim , Özlemle bi irtibata geç istersen
şimdiden iyi eğlenceler diyorum, inşallah istediğin gibi bi yer bulursun
yemek +yol parasıda maaşın içinde maalesef  :BangHead: neyseki yemekhanemiz var  :suclu:

Ayşegül Yağızın incilerinden ne haber , ben hatırlıyorumda Eylülün ilk dişi çıktığında dilini sürekli oraya götürüp ağzındaki yabancı maddeyi yadırgamakla meşgüldü  ::)

Semracım Yunus Emre bey nasıllar inşallah  8)

Gülaaaaaaay evlilik yıldönümünüz kutlu olsun   :alkış: Allah daha nice uzuuuuuuun yıllar güzeeeeel yıllar sağlıklıııııııııııııı yıllar göstersin minik kuzucuğunuz Canerle
bence Canerin düzenini (uyku- yemek ) aynen devam ettirin , yemek konusunda da , haşlama (sebze-et..vs) birçok çeşit oluyor , sanırım onlardan yedirebilrsin  :wave: iyi eğlenceler canım

Emine
pabucu yarım çık dışarıya oynayalım  :angel12:

şimdi evi aradım uğur böceğim uyuyormuş , inşallah ağrısı olmadan uyur ve gülümseyerek uyanır  :-[



ponçik

21 Temmuz , 2007, 12:01:37 #7713 Son düzenlenme: 21 Temmuz , 2007, 12:16:05 g10cA
dün akşam babasına şirinlik yaparken  :love3:

arkadaşlar Eylülün mama sandalyesinide IKEA dan aldık
27 YTL  :-ooo  sudan ucuz
hani restorant bölümünde bebekler için mama sandalyeleri varya , onlardan ,
eğer önüne konulan tepsiyi de alırsanız o da 13 YTL
çok konforlu değil ama en azından yemek yerken içinde çok mutlu oluyor  :-[


mama sandalyesi arayanlara duyurulur, yada anne-k.valide evine götürmek için yedek almak isteyenler
(biz ilk önce annemin evine aldık bir tane )
Eylülün dondolinosunu mama sandalyesi olarak kullanıyorduk aslında,
ama görümcemin yakında bebeği olacagı için ona gönderdik beşik olarak kullanması için  :binkybaby:
şimid bu mama sandalyesi balkona da rahatlıkla taşınıyor , üstelik Eylül içindeyken bile  :ehi:


[eklenti yönetici tarafından silindi]



tubi

Gunaydin arkadaslar;
iki gundur felaket yagmur yagiyor.Sel durumlari sozkonus dun elektriklerimiz bile kesildi o kadar vahim yani..Bizde eve tikilip kaldik.Alisverise gitmemiz gerek halbu ki ama gerekmedikce cikmayin disari diyorlar.
Hala gece uykularimiz duzensiz daha dogrusu min. iki kez kalkiyoruz.Bazen emziriyorum bazen su ile gecistiriyorum :tongue3:
Cok yorgunum cok anlayacaginiz.
Onun disinda pazartesi ogleden sonralari yuzmeye gidiyoruz kizimla:)Harika inanilmaz keyifli..Biraksam yuzecek o kadar cip cip cip yani..Sali gunleri muzik grubumuz var gerci bu hafta son, tatile giriyoruz :hieyt:Kizim her muzik duydugunda ileri geri sallanmakta, dort ayak ustu dansediyor yani.
Ucuncu dis ustten epey belirdi.Yeme poblemimiz ise yok ,en azindan o yok !4-5 saatte bir besliyorum goturuyor vallahiii..
Benim sorum ise yurtdisinda yasayan annelere ,bebeklerinizin ikinci dili ogrenmesi icin ozel birsey yapiyor musunuz?Krese gidene kadar beklemek dogrumu sizce?
Ve iste  sumukluuu Laraaaa...Bikinili Lara ve Lara piknikte..Lara ve arkadaslari :nazar:


[eklenti yönetici tarafından silindi]

tubi

Eylul cok tatli  :nazar:,o nasil guzel bir gulus oyle..Bizimde babaannemizde var o sandalyeden ve tatilde rahat ettik.Yalniz kafayi surekli geriye dogru salladigindan yumusak bir yastik sarmistik biz.Birde sadece belden baglaniyor ya dikkat etmek gerek,Larnin bir iki geri donme calismasi oldu acikcasi.
Zehra cok gecmis olsun ,bizde kafayi surekli saga sola carpiyoruz. Bu gidisle carpa carpa salak olacak.Cok fazla ustunde durmayip ay may dememek gerekliymis,biliyorsun korkuyu- korkmayi bizden ogreniyorlar.Gorunurde kan filan  yoksa ben bir opucuk kondurup bir oyuncak verip unutmasini sagliyorum :icon_thumright:.Cok cabuk unutuveriyorlar zaten.
Aman yaa ne cabuk uyandi...Gelirim yine..

Tebessüm :)

anam anam şapşala bakın siz, yerim o cimcimeyi beeen, maşallah eylüşüme :nazar: gonca o sandalyeden biz de aldık malesef :-\ yağız pek rahat edemiyo, yemeğini hala anakucağında yediriyorum, mama sandalyesine oturttuğum zaman poposuna bezin kıvrım izleri çıkıyo hep. ama dediğin gibi bir yere götürürken fialn çok pratik, ayakları çıkartıp oturak kısmı rahatça taşınabiliyo.yağızın dişiyle ilgili çok tepkisi yok henüz, biraz daha uzasun da görek. ;)

tuğba maşallah laraya :nazar: demek cup cup yüzüyosunuz. :D

gülaaaaay evlilik yıldönümünüz kutlu olsuun, nice sağlıklı ve huzurlu senelere inşallah. :flowers: :opucuk: bence de haşlama sebze ve et uygundur tatilde yedirmek için. :icon_thumright:

şerifecim, çeşmede meltem tatil köyü var ama teferruatlı bilgim yok canım, aslında size yakın caprice otel var, oraya gidebilirsin mesela. :dontknow: çok bunaldın sen de, iyi gelecektir tatil,2 gün de olsa. ;)

ponçik

Tuba Laranın resimleri çok güzel çıkmış
hele bikinili olana bayıldım  :nazar: maaşallah

evet kızlar  dediğiniz  gibi  ::) ve benimde yazdığım gibi pek konforlu değil  :D
hani alternatif düşünenler için iyi olur baaaaaaaabındaaaaa
zaten dondolinoyu benden habersiz gönderdiler  :'(  neeeyse



ponçik

Alıntı yapılan: ayşegül - 21 Temmuz , 2007, 13:00:55
anam anam şapşala bakın siz, yerim o cimcimeyi beeen, maşallah eylüşüme :nazar:

teşekkür ederim teyzesi  :opucuk:  :flowers:
bu arada   :director: şu avatara güncel bi resim alalım Ayşegül hanfendüüüüüüü  :caca:  :ehi:

Jbdun nabeeeeer nasıl geçti yolculuk , iyimisiniz anacııım  :wave:



Tebessüm :)

gona haklısın valla, yağızın tarih-i fi den kalan bir fotosu o. :D en kısa zamanda değiştiriciim. ;) demek senden habersiz gönderdiler dondilonoyu ::) jbdun döndü mü yuvaya?? :icon_scratch:

tuğba ben laranın bikinili resmini göremedim :'( çok küçük olmuş resim, bi ilgileniver de lara ziyafeti çekelim. :hungry:

Emine

21 Temmuz , 2007, 13:43:06 #7720 Son düzenlenme: 21 Temmuz , 2007, 14:05:25 Emine
Merhaba arkadaşlaaar..Giremedim birkaç gündür kardeşimi evlendirdik malum bizde adettir gelinle damat yemeğe alınır akşamları e bizi de çağırdılar sen çalışmıyorsun nasılsa gündüzden gel dediler 1 haftadır gezmelerdeyim.Bu akşamda kardeşimin kayınvalidesine gidicez yemeğe şu an kendi kayınvalidemlerdeyiz Ceyline bakarken ben de gireyim artık foruma dedim  :) Ceylinin dün kontrolü vardı boy 70.5, kilo 9015, başçevresi 44 cm .Boyu ve başçevresinde değişiklik yok geçen aya göre, 40 gr almış :) Doktor ayına göre normal dedi.Kilo almasını istemiyoruz zaten dedi.Öğünlerinde vs değişiklik yok.Artık yaşgününü kutlayıp getirirsiniz dedi.Aşı için gideceğiz 1 yaşına girince.Doktorumuzu özleyeceğiz :) Ceylinin eline kına yaktık biz de teyzesiniz kına gecesi kınasından , kınalı kuzu oldu .Babası biraz kızdı ama geçti hemencecik siniri :) Ceylin artık söylenen kelimeleri tekrar ediyor canı istediği zaman :) Ceylin diyemiyor ama Ajla (Azra) diyor.Allahtan 2 isim koymuşuz :) hayıır kızım elleme diyorum hayıııııııııııııııııııııııııııı diye bağırıyor o da :) dedesini görünce dedeeeeee diyor. göz burun dil vs öğretmeye çalışmıştım sadece diiii (dil) diyor.Birşeyi severken jijiiii diyor ( cici ) Birkaç ay öncesinden başlayıp artık rahatlıkla yapabildiği hareketler baybay,gelgel,çak  .Kendi kendine konuşup duruyor ne dediğini anlayamadığımız şekilde  :D

Gülaycım Caner'e maşallah.Evlilik yıldönümünüz de kutlu olsun canım  :flowers:
Aslıcım Defnemin de 9. ayı kutlu olsun.  :hello2:
Pınarcım Nehire geçmiş olsun yeni incileri hayırlı olsun.
Jbduncum diş buğdayınız hayırlı olsun
Goncacım Eylül boncuğunun 10. ayı kutlu olsun  :hello2: O mama sandalyesinden bizde de var çok memnunum Ceylin çok rahat ediyor onda.Taşınabilir olması da çok işime yarıyor .Ne kadar da mutlu olmuş yavrucak.Maşallah :) Siz de güle güle kullanın..
Zehracım Ravzaya maşallah 41 kere çok canlar yakacak bu kız şimdiden Alpayı tavlamış bile  :k06: Küpelerde çok yakışmış.
tubicim hoşgeldiniz, dişleriniz hayırlı olsun.Resimlerde de çok tatlı çıkmış maşallah.Şimdiden bir sürü sosyal aktiviteye katılması çok güzel.
Ayşegülcüm dişleriniz hayırlı olsun.Bizde o tip şeyler olmadı zaten topu topu 2 dişimiz var şimdilik :) Ceylin birini gördüğünde ağlarsa benim kucağımdayken o kişi Ceylini gülümseyerek seviyor vs. o zaman yumuşuyor ama ilk gördüğü birinin kucağına vermiyorum.
Özlemcim Selime maşallah.Kocaman olmuş yakışıklı  :-*
Arzucum hoşgeldiniz.Ardaya da maşallah.Kızlar peşinde koşmasa şaşardım şu pozlara bak  :D  Sen de her zaman olduğu gibi çok güzel çıkmışsın :opucuk:
Semra hoşgeldin canım
Şerifecim http://www.capricehotel.com.tr/ bu otelde kadın erkek ayrı havuz varmış isteyene karma havuzda varmış.Başörtülü tanıdıklarım bu otelde çok rahat ettiklerini söylemişlerdi.
Gözdecim umarım biran önce Hira kuzusunu görebiliriz çok merak ediyorum pamuk prensesi  :love3:
Aslıo doğum günün kutlu olsun .İyi tatiller  :hello:



esra(azra)

bizzzzzzzz geldikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk  :binkybaby:
uzun bi aradan sonra herkeze merhabalarrrrrrr  ;D

daha geriye dönük okuyamadım arkadaşlar umarım görüşemediğimiz sürew zarfında hepiniz böceklerinizle beraber iyisinizdir.. bizi sorarsanız berbat günlerden sonra hele şükür taşındık başımıza gelmeyen kalmadı tabi çok şükür hastalık falan yok çok yorucu günler geçirdik ama hepsi bitti yerleştik çok şükür herkezi çok özledim yahuuuu  :D kısaca bi özet geçeyim size;

ilk şok çamlıcada tuttuğumuz eve temizliğe gidecekken ev sahibi vazgeçtiğini başkalarına kiraladığını söledi evi. 1hafta içinde kendi oturduğumuz evi boşaltmamız gerektiği için tam bi şok oldu napcaz ne etcez derken yakın dostlarımız evden çıkmamıza 2 gün kala bi yer buldular ve taşındık tabi apar topar olduğu için çok zor oldu ..
ikinci şok nakliye firması tutmuştuk eşyalarımızın bi kısmını çalmışlar bi kısmını kırmışlar ve bi kısmınıda haşat etmişler nasıl bi sinir harbi yaşadım anlatamam tencerelerime kızımın kıyafetlerine kadar alıp götürmüşler..
son şokumuzda taşındığımızda evde ne su ne elektrik vardı 1 geceyi dökme sularla ve mum ışığında geçirdik Allah bizi susuz bırakmasın arkadaşlar mum ışığında oturmak bi derece de susuz hiç bişi olmuyo..
hepsi geride kaldı çok şükür..
azra hanımı sorarsanız ilk kelimesi hoppa oldu :) yemek yedirirken birde hoppa dedi velet 2. keimeside odasında oyun parkında yanlız oynarken ınneee diye çığırması oldu nasıl bi mutluluktu anlatamam mutluluktan saattlerce ağladım 3.kelimeside vava oldu babasıda benden aşa kalmadı yani erkekliğe toz kondurmamak için ağlamadı ama gözleri doldu oda en az benim kadar mutlu olmuştur tabi daha konuşmayan böceklerin anneleri darısı başınıza hanımlar..
işte böle bizden haberler şimdi sizleri çok merak ediyorum okumaya koyulayım :)

aslı

21 Temmuz , 2007, 17:04:04 #7722 Son düzenlenme: 21 Temmuz , 2007, 17:16:40 aslı
Şerifecim Berat düşmüş ama Allah şükür birşey olmamış  :amin:

Semra ve Yunus Emre hoşgeldiniz.

Gülaycım evlilik yıldönümünüz kutlu olsun. Nice senelere  :love9:

Tuba Lara çok tatlı olmuş. Bikinli fotosu süper. Öpüyorum karabiberi  :opucuk:

Gonca Eylüşüm mama sandalyesini güle güle kullansın. Bonus saçlı kızımı öpüyorum.

Eminecim demek gezmekten yazamadın  :nono:  ;) . Ceyline  :alkış: dillenmiş fıstığım benim. Ben onun hayııı diyen dillerini yerim. Ceylini kocaman kocaman öpüyorum  :opucuk: .

Esra'cım sizin başınıza gelen çiğ tavuğun başına gelmemiştir. Neyse yerleşmişsiniz herşey yoluna girmiş. Azra'da dillenmiş baksana  :nazar:



Lily Wonka

21 Temmuz , 2007, 17:23:33 #7723 Son düzenlenme: 21 Temmuz , 2007, 18:29:21 Gözde
Gonca ve Ayşegül teyzelerimize teşekkür ederiz güzel sözleri için..:-* Avatardaki fotoda Hira 5 aylık; mini mini zamanları henüz kuzucuğumun..:D Ticker daki fotonun (aşağı yukarı 6.5 aylık orda da..) ben de hastasıyım Gonca'cım, pc de de wallpaper ım aynı zamanda.. Daha önce de vardı bu foto ticker ımızda, sonra değiştirdim hep aynı foto olmasın diye ama dayanamadım gene koydum..:-[ Bir de ben artık YoungNutrition'ın ticker ını kullanıyorum farkettiyseniz.. Lilypie'da bit kadar çıkıyor kuzularımızın fotoğrafları..:-\
Gonca, kuzu ne tatlı, ne içten gülmüş öylee!..:nazar: Babacığına özel mi yoksa..? ;)

Alıntı yapılan: Gulay - 21 Temmuz , 2007, 00:24:34
serifecim gecmis olsun... neyse ki bisi olmamis.. yok gozdecim sandaliyede oturmuyor mus.. tutunup kalkmis ama dengeyi bozmus sandaliye ile yere dusmus.. hani benimkisi de oyle dusuyor da oradan biliyorum...(sandaliyesiz dusuyoruz biz)

Ha anladııııım, sandalyeye tutunarak ayağa kalkmıııış..::) Ah bu yaramaz pisiler ahh.. Bizde de durum farklı değil ki anacım.. Hira cadısı da aynı; bacaklı vantilatör, telefon sehpası, sandalye, v.b. bilimum dikey pozisyonda duran ev eşyasına tutunup ayağa kalkıyor, bu yetmezmiş gibi dut ağacı gibi sallıyor, sarsıyor, itiyor, kakıyor (cüssesinden beklenmeyecek bir kuvvetle!..:D) Tabii bendeniz tam arkasında dikiliyor oluyorum o esnada, her an olabilecek bir kaza durumunda anında müdahale edebilmek için.. Eğer ulaşmasını bir şekilde engellersem daha fazla gaza geliyor, elinden gelen herşeyi yapıyor sözkonusu yasaklı eşyayı ele geçirebilmek için..:k06:
Ama benim zaten asıl söylemeye çalıştığım şey kaza potansiyeli taşıyan her türlü ortamda/eşya civarında yanlız bırakmamamız gerektiği idi.. 2-3 saniyeliğine bile olsa.. Kesinlikle tevekkülü elden bırakmayan, en azından bunun için nefsiyle her daim mücadele halinde olan bir anneyim.. Herşeyi kontrol edemeyeceğimiz gerçeğinin bilincinde olmak çok önemli elbette ama en az onun kadar önemli bir başka gerçek daha var ki aslında tüm söylemeye çalıştığım da oydu: "tedbir!" ;)

Tubi'cim (ismin Tuba yada Tuğba mıydı?) Lara'nın fotoğraflarına bayıldım!.. Nasıl da büyümüş, sanki ilk kez görüyor gibiyim.. Bu arada, kaşları gözleri ne kadar güzelmiş kızımın, anneye mi çekmiş acaba?! ::)

Esra'cım, hoşgeldin! Çok şükür taşınmış ve yerleşmişsiniz, fakat nakliye şirketinin yaptıklarına tek kelimeyle yuhhh.. Biz de Bursa'dan İstanbul'a taşınırken kırılan cam eşyalarımız olmuştu, ama hepsi o.. Öyle hırsızlık falan asla!.. E peki sonuç ne oldu?! Peşine düştünüz mü? (bu arada biz de Ekim/Kasım ayı gibi taşınmayı düşünüyoruz Allah nasip ederse.. Bakalım neler yaşayacağız..?! :-\) Azra bülbülüne de maaşallah..:nazar: İlk fırsatta yeni fotolarını yükle annesi de gözümüz gönlümüz açılsın..;)

Emine'ciiiiim, nihayet geldin..::) Ne kadar büyümüş Ceylin baksana yaw.. Marifet üstüne marifet!.. Böyle anlatmakla da olmuyor aslında, bu şirinliğin bizzat kendisini görmek; öpmek, koklamak, mıncıklamak lazım..::) :nazar: İnşallah birgün o da kısmet olur.. Muayene sonuçları için de ayrıca maaşallah kuzuma..:nazar: Gül gibi büyümek diye ben buna derim..:icon_thumright:

Şerife'cim, Eğer 1-2 günlük bir kaçamak düşünüyorsanız Armutlu Tatil Köyü'ne de gidebilirsiniz.. Bayanlar plajı ve açık/kapalı bayanlar havuzu var (havuzlar ücretli..) İstanbul'dan deniz otobüsüyle sadece 1 saat 15 dakika.. Ama orada yemeğini falan kendin yapmak durumundasın, daire kiralıyorsun çünkü.. Ha tabii isterseniz dışarda da yiyebilirsiniz -ki bence 1-2 gün için gidilecekse evde uğraşmaya değmez- Caprice de kesinlikle iyi bir seçenek, gidenler çok memnun kalıyorlar..

Semra, unutmuşum kusura bakma; sen ve minik kuzun hoşgeldiniz! :flowers:



Lily Wonka

Bu arada bizim de üst yan kesicilerimiz tamamen çıktı artık teyselerimisss..:muzz: Yani üstte 4, altta 2 olmak üzere toplam 6 dişli bir kuzuyuz biz artıkkk..;D

Gonca'cım, sen yazmıştın sanırım; çok sıkıntı çekiyor Eylül şu ara dişlerden diye.. Eğer üst yan kesiciler ise yoldakiler çok ağrı yapıyor olabilir gerçekten, bize doktorumuz söylemişti; üst yan kesiciler çok zorlar diye.. Calpol falan verebilirsiniz (muhtemelen veriyorsunuzdur..) Hatta -yüksek- ateş falan da yapabilirmiş (Hira'nın 39 lara dayanmıştı!..) o zaman da fitil uygularsınız.. İnşallah kolaylıkla atlatır kuzum (ve ailesi tabii..:k06:)