EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

ponçik

günaydın arkadaşlar bugün acaaaaayip uykulu ve aklım kızımda kalarak işe geldim  :y25:
eve gittiğimde kızım uyuyordu ama bütün gün babaannesinin kucagından inmemiş ateşi sürekli yüksekmiş
göz önüne çıkardığım fitiller işe yaramış neyseki, ateşi 38,5 olmuş yavrumun
maaşallah iştahı ve keyfi yerinde ama bu ateş beni mahvetti  :sad1:
akşam 6,30 ada uyandı ateşi 38 di ,bi süre sona tekrar ölçtüm Allahım dereceye dur artık diye bağırasım geldi  :cildir: 39,2 de durdu neyseki  :amin:  babamızda işten gelince kızıma ılık bi duş aldırdık ve şurup (soğukalgınlıgı için peditus) verdim
burnu da hafif tıklı gibiydi -ki bir gün önce yaptırdıgımız balkonda havuz sefasının sonucu olarak- üşüttüğünün belirtisiydi  :'(
gece boyunca poposundan ölçme imkanım olmadıgı için koltuk altından sürekli ateşini kontrol ettim , 37-38 bi ara 36 küsürlere düşünce içim rahatladı ve  ozaman uyumuşum  :sleepy1: 4,30 da tekrar bi uyandım baktım yine yanıyo  :crybaby2: 38,2 ıslak havluyla başına kompres yaptım ama ııııh diyip başını cevirdi, kollarını bacaklarını silmek istedim , ama banada gecenin bi vakti uykumda biri gelip soguk bişeyler dokundursa sinirlerim yani  :suclu: kızımda dogal olarak uynadı , aslında bi yandan da iyi oldu çünkü çok ılık suyla yüzünü kollarını bacaklarını yıkadım , yine şurup verdim (birazı ağzına birazı çarşafa birazı üstüne ... ) sonra biberona su doldurdum onu içerken uyudu tatlişkom
sabahda uyanınca her salı oldugu gibi anneannesine götürdüm
az önce konuştuk telefonla  ::) kahvaltısını güzelce yemiş ve uyuyormuş ateşi normalmiş
doktorumuzu aradım ,muayenesi vardı tekrar arayacağım duruma göre götüreceğim
inşallah çabucak atlatacak kızım İNANIYORUM hemen düzelecek
Allahım dermansız dert vermesin   :love9:  :amin:  :love9:  tüm hastalara acil şifalar versin Rabbim  :love9:  :amin:  :love9:




meltemk

Gonca gecmis olsun. Bu aralar bebislerimiz ates ve soguk alginligi ile mucadele ediyor. Eminim duzelir 1-2 gune Eylul kuzusu. Aksamlar onlar hasta olunca ne zor geciyor di mi??? Sana da kolay gelsin. :amin:

devamli online oldugum nasil belli oluyor. Aninda cevap, sonra karabatak gibi yokolurum 3 hafta sonra cikarim





ponçik

Sağol Meltem teşekkür ederim
az önce doktorumuzla konuştum, akşam 5e randevu aldık, gerçi bugün bi takip edin dedi ama , sağolsun babamız çok pimpirikli olduğu için EMİR DEMİRİ KESER hesaaaaabı , randevuyu aldım , zaten bıyunu kilosunu da çok merak ediyordum bi bakıma da iyi oldu , hemde doktorun görmeden teşhis koyması, yada bizim tahminen "şu"su var dememiz pek dogru olmuyor, neyse , dediğim gibi bebişim iyi olacak, sadece üşüttü o kadar  :-[
iltifatın içinde teşekkür ederim  :flowers: valide sağolsun Allah bin kere razı olsun, dün valla Eylüle üzüntüsünden yemek yiyememiş kadıncağız  ::)

Seyda naber , sen gitmeden bi İstanbul buluşması daha ayarlasak da Beril yok ortalıklarda  :dontknow:
Melis ve güzel annesine kocamaaaaaaan maaşallah  :nazar:  ne de şirin çıkmış tatlı kuzu  :aferin:

Gözde maaşalah maaşallah maaşalah üçünüzede  :nazar: şu kapanma esprine de koptum valla  :ehi:  :toothy10:
nereye taşınıyorsunuz bu arada , yine avrupa yakasımı  ???
Zehranın dediği gibi bende, ellerini öyle koymuşsun ya  :laughing7: mahçup mahçup  :laughing7: Allah kem gözlerden korusun ,bir yastıkta kocatsın,mutluluğunuz daim olsun  :love9:  :amin:  :love9: inşallah

Ayşegül inşallah Yağızın tahlilleri temiz çıkar canım , kuaför işini naaptın  ;D değişim gerçekleştimi  8)

Zehra bencede acele etme ve o etrafındaki insanları duymazlıktan gel , tamam de geç , herşeyin en dogrusunu sen daha iyi bilrsin, zaten bir anne olarak içindeki hisler seni yönlendirir  :icon_thumright:

daha ne yazacaktım  :tongue3: unuttum




Tebessüm :)

gözdecim hirama kocaman maşAllah, ne güzel büyümüş. resimlerin hepsi birbirinden güzel. :nazar: minik tokasıyla çok tatlı olmuş, pembe ayakkabıları çok yakışmış :nazar: bu arada sen de anneanneye benziyosun bayağı. Allah uzun ömürler varsin nineye de. :nazar: gelinlikli fotolara da bayıldım, sen de benim gibi sade gelinlik tercih etmişsin. :icon_thumright: Allah mutluluğunuzu daim etsin... ha o 3. fotoda ben de koptum, ben bir ara türk musikisi dersine gitmiştim, aynı öyle yapıyoduk :toothy10: tennii, tennii, tennenni teneneeen. :ehi: :toothy10:

goncacım :sad1: kıyamam ben eylüşee. bakalım ne diycek akşam dr. acaba diş mi geliyo diye düşündüm :dontknow: ama dediğin gibi balkonda yapılan havuz sefasından dolayı üşütmüş de olabilir.neyse dediğin gibi Allah dermansız dert vermesin.valideden de Allah razı olsun, büyük fedakarlık gerçekten yaptığı...

meltemcim teşekkür ederim canım. dmek belemirin burnu tıkalı hala.. inşallah türk dr istediğin gibi çıkar da çözüm bulur tıknıklığa da..

zehracım valla ben de imreniyorum sana, ben yağızla öyle dip köşe temizlik filan yapamıyorum. :-\ yakında ravza da basar yaklarının üsütüne ve pıtır pıtır yürür, çok takılma derim bu konuya. :icon_thumright: :opucuk:

Tebessüm :)

ayyy yağız durmadı az önce, yazamadım istediğim gibi... goncacım, kuaföre gidemedim hanüz :'( gündüz burası çok sıcak, çıkmaya imkan yok, akşam üstü de yağızın huysuzluğu üstünde oluyo, sonra banyosu maması falan filan giriyo araya. bi fırsat bulup satamadım kuzuyu babasına anlıycaan. :-\

meltemcim tr ye geldiğinde görüşmeyi çok isterim, inşallah birgün hepimiz bir araya gelebiliriz. hani kayahanın bir sözü vardı; yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz muydu neydi. biz de yolu forumdan geçen herkesle... :laughing7:

kızllaaaar, 10 yıldır görmediğim kuzenim bize gelicek ağustostaaa :hieyt: hani bahsetmiştim isveçte teyzem var diye, heh işte onun oğlu gelecek.

meltemk

Aysegul, canim insallah oyle birseyler yapariz bir zaman gelince. Biz bir gelsek... :suclu: :suclu: Ne guzel 10 yildir gorusmedigin kuzeninle gorusmen.. Bizlerde 10 yil sonra hic gorusmeyen mektup arkadaslarina donusecegiz :k06:





aslı

Gözdecim bal bademime  :nazar: Allah nazarlardan korusun  :amin: . Hirayı  :opucuk: Veee tabiki bal bademin güzeller güzeli annesine de kocaman  :nazar: . Süper bir gelin olmuşsun gözdecim. Gelin dediğin ağır olacak değil mi  :ehi: Güzel annenin annenesine de  :nazar: . Dinç gözüküyor fotoda  :nazar:

Şeydacım Melis Alaraya ve sana  :nazar: . Çok tatlı olmuş melis Alara.

Zehracım Gözdenin dediği gibi her bebeğin gelişimi farklı farklı. Kendini hazır hissedince herşeyi yapar kara gözlü kızımız. Mesela Defne formun en son dönmeye başlayan bebeği oldu. Nerdeyse 7 aylık gibi dönmeye başlamıştı  :k06:

Meltemcim Belemir daha iyi geçirmiş bu akşamı  :aferin: . İnşallah bu gece daha da iyi geçer.

Goncacım geçmiş olsun. Eylüşüm daha iyiymiş Allah'a şükür  :amin: . Kontrolünüzde iyi geçer umarım.

Ayşegülcüm bugün mü alacaksınız tahlil sonuçlarını ?



ponçik

teşekkür ederiz Ayşegül ve Aslı teyzelerimize  :flowers:

az önce annemle konuştum şuanda 38,2 olmuş ateşimiz yine  :(
elefonda sesini duyunca hemen koşup yanına gitmek istiyorum
ama pek çok çalışan annenin yaşadığı duygusal karmaşıklığın içinde buluyorum sonra kendimi

çalışsak bi türlü çalışmasak bi türlü
evet , çocuk da yaparım kariyer de amaaaaaaaaa ya çocuğa gereken zamanı ayıramıyorsun yada işte verimli olamıyorsun, ikisi aynı değerde kesinlikle olmuyooooor
o yüzden çocuk da yaparım kariyerde olayı hikaye bence , ya çocuk yaparım ya kariyer olmalı bu cümle

amaaaaan neyse kafam bulanık zaten , birazdan çıkacağım doktordan gelince nete girermiyim bilmem ama yarın yazarım mutlaka
hepinizi çok seviyorum kızlar
bebişlerinize booool bol öpücük Gonca teyzesinden  :love9:  :opucuk:  :love9:  :opucuk:  :love9:  :opucuk:  :love9:  :opucuk:  :love9:  :binkybaby:  :love9:  :binkybaby:  :love9:  :binkybaby:  :love9:  :sunny:



meltemk

Goncacim seni cook iyi anliyorum. Ozellikle boyle zamanlarda onlardan ayri kaldigimiz her dakika iskence gibi geliyor. Bir de ban hala ona haksizlik yapiyormusum gibi hissediyorum.Bak hep ayni durumdayiz. Bunlar cok normal. Sana ne desem ayni seyleri hissedeceksin. En azindan aileden biri ile oldugunu, sevildigini hissettigini dusun.

Insallah doktordan iyi haberlerle gelirsiniz. eminim dis falandir. Baska bir sey yoktur. Biraz erken ciksan bugun???





meltemk

Arkadaslar, 3 ay kadar once Tefal'in yogurt makinasini aldim. ama bir turlu istedigim gibi yogurt yapmayi beceremedim. :icon_scratch: :icon_scratch: Belemir yogurdu epey seviyor. Hazir sade yogurtlardan veriyorum.

Ama evde yapmak istiyorum. Makinada guzel yogurt yapan var mi aranizda?? Biliyorum yogurt tarifleri buralarda 2 ay kadar once yazilmisti, ama biz Isvicre usulu yeni basliyoruz ve ben su makina yatirimimi degerlendirmek istiyorum ;) ;)





semra

evet gözdecim henüz 1 aylik teyzesi ya sen sayinca o kadar seyi bende dedim bu cocuk nasil yesin beni :toothy10: :toothy10: artik büyüyünce deneriz o yöntemleri cok tsk bilgilerin icin  :-* :nazar:hira kusum melek gibi cikmis  :opucuk:

semra

gecmis olsun gocacim insallah atesi düser :amin:

Emine

Esracım başınıza gelenlere çok üzüldüm.Pişmiş tavuğun başına gelmez denir ya öyle olmuş cidden .Neyse yerleşmişsiniz çok şükür güle güle oturun canım
Gözdecim Hiranın bütün pozlarına bayıldım özellikle babasıyla uyuyup kaldıkları poz süper.Allah mutluluğunuzu daim etsin canım aile boyu hepinize maşallah  :nazar:
Zehracım Ravza papağanının dillerini yesinler  :) Hiç kafana takma canım herşeyde bir hayır vardır eninde sonunda kalkıp tutunacak yürüyecek 5 gün önce ya da sonra farketmez..Allah başka dert , hastalık vermesin
Özlemcim Selimin yeni dişleri ve ilk traşı hayırlı olsun . Saçlarından sakladın mı ? Ben ilk saç kestirişte saklamayı düşünüyorum bir tutam  ::)
Meltemcim Allah sana kuvvet versin valla kendimi hamile ve gece uyanıp Ceylinle uğraşırken düşünemiyorum.Birkaç yıl sonra hepsi geride kalacak ve iyi ki ikisini yakın doğurup bu olayları bitirmişim diyeceksin ama şimdi zor tabi.Belemir bisikletini güle güle kullansın.
Ayşegülcüm aylardır neden bu kusma işine bir çare bulamıyorlar yaa yazık Yağızcığa.Tahliller temiz çıkıp duruyor ama başka test vs yapmılamaz mı yani bir nedeni ve çözümü olmalı çocuk doğduğundan beri kusup duruyor çok üzülüyorum sen kimbilir ne hallerdesindir .Sonucu yazarsın gelince öptümm  :-*
Jbdun hoşgeldin canım.Artık şu tatil olaylarını kapat ta sahalara dön  :k06:
Seydacım Melis Alara denizi havuzu sevdi demek Ceylini henüz hiç sokmadık evde banyo yapmayı seviyor ama bakalım denizde ne yapacak.Biz de simit yelek havuz terlik denizlik ne bulduysak aldık ama hala gidemedik.Fotoğraflarda çok neşeli çıkmışsınız ana kız maşallah  :nazar: Allah neşenizi daim etsin..
Goncacım Eylüle geçmiş olsun ardarda dişlerini çıkarıp sonra rahat edecek inşallah bizde hala 2 diş var bakalım ne zaman gelecek diğerleri bende hepsi çıksın bitsin bir daha da sorun olmasın istiyorum ama Allah nasıl uygun gördüyse öyle olacak.Bekliyoruz bakalım.Doktor amcası bakalım ne diyecek bizi merakta bırakma  :hello:




desree (Özlem)

Gözde yahu ne güzel resimler gözüm gönlüm açıldı Allah ayırmasın seni beyaz atlı prensinden ve minik prensesinden :amin: ama ben bittim Hira cığıma bu ne güzelliktir ne kadar da büyümüş maşallah :nazar:
Ayşegül vallahi şu dr lara sinir oluyorum bulamadılar Yağız ın kusmasına çare :caca: inşallah idrar kültürünün sonucu temiz çıkar canım
Emine hiç aklıma gelmedi saçını saklamak zaten uçlarından aldılar ben yoktum dedesi erkek berberine götürdü beni istemediler yanlarında
Selim hiç uyumuyor mahvoldum uykusuzluktan acayip sinir harbi yaşıyorum birde bildiğiniz malum konular çok asabi biri oldum çıktım Allah ım tez zamanda çıkarır inşallah beni bu dipsiz kuyudan :amin:


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

meltemk

Ozlemcim biraz rahatlamaya calis. Git annenlerde falan kal. Ya da ne bileyim mumkunse uzak bir yerlerde bir akrabana falan git. Insan dipsiz kuyu diye dusundukce batar biliyorum. Ben de gecen hafta evde cok gerginlik yasadim. Ama Allah'tan is var. Pazartesi olup ise gidince biraz kafam dagiliyor.

Belemir'de ayni Selim gibi oldu bu aralar. Gunduz daha iyide geceler muamma. Simdi yatirdim, bakalim bekliyorum bu gece nasil gececek diye.

Kendine dikkat et. baska seyler dusunmeye calis.