EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

jbdun

şerife geçmiş olsun canım, neden izin vermiyorlar ki dra gitmene :caca: tamam canım tarifi bekliyoruz,ben de zaten büyüyünce deldirmek istiyorum,daha doğrusu kendi ne zaman isterse ama diyorum ya sonbaharda bi de ben göreve başlamış olucam ya, başlamadan annemi tembihlemem lazım ki ben yokken öyle bişey yapmasın diye :argue:

şerife Berat

 kaynana bunlar gelinler ne derlerse zıttını yapıyorlar maaalesef benimki de öyle ALLAH onların gazaplarından korusun  :amin:
baksana pınarın nehirciüine yumurta kabuğu yedirmis kayınvalidesi mutlaka bilerek değildir ama daha dikkatli olmak gerekiyor tabi.bence pınarcım bide yumurtayı haşlarken kabuğunu yıkıyormu kayınvaliden onu öğren uıkamıyorsa çok tehlikeli birsürü mikrop var kabuğunda

jbdun

şerife annem bu konuda zıttını yaptığından değil de, eskilerde yaşıyo hala bebek büyütme konusunda ::) ama allahtan eşim de ecrin konularında hep benden yana :love9:

şerife Berat

 çok şanslısın o zaman jbdun,eşim annesinin hata yapmasına göz yumar hiç kıyamaz annesine bende atsın demiyorum ama haklıyı kahsızı bu konuda ( annesi işin iç,ne girince)ayırd edemiyor maalesef.ben tepkimi koyuyorum o zaman da kötü gelin oluyorum  :hieyt:

jbdun


ponçik

selam şekerler
ben geldim  :hello:

Jbdun lor peyniri benim anneamler çok yapardı eskiden ama nasıl yapılyor bilmiyorum  :-\

Pınar yeni evinizde güle güle oturun inşallah , geçmiş olsun Nehirin kakasında yumurta kabugu çıkmış hee, aman neyseki çıkmış, bazen bende kendi çocuguna bakan annelere imrenmiyor değilim  ::) ama naapalım işte , çocuklarımızın geleceği için ........... Kardeşin içinde Allah kavuştursun şimdiden

Gülaycım teşekkürler Canere de geçmiş olsun hooop yapmış çaktırmadan  :-[ ah bu kocalar ne onlarla ne onlarsız olmuyor işte   ;D

Anita bence Kayranın sivilceleri domates allerjisidir Eylül de çiğ domates yerse çenesinin altında oluyor minik mink kızarıklık

ay ben yazaana kadar yemek saati gelmiş
gelince devam ediceeeeem    :suclu:








jbdun

hoşgeldin gonca ve afiyet olsun ;)

loru yaptım kızlar ama pek de çıktı diyemem,süzüldü çoğu :toothy10:

meltemk

Yine cook yazmissiniz. Beni ve kuzularimi unutmussunuz:) Alinganlik yapayim biraz ;) Neyse saka bir yana hepsini okuyamadim.

Biz nihayet dun geldik Amerikaya. Su an oteldeyim. Saat sabah 6. Ben ders calisiyorum. Kizimi biraktik evde babaanne ve bakici ile. Her gunku yemekleri tek tek yazili, ilaclari tek tek yazili. Insallah ikimiz icinde cabuk ve kolay gecer. Dun zor ayrildim, ama mecburen yapacak bir sey yok. Yarin bir, Cumartesi de diger sinavim var. Sonra Pazar gecesi donecegiz. Pazartesi sabah Cenevre'de olacagiz. Kuzum 5 gun ayri yatacak bizden.

Sebze sorunu olan anneler tek tavsiyem, biraz sevdigi bir sebzeyi kesfedip onunla agirlikli yapmak olabilir.  Belemir'de oyle acaip porsiyonlar yemiyor ama her ogununden az buz yiyiyor. Ben 4-5 sebze, 1 tatli kasigi zeytinyagi, tavuk ya da et ile hazirliyorum. Bir ara irmik koyuyordum ama onu biraktim simdi. Seyda ben de 4 saatte besliyorum. Sabah kahvaltisi, oglen sebze corbasi + 90 cc kadar sut, ikindi meyve puresi + 90 cc sut, aksam 90 ccye kasik mamasi, yatarkende ictigi kadar sut. Genelde cok az iciyor, ama bir rutin haline getirdik iyi oldu. Gecede 2 gibi hala 90 cc sut. Su Amerika'dan donelim bu isle ugrasacagim ve su gece sutunden kurtulmaya calisacagim.

Zehra sebze corbasi icin kolay gelsin. Ara verip yeniden denemeye calis.

Bir de bu yemek isini cok duzenli, her gun ayni saatte ayni seyleri verirseniz baska bir secenegi olmadigini ve yemesi gerektiigini anlar belki.

Gozde raporla ilgili insallah iyi haberlerle gelirsin.

Pinar valla Allah kolaylik versin. Ne diyecegim sasirdim. Acaba kendinizi biraz kisip bir bakici ya da kres bulsan daha iyi olmazmi. En azindan cocugun senin istedigin sekilde bakilir. Turkiyede kres bulmak genelde kolay. Burada cok zor hem de cook pahali.

Seyda ben de alacagim o park alanlarindan. Sadece tek dusuncem emeklemeye baslayinca pek ise yaramaz ve bosa cikar mi  diye dusunuyorum. Eh hersey normal giderse bz yavrular bir aya epey hareketlenirler.

Ozlem kargomuz gelmis. Annem soyledi. Gormedim ama cok guzel olduuguna eminim. Sana ve Selime tesekkur ederiiz cook. Sana da kolay gelsin ne diyeyim valla. Bu Selim iyice yaramaz bir cocuk oldu annesi..... Sende askerlige kadar bekleyeceksin uslanmasi icin.

Neyse ben kactim. Derslere doneyim de kizimdan bu kadar ayri kaldigima degsin. :(






şerife Berat

  meltemcim seni ve kuzuları merak etmiştim bende amarıkaya gideceğini unutmuşum  :-\
ALLAH zihin açıklığı versin canım sınav günlerini ve saatlerini yaz da dua edelim

jbdun

meltem ben de amerikaya gideceğini bildiğim için yazmamıştım :-[ iyi çalışmalar ve sınavlarında başarılar :icon_thumright: inşallah zaman çabucak geçer de belemirine kavuşursun biranönce :love7:

meltemk

Serife o kadar makbule gecerki.......

Ilk sinavim Cuma gunu 1de. Ama sizin saatinizle aksam 8 oluyor sanirim.

Ikinci sinavim Cumartesi 9da. Yine sizin saatinizle ogleden sonra 4 galiba.

O kadar sevinirim ki benim icin dua ederseniz. Gercekten cok ihtiyacim var. Calismam gerektigi kadar calisamadim o yuzden umudum cok az. Insallah hayirlisi olur diyelim.





esra_yesiloz



  ya hanımlar bu altta çıkan cetveli nasıl yaptınız ben anlayamadım yaaa :honk:

ponçik

17 Mayıs , 2007, 14:14:23 #6117 Son düzenlenme: 17 Mayıs , 2007, 14:16:49 g10ca
nerde kalmıştım  :laughing7:

Şeyda Eylülün beslenmesi şu şekilde
sabah 7:30 da kahvaltı 8 de uyuyor 1 saat genellikle
10:30 da meyve suyu sonra uyusada uyumasada 13:30 -14:00 gibi sebze çorbası bazen arada biberon maması
16:00- 17:00 gibi yogurt
20:00-20:30 gibi de muhallebi - eğer yemezse biberon maması
birde gece uyanınca biberon maması .....şeklinde ...Allah yardımcın olsun  :amin:

Alıntı yapılan: jbdun - 17 Mayıs , 2007, 09:56:06
kız bebişleri olan annelerrrrrr  :director:

kulakları ne zaman deldirmeyi düşünüyosunuz? sonbaharda annemle (kayın) yine bi tartışmamız olacak muhtemelen bu konuda  :-[  sonbaharda deldiririz kulaklarını da küpe takarız diyo (hele daha 2aylıkken falan bebek görmeye gelenler aaaa kulaklarını deldirmediniz mi daha diyip durdular :-\) ama ben büyüyünce deldirmeyi düşünüyorum :k06:

Jbdun içimi mi okudun yoksa bizim kayınvalideler aynı düşünceye mi sahipler bilmem  :ehi:
bende bugün bu konuyu açmayı düşünüyordum da hangi sayfaya koysam bilemedim
yaaa küçücük bebekler zaten kafasına yüzüne minicik bişey değse huylanıyorlar
o küpeli kulakları çekip kulak memelerine zarar mı versinler dimi  :(

Şerife geçmiş olsun ne zorlu şirketmiş seninki de yaaa, sağlık bu anacım borumu  :icon_scratch:

Alıntı yapılan: meltemk - 17 Mayıs , 2007, 13:17:19
Bir de bu yemek isini cok duzenli, her gun ayni saatte ayni seyleri verirseniz baska bir secenegi olmadigini ve yemesi gerektiigini anlar belki.

Meltem bu konuda kesinlikle katılıyorum sana , mesela Eylül saat 10 da meyve suyunu içmeye o kadar alıştıki vermezsek bas bas bağırıyor  ;D
bu arada Allah kavuştursun çabucak pazar günü gelsin
sınavlarında başarılar  :wave:

Eylüşüm bu gece uyanıp mama istemedi değişiyor galiba düzenimiz  :hello2:
hadi inşallah diyelim  :amin:  :nazar:




Alıntı yapılan: esra_yesiloz - 17 Mayıs , 2007, 14:03:22


  ya hanımlar bu altta çıkan cetveli nasıl yaptınız ben anlayamadım yaaa :honk:

Esra hoşgeldin

http://www.bebegimonline.com/forum/index.php?topic=248.0
burdan yardım alabilirsin  :icon_thumright:



esra_yesiloz



HOŞBULDUK  canım ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM g10ca

Tebessüm :)

meltamcim Allah yardımcın olsun canım,inşallah kuzundan ayrı kaldığına değer.sınav saatlerinde dua ederiz canım.

kızlar randevu aldık,5te yağızımın batın ultrasonu çekilecek, nolur dua edin. böbreklerden sızıntı olup olmadığına bakılcak.