EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Tebessüm :)

şerifecim maşallah berat a. :nazar: ama bence kilo alımı az değil, dr niye öyle dediki?inşallah gözü de iyi olur da ilaca filan gerek kalmaz.

meltemcim inşallah belemir düzelir en kısa zamanda, iştahı da açılır da telafi eder inşallah. öpüyorum küçüklüğümü  :opucuk:

jbdun tamam dövme, valla bi daha habersiz bırakmıycam. :k06:

özlem tabi bi dahaki normal sebze denemenize kadar heronunkini yedir, madem seviyo onun vitamininde alsın selim paşa. :opucuk:

unuttum yaa, gözdecim inşallah antibiyotik iyi gelir de hemen düzelir pamuk prenses. kıyamaz ayşegül teyzesi ona, kocaman yanaklarından öpüyorum  :opucuk:

multitabs kullanan arkadaşlar, multitabs ın buzdolabında saklanması gerekiyormuş, ben de yeni öğrendim, artık buzdolabında saklıyorum. içinde şeker olduğu için sıcakta bakteri üreyebiliyormuş.

berilce

meraba kizlar okuyabildiklerimi okudum yazayim biseyler
ZEHRA benim kizada bugun 6 aylik olmasinin verdigi hevesle gittim bi guzel tabagini bardagini kasigini aldim,cocuklar gibi sen eve dondum  :ehi: kizima sebze corbasi yapacaktim,patates ve havucu hasladim pure yaptim su ekledim zeytinyagi koydum azicik.ama yemedi agzini bi kitledi bi daha acamadim,ben de karar verdim  tek tek baslicam once patatesle sonra havuc eklicem sonra ertik ne olursa bilmiyorum... zeytinyagi mi yapti acaba,bende halis zeytinyagi koydum...o mu hosuna gitmedi anlamadim

EMINE ben de normal dogum yaptim, cok memnunum,2. yide normal yapmayi dusunuyorum Allah izin verirse... dogumdan hemen sonra ayaga kalkabiliyosun,gobekte iz yok,agri sizi yok... ben memnunum, acisi yok mu var ama dogumdan hemen sonra hicbisey hatirlamiyosun,sbazen esime soruyorumda nasil bia ciydi unuttum diye,o anlatiyo ben hicbisey hatirlamiyorum,deidkleri dogruymus yani  ;D dogunca hicbisey hatirlamazsin derlerdi...bu arada aferin ceyline  :nazar: ben de genelde ayakta tutuyorum adim felan atmaya calsiiyo...

ANITA benim doktorda 4 aylik ontrolumuzde ayakta durmayi severler ayakta tit demisti,o zaman oturmak istiyop deigimde istersen oturt dedi... hala da yakata durmayi seviyo... senin doktro niye oyle demis analamdim alaka kuramadim yani :dontknow:

DUNURUM Yerim ben onu,demek dilendi :nazar:  eh yakinda bizim kiza askim maskim der :toothy10:   kaynanalik yapma he :toothy10:   :nazar: oglusa...

ya benim kiz sekerli seyleri seviyo ah kafam ah,benim diyetisyen demisti ilk olarak sebzeyle basla diye,ne diye meyveyle basladim  :sad1

Filiz

Gonca cım eminim senin için çok zor oluyordur dediğin gibi eylülü bırakıp işe gelmek ama ne şanslısın en azından güvenli ellerde için rahat bende çalışmayı çok özledim :( Eylüle kadar izinliyim bakalım kısmet..

Emine cim bende sezeryan oldum. ilk 15 dışında çektiğim sıkıntılar haricin şuan hiçbir sıkıntım olmadı çok şükür.. Bu arada dün vermiş olduğun yoğurt mayalama tarifim tuttu canım çok teşekkür ederim artık hergün mayalarım bende yanlız birşey soracağım tadı diğer yoğurtlara göre biraz daha tatsız tuzsuz dimi? Birde görümcem dediki mayaladıktan sonra bir iki saat sıcak bir yerde bekletip buzdolabına koymak gerekiyormuş ekşimemesi sen öyle yapıyor musun? çok sordum ama birde bu yoğurdun üzerinde kaymak olması gerekmiyor muydu? :)

Gözde cim çok geçmiş olsun emrede 2 ay önce yakalanmıştı maalesef onada antibiyotik kullanmıştık birde bi şurup vermişti inşallah en kısa sürede iyileşir Hira cım..

jbdun cum elma değilde emrede muz kabız yapıyor az vermeye çalışıyorum aksi gibi muzuda bayağı seviyor

Zehra cm sizede çok geçmiş olsun neden acaba yaaa.. dediğin gibi benim eşimde sebze hiç yemez ben emre sevsin yesin istiyorum oda ıhlaya ıhlaya yiyor :;(


Emine

Aslı,Şerife ve Esra muayenelerinizin iyi geçmesine çok sevindim.Maşallah hepsine  :nazar:
Esracım ek gıdalara geçmen gerekseydi doktorun zaten sen sormadan söylerdi bence 6 ay anne sütü vermen daha iyi.
Filizcim evet diğer yoğurtlara göre daha tatsız tuzsuz oluyor zaten bebeklere uygun olma nedeni de bu daha yumuşak kıvamlı.Ben zaten 24 saat bekletiyorum yani 1 kavanoz 2 gün idare ediyor , mayaladığımın ertesi günü açıyorum yani hiç buzdolabına koymadan ilk yarıyı vermiş oluyorum kavanozun yarısını dolaba koyup diğer yarısını ertesi gün ısıtıp öyle veriyorum. Ama sen 24 saat bekletmek istemezsen dışarıda en az 6 saat bekletip sonra buzdolabına koyabilirsin.Benim mayaladıklarımdan gördüğüm kadarıyla ne kadar çok bekletirsem o kadar daha koyu güzel oluyor kıvamı.Kaymak falan olmuyor bende o mayaladığın sütün yağlı olup olmamasına bağlı sanırım.


Lily Wonka

27 Nisan , 2007, 01:43:14 #4864 Son düzenlenme: 27 Nisan , 2007, 01:52:53 Gözde
Geçmiş olsun dilekleriniz için çokkk teşekkürler.. amaaaaa,

Çok zor bir öğleden sonra ve akşam geçirdim.. Kuzum sürekli ateşli, kah 37.6 kah 38.4 şeklinde.. Bir tek sabahları 37 yada biraz altı oluyor(koltuk altından) sonrasında hooop yükseliveriyor ve yatana kadar devam ediyor. Kıyamam yavruma yaa.. Önce nezle gibi bişey, ardından ööle manasız bi viral hastalık, şimdi de bu!.. Hesapladım, aralardaki normal geçen 1-2 günü saymazsak 10-15 gündür hasta kuzucuum.. O kadar yoruldu ki minik bedeni.. Gözlerinin feri uçtu resmen meleğimin ve benim artık yüreğim dayanmıyorrrrr.. Bugün binbir zorlukla yedirdiğim sebze mamasını, ta 3 saat sonra misss gibi banyosunu yaptırmış ilaçlarını verip yatırmaya hazırlanırken koccca bir öğürtüyle kusuverdi! Antibiyotiğin içirmeye çalışıyordum nazikçe, bir anda neye uğradığımı şaşırdım!.. Yer gök battı tabii.. Hayır bişey değil, sabah kahvaltısı ve benden emebildiği birkaç yudum sütle yatmış oldu.. Burnu da tıkalı olduğu için emme performansı sıfır zaten. An geliyor ağlamıyor, inliyor adeta yavrum..:honk: Öyle yorgun, üzgün ve mecalsizim ki.. İtiraf ediyorum, yatırdıktan sonra kızımı babasıyla bir sigara yaktım, bööle hırsla çeke çeke içtim dibine kadar!.. :suclu:

Şerife'cim, maaşallah :nazar:, muayene sonuçlarınız gayet güzel..:icon_thumright: Yalnız gözünde ne vardı ki oğluşumun, ben kaçırmışım..?

Anita'cım, bebekler yürümeye yada ayakta durmaya hazır olduklarını belli ediyorlar zaten. "Basmak" çok farklı birşey, 2-3-4 aylık bebekler bile pekala basabiliyorlar..!? Yürümeye yada ayakta durmaya hazır olan bir bebek, ayağa kalkmaya çalışarak, destekli yada desteksiz ayakta durmaya çalışarak bu yeterliliğini belli ediyor zaten.. Araştırıp soruşturduğum kadarıyla bebeklerin bebek kendisi talep etmeden ayakta durmaya zorlanması kemik gelişimini olumsuz etkileyebiliyor. Hira da kollarından tuttuğumda hoop dikiliyor, adım atıp yürüyor falan ama dediğim gibi, ben bunun şu an için muhtemel zararları bir yana -bizim için- manalı bir egzersiz olduğuna inanmıyorum....
Canım, biz pnömokok aşılarımızı 1 yaşından sonra yaptırıciiz nasipse..

Ayşegül'cüm, güle güle kirletin diicem dilim pek de varmayarak.. keşke evler temizlendiği gibi kalsa dimi..:-\

Meltem'cim, Belemir'in ve Hira'nın genel tablosu çok büyük benzerlik arz ediyor şu ara.. ooooff off.. tüm hasta kuzucuklar çabucacık iyileşsin inşallah..

Esra'cım, Azra'cığımın gelişiminin iyi olmasına sevindim.. Senin de yarana merhem olmuştur biraz.. Kocaman bi maaşallah ona (ve annesine..;)) :nazar: Yoldaki inciniz de şimdiden hayırlı olsun :k06:, inşallah çok uğraştırmaz..

Aslı'cım, Ece Deniz'in de boyu-kilosu gaaayet güzelll..:icon_thumright: :nazar:

Emine'cim, 3 çocuk benim de hayalim ama ne yalan söyliim, pek mümkün görmüyorum.. Haa büyük konuşmaktan kaçınırım tabi yine de, eninde sonunda ilahi takdir çünkü..;)
Yavv ben görmemişim, bu Ceylin zillisi çak yapmaları falan da mı öğrendi annesi?! :ehi: ay kimbilir ne sevimli oluyodur sıpa..:D
Önlük olarak ben de e-bebek'ten aldığım bi muşamba önlük kullanıyorum bööle berber önlüğü gibi, alt kısmında da cebi var.. Ama gel gör ki benim asıl sorunum Hira'nın değil benim üstümün başımın mama yedirme sırasında (hapşurma, öksürme, püskürtme, konuşma, ağlama, ....) batıyor olması, dolayısıyla şööle kocaman battal boy bi mama önlüğü arıyorum kendime, tavsiyesi olan varsa..:ehi:

Gonca'cım, Eylüş'ün bay bay yapmasına ondan ayrılmak zorunda olduğun o anda sevinebilmenin ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum..:sad1: Seneye biz de senin kervandayız, naapalım..:-\

Özlem'cim, bir yemek kaşığı(silme) kırmızı mercimeği haşladıktan sonra gaz yapmasın diye süzüp sebze mamasına ilave edersen -lezzet konusunda- sonuç alabileceğini düşünüyorum.. bi dene istersen..
Muayene konusunda ise, 1 yaşına kadar her ay yada en azından 2 ayda 1 götürmekte fayda var..




Lily Wonka

Emine'cim, şu "altın kızlar" fotosuyla ilgili bi sorum olcak :D Şimdiii, iki genç kızı anladım, arkanda duran da teyzen.. Peki arkada oturanlardan hangisi annen anneannen falan? Çok net değil yüzler ondan soruyorum canım.. Bir kez daha bakıcam senin cevaptan sonra..:k06:




Lily Wonka

Yav ben Eylül prensese(tavuklu mama yerken..) ve Tuna prense(o dört nefis foto için..) maaşallah koymayı unutmuşum!? al sana Gözde teyze! :caca: al sana al sana! :caca: :caca: :caca:
bu Eylül'eeee :nazar: bu da Tuna'yaaaa :nazar:



Lily Wonka

Pınar nerelerde hakikaten yaaa?! Herşey yolundadır inşallah....:-\

Pııııııınaaaarrr! :director:, Sen ve Nehir nerelerdesiniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiizzzzzzz?!



Lily Wonka

27 Nisan , 2007, 03:14:02 #4868 Son düzenlenme: 27 Nisan , 2007, 03:21:56 Gözde
Arkadaşlaaar! :director:
Aramızda -bebeklerimiz için!- hediye çekilişi yapmaya ne dersiniz??? (biraz önce bebek.com'da yapan anneler olduğunu gördüm ve koccca bir sırıtışla ;D bizim forumda aldım soluğu!..)
Herkes çektiği bebişe hediye alıp kargoyla gönderir! Ayyyyy ne heyecanlı olur dimiiiiiii?!! :hello2: :muzz: :occasion5:
Çekilişi de Emine arkadaşımız organize edebilir meselaaa..:suclu: (yaparsın dimi Emine..;)) Her türlü kıyafet, oyuncak, ayakkabı, şapka, mayo, bardak, çanak, ne biliim işte, aklınıza gelebilecek bebekle ilgili herşey hediye edilebilir!..
Evet, yorumlarınızı aliiim lütfennnn??? 8)



şerife Berat

 günaydın kızlar
gözdecim sağ gözü sulanıyordu serum fizyolajikle silin dedi pek önemsemedi.ayrıca hediye fikrin çok güzel bana uyar canım








 
 






__._


[eklenti yönetici tarafından silindi]

ayşen

aaa gözde çok güzel fikir :) bana da uyar yapalım ne güzel olur :) bence de forum kurucusu olarak emine ye yakışır bu görev ;)  ;D diğer forumda baya önce ben görmüştüm onu ben de çok özenmiştim :D

:nazar: için de teşekkür ederiz teyzesi :D  hiraya da geçmiş olsun umarım artık iyileşir, gerçekten ne zamandır hasta, gerçi tuna da 2 haftadır faan burnu tıkalı gezio, ama ateş yok şükür, ateş oldu mu ben çok tedirgin oluyorum :( umarım geçer artık hira bebeğin hastalığı...

bizim pnömokok aşımız önümüzdeki ay başlayacak.

5,6  derken 7. aylarımız da doluyo yavaş yavaş, maşallah kuzucuklara, Kayra'ya nice 7 aylar  :k06:  :nazar:

emine ben makinada 5-6 saat tutuyorum sonra direkt buzdolabına alıyorum, ilk anda hafif sulu gibi oluyor kıvanmı, buzdolabında bekletince çok güzel tam yogurt kıvamını alıyor.

kızlar biz bu akşam antalya'ya gidiyoruz, pazar dönücez. abim orda oturuyo, annem de orda şu anda, babam gidiyo bize de gelin ded,i, b, cesaret tamam dedik, işallah tuna için zor olmaz. annemelrin haberi yok, sürpris olcak :D

hediye organizasdyonu yaparsanız pzt yi bekleyin heee, ya da bana haber verin :D telefonum var bikaç kişide ;)

öptük hepinisi oğluşlaaa  :opucuk: :opucuk:


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

meltemk

Gozdecim coook gecmis olsun... :flowers: Evet kuzularimiz bu aralar cok benzerlik gosteriyorlar. Nazar degdi bence :crybaby2: Bir sure ne Turkiyeye, ne arkadaslarima kuzumun fotograflarini falan gondermeyecegim :icon_scratch:

Gece ara arar verdigim mineralli mamalar ancak 120 cc eder. Sabah 7da yine bir 100 kadar icti. Ama yine cok ishal olarak tuvalete cikti. :honk: Cildiracagim yaa 3 gundur ishal. Cok tehlikeli aslinda. Neden oluyor anlamiyorum. Dun patates verdirdim oglen. Bugun de patates ve elma yiyecek yine. Yaa ilk kez hasta oluyor boyle. Gecsin artik istiyorum. Sabahda 8e kadar evdeydim. Sonra biraktim ciktim. Aklim evde ama boyle olmaz tabii. Bir an once islerime konsantre olmam lazim. Bu sekilde hic bir sey dogru duzgun bitmiyor.

Gozde cekilis fikri cok guzel. Tabii yurtdisina gondermek zorunda kalanlar da olabilir. Ama ornegin benim Istanbul'da annemlere gonderebilirsiniz... ;)

Goncacim Eylul bye byelara baslamis. Bizim ki daha idrak edemiyor gidisimi. Gelisimi anliyor daa.....

Neyse yine konusuruz. Simdi biraz calisalim.






jbdun

kızlar günaydın,
öncelikle tekrar şunu belirtmek isterim ki ayşegül,özlem ve anita sizi çok daha iyi anlıyorum şu bikaç gündür,çünkü ecrin acaip mızmız :toothy10: :ehi: ay napsam beğendiremiyorum,hiç memnun değil,kesin dişten böyle bu kız :honk: hayırlısıyla bi çıksa da o da rahatlasa ben de :laughing7:

meltemcim pirinç lapası ve haşlanmış patates iyi geliyor bildiğim kadarıyla ishale,ateşi yok dimi belemirin?dra götürsen?3gün uzun gibi geldi,çok geçmiş olsun canım,inşallah daha fazla sürmeden geçer
anita biz zatüree aşısını 3doz olarak vurduruyoruz , önümüzdeki ay 3.dozunu vurdurucaz.
esracım tşk ederiz,azraya da şimdiden sıhhatler olsun.Azracığımın kontrolünün iyi geçmesine çok sevindim canım,maaşallah ona :nazar: dişiniz de şimdiden hayırlı olsun :nazar:
gözdecim hayırlısıyla beyaz güvercinin toparlanacak ve bu günleri de atlatıcak,ama bak o sigara işine çok kızdım haaa :caca: bari hepsini içmeseydin yaw :nono: ben de varım hediye çekilişine :hello2:
şerifecim önemsenecek bişey değilmiş çok sevindim ;)
ayşencim oh ne güzel bizim yerimize de antalyada gezin,ne güzel bi sürpriz olur annenlere :laughing7:
Alıntı yapılan: Gözde - 27 Nisan , 2007, 02:48:54
Yav ben Eylül prensese(tavuklu mama yerken..) ve Tuna prense(o dört nefis foto için..) maaşallah koymayı unutmuşum!? al sana Gözde teyze! :caca: al sana al sana! :caca: :caca: :caca:
bu Eylül'eeee :nazar: bu da Tuna'yaaaa :nazar:
gözdeeee çok güldüm yaw ilahi :toothy10:

Tebessüm :)

günaydın,
ben sabahtan beri ütü yapıyorum :( sütüm de yok :( yağız artık geceleri de emmiyo :( depresyondayıııııım :(

gözde iyi fikir, ben de katılırım. valla çekilişte yurt dışı çıkarsa, gönderirim de gitmezse, tekrardan kafayı yerim. :cildir: emineeee lütfen benimki yurt içi olsun. :suclu: sigara için de afiyet olsun, arada olur öyle, bişey olmaz. ;D inşallah bugün güzel güzel yer ve kusmaz pamuk prenses. :opucuk:

ayşen valla bizim yerimize de gez, biz kök saldık izmire.yani eylül ayından beri. ;D

meltem bi yerde okudum, pirinci haşlayıp suyunu verince iyi geliyormuş ishale, eğer öyle içmezse mamasına karıştırıverin. teyzem bu suyun çok besleyici olduğunu söyledi ama kabız yapar diye vermiyorum.Allah şifa versin kuzuya, nazarlardan korusun.

esracım dişiniz şimdiden hayırlı olsun. :nazar:



esra(azra)

teşekküe ederiz arkadaşlar azrayla hepinizi öpüyoruz :opucuk:

gözdecim çok geçmiş olsun canım biran evvel atatır inşallah canım benim öp hiracığı yerimize ama sigara içme  :cussing: ayrıca hediye çekilişine bende varımmmmm süper olur valla  :hello2: