EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

jbdun

koklarım goncacım,tşk ederiz,sen de eve gidince eylülü öp yerime bacaklarından ;)
burda da hava kapalı şerifecim,sana da haftasonu kolay gelsin ütüde ::)

meltemk

Goncacim sagoll valla kilosu icin. Umarim haklisindir.

Bugun sabah yine goturdum doktora. Bu da kendi kendi pediatristimizin yerine gelen br adam. Kendi doktorumuz 4. oglunu dogurdu da hamilelik izninde :k06: Neyse gece yine ishal olarak cikti epey. Kusma simdilik yok dunden beri. Bir ayda sadece 150 gr almis. Doktor yasina gore normal sinirlarda endise etme dedi. Ben de zaten simdiye kadar bu konuda rahattim ama iste bilemiyorum yine de.

Sonra onu eve birakip kostura kostura ise geldim. O kadar cok isim var ki. Ben su %80 isini bir turlu beceremiyorum. 1 gun calismayinca hicbirseyi yetistiremiyorum.

Neyse artik ise doneyim. Yazamasamda yazdiklarinizi takip ederim herhalde.

Jbdun aklima geldi senin raporun ne zaman bitiyor? Ise bir daha ki Eylul'de mi doneceksin? Nedense bugun okurken aklima geldi.





jbdun

maaşallah doktorunuza meltem :k06: belemir bak normal sınırlardaymış,için rahatlamıştır canım,
işinde kolay gelsin
raporum 30nisan da bitiyo,yani ptesi ama ben okula eylülde başlıycam,ücretsiz izin alıcam olmazsa

ponçik

Şerife yani benim bildigim kadarıyla 1 yaşından önce verilememeli  :dontknow: ama tabi yemiyorsa insan her türlü çareyi arıyor işte  :suclu: senin oğlun eylülün kaçında dogmuştu benim kızım 18 eylül doğumlu  :binkybaby:

Jbdun valla içimden öğretmen olmak geldi biranda  :toothy10: anladın sen onu  :ehi:

Meltem sana çok kolay gelsin , ayyy senin şimdi işyerinde uykunda gelmeye başlar yakında  :sleepy1:
ben sabah Eylülün günlüğünü okuyordum da 18 NİSAN 2006'DA Kİ DOKTOR KONTROLÜMÜZDE BEBEĞİMİN %80 KIZ OLACAĞINI ÖĞRENMİŞİM vaaaay be zaman ne çabuk geçiyor
Belemirin doktoruna hakikaten maaşalah , ama bak bu doktor da içini rahatlatmış sevindim  :icon_thumright:
inşallah herşey yolunda gider



ponçik

 :director: bizim forumun diğer anneleri nerede 



jbdun


anita

Kızlar merhaba

Kayraya gelen iltifatlara teşekkür ederiz..

Bugün doktor kontrolümüz güzel geçti. yeni doktoru beğendim diyebilirim. Kayranın gelişimi herşeyi normal.. 6.ayda yapılamayan Aşımılarızı da olduk. Bi sonraki ay zatürre aşısı olucaz.. Yemek düzeni biraz değişti. meğerse benim eski doktor çok yüklenmiş Kayrama.. allahtan ki ben onu pek dinlememiştim. Vitamin olarak multitabsa geri döndük. bi de ferrum vericem. ayaklarına bastırmaya başlıcaz artık.. yürüteci tavsiye etmedi..
Kahvaltıya bisküvi koymicam artık. sebze çorbasını da sebzelerin tadını ayırt edebilmesi için her defasında farklı sebzelerle hazırlıcam. yani hepsini karıştırmıcam içine de 3 kere çekilmiş kıyma koyucam. bi de haftada bir kez 1 çorba kaşığı ölçüsünde balığı yediricem. inşallah sever : :)
Diş miş yok hala bizde.. hayali bile yokmuş ..

Ayşegül benim kullandığım önlük çok rahat.. muşambadan olduğu için bişey dökülse bile bezle siliyorum. yıkamaya bile gerek yok.memnunum. bi de bebe bisküvisi verme tok tutar bebeği hemde besin değeri yokmuş..
Emine biliyorum bal yok 1 yaşına kadar. ama bu bebelac içindeki bal bebeklere göre ayarlanmış durumda.5.aydan itibaren verilebiliyormuş.
Gülaycım walla ben hep sallayarak uyutuyorum uyanınca CD den fön sesi dinletince 30 dk olan uyku 1 saate uzuyor.. sallanmadan asla uyumuyor. bide bu aralar uyumaya direniyor.. büyüyor galiba.. ben eskiden 2 saatte bir uyuturdum şimdilerde uyuma aralığı 4 saate çıktı..
Gözdecim maşallah kızına pek tatlı olmuş.. :nazar:
Jbdun bende bebe bisküvisini çıkardım kahvaltıdan.. gerek yok. besin değeri de yok dedi.. yeni doktor öğünleride azalttı.. meğer diğer doktorın verdiği yemek ölçüleri abartıymış..
gonca ben domatese yarın başlıcam ilk kez vericem..








jbdun

selam kızlar,gerçi pek giren olmamış ama :D
ecrini banyo yaptım geldim,şerife ve gonca yerine de öpüp kokladım cadımı (bugün acaip bi mızmız da)

anitacım yeni doktoru beğenmene ve kontrolünüzün iyi geçmesine çok sevindim canım,
bi şeyi merak ettim sen şimdiye kadar ayaklarının üstüne bastırmıyo muydun ki?anlamadım orasını?

anita

Jbudun bir önceki doktor 7.aydan önce ayağını bastırmayın demişti.. gerçi Kayra basmak istiyor ama ben bastırmamıştım.. Bu doktorda bir an önce bastırmaya başlayın biraz geç kalmışsınız dedi.. her doktor ayrı telden çalıyor..

BU ARADA BİZ BUGÜNNNNNNNNNNNNN
7.AYI DOLDURDUKKKKKKKKKK..
  :wav: :wav: :icon_flower: :occasion16:



şerife Berat

 kayramın 7. ayı kutlu olsun sağlıcakla 8. ayına geçer inşallah  :nazar: :nazar:

öpücük için teşekkür ederim jbdun misler gibi olmuştur ecrin

goncacım ali berat eylül 6 doğumlu

kızlar çok şükür bugünde mesaimi bitirdim evime gidip bebişimi hazırlayıp doktora gitcez byeeeee :wave:

jbdun

7.ayınız kutlu olsun kayra hanımın :nazar: nice aylara  :flowers:

biz de 4.aydan sonra tuttuk çünkü ecrin durmak istiyodu,zaten dr da geçen gün muayenede ayağa kaldırdı ecrini baya duruyo bizim kız :nazar: ,dr da 10.aya kalmadan ayaklanır dedi,bakalım

gözün aydın şerifecim bugünü de bitirdin,iyi kontroller :wave:

ponçik

KAYRA   :nazar: 7.ayın kutlu olsun minik bebek   :angel12:
Anita herşeyin yolunda olmasına çok sevindim inşallah artık bu doktorla yola devam edersiniz

Şerife aramızda 12 gün varmış  ::) hadi bakalım sizde doktordan güzel haberlerle gelirsiniz inşallah

Jbdun valla Eylül de yaşına gelmeden yürüyecek galiba koltuk kenarlarına tutunup kalkıyor öyleee duruyor bi de sıralasa süpeeer olacak
ben dr. a sordugumda bastırmanızda bir sakınca yok fakat ayakkabı henüz giydirmeyin sadece patik tarzı altı yumuşak ayakkabılar giydirin dedi . yürümeye başladıktan sonra artık ortopedik appabılar giyicek bizim minişler  :-[



Emine

Anita doktorunuzdan memnun kalmanıza sevindim Kayranın 7. ayı kutlu olsunn  :flowers:

Ceylin tek başına kanepeye,sandalyeye tutunup ayakta durabiliyor.Ellerinden tutunca yürüyebiliyor şimdi tek başına tutunmadan ayakta durma çalışmaları yapıyoruz.

Esra teşekkürler canım kontrolünüz iyi geçer inşallah ..
Meltem Goncanın da dediği gibi 6. aydan sonra kilo alımları yavaşlayabilir çok ta az değil kilosu.Sen şimdi hamilesin daha bi alıngan duygusal olursun herşeyde üzülüp ağlama emi  :-* Bu arada sen normal doğum yapmıştın değil mi?
Arkadaşlar kimler sezeryan kimler normal doğum yapmıştı?Memnunmusunuz doğum şeklinizden ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız.Hep doğumdan önce konuşurduk ya sezeryan mı normal mi diye.Bir de doğum sonrası durumlarımızı karşılaştıralım. Sezeryan sonrası normal mümkünse ben belki normal doğum yapabilirim normal doğuranlar memnunlarsa hallerinden..
Gülay teşekkürler canım Canerin o konuşan dillerini yerim ben  :D  :hungry:
Jbduncum canım benim ya ne kadar incesin sağol güzelim doktor maile cevap yazmış. Ben "Ceylin Azra nın burun tıkanıklığı 10 gün olmasına rağmen geçmedi serum fizyolojiği 5 gün kullanmamızı söylemiştiniz.Şu an kullanmıyoruz yani.Sabaha kadar odasında soğuk buhar makinesı de çalışıyor buna rağmen burun tıkanıklığı geçmedi burnu akıyor aynı zamanda ara ara hapşırıyor öksürüğü,ateşi  yok.Ağzıyla nefes alıyor yapmamız gereken bir şey var mı?" demiştim O da "Serum fizyolojiyi 5 gün kullandıktan sonra keselim. Çünkü burun tıkanıklığını arttırıyor. Buhar aralıklı verelim. Bu tip tıkanıklıklar olağandır. Merak etmeyin. Burun kanatları zorlu açılıp kapanıyor ise ve ateş olursa haberim olsun. " demiş .Yani şu an yapacak bişey yok.  :-\  Ecrine de sıhhatler olsun  :opucuk:
Şerife Beratın gözünde bir sorun çıkmaz inşallah iyi haberlerle gelirsiniz.
Goncacım sana da güzel günleer  :love9:

nagihan



Lily Wonka

26 Nisan , 2007, 16:31:21 #4829 Son düzenlenme: 26 Nisan , 2007, 17:22:39 Gözde
Merhabalar....

Dün öğle vakitlerinde Hira'nın ateşi 39 a fırladı, Direnç'i aradım, geldi ve derhal hastaneye gittik. Gitmeden doktorumuzu aramıştım zaten..
Muayene neticemiz; gribal enfeksiyon.. Boğazımız kızarmış.. Hafif bir öksürük de var.. Antibiyotik kullanmaya başladık. Bir önceki hastalığımızın 6. hastalık olup olmadığı meçhul..??? Ama büyük olasılıkla değil çünkü yaptığım araştırmalara göre 6. hastalıkta ateş baya yükseliyor(39-40) ve ateş düştükten sonra mutlaka belirgin bir döküntü görülüyormuş..
İştah durumumuz ise şöyle böyle.. Akşamları daha fazla zorlanıyorum yedirirken.. Haftaya salı tekrar kontrole gidicez; bu sefer boy, kilo, v.s. ye de bakılacak, dün kuzumu mümkün olduğunca hırpalamak istemedi doktor teyzesi, sağolsun..

Meltem'cim, Rabbim miniminnacık kuzunu sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.. Tekrar tebrik ederim; seni, eşini ve tabii ki abla adayı Belemir'imi..:D
Bence de Belemir'in kilosu gayet iyi -doktorunuzun da dediği gibi- ama bu ay gerçekten biraz az kilo almış.. Benim de en büyük kaygılarımdan biri bu.. Malum, her ay biraz daha hareketleniyorlar ve enerji açığı git gide artıyor....

Tuna, Emre ve Ceylin'e mamalarını güzel güzel yedikleri için kocccamaaaan bir aferiinnnn :aferin:

Esra'cım, Allah sabır ve kolaylık versin canım..:sad1: İnşallah düzelir Azra'cığım.. Bugünkü muayeneniz de iyi geçer inşallah..

Özlem'cim, en büyük sevabı sen alıyorsundur heralde aramızda.. Allah sabır versin..:sad1:

Anita'cım, haydi geçmiş olsun canım.. Darısı başımıza.. Maaşallah :nazar:, Kayra'cığım tam not almış baksana doktor amcasından(erkek miydi? ::)) Peki kilosu, boyu v.s. nasıl? Mesela bu ay kaç gram almış kuzu???
Bu arada, domatesi sen sormuştun dimi? Ben arada katıyorum sebze mamasına.. (2 günlük mamaya minik bir domatesin yarısını mesela..)
Ayriyetteeeeen, 7. ayınız kutlu ve de mutlu olsun efendiiiiiimm..:flowers:

Ecrin prensese de sıhhatler olsuuuunnn.. muohhhhhh..:opucuk:

Şerife'cim, sizin de doktor dönüşü hayırlı haberlerinizi bekliyoruz inşallah canım..