EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

aslio

günaydın....

jbduncum canım acil şifalar diliyorum annanene...naptın gitme konusunu..gitmesen de aklın orada kalır diye düşünüyorum..öpüyorum canım

ponçik

Jbdun Allahtan acil şifalar dilerim anneannene , hani derler ya "Allah çektirmesin" inşallah onun için hayırlısı ne ise o olsun
en azından annenler yanında, yalnız değil, tabiki yanında olmak istersin, seni çok iyi anlıyorum ama madem heran her habere hazırlıklı olmanızı söylemişler, senin de dediğin gibi onu iyi haliyle hatırlaman daha iyi olur  :amin: tekrar acil şifalar

Rana ve Aslılar hoşgeldiniz






şerife Berat

 günaydın kızlar

eminecim azra ceylinin dogum gununu kutluyorum canım,nice sağlık,huzur,mutluluk dolu yıllara  :wav: :wav: :wav:

ponçik

kızlar güzel bir haberim var bugün Eylül ağlamadan okula gitti ve ben kapıda öğretmeniyle konuşurken ağlamadan oyun odasına doğru gitti   :basardim:  :hello2:  :hieyt:  :occasion5:  :muzz:  :occasion14:  :basardim:  :hieyt:  :hello2:  :muzz:  :muzz:  :muzz:   :hello2:  :hello2:   :hello2:
  :hieyt:   :hieyt:  :basardim:  :basardim:   :occasion5:  :muzz:  :occasion5:  :muzz:
Allahım hemen maaşallah diyeyim de  :nazar:  :nazar: bundan sonra da inşallah böyle gider  :aferin:

bu arada dün Özlemle görüştük, Selimle fena halde başı dertteymiş , gece uyanıp sabaha kadar uyumuyormuş  :sad1: birde bebekliğindeki gibi sallanarak uyumaya başlamış yine  :-\ Allah cümlemizin yardımcısı olsun ,
Ayşegülü sordum o da Yağızla aynı vaziyetlerdeymiş
kızlar gıyabınızda haberlerinizi yazıyorum ama hakkınızı helal edin  :flowers:

Şerife hoşgeldin canım doğumgününüze (kutlama anlamında) 1 gün kaldı tamammı hazırlıklar  :) heyecan var mı heyecan  ;D
biz de doğumgünümüz perşembeye geldiği için cumartesi aile arası (dayı,teyze anneanne vs..) iftar yemeğinden sonra pasta kesmeyi düşünüyoruz , tabi bir aksilik olmazsa inşallah  :icon_thumright:

az önce bir arkadaşla iddiaya girdik (iskender yemeğine) ve kazandım   :basardim:
bayramdan sonra ısmarlayacak ...
mmmmmmm karnım acıktı galiba  :suclu:



şerife Berat

 yanlişlıkla gönder tuşuna basmışım

jbudun anneannene acil şifalar diliyorum canım,rabbim çektirmesin inşallah aklın orada kalacak ama ecrınle gıdıp gelmenız senı cok yoracak,hemde sağlıklı halıyle hatırlaman daha ii olacaktır.

gonca yara yerinin tamamen temizlenmesine çok sevindim güzelim,eylül anca alışacak annesı evınden ılk kez bu kadar ayrı kalıyor , farklı bı ortam ustelıkte dısıplınlı  :honk:hem sadece 1 hafta oldu krese baslayalı önümüzdeki hafta birazdaha düzelir  :suclu:

gülay ev değiştirme çok telaşlı oluyor bızde evlendıkten sonra ılk kez taşındık o dağınıklığı karmaşayı hatırlamak bile istemiyorum kabus gibiydi allah kolaylık versin canım canerde kara kaş kara göz pek bi karizmatik çıkıyor resimlerde  :nazar:

aslı evdede aynıyız bız beraber vakıt gecırmek ıstıyor ,berat odalarımı dolasacak anne kalk gıdelım dıyor bırde elımden tutuyor ,yada oyunmu oynayacak anne otur oynalaylım dıyor.yemek yemek zaten bır ıskence oluyor.bı lokma alıyor o once ben arkada kosturmaca baslıyor  :cildir:canım ya sen hangi işle mesguldun?

oglumun dogum gununu kutlayan teyzelerımıze tesekkur edıyoruz, :flowers:aylulun 10 uda benım dogumgunumdü 25 yasına gırdım  :occasion14:

bızden haberlere gelınce sanırı alı berat çişini altına yapmamayı öğrendi  :nazar: gecede anne gö...m acıyo bacağım acıyo baglama diye bezini bağlatmıyo 2 kez falan çişe kaldırıyorum artık bende inşallah böyle devam eder.
artık her anlamda uzun cümleler kurabılıyoruz,gecenlerde şifonyerın kulpu çıkmıs esımde tamır edelım vıdasını sıkıstıralım demıs alı beratın yanında,aradan 1-2 saat geçtı bi baktım beratın elınde tornavıda napcaksın oglum onu dedım anne tamır edıcem demezmı çekmiş şifonyerin çekmecesını gırmıs ıcıne bı guzel vıda yerlerını elleyıp duruyor kerata.uçak,tren,araba bikac tanedaha var bu sekıldekı oyuncakların parcaları cıkarılıp takılabılıyor,cıvatalarla tutturulmus 3 yas cocukları ıcın ıdeal dedı oyuncakcı el becerısını gelıstırıyormus,onlardan almak lazım,bu cıvatalara uygunda tornavıdalar var .
dogumgunu hazırlıklarına gelınce pazar gunu yapamıyoruz malesef artık pazartesı yada salı yaparız çok canım sıkıldı bu duruma annemlere soylememıstım pazar yapmayı dusundugumu onlarıda yemege davet etmısler tamam gelelım demıs bızımkılerde şimdi sozumden donersem ayıp olur dıyınce de ben ısrar edemedım o yuzden kaldı bızım dogumgunumuz.bu gıdısle 3 yasında falan kutlıycaz artık  :cussing:

şimdilik aklıma gelenler bunlar
kocaman öpüldünüz :opucuk:
2 yaş için hagi aşılarımız kaldı bılıyormusunz?


ponçik

:occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16:

Şerife hiç de çaktırmıyorsun heeee , demek ayın 10 u da senin doğumgünün, geç de olsa tebriklerimi ileteyim hemen
sağlıklı ,huzur dolu , Berat ve eşinle nice doğumgünleri kutlamanı dilerim  :flowers:

Berat'ın dogumgünü olayı biraz sıkıcı olmuş, neyse vardır bir hayır canını sıkma   :aferin: çiş olayınız için de  aferin küçük beye
o bahsettiğin oyuncaklardan bir ara bizde vardı, annem çocuk bakarken babam bi oyuncakçıdan almıştı, kamyon, dozer,itfaiye arabası ... dediğin gibi içinde tornavida setleri oluyor ve gerçekten çok güzellerdi...



duru boncuk

eminecim ceylinin doğum günü kutlu olsun canım allah ağzınızın tadını bozmasın bir ömür birlikte olun inşallah canımm :opucuk: :opucuk:
:occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16:

sevda

EMİNECİM CEYLİNİN DOĞUM GÜNÜNÜ BENDE EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM ALLAH SAĞLIK VE UZUN ÖMÜRLER ERSİN... ;) :opucuk: :flowers:

semra

 :icon_flower: :icon_flower: :icon_flower: :icon_flower: :icon_flower: :icon_flower: :icon_flower: :icon_flower: :icon_flower: :icon_flower: :icon_flower:
                                      EMINECIM CEYLININ DOGUM GÜNÜ KUTLU OLSUN NICE SENELRE

ponçik

Kızlar hnai birkaç hafta önce hamile haberini aldığım arkadaşım vardı ya
bugün kontrole gitti ilk kalp atışlarını duymaya
kalp atışlarını duymuş kesesini görmüş ama 
doktor bir de alttan bakıcam demiş  :suclu:
veeeeeeeeeeeeeeeee bir kese daha  :hieyt: :hieyt: :hieyt: :hieyt:
biri 7 haftalık biri 8 haftalık iki tane bebiş
arkadaşım şaşkın,mutlu,üzgün,sevinçli karmakarışık
amaaaaaaaaaa inşallah sağlıkla kucağına alır ikisini de  :amin:
:hieyt: :hieyt: :hieyt: :hieyt: :hieyt: :hieyt:



Emine

12 Eylül , 2008, 18:54:51 #11830 Son düzenlenme: 12 Eylül , 2008, 18:56:53 Emine
Gonca,Aslı,Gülay,Rana,Aslıo,Şerife,Özgül,Sevda,Semra doğum günü tebrikleriniz için çooooooooook teşekkür ediyoruz kızımla.  :flowers:

Ranacım doktor balık yağı ver dediyse verebilirsin bence ama doktorun önermediği bir şeyse bence verme.

Aslıcım teşekkürler,doktor bu hafta yokmuş randevumuzu ertelediler haftaya cuma akşamı gideceğiz bakalım nasıl bulacak Ceylini.

Jbduncum teşekkür ederim. Anneannen için çok üzüldüm Allah acil şifalar versin canım.Umarım toparlanır  :sad1: Ben senin yerinde olsam giderdim yani ileride keşke gitseydim demektense Allah korusun.Özellikle şuuru yerindeyse sizi görmek moral olabilir.

Goncacım kontrolde her şeyin yolunda çıkmasına sevindim :hello2: Eşinle Allah kavuştursun canım.Eylül için de öğretmeniyle kısa da sürse konuşmanda fayda var canım bugün sorun çıkmamasına sevindim.Kardeşin için de içine sinmediyse vardır bişey gibi geliyor  ::) benim de kardeşime olan taliplerde içime sinmeyenleri hep açıkça söyledim benim de içime sinen biriyle evlendi çok şükür :amin: Bence orucunu bırakma Allah onun sabrını verir.Sonradan herkes yiyip içerken kaza tutmak daha zor tabi gribin ilerlerse yapacak bir şey yok.Benim bir sürü borcum var hamilelik emzirme derken bakalım uygun bir zamanda ödeyeceğim inşallah oruç borçlarımı.Arkadaşın için sürpriz olmuş 2. bebek.Şimdi biraz zorlanır ama ileri de rahat eder 2. yi ne zaman yapsam derdi olmaz  ;)

Gülaycım teşekkürler,evinizi de kolaylıkla taşırsınız inşallah.Regl olduysan orucunu bozabilirsin canım.Gülay söylemedi deme bu çocuk ileride cumhurbaşkanı olacak böyle olgun oturaklı bir lider havası var çocukta maşallaaaah :nazar:

Şerifecim geçmiş doğum günün kutlu olsun canım. :love9: Çişe alışmış hadi gözün aydın el becerilerinin gelişmesi de çok iyi babasına yardım eder ne güzel  :D 2 yaşına girdi ya sağlıkla önemli olan bu kutlamasını herkesin uygun olduğu bir zamanda yaparsınız sıkma canını.Allah uzun sağlıklı ömürler versin  :aferin:

Ceylinin doğum günü güzel geçti.Tam iftara 1 saat kala uyudu Ceylin.Misafirler geldi yemekler yendi yemekten sonra uyandırdım artık öyle uyku sersemi pastasını üfledi vs .Herkes gitti açıldı bizimki gelen hediye oyuncaklarıyla oynadı uyuyana kadar  :) Bir ara fotolarımızı eklerim.

Tebessüm :)

Şerifecim Beratın yeni yaşını ne içten dileklerimle kutlarım canım, nice nice senelere :opucuk: Senin de anneliğinin ikinci yılını kutluyorum canım :flowers: :opucuk:

Eminecim Ceylinin doğum günü kutlu olsun, yüzü hep gülsün :opucuk:

Goncacım ne demek hak helal etmek filan, olur mu hiç ;) Biz iyiyiz şükür, bi terslik yok. Çooook yoruluyorum o kadar :sad1: Arkadaşın sağlıkla alır inşaAllah bebeklerini kucağına.Eylüşüme aferin bak ne güzel alıştı, okullu oldu artık annesi kocaman kız oldu :nazar: :opucuk: Kardeşin için de çok sevindim,Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin canım :flowers:

Aslıcım aramışsın duymamışım :suclu: (böyle bi şarkı mı vardı ne? :icon_scratch: ) Mesajını da bugün gördüm, çok incesin saol arkadaşım :opucuk: Goncaya da dediğim gibi iyiyiz, merak edilcek bişey yok. ;) Defne sultanı ve seni çok öpüyorum canım. :opucuk:

Jbduncum, çok üzüldüm anneannene :sad1: Allah yardımcısı olsun. :y25:

Kızlar diğer forumda sihirli eller diye bir konu açılmış, çocukların el becerileri ile ve bu konuda gerekli malzemelerle alakalı çok faydalı bir forum olmuş. Biz de burdan paylaşalım, neler yapıyoruz, neler oynuyoruz, neleri- hangi ürünleri tavsiye ederiz, olur mu? Ben yazayım bizden bişeyler; yaklaşık dört beş aydır oyun hamuruyla oynuyoruz, ama Yağız daha çok hamurları pirinç kadar yapıp yapıp her tarafa serpeme olayını çok seviyor :cildir: Ben merdanemi oyun hamuru çalışmalarımız için tahsis ettim :k06: Hamuru açıyorum Yağız kurabiye kalıplarıyla şekiller yapıyo,hoşuna gidiyo. Geçende iki parçalı puzzlelar aldım, onların hespini yapıyo.Başkaaa, yazı tahtasını seviyor, bol bol daire yapıyoruz, bi de yem :ehi: Yazık kuşlar aç kalmasın diye yemliyoruz işte. :D Boya kalemi ve boya kitabı var, yırttı gerçi çoğu kitabını :cildir: şimdilik aklıma başka gelmedi, sonra eklemeler yaparım. Size soracağım, puzzle hangi marka ve nerden alıyorsunuz, memnun musunuz? Bizim aldığımız GALT markaydı, sanırım her yerde bulunmuyor ve biraz da pahalı, bu yüzden başka marka arayışına girdim. Ve oyuncak bulmakta da sıkıntı çekiyorum bizim yaş grubu için. Fikirlerinizi bekliyorum ;)Hepinizi teek tek öpüyorum, kendinize ve bebelre iyi bakın :love7: Yine gelirim bir ara ;) :wave:

office

ayşegülcüm bugün ercanın oyuncak günüydü:) tam zamanında yazmışsın sıcağı sıcağına fikir vereyim.
geçen ay 2 tane yapboz aldım ercana. birinde hayvanları tamamlıyor, diğerinde de renge göre diziyor. resimlerini koymaya çalışayım:)

http://www.amazon.com/Challenge-Fun-42220-%2526-Multi%252dMatch/dp/B000BND4KY/ref=sr_1_53?ie=UTF8&s=toys-and-games&qid=1221251320&sr=1-53

http://www.amazon.com/Chelona-Wood-Peg-Puzzle-Animals/dp/B000BND4KE/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=toys-and-games&qid=1221251372&sr=1-4

bugün ise uzun zamandır aradığımı nette biraz dolaşınca buldum. ercanın kitaplara karşı çok ilgisi var. bende bunu değerlendirmek için genelde sesli-resimli kitap alıyorum her ay. bu ay bir arkadaşımın tavsiyesiylee boyama kitaplarına baktım. sadece kağıtları boyayan (el-yüz-duvar) boyamayan kalem ve boyama kitaplarını sipariş vericem. yorumlara baktım herkes memnun. bakalım inşallah bizde memnun kalırız.
linkini verem:)
http://www.amazon.com/Crayola-Color-Wonder-Go-Tote/dp/B000NICCJ6/ref=sr_1_13?ie=UTF8&s=toys-and-games&qid=1221204628&sr=1-13
bu kalemler
http://www.amazon.com/Crayola-Wonder-Winnie-Coloring-Fingerpaints/dp/B000KWL40S/ref=pd_sim_t_8
bu da kitabı. gerçi burda birde "parmak boyası" ibaresi var. nedir ne değildir bilemiyorum artık geldiğinde bakarız:)
şmdilik bu kadar:)
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



Emine

13 Eylül , 2008, 00:35:06 #11833 Son düzenlenme: 13 Eylül , 2008, 01:37:06 Emine
Ayşegülcüm teşekkür ederiz.Ceylinle nasıl vakit geçiriyoruz neler oynuyoruza gelince

Ceyline yapboz olarak aşağıda linkini verdiğim kitabı aldık.Her sayfada ayrı bir hayvanın tanıtıldığı 4 parçalı puzzle var puzzle parçalarını çıkarınca altından yavruları çıkıyor o hayvanın.Sayfanın bir tarafında puzzle var diğer tarafında o hayvanın tanıtımı mani şeklinde örneğin devede ;
Ben bir deveyim
Kızgın çöllerde gezerim.
İçtiğim suları sırtımda depolarım
Allahın izniyle susuzluğa dayanırım yazıyor. Ceylin çok seviyor puzzle kitabını.
http://www.kitapkaynagi.com/urun.php?ID=19&URUN=1770

Onun dışında genelde ilkokula başlarken sayma çubukları alınır ya onlardan aldım Ceyline.Onları sıralıyor yan yana tren yapıyor kare kare yapıp içine top koyuyor vs oynuyor sayıyor.

30 parçalı meyve sebze sepeti var içinde 30 çeşit ürün var.Onları pişirip bana yediriyor ve bebeklerine.Bunları pişirmek için tabak tencere bıçak çatal setleri ve pilli fırını var üstünde ocak setli.Ocak düğmelerini çevirince ışıkları yanıyor.Onunla bayağı oyalanıyor.

http://www.kirazbaby.com/prodetail.aspx?id=2694 bu linkini verdiğim çizim padinden var.Kalemi su dolduruluyor sadece bu padin üzerine yazabiliyor kalem su dolu olduğu için etrafı karalayamıyor.Boya kalemleriyle çizmediği yer kalmadığından bu çareyi bulduk.

http://www.kirazbaby.com/prodetail.aspx?id=2970 bu linkini verdiğim dondurma dükkanından var oyun hamurlarıyla dondurma yapıp bebeklerine yediriyor.Dediğin oyun hamurlarını paramparça edip etrafa savurma Ceylinde de var yalnız değilsin bu konuda  :)

Legoları var onları üst üste dizip gökdelen yapıyor.

Müzik aletleriyle oynamayı seviyor daha doğrusu anne sen çal ben oynayayım diyor elime veriyor bazen flüt çalıyor bazen ksilofon

Sallanan ve tekerlekli atı var.Ona binip sür beni anne diyor genelde ip bağlayıp evde turluyoruz pek kendi kendine sallanmıyor.

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=10430&productid=oyunpil07303 bu linkteki arabası var .Ayakları pedallara yetişmiyor.Genelde içine oturuyor sandalye olarak kullanıyor ya da bebeklerini bindirip gezdiriyor.

Bir sürü resimli kitabı var ezberledi artık son olarak 3 boyutlu geldi hediye.Her sayfayı açınca değişik hayvanlar 3 boyutlu olarak oluşuyor orman içinde işte ok işaretleri var onları çektikçe değişik hayvanlar hareket ediyor.Boyama kitapları var özellikle bir tanesini çok beğeniyorum.Bak İncele Anlat ve Boya başlıklı bir tarafta renkli bir konuyu anlatan resim var yazısız Ceylin orada olan biteni anlatıyor diğer sayfada o renkli sayfadaki resim renksiz boyaması için boş bırakılmış En az 200 sayfadır tahmin ediyorum.Henüz o kitabı boyamasına izin vermiyorum ziyan olmasın diye sadece hikaye anlatıyor başka bir boyama kitabı var şekiller daha büyük onu gönlünce karalıyor,boyuyor.

Ahşap bir kutusu var 3 delikli çekiçle vurarak topları kutunun içine vuruyor sonra başka 2 delikten o toplar dışarı çıkıyor.

Ahşap yer bulmaca tablosu var.Dikdörtgen bir tahta üzerinde oyuntular var çıkarılamayan sadece o oyuntularda hareket edebilen objeler.Çiftleştirmesi gereken 2 şey var onları yerlerine yerleştirmeye çalışıyor.Örneğin köpeği klübesine ,ördeği göle,kelebeği çiçeğe,bardağı sürahiye,topu basket potasına , tekerleği arabaya vs vs vs bir sürü şey var üzerinde

Renkli boncuk kavanozu var.2 liralık sırf boncuktan oluşan bir kolyeyi aldım ona boncukları çıkardık kolyeden.Bazen tenceresine koyup pişiriyor bezelye olarak bazen beraber ipe diziyoruz bazen renklerine göre ayırıyoruz.Bazen yan yana dizip üçgen daire vs yapıyoruz.

Kağıt , plastik makas , kurşun kalem pastel boyaları var .Şimdilik düz çizgi ve daire gibi oval çizgiler çizebiliyor.Ama anne bak bebek yaptım, anneyi çizdim diye getiriyor bana  :D Ben de çok güzel olmuş annecim diyorum.

Kaydırağından ter düz her şekilde tırmanıp kayıyor ya da aşağı koşuyor.

Topları var bir kutunun içine basket atıyoruz biraz uzağa geçip.

Zamanında plastik aptamil şişelerini biriktirmiştim onlarca var onları dizip bowling oynuyoruz.

Bebeklerinin bebek arabaları var içine hepsini bindirip gezdirmeyi seviyor.Bize gelen erkek bebek arkadaşları da gezdiriyorlar o nedenle kız oyuncağı olarak düşünülmesin sadece onlarda geleceğin babaları  ;)

Uzaktan kumandalı arabası var işte bu erkek oyuncağı olarak görülür ama Ceylin minyatür bebeklerini bu arabanın arkasına içine yerleştirip gezdirmeyi seviyor  :) Hadi parka gidiyoruz diyor.Bebeklerini kaydırağa kadar arabayla getiriyor sonra kaydıraktan kaydırıyor içindekileri teker teker.

Herhangi bir yerine basınca ses çıkaran kediler bebekler vs var onlardan en çok dua okuyan Esmanur bebeğini seviyor.Bebek birkaç dua okuyor onları ezberlemeye çalışıyor.

Artık kullanmadığımız filmli eski bir fotoğraf makinamız vardı Ceylinin oldu.Onu alıyor anne çekiyorum peynir dermisinn diyor poz veriyorum ben de  8)

Evdeki her şey onun için bir oyuncak aslında.Ne versem benimle oynamak kaydıyla her şeyi oynar.

Tebessüm :)

Rana ve Emine yanıtlarınız için çok teşekkrü ederim :flowers: Çok iyi oldu bu konun açılması, birbirbimize yardımcı olmuş oluyoruz.

Ranacım sen sanırım amazondan alıyorsun bu malzemeleri, ben netten pek alışveriş yapmıyorum, şu wonder kalem nerde satılıyor bir bulsam süper olacak :k06: Hepsi çok çok güzel, güle güle oynasın Ercan paşamız ;) Hee bu arada parmak boyası adı üsütnde işte, boyaya parmağını bandırıp boyuyo neresi denk gelirse :ehi: Bizim için tehlikeli kanımca :laughing7:

Eminecim döktürmüşsün yine, geçen sene bu zamanlardı sanırım yine bayağı bir aydınlatmıştın bizi ;) Kitap ben çok aldım ama, Yağızın yırtma huyu var hala, artık almamaya karar verdim, biraz durulsun bakalım bekleyelim.Sayma çubukları çok iyi fikir :icon_thumright: Aquadoodle süper bir ürün gerçekten, onu da araştırıyorum net harici nerden alabilirim diye, bakalım. Legoları, müzik aletlerini Yağız da seviyo ;) Bowling de iyi fikir, ben küçük pet şişelerle düşünmüştüm, onları biriktireyim en iyisi.Tekrar teşekkür :opucuk: