EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

aslı




jbdun

selam kızlar
bugün çok ama çok yorucu bi gün geçirdim, goncacım tahmininde çok haklısın canım, kafayı yemekle meşguldüm :cildir: ya aslında iyiydi ama hep ecrinin peşinde olmak ve 9-12 arası en fazla 10dk oturabilmek çok yordu, neyse ki eve gelince yıkadım cadıyı ve uyudu 2saat :aferin: onun için de değişiklik oldu, çocuklarla oynadı coştu falan ama ne kadar da olsa peşinde olmasam olmuyor, merdivenler falan var, zaten bi de düşme tehlikesi atlattık, ödüm koptu :honk:
demek eylüşümün okuldaki ilk günü pek de tahmin edildiği gibi başlamadı, neyse inşallah bundan sonraki günler iyi olur :amin: e peki nasıl geçmiş sonradan okulu?
hem kız ben sana demedim mi çok alma denemelik al diye :caca:  demek o kadar çok aldın, neyse boşa gitmesin, bak iyi  bulmuşsun yapacak bişeyler :icon_thumright: kolay gelsin sana canım :opucuk:

jbdun

özlemcim tşk ederim canım, sana da kolay gelsin şimdiden hazırlıklarında :icon_thumright:
o penceredekiler galiba orda kalıcak canım, bi poşet geçiricem tamamdır balkonda ;)

şerife Berat

günaydın kızlar nasılsınız?hepımızın mubarek ramazan ayı hayırlara vesıle olur inşallah.

jbudun sen cesaretlısın guzelım okula kadar goturmussun ecrını ,ben daha sırkete getırmedım beratı basıma geleceklerden korkuyorum acıkcası. :cildir:

gonca demek cok fazla almıssın kıslıkları , kurutma ıslemı basarıyla olmazsa dedıgın gıbı kızartmasını yapta at dolaba,ben de hıc kızartıp koymadım patlıcanı nasıl oluyor tarıf edermısın bana?  :y25:
kardesın evlenme teklıfı almıstı degılmı çok sevındım canım inşallah haklarında hayırlısı olur

fatmacım sezgı lenayla aran nasıl guzelım ? bızı son durunuzdan haberdar et merak edıyorum sızı.

zehra yenı bebısın nasıl guzelım , cınsıyetı bellı oldumu?

meltem sanırım turkıyedesın su an nasıl gıdıyor tatıl ?

aysegul nerelerdesın bacım

ponçik

günaydın kızlar bugün çok işim var yakalanmadan bunu bir göndereyim de sonra müsait olursam yazacağım size

Eylül dün ısrarla wc ye oturmamış sabah 7 de çiş yapmıştı 12 ye kadar yapmamış inatla tutmuş, öğretmene altını da bezletmemiş, en sonunda o da zorlamayıp bezsiz yatırmış ve tabi yatağa işemiş  :sad1: yemek de yememiş , gün boyunca aralıklarla ağlamış  :sad1:
zaten kamerdan online seyrediyoruz
sürekli öğretmenin kucağında  :dontknow: öğretmen düzelir merak etmeyin ilk günler çok normal diyor
akşam ıspanak vardı söylemesi ayıp , Eylül resmen saldırdı yemeğe  :crybaby2: içim acıyor, çalışmak istemiyorum  , kızımla olmak istiyorum , evde olsam okula yarım gün giderdi  :crybaby2: çok doluyum çoooook
Allahım şu mübarek günlerin hürmetine hepimize bolca sabır ver YaRabbim  :amin:



ఇ-Oº°‘¨selin¨‘°ºO-ఇ

JBDUN, ŞERİFE, GONCA

ÇALIŞAN GÜZEL ANNELERDEN BİR KAÇII, ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN..

HAFTA SONU BİLE ÖYLE ALIŞIYORUMKİ ONUNLA VAKİT GEÇİRMEYE, ÖZLEMİ ZATEN YETİYOR

BİDE BAKIM KONUSUNDA İNSANIN GÖZÜ ARKADA KALDIMI, HAFTA GEÇMEK BİLMEZZ...

AMA ONLAR İLERİDE AZİMLİ ÇALIŞAN ANNELERİN ÇOCUKLARI OLARAK HAYATTA DAHA EMİN ADIMLARLA YÜRÜYECEKLER EMİNİMKİ.............HEPİNİZİ ÖPÜYORUM VE SEVİYORUMM




En büyük varığım NAZ'ım
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ وَوَصَّيْنَا ال

jbdun

bir okul gini daha sona erdi ecrin hanımla, bugün daha iyiydi sanki daha doğrusu ben alıştığım için pek yorulmadım :k06: dün söylenmiş bugün 11e kadar teslim edilmesi gereken bi evrak varmış, herkes dün yapıp vermiş bi ben kalmışım, saat 10da haberim oldu, neyse ki hallettim. Arkadaşlar da dio ki, hayret herşeyi her zaman çok önceden yapardın noldu böyle? Ben de direk ecrini gösterdim, aaa doğru dediler :k06: napıyım valla onun peşinde koşmaktan hiçbişey yaptığım yok, daha planları falan çıkarmam lazım, bi ton evrak var , bakalım nasıl yetişicem :cildir:
şimdi de yemekle uğraşmam lazım,i hazır ecrin hanım uyuyoken ;)

şerifecim hep peşinde koşturursan pek sorun yok ama bi boş bırak tamam o zaman :laughing7: tecrübelerimden biliyorum ;)

gonca kıyamam ben eylüşüme demek yadırgamış, nasıl acıkmış ki yavrum ıspanağa saldırmış :sad1: inşallah hemencecik alışır boncuğum da hem senin için rahat eder, hem de eylüşüm bi düzene girer :amin: sana işlerinde kolay gelsin :opucuk:

selincim hoşgeldin canım, aminn :amin:
sen ve naz nasılsınız?Naza kim bakıyordu sen işteyken?

ARMAĞAN

GONCACIM UMARIM OKURSUN CANIM;

BİRAZDAN YAZICAĞIM BİR ALINTIYI SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.
NİLÜFER KAS'IN  '' ŞU ÇILGIN ÇOCUKLAR'' KİTABINDAN:

HATALI YAKLAŞMAYIN;
ANNE BABALAR OLARAK ÇOCUK EĞİTİMİNDE EN ÇOK ZORLANDIĞIMIZ KONULARIN BAŞINDA CİNSİYET EĞİTİMİ GELİYOR. BUNUN İKİ SEBEBİ VAR. BİRİNCİSİ, KONUYA YETİŞKİN GÖZÜYLE YAKLAŞMAMIZ, İKİNCİSİ CİNSİYET EĞİTİMİNİ ÜREME BİLGİSİNDEN İBARET ZANNETMEMİZ. BELKİ DE BU İKİ HATALI YAKLAŞIM, ANNE BABALARIN İŞİNİ ZORLAŞTIRIYOR.

CİNSEL EĞİTİM EVDE YANİ DOĞAL BİR ORTAMDA BAŞLAR. HER ÇOCUK CİNSELLİĞİ İLE DOĞAR; CİNSEL KİMLİĞİNİ İSE ANNE VE BABASI TARAFINDAN KAZANIR.CİNSEL DÜRTÜ YEME, İÇME GİBİ DOĞAL BİR DÜRTÜDÜR. DİĞER İHTİYAÇLAR GİBİ BU İHTİYACINDA KARŞILANMASI GEREKİR.

BİR ANNENİN BEBEĞİNİN ALTINI TEMİZLERKEN HOŞNUTSUZLUK GÖSTREMESİ, YÜZÜNÜ EKŞİTMESİ DAHA İLK GÜNDEN İTİBAREN ÇOCUĞA CİNSEL BÖLGENİN TİKSİNDİRİCİ BİRŞEY OLDUĞUNU TELKİN EDER. BEBEK VÜCUDUNU TANIMAKİÇİN AYAKLARINA, BAŞINA, KULAKLARINA DOKUNDUĞU GİBİ CİNSEL ORGANINADA DOKUNUR. BUNUN TUHAF HİÇBİR YANI YOK. AMA BAZEN ANNELER, ÇOCUKLARI CİNSEL ORGANINA DOKUNDUĞU SIRADA ELİNE VURUR VEYA ELİNİ TUTUP ZORLA CİNSEL BÖLGEDEN UZAKLAŞTIRIR. BU TABLO ÇOCUĞUN OLUMSUZ BİR DUYGU EDİNMESİNE SEBEP OLUR.

BİRÇOK KERE ÇOCUKLARIN CİNSEL ORGANLARIYLA OYNADIĞINI GÖREN ANNE VE BABALARIN SERT TEPKİ GÖSTERDİĞİNE, ''ÇEK ELİNİ ORADAN, NE KADAR AYIP!'' DEDİĞİNE TANIK OLDUM. BENCE, BU TAVIR, ÇOCUĞUN HAK ETMEDİĞİ BİR AYIPLAMADIR.

HAYATIMIZIN HER DÖNEMİNDE GERİYE DÖNÜP KAÇAMAYACAPIMIZ ZORLUKLAR VAR. ÇOCUKLARIN CİNSEL EĞİTİMİ DE BUNLARDAN BİRİ. ÇOCUĞA LEYLEKLER TARAFINDAN GETİRİLDİĞİ MASALINI ANLATMAMAKTA YARAR VAR, YEMİYORLAR. EN İYİSİ HERKES BU KONUYA KENDİ CÜMLELERİYLE AÇIKLIK GETİRSİN. YOKSA LATİNCE KELİMELERLE ÇOCUKLARIN KAFASINI DAHA FAZLA KARIŞTIRMAKTAN BAŞKA BİR İŞE YARAMAYIZ.

ARMAĞAN

ÇOK HASSAS BİR KONU. VE ÇOK İYİ ARAŞTIRMAMIZ GEREKİYOR.
ÇOCUKLAR VÜCUDUNU TANIMAK İÇİN KULAK, GÖZ, BURUN GİBİ YERLERİNE DOKUNDUKLARI GİBİ CİNSEL ORGANLARINIDA KEŞFETMEK VE TANIMAK İSTER. ÇOK DOĞRU BİR YAKLAŞIM.  :icon_thumright:

zeytince

 herkese hayirli ramazanlar arkadaslar... birlikte daha nice ramazanlar, kurbanlar, bayramlar gorelim insalah... :amin: :amin:

goncacim, canim ne kadar uzulup, kahroldugunu tahmin edebiliyorum... ahh ne desem de seni teselli etsem bilmem ki.. :sad1:
alisacaktir annesi, daha ilk gun... oradaki ogretmenlerine alisacak, arkadaslarina alisacak, yemeklere, uykulara alisacak... bilmedigi insanlar ve bilmedigi bir ortamin icinde suan... alismasi da zaman alacak elbet.. gun gelecek kendisi gitmek isteyecek arkadaslarinin yanina...  :amin:

jbdun sizde de yeni bir kosturmaca basladi... yeni okul doneminde basarilar canim... ;)


aslı

bugün kimsecikler uğramamış sayfamıza

Özlemcim sen çok yaşa Selim yoklama çekiyor haa  :ehi:  :ehi:

Goncacım Eylüşüm alışmaya başladı mı okuluna ? haber ver bize. Goncacım çalışan annelerin ortak üzüntüsü keşke çocuğuma ben bakabilsem, keşke hiç bir anını  kaçırmasam  :y25: .  Yine de  Allah'a şükür ki onları en çok güvenebileceğimiz kişilere bırakıp gidiyoruz. Çalışsakta onların gözünün içine bakınca ne kadar mutlu olduklarını görebiliyorsak ne mutlıu bize.

Jbduncum Ecrinle okula başlamışsın. Ecrin eminim ki acayip mutludur arayıpta bulamadığı kadar çocuk var etrafında  :k06: .






şerife Berat

kızlar gunaydın nasılsınız bakalım?

kımsecıkler ugramıyor artık sayfamıza,size bisi sorcam gecen sene ramazanda dogum gunu kutlayan arkadaslarımız vardı nasıl bır menü hazırlamıslardı acaba?

yarın canım oglumun dogum gunu de  :nazar: :nazar: :nazar:

aslı

kızzzlar nerelerdesiniz. Ramazanla beraber kayboldunuz  :tongue3:




jbdun

kızlar selam,
ecrinin okula gelmesi ve sonrasında evdeki işler beni çokama çok yoruyor , hatta dün akşam yemekten sonra ecrini uyuturken uyumuşkalmışım :icon_pale: babaannemiz hayırlısıyla bi gelse de rahatlasam biraz :suclu:

şerifecim şimdiden ali beratın doğumgünü kutlu olsun, menü hakkında bi bilgim yok maalesef :dontknow:
aslıcım evet ecrin için gerçekten çok güzel bi ortam oluyor, abla abi diye dolaşıyo peşlerinde (e tabi ben de onun peşinde :cildir: :k06:)
goncacım ne haber eylüşümden ve okulundan, haber vermemişsin hiç ;)

office

kızlaaar ramazanın başından beri her gün saat 3 civarı başlayıp 9 civarı biten bir başağrısıyla boğuşuyorum :crybaby2: bu kadar istikrarlı bir baş ağrısı görmedim noluyo bana yaw :dontknow: :sad1:
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!