Yürütec Kullanmak Avantaj mı Dezavantaj mı? Kullanmaya Ne Zaman Başlamalı?

Başlatan uğurböceği, 17 Ocak , 2007, 23:40:04

« önceki - sonraki »

duru boncuk

valla kızlar benim 11 tene yiğenim var hepside yürüteçle büyüdü ve 10 tanesi hiç emeklemeden yaşına girmeden yürümeye başladı diğer ikisinden biri de şişmandı ve poposunu kaldıramadığı için 13 aylıkken diğeride fazla zayıftı ve bacakları onu taşımıyodu yine 13 aylıkken yürüdü bence gelişim çocuktan farkediyo yürüteçten değil ben de kızım 6 aylık olsun düşünüyorum valla bide hoppala var kapıda sallanan onuda düşünüyorum :tongue3:

sibell&gökhan

ben kullanıyorum bence hiçbir zararıda yoktur eğer zararı varsa bebeklerimiz içinde sakıncalıysa sağlık bakanlığına büyük iş düşüyor o zaman yürüteç satışlarını durduracak bu ürünü piyasadan kaldıracak nacizane fikrimdir benim...

bengü

bencede göz göre göre zararli biseyi sattirmazlar heralde.okadar cok sakincali olsa satislar durdurulurdu kesin
mutlu olmak icin gülmeyi bekleme

aynur

biz 6 ayımızı doldurduk ama daha almadık yürüteç falan. istiyorum ama sobada kurcaz şimdi korkuyorum Allah korusun bişey olursa diye. kaçıncı aya kadar kullanılıyor bu yürüteç? geç kaldıysak almayalım bari. alıştık artık kucakta kızımla beraber yemek yapmayada çamaşır sermeyede

duru boncuk

meraba aynurcum geç kalmış falan değilsiniz zaten 6.ayda kullanılmaya başlıyo ve çocuk yürüyene kadar kullanabilirsin sende birlikte yemek yapmaktan kurtulursun  allah muhafaza sıçrar falan çocuğa :-oooama sobaya çok dikkat etmen lazım canım sen nerde oyuruyosun ???

aynur

Özgülcüm öyle sıçracak yemekler yaparken değil kucağımdada. çorba karıştırırken falan. ben menemende oturuyorum.

duru boncuk

aaaaa sendemi izmirdesin canım ne güzel umarım bidahaki buluşmaya sende gelirsin :k06:

aslı

Biz hiç yürüteç almadık. Doktorumuzda tavsiye etmedi. Kız çocuklarında kalça çıkıklığı olabiliyormuş, ayak ucunda yürüme alışkanlığı yapabiliyormuş, ayrıca anne özellikle mutfakta işlenirken çocukta yürüteçte deyip işe dalıp geldiğini farketmeyip elinde sıcak birşey varsa üzerine dökebiliyor dedi yanii böyle olaylarla da karşılaşabiliyoruz dedi. Son neden düşük bir ihtimal ama yaşanabilir bir ihtimal. 

Bence yürüme, konuşma gibi bir sürü motor gelişimi çocuğa bağlı. Biz yürüteç kullanmadık ama kızım sıralamaya başladığında buse'nin resminlerini koyduğu gibi oyuncak gibi bir oyuncak almıştık. Yürümesini kolaytırdı mı bilemem ama üzerinde telefon vardı çenesinin açılmasına yardımcı oldu  :k06:




-Butterfly-

arkadaslar buradaki yuruteclerin tekerlekleri yok :) mesela demekki adamlar biliyorki tekerlek koymuyor ben henuz tekerlekli yurutec goremedim tekerlekli olarak ilk sayfaya koydugum yuretecler var buradaki dr.larda  diger yurutecleri kullanmamizi istiyor... eger normal yurutec kullanmak istiyorsaniz  cocugunuz  bacak kaslari icin ve  zaman gecire bilmesi icin tekerleksizleri veriyorlar....

bilgilerinizeeeeeeeeee  :icon_flower: :smileinbox:



Almiş'inAnniş'i

buse nin söylediği yürüteçler çok güzel ve çok amaçlı
mesela onların daha sonra bisiklete dönüşebilenleri var
ön panelinde oyuncak olanları falan var
yani bebekler uzun süre kullanabiliyo  :icon_thumright:
ama onu kullanmak için
bebişlerimizin sıralamaya başlaması lazım
hatta yürümesi için cesaretlendirir diye düşünüyorum
çünkü düşme ihtimali çok az  :muzz:
almira sıralamaya başlayınca bende almayı düşünüyordum  :hello2:

yürüteci kullanmayı bıraktık
çünkü baktım ki emeklemesi azaldı
tembelleştirdi bizim hatunu  :tongue3:

-Butterfly-

razicim  senin gibi  ayni dertten muzadrip okadar cok insan varki tanidigim...hatta burada bir arkadasimin oglu   yurutece biniyordu  ve 14 aylik olamasina ragmen tembelikten yurumek istemiyor    ona  birde annesi turkiyeden getirdi dusun artik..  :ehi: :ehi: :ehi:



nagihan

bende yürüteç kullanıyorum. gerçekten biraz olsun kollarım dinleniyor. burcuya katılıyorum. günde bir saat kullanım bebeğe zarar vermez diye düşünüyorum.


Almiş'inAnniş'i

şu bir gerçek ki!
yürütecin rahatlığına kapılınca
o 1 saat
2 de oluyor 3 de  :laughing7:

nagihan

bence o rahatlığa pek kapılmamak lazım.
ben artık mama sandalyesine oturtuyorum ve mutfakta işlerimi görüyorum. ama nedense naz hiç susmuyoooo  :toothy10:


-Butterfly-

arkadaslar bugun babiesurs gittik ogluusm ve kayinvalidemle oglusuma ciciler almaya gidince  yurutec  bolumune  bir bakim fiyatlar ne alemde diyerek daldim uzun zamandan beri aklimda olan bir sey vardi ebay tesadufen rastgelmistim  ama ve cok hosuma gitmisti cok mantikli gelmisti ortada bir masa var yurutec masaya monte edilmis masanin ustu envayi cesit oyuncala dolu ayni zamanda egitici  ing. rakamlar muzikler silinip yazilan cocuk tahtasi vs. vs.. ile dolu cocuk yuruteci kullanmayi biraktigi zaman  yurutec kismini cikartip sadece cocuga oyun masasi olarak tek basina kullanila biliyorda en onemlisi cocuk  masanin etrafinda donmekten baska bir sey yapamiyor yani birseyimi cekecek ustune birseymi dokulecek diye panik olmuyorsunuz onumuzdeki ay almayi planliyorum ama sizler icin resimlerini cektim belki oralarda bulursunuz yada EBAy den siparis edebilrisiniz...







bunu ben ayirdim incelemek icin  :ehi: sonrada takmadan biraktim ayberk bey sagolsun izin vermedi birak onlar yapar dedi  :toothy10: