27 Nisan , 2024, 14:01:19

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - gülay t.

1
Canım doktorum söylemişti belirtilerini, iştahsızlık dolayısıyla kilo alımında azalma, huzursuzluk, ağlama, ve ilerlemişse ateş yapıyor. İdrar testi için hastaneden küçük bir poşete benzer şey vermişlerdi kızım için onu yapıştırmıştı hemşire tam çiş yaptığı yerin biraz üzerine  içine dolmuştu ve o şekilde almışlardı idrarını, erkeklerde nasıl oluyor bilmiyorum ama benzer bir yöntemdir sanırım.
2
Alıntı yapılan: aysev - 07 Eylül , 2011, 14:03:55
arkadaşlar.. mutlaka yaptırın. yazık çocuğa falan demişsiniz de neden yazık olsun ki? aşı bu.. maliyetli bir aşı diye devlet karşılamıyor büyük bir ihtimalle. zaten ağızdan alınan damla şeklinde, canını da yakan bişey değil. ateş falan da yapmıyor. ben 2 doz yaptırdım oğluma hiçbir yanetkisini görmedim. hatta 3. dozu da yaptıracağım..
allah korusun bu rahatsızlığı geçirise kafamı duvardan duvara vurmak istemiyorum....

Aynen canım katılıyorum.

Bir de arkadaşlar aşı vurulunca vücuda virüs veriliyor evet ama bu kötü birşey değil ki aksine hasta olduğunda vücut o mikrobu daha önce tanımış oluyor ve gerçek bir hastalığı çok daha kolay atlatıyor, pahalı bir aşı ve devlet karşılamıyor yoksa önemsiz olduğundan değil. Kesinlikle aşıdan sonra hasta olmayacak değil ama çevredeki  aşı olmayan çocuklara nazaran çok daha hafif atlatacaktır gözlemlerseniz fark edersiniz.
3
Canım imkanın varsa yaptırmanı öneririm bugüne kadar bu aşıdan dolayı olumsuz şeyler yaşayanı pek duymadım, ama şayet yaptırılmazsa rota virüsü kaptığı takdirde çok ağır geçiriyor bebekler bu hastalığı. Hiçbir aşı yüzde yüz korumaz hastalıklardan, sadece vücudun bu mikrobu tanımasını ve çok daha hafif atlatılmasını sağlar. Ben yaptırdım ve çok şükür ne yan etkisi oldu ne de bugüne kadar hastalığa yakalandı.
4
Alıntı yapılan: tgbybr - 06 Eylül , 2011, 17:39:50
kızlar merhaba. batur han  3.5 aylık. yatınca biraz duruyo ama sıkılıyo. sürekli kalkmaya çalışıyo. yastığını yükseltiyorum ya da kucağıma alıp yarım oturtuyorum zararı olur mu ki? ne zaman başlayım oturtmaya??

Canım tam olarak oturtma ama hafif yatık olacak şekilde  kucağında oturtabilirsin, çevreyi merak etmeye başlamıştır şimdi o. Uzun süre olmamak kaydıyla oturtabilirsin, fazlası yorabilir bebişi.
5
Canım hıçkırık çok normal. bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama ilk doğdukları dönemler sık sık hapşırıp doğumdan sonra burunda kalan kalıntıların çıkmasını sağlıyormuş bebekler. Eğer ateşi yoksa ve her gün sadece  çok az hapşırp, öksürüyorsa gayet normal canım. Ama gün geçtikçe ilerlerse veya ateşi olursa anlarsın zaten o zaman doktora götürebilirsin.
6
Canım bebeğin birkaç aylık sanırım, ilk aylarda bebeklerin el ve ayakları genelde soğuktur, eğer başka rahatsızlığı yoksa, veya ateşi falan yoksa korkma bu çok normal. Çorap giyse de battaniyeye sarsan da kan dolaşımları bizim kadar gelişmediğinden soğuk olur.

Bazı bebekler bayağı bir süre kakalarını kendi yapamayabiliyormuş, mecburen ya uyaracaksın veya fitil vereceksin, ama anne sütü alıyorsa çok katı olmaması lazım, mamada mı yiyor?? Doktoruna bir danış canım çok katı olduğunu belirt, belki bir önerisi olur.Arada 1 çay kaşığı zeytin yağı verebilirisn  daha kolay yapmasını sağlar inş.
7
Alıntı yapılan: tgbybr - 26 Ağustos , 2011, 17:21:13
kızlar merhaba. doğum yapalı 100 gün oldu. oğluma doğduğundan beri d vitamini veriyorum. dr sen de kullan günde 9 damla dedi. unutuyorum ama. kullanmasam ne oolur ki??

Canım bana önermemişti doktorum, ama önerdiğine göre demek ki faydası var, emzirdiğin için vücuttan kalsıyum eksilir diye vermiştir belki de. Yine de kullanmak istemezsen günde en az 2 bardak süt iç ve güneşli havalarda dışarıya çıkıp yürüyüş yapın bebişle.
8
Rica ederim canım, inşallah gerek kalmaz mamaya  CANIM.
9
Alıntı yapılan: izemsevi - 25 Ağustos , 2011, 14:19:54
mrb kızlar hepnize verdiğiniz bilgiler için tşkler kızıma iki gündür emmediği gögsümü veriyorum zorda olsa alıyor ağlıyor felan ama yinede alıyor artık beyaz geliyor ordanda sütüm umarım dediğiniz gibi zamanla emme süreside kısalır


Sevindim canım diğer göğsünü de emmesine. Ara ara ilerleyen aylarda da göğüs seçebilir ama sen hiç pes etme, emzir, uyanıkken emmek istemezse uyurken ver, bir şekilde emzir  yani. Emme süresi de ilerleyen aylarda  bebeğin emme  gücü artacağından azalacaktır  çok normal bu. Önemli olan her emdiğinde süt olması, süre kısalsa da o doyacağı kadar sütü emiyor zaten.
10
Alıntı yapılan: izemsevi - 25 Ağustos , 2011, 14:47:05
günde üç damla peşpeşemi kullanılıuyor yoksa gün içinde belli saatlerdemi


Canım 1 kerede ver, çay kaşığına damlat 3 damlayı ver ağzına, zaten yağ gibi tadı bebekler genelde sorunsuz içerler bunu. Korkma için rahat olsun bak hepimiz verdik ve çok şükür kimse bu damladan kaynaklı bir sorun yaşamadı.

yan etkilerine gelince her ilacın vardır yan etkisi ama çoğunlukla olumlu etkileri yan etkilerinden çoktur. Ve yan etkiler bir ihtimal ortaya çıkan, her bünyede değişiklik gösteren şeylerdir. İhtimalleri dikkate alıp ilacın faydasından mahrum kalma. 15 günlükten itibaren vermek gerek, geciktiysen bile hemen bugün  başla.
11
Alıntı yapılan: ♥♥ lavii ♥♥ - 24 Ağustos , 2011, 10:58:26
kızlar peki bu ilacı nerde muhafaza ediyorsunuz?

Canım ilaçların genelde ortalama 25 derecede oda sıcaklığında saklanması tavsiye  edilir, dolaba koyma, hem dediğin gibi görmeyince unutuyor insan. Yatak odanda veya göreceğin başka bir yerde güneş görmeyen gölge bir yere koy birşey olmaz inş.
12
Alıntı yapılan: izemsevi - 23 Ağustos , 2011, 22:13:54
gülay canım verdiğin bilgiler çok önemli belliki epey tecrübeli bir annesin söylediklerini dikkate alıcam bence sarı olduğu ve tadı tuzlu olduğu içn almıyor bundan sonra ağlasada zorla vercem ağlıyor diye zorlamıyorum ama onun iyiliği için zorlıycam


Rica ederim tatlım , kızım 21 aylık mecburen tecrübeli oldum:)
Dediğim gibi canım o sarı sütü sağ belki beklediği için zararlı olabilir ama ondan sonra biraz zorla bakalım belki de  emer. Diğer göğsünden süt sağıp ucuna sür belki kanar böylece emmeye başlar.
13
Alıntı yapılan: izemsevi - 23 Ağustos , 2011, 22:19:24
gülay canım bbeğim daha 23 günlük küçük olduğu için dışarı çıkaramıyorum ama odası güzel güneş alıyor perdeyi açıp camın önüne geçip otutuyorum kucağımda öyle güneşlendiriyorum bu ilaçla ilgili, si,tede konuda açılmıştı

Tatlım küçük diye sokağa çıkarmamazlık etme, güzelce giydir ve çok uzun süre olmasa da güneşin zararlı olmadığı saatlerde çıkar, hem hava alır hem güneşi direk görür, evet cam arkasından ya da odaya giren güneşten çok fazla d vitamini alamıyormuş vücut. Ben 1 aylıktı çıkardım kızımı dışarıya hem de kış bebeğiydi, şimdi havalar gayet güzel hasta olur diye korkma. Anne sütü alıyor , üşütmedikten ve ceryanda bırakmadıktan sonra birşey olmaz inşallah.
14
Alıntı yapılan: ღ♥ღคşкเ๓ςเ๓ღ♥ღ - 23 Ağustos , 2011, 16:59:23
canım sıkılıyo bu aralar tansiyon düşüklüğü yasıyorum bi yandan  :sad1:
bi yandan ishalim (affedersiniz)  :-\
bi yandan seker yuklemem taa 32. haftada yapılacak  :(
:-\ :-\ :-\

Kevsercim sıkma canını bu  kadar şeker tarama testi bende de yüksek çıktı ve çok kişiden de yüksek çıktığını duydum. Ama 2. testte herşey  normal çıktı çok şükür. Ki yüksek çıksa bile diyet verecektir en fazla yani korkacak birşey yok canım.

Tansiyonunun düşük olması seni biraz halsiz ve güçsüz gibi hissettirir belki ama yüksek olmasından daha iyidir canım. Üzülme  bu kadar herşeyi düşünüp bugünlerini zehr etme kendine, hamileliğinin tadını çıkar. Zaten şeker hastalığı olsa bebek normalden iri oluyor. doktorun bebekle ilgili  herşey normal dediyse bence 2. testin normal çıkar .
15
Canım arkadaşlar senin iyiliğin için yazmışlar, yargılamak için değil. Neden  acele ettiğini belirtseydin  daha farklı yorum yaparlardı,  adetine az kalmış herhangi bir belirti var mı, kasık ağrısı, beyaz akıntı veya göğüs ağrısı gibi??

İnşallah çok beklemezsin canım.