26 Nisan , 2024, 07:06:47

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


su böreği tarifi istiyorum

Başlatan azra35, 20 Kasım , 2009, 14:56:58

« önceki - sonraki »

azra35


..BahaR●●

Malzemeler (taban çapı 40 olan tepsi için):
12 kişilik

Hamuru için:

8 su bardağı un
5 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
İçine:

Yarım kilo peynir
İsterseniz maydanoz
10-12 çorba kaşığı sıvı yağ
Böreği pişirmek için:

4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
Yufkaları ıslamak için:

3 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı yağ
3 litre soğuk su
Yapılışı:

Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltırız. Ortadan karmaya başlarız. Bir yandanda az az su ilave ederiz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edesiye kadar yoğrulur.
Bu hamurdan 10-11 adet yufka yapılır.
Tepsi güzelce 2-3 çorba kaşığı yağ ile yağlanır. İlk yufka tepsinin ölçüsüne göre açılır ve tepsiye yerleştirilir.Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirilir. ( 2 adet yufka suda haşlanmaz. Bunların biri tepsinin tabanına konur, diğeri en üstüne)
Diğer yufkalar kaynamakta olan suyun olduğu tencerede yada tepside (su kaynayınca içine tuz ve yağ ilave edilir.) 1 dakika kadar bekletilir. Delikli kepçe ile alınır. Soğuk suyun içine atılır ve hemen alınır. Tepsiye dizilir. Haşlanan yufka suyun içinde büzüşüyor. Sudan çıkınca tepsiye dizerken elinizle çok az düzeltirseniz iyi olur.
Üzerine peynir rendesi dizilir. Üzerine tekrar haşlanmış yufka, bu yufkanın üzerinede az sıvcı yağ gezdirilir. Üzerine haşlanmış yufka konur. Daha sonra peynir derken en son yufka haşlanmadan tepsinin üzerine düzgünce yerleştirilir.
Ocak üzerinde tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte her iki tarafıda pişirilir.

* Yufkalar ıslak olduğu için kenarları tepsiye yapışmakta. Bu yüzden tepsiyi çevirirken dikkatli olun.

** Yufkaları bütün olarak sıcak suya konulup çıkarılırken zor oluyorsa ikiye bölünebilinir.

*** Sıralama şöyle:

haşlanmamış yufka-üzerine az sıvı yağ

haşlanmış yufka-üzerine peynir

haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ

haşlanmış yufka-üzerine peynir

haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ şeklinde gidiyor.

Afiyet Olsun.

netten buldum cnm.....

мiŁenα.

MALZEMELER:
6 yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
Yarım çorba kaşığı tuz
Aldığı kadar un
PEYNİRLİ İÇ İÇİN:
1 büyük kalıp beyaz peynir (300 gr.)
1 demet dereotu-maydanoz
1 yumurta, 3 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı tereyağ (yufkaların aralarını yağlamak için)

YAPILIŞI:
1- Bir tencereye 6 yumurta, 1 kahve fincanı yoğurt, yarım çorba kaşığı tuz konup karıştırılır. Aldığı kadar elenmiş un ile sertçe bir hamur yapılır. İyice yoğrulur. 10- 12 parçaya ayrılır. Üzeri örtülü olarak 15- 20 dakika dinlendirilir.
2- Her parça unlanarak 2 mm. inceliğinde açılır. Bir tanesi yağlanmış tepsiye kenarlardan sarkacak şekilde yayılır.
3- Diğer yufkalar dörde bölünerek kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlanıp, soğuk su bulunan başka bir kaba alınır. Sonra hafifçe kurulanır.
4- Tepsiye büzgülü olarak serilip her defasında erimiş yağ gezdirilir.
5- Hamurun yarısı bitince peynirli iç konur. Diğer yufkalar da aynı şekilde serilip kenarlardan sarkan parça üzerine çevrilir. Bolca yağlanıp fırında veya ocakta çevrilerek kızartılır. İçin hazırlanması: Rendelenmiş peynir, yumurta doğranmış, maydanoz, dereotu karıştırılır.

Not: Yukarıdaki malzemeden 40 cm çapında iki tepsi börek yapabilirsiniz.


:love9: :love7: :love9:


βαlκιz

buda yalancıkdan su böregii çakmaa su böregii  :k06: :k06:
--------------------------------------------------------------------------------

YALANCI SU BÖREĞİ

100 gram margarin,
2 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı yoğurt,
3 adet yumurta,
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir,
1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
3 adet yufka


Margarini eritin. Süt ve yoğurt ile derin bir kaba alın. Yumurtayı ekleyin. İyice çırpın. Rendelenmiş kaşâr peynirinin yarısı ile beyaz peyniri de bu karışıma ekleyin. Yufkaları incecik didikleyin. Karışıma atıp iyice bulayın. Daha sonra bir fırın tepsisine bu malzemeyi boşaltın. Üzerini spatula yardımı ile düzeltin. Kalan kaşar peynirini de üzerine yayın. önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında iyice kızarana dek pişirin.


:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Balböceği

Benimde esim bayiliyor su boregineee bende icine kiyma giren hamur turlerini sevmiyoum peynirli daha guzel   ::)

emeginize saglik   :icon_thumright: