27 Nisan , 2024, 23:53:36

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


PNÖMOKOK

Başlatan YAREN, 27 Kasım , 2007, 13:56:51

« önceki - sonraki »

YAREN

27 Kasım , 2007, 13:56:51 Son düzenlenme: 28 Kasım , 2008, 22:53:11 Emine
MERHABA BEN YENİ ÜYE OLDUM. :)VE GENÇ BİR ANNEYİM  PRÖNOKOK HALLINDA BİŞEY BİLMİYORUM  :dontknow:BANA YARDIM EDERMİSİNİZ : :dontknow:

Tebessüm :)

hoşgeldin yaren, bu linkte pnömokok aşısıyla ilgili yazlımıştı http://www.bebegimonline.com/forum/index.php/topic,897.0.html

efsunsonmez

yarencim hoşgeldin ben kızıma pnömokok aşısını yeni yaptırdım eğer imkanın varsa(fiyatı 130 ytl civarında) sende yaptır 

office

evet bende yaptırdım 3 doz olarak yapıldı tanesi 130 milyon :)
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



Almiş'inAnniş'i

Pnömokok aşısı müşterisini arıyor

Mikrop isimlerini pek bilmeyiz ama, bir tanesi haftalardır kafalarımıza kazınıyor. Bu mikrop ismi de nereden çıktı derken, mikropla ilgili bir aşının Türk piyasasına giriş yaptığını öğreniyoruz. iyibilgi özel





Eskiden hastalıkları iyileştirmek için ilaçlar üretilirdi. Şimdi, ilaçlar tasarlanıyor; sonra bu ilaçlara uygun hastalık bulunuyor. Hedef kitle tanımlanıyor, hedef kitleye uygun paket tasarımı, lansmanlar, halkla ilişkiler kampanyaları yapılıyor. Bir sağlık hizmetinden çok, herhangi bir endüstri ürünün piyasaya verilmesini anımsatıyor bunlar insana. Parfüm, kahve, ilaç, hepsi benzer şekillerde pazarlanıyor... Mesela ilaç şirketi Lilly, Prozac isimli ilacının "regl öncesi disforik bozukluk" ismini verdikleri hastalıkta (daha başka bir deyişle her kadının her ay yaşadığı sıradan regl öncesi gerginlikler) kullanılması için ismini "Sarafem" olarak değiştirdi ve pembe bir paket tasarımı yaptırdı.
Şimdi de, çok para harcanmış bir halkla ilişkiler kampanyasıyla kafalarımıza bir mikrop ismi kazınıyor: PNÖMOKOK. Bayram değil, seyran değil, bu mikrop ismini neden öğrendik derken, bu mikrobun Prevnar isimli aşısının Türk ilaç piyasasına giriş yaptığını okuyoruz.
Hem de ne giriş...
"Bilinçlendirme kampanyası" adıyla yapılan aşı satışına yönelik halkla ilişkiler ve reklam kampanyası ile hemen bir internet sitesi kurmuş, basın bültenlerini bütün gazetelerde yayınlatmış, televizyon, gazeteler ve internette çarşaf çarşaf reklam vermiş durumdalar. Bütün gazeteler "bu mikrop hakkında ne kadar bilinçsiz olduğumuzu" yazıyor. Halkla ilişkiler uzmanları önceden doktorlara da eğitim vermiş olacak ki, Sağlık Bakanlığı'nın zorunlu aşıları arasında olmamasına rağmen bazı doktorlar "bebek" hastalarına bu aşıyı önermeye başlamış bile. İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Sağlık Ocakları'nda yapılan aşılar arasında yok ama doktor yapılmasını isterse eczaneden "sadece" 120 YTL'ye alınıyor. Üstelik kampanya, tek dozla kalmayıp, dört doz aşı yaptırılmasını öneriyor. Hedef kitle 0-2 yaş grubu bebeler!
Aşılar sadece fayda mı verir?
Aşılamayla önüne geçilmiş hastalıklar ve aşıdan fayda görmüş milyonlarca insan var, bu bir gerçek... Fakat bilim dünyasında aşılarla ilgili son derece ciddi tartışmalar da sürüyor. 
Belki biliyorsunuzdur, ABD'de devletin aşı takvimindeki aşıları yaptırmak zorunludur. Avustralya'da ise, ancak anne baba izin verirse çocuğa aşı yapılabilir. Neden Avustralya'da mecburi değil?
Son senelerde, bazı aşıların formülünde bulunan "cıva (timerosal), alüminyum" gibi ağır metaller nedeniyle çocuğa yarardan çok zarar verebileceği iddia ediliyor... Otizm, astım, alerji, dikkat dağınıklığı, felç, genetik tahribat, kanser, diyabet, MS gibi hastalıklarla ilişkili oldukları iddia ediliyor. Formaldehit, fenol gibi bağışıklık sistemini zayıflatan maddeler içerebiliyorlar, vs, vs. Yani, aşı dünyası tozpembe değil maalesef...
Cıva ve alüminyumun hiçbir şekilde vücuda alınmaması gereken kanserojen maddeler olduğu biliniyor. Nasıl bir mantıkla bu kanserojen maddelerin bebek vücuduna şırınga edilen bazı aşılarda kullanılmasına izin verildiğini anlamak çok zor...
Bilim dünyasında süregiden bütün bu tartışmaların ışığında, aşıların hangi maddelerle, hangi yöntemlerle üretildiğini, piyasaya çıkmadan önce ne tür testlere tabi tutulduğunu bilmek ve olası yan etkilerini çok iyi değerlendirmek gerekiyor.
Prevnar abartılmış
Prevnar aşısı ise bizde yeni ama Avustralya ve ABD birkaç senedir tanıyor. Tüm aşıların gerekli mi gereksiz mi, faydalı mı zararlı mı olduğu tartışılırken, bu tartışmalardan Prevnar da nasibini aldı.
Dönemin Pitsburg Üniversitesi Otolaringoloji akademisyenlerinden Prof. Dr. Erdem Cantekin, Eylül 2000'de düzenlenen 2. Uluslararası Aşı Bilgi Merkezi Konferansı'nda Prevnar'ın "faydasının aşırı derecede abartıldığını ve belirgin risklerinin olduğunu" ifade etti. Aşının test edilme sürecinde plaseboyla değil, bir menenjit aşısıyla karşılaştırılmasına, deneylerin tam olarak sonuçlanmadan raporlarının hazırlanmasına ve onay sürecindeki çıkar ilişkilerine dikkat çeken Prof. Cantekin, aşının FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından onaylanmış olmasını "sorumsuzluk" olarak tanımladı.
Bu linkte (http://nccn.net/~wwithin/prevnar2.htm)yer ayrılan uzun bir Prevnar eleştirisinde ise, aşının başka özelliklerine dikkat çekiliyor:
"Prospektüste, üç farklı yerde aşının damar içine enjekte edilmemesi gerektiği yazıyor. Devamlı kımıldayan ve damarları çok küçük olan bebek ve çocuklarda aşının damara denk gelme ihtimali vardır. Prevnar'ın altı haftalıktan küçük bebekler üzerinde denenmediği söyleniyor ama 'altı haftalıktan itibaren verilebilir' deniyor. Bebek bir gün önce aşı olamazken, bir gün sonra aşı olabilir mi? İlacın üreticisi 'Prevnar karsinojenik veya mutajenik potansiyel veya fertilite azalması konularında değerlendirilmemiştir' diyor."
Hayata yeni başlamış bebeklere verilecek herhangi bir damla aşının her türlü yan etki bakımından denenmiş olması gerekmez mi?
Satılık Hastalıklar – Yazarlar: Ray Moynihan ve Alan Cassels
http://www.consumercide.com/blog/index.php?title=new_pneumococcal_vaccine_an_even_worse_b&more=1&c=1&tb=1&pb=1
http://nccn.net/~wwithin/prevnar2.htm
http://www.whale.to/m/pneumococcal.html
www.marnieko.com/vaccine2.jpg
http://beslenmebulteni.com/beslenme/modules.php?name=News&file=article&sid=77
www.iyibilgi.com

Almiş'inAnniş'i

Pnömokok; beyin iltihabı, kan iltihabı ve zatürreye neden olan ciddi bir bakteridir. Bu bakteriye karşı geliştirilen aşı 90'dan fazla tipi olan bakterinin sadece 7 tipine etkilidir.  Bu nedenle pnomokok enfeksiyonu sonucu gelişen hastalıklara karşı koruyucu olduğu söylenemez.
Normalde, yetişkin ve çocukların burun ve boğazlarında pnömokok bakterisi zararsız halde bulunur. Bu bakterilerin neden kimi insanlarda hastalığa neden olduğu halen tam olarak bilinmemektedir. Kullanılan antibiyotikler bir grup bakteri türünün mutasyona uğramasına yol açmış ve sonuçta antibiyotiklere direnç gelişmiştir. Haliyle, koruyacağı öne sürülen aşının yeni mutasyonlara yol açıp açmayacağı belirsizdir. Hatta diğer zararsız bakterileri daha zararlı hale getirme riskide vardır.
ABD'ndeki uygulamalarda; epileptik nöbet geçirme (sara), yüksek ateş, aşırı sinirlilik gibi yan etkilerinin olduğu bildirilmiştir. Aşı, ABD'nde 2000 yılında kullanım izni almış ve aşı sonrası 79 çocuğun öldüğü, toplam 3243 çocukta yan etki ortaya çıktığı bilinmektedir. 1-3
Halen aşı ile ilgili olarak tek başına ya da diğer aşılarla kombine uygulanımda uzun süreli etkilerinin neler olacağı, dikkar eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, otizm, diyabet, öğrenme zorluğu gibi tablolardaki etkisinin neler olacağı bilinmemektedir. Kombine aşı uygulamalarındaki güvenirlilik oknusunda yapılan bir çalışma yoktur.
Aşının her 0.5 ml dozu 0.125 mg. Aluminyum içerir. Aluminyum beyin ve sinirlere toksik etkisi vardır. 4
Yapılan klinik çalışmalar yetersizdir. Örneğin orta kulak iltihabını önleme olasılığı sadece %7'dir. Hakkında bilinmeyeni çok olan bir tedavi (!) yöntemini sadece bu kadar küçük bir olasılık için uygulamaya değer mi ?5-6
CDC (Amerikan Hastalıkları Kontrol Merkezi) pnömokok aşısının rutin aşı takviminden çıkartılıp sadece yüksek risk grubundaki çocuklara uygulanması gerektiğini bildirmiştir.
25 yılını üst solunum yolu enfeksiyonları araştırmalarıyla geçiren Pitsburg Üniversitesinden KBB uzmanı Prof.Dr. Erdem Cantekin, pnömokok aşısı hakkında şunları söylüyor:  Zararsız pnömokok bakterisinin birden zararlı hale geldiği bilinmez iken yani daha düşmanı tanımaz iken, ona karşı geliştirilen aşının akibeti konusunda görüş bildirmek olanaksızdır. Sağlıklı doğan çocukların aşıya vereceği yanıt belirsizdir. Üstelik, New England Journal of Medicine dergisinde yer alan bir yazıda, pnömokok bakterisinin çocuklardan öte orta yaş ve yaşlıların hastalığı olduğunu bildiriyor. Zatürreye yol açan tek nedenin pnömokok bakterisi olmadığı, yapılan çalışmalarda kontrol grubu olarak menenjit aşısı konduğu, bu çalışmaların henüz tamamlanmamış olduğu ve çalışma yönteminin etik olmadığını söylüyor. Üstelik tammamlanmamış çalışma, önde gelen bilimsel bir dergi yerine ilaç firması güdümünde olan bir dergide yayınlanmıştır. Aşı, zatürre ve orta kulak iltihabına karşı etkisizdir. Üstelik aşı yapılan çocuklarda epileptik nöbet görülme oranı 4 kat, gastrit oranı 4 kat artmış, astım krizi görülme oranı da normalden daha çok olur hale gelmiştir. Aşı tanıtım filmleri anne ve babaların duygularını sömürmektedir.7
Bilimsel geçerliliği henüz kanıtlanmamış olan pnömokok aşısının Türkiye gibi henüz kalkınmasını sağlayamamış ülkelerin insanlarını kobay olarak kullanarak etkinliğini kanıtlama zihniyetini kınıyorum.
Bu gerçeklerin ışığında Sağlık Bakanlığını, Üniversiteleri göreve çağırıyor; pnömokok aşısı hakkında verdikleri uygulanabilir kararlarını gözden geçirmelerini diliyorum.
Kaynaklar:

Wyeth-Lederle Product Manufacturer Insert (Pneumococcal 7-Valent Conjugate Vaccine (PREVNAR). Issued February 2000.
Centers for Disease Control. Dec. 10,2001 press release: ACIP Votes to Temporarily Revise Recommendations for Pneumococcal Conjugate Vaccine,
Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) Data
Aluminum Toxicity in Infants and Children (RE9607). Pediatrics Vol. 97, No. 3 (March 1996).
Wyeth-Ayerst Laboratories. Sept. 25, 1998 press release: New Investigational Vaccine Demonstrates High Efficacy Against Pneumococcal Disease in Children.
Kaiser Permanente. May 4, 1999 press release: Investigational Vaccine Is First To Show Effectiveness Against Childhood Ear Infections.
http://www.whale.to/m/pneumococcal.html

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi için www.beyindoktoru.com 

nursenefe

 :-ooo iyimi ettik kotumu bilemiyorum ama biz 2. ayinda yaptirdik. doktorumuz sadece ozel asi var isterseniz yaptirirsiniz dedi. karari bize birakti.illede olmali yada olmasada olur gibi hic birsey solemedi. iyide biz kime guvenecegiz.