Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin Yolları

Başlatan Balböceği, 30 Ekim , 2009, 21:32:57

« önceki - sonraki »

Balböceği

Bağışıklık sistemi vücudu dış ortamda bulunan mikroorganizmalara karşı korumakla yükümlü. Vücudun hastalıklara karşı bu sistem aracılığıyla savaşıyor. International Hospital Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr.Şeyma Şeyla Cüneydi "Çocukluk dönemleri özellikle 1-3 yaş bağışıklık sistemimizin alt düzeyde olduğu dönemdir."diyerek güçlü bir bağışıklık sistemi için dikkat edilmesi gereken noktaları sizlerle paylaşıyor.

Bir insan yaşamı boyunca en sık olarak bebeklik ve çocukluk döneminde hastalanıyor. Bunun en önemli nedeni çocuklarda yeni doğan dönemi ile 1-3 yaş arasında fizyolojik direnç düşüklüğü olması. Ancak o dönemleri bir takım destekler ile daha rahat geçirmek mümkün. Dr. Cüneydi "Bağışıklık sistemini beslenme, genetik özellikler birtakım hastalıklar ve tedavi süreçlerinde (örneğin kanser, romatizmal hastalıklar) etkileyebilir. Örneğin aşırı hijyenik ortamlarda bulunma bağışıklık sisteminin gelişimini engeller ve alerji potansiyelini arttırır. Ayrıca ailelerde genetik olarak bazı enfeksiyon hastalıklarına karşı yatkınlık vardır. Sık üst solunum yolu enfeksiyonları, sık üriner sistem enfeksiyonları ve sık barsak enfeksiyonları örnek olarak gösterilebilir." diyor.

Ne yapmalı?

Çocukluk dönemleri özellikle 1-3 yaş bağışıklık sistemimizin alt düzeyde olduğu dönem. Bağışıklık sisteminin zayıflaması aksine güçlenmesi için alınması gereken bazı önlemler var. Dr. Cüneydi bunları şöyle sıralıyor:

• Çocuklarınızı aşırı hijyenik ortamda büyütmeyin
• Düzgün ve dengeli beslenmeye özen gösterin
• Uykuya yeterince zaman ayırın
• Çocuğunuzu mümkün olduğunca stresten uzak tutmaya çalışın.
• Kontrolsüz ilaç (özellikle antibiyotik) kullanmayın.
• Geçirilen her enfeksiyon ve sonrası dönem bağışıklık sisteminin düştüğü dönem olduğu için özellikle korunmak gerektiğini unutmayın.
• Kış aylarında, sıcak soğuk farkının arttığı dönemlerde ve stres dönemlerinde önlemleri arttırın.
• Doktor bilgisi dahilinde bağışıklık sistemini güçlendiren doğal ürünler, vitaminleri takviye amaçlı kullanın.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ilaçlar

Dünyadaki trende baktığımızda Avrupa Ülkelerinde özellikle de Amerikan toplumunda enfeksiyona yakalanma riskinin yoğun olduğu dönemlerde vücut direncini arttırma amacıyla Beta-Glukan gibi doğal bağışıklık güçlendirici beslenme desteği ürünlerin sıkça kullanıldığını görüyoruz. Dr. Cüneydi "Bu trendin Türkiye' deki etkileri konusundaki düşünceleriniz nelerdir?" sorusunu şöyle yanıtlıyor: "B-glukan adı madde hakkında Türkiye' de olumlu yaklaşımlar olduğunu düşünüyorum. Pediatri camiasında kabul gören bir molekül. Bu düşüncelerin nedeni literatür bilgileri, ürünün doğal olması ve edinilen deneyim ile klinik gözlemlerdir. Gereksiz antibiyotik kullanımını azalttığı ve hastalıkların azalması nedeniyle hayat kalitesini yükselttiği, okul döneminin sağlıklı geçmesini sağladığı erişkin döneminde mikroorganizmalara karşı vücut direncini arttırdığı için en önemlisi de güvenilir olduğu için çocuklar da kullanabilir."

neslihan

TEŞEKKÜR EDERİZ CANIM.

YA ÇOCUĞU AŞIRI HİYJENİK ORTAMDA BÜYÜTMEYİN DİYOLAR.YA NAPİM PEKİ,HERYER HASTALIK PİSLİK KAYNIYOR.VALLAHİ NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM.ALLAH A EMANET YAVRULARIMIZ.

Balböceği

Alıntı yapılan: neslihan - 31 Ekim , 2009, 10:55:24
TEŞEKKÜR EDERİZ CANIM.

YA ÇOCUĞU AŞIRI HİYJENİK ORTAMDA BÜYÜTMEYİN DİYOLAR.YA NAPİM PEKİ,HERYER HASTALIK PİSLİK KAYNIYOR.VALLAHİ NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM.ALLAH A EMANET YAVRULARIMIZ.
amin cnm aminn :amin: :amin: :amin: :amin: