27 Nisan , 2024, 11:30:53

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


İSLAM DİNİNDE KANUN KOYUCU YALNIZ ALLAH’TIR, ONUN KİTABI KUR’AN’DIR.

Başlatan halukgta, 18 Ekim , 2023, 12:17:13

« önceki - sonraki »

halukgta

Bizler iman ettiğimizi söylediğimiz İslam'ı, sizce doğru yaşıyor olabilir miyiz? Doğru yaşıyor olsaydık, inancımızı yaşamaya, doğruluğundan asla kuşku duymayacağımız, en emin en doğru kaynak KUR'AN'DAN başlardık. Çünkü İSLAM DİNİNDE KANUN KOYUCU, DİNİN SAHİBİ YALNIZ ALLAH'TIR, ONUN KİTABI KUR'AN'DIR. Hükmü  yalnız dinin sahibi verir, eğer dinde başka hüküm vericiler varsa, o din Allah'ın dini olamaz. Çünkü Allah, hükmüme hiç kimseyi ortak etmem diyor. Allah Resulünü bu konuda uyarıyor ve Yunus 109. Ayetinde ne diyordu hatırlayalım. "(Ey Muhammed!) SANA VAHYOLUNANA UY VE ALLAH HÜKMÜNÜ VERİNCEYE KADAR SABRET. O, HÜKÜM VERENLERİN EN HAYIRLISIDIR." Siz bu ayetten, Allah'ın Resulünün de dinde Allah gibi hükümler koyabileceğini mi anladınız, yoksa Allah Resulünü uyarıp, sakın kendi başına dinde hükümler koyma, benim vereceğim hükmümü bekle mi diyor, ne dersiniz? Ayetler o kadar açık ve net ki, yeter ki Allah'a ve onun kitabına güvenelim.  Bu gerçekleri göremediğimiz yada görmek istemediğimiz içinde, dinde bölündük parçalandık ve yetmedi aynı kitaba, aynı Resule iman ettiğimizi söylediğimiz halde, birbirimizle düşman olduk, bir birimizle savaşıyoruz.

Bunun nedenini hiç sorguladık mı? Müslümanlar, Müslüman ülkelerden kaçıyor, Hristiyan ülkelere sığınmaya çalışıyorlar. Demek ki yaşanan İslam, Allah'ın indirdiği İslam değil, öyle olsaydı o toplumda huzur, adalet, eşitlik insanlar arasında yardımlaşma ve özgürlük olurdu ve herkes memnun olurdu. LÜTFEN İNANCIMIZI KUR'AN İLE SORGULAYALIM. BUNU YAPAMADIĞIMIZ VE BATILI, RİVAYETLERİ ALLAH'IN DİNİ İSLAM DİYE YAŞADIĞIMIZ İÇİN, DÜNYAYA GERÇEK İSLAM'I, ALLAH'IN DİNİNİ ANLATAMIYORUZ. ÇÜNKÜ GERÇEK İSLAM'I YAŞAYARAK,  ÖRNEK OLAMIYORUZ. ALLAH'IN GERÇEK DİNİ İSLAM'I, ADETA KUR'AN'A SAKLADIK, ÜSTÜNÜ ÖRTTÜK, HAPSETTİK. Neden biliyor musunuz, mezheplerin ve atalarımızın batıl inancını yaşayabilmek için.

Hristiyanların yaşadığı din, Allah'ın indirdiği İslam dinine demek ki bizden daha yakın ki, insanlar O ülkelere gitmeye çalışıyorlar. Şunu hatırlatmak isterim. Yahudi ve Hristiyan toplumuna indirilen dinin adı da İSLAM. Onlarda indirilen İslam'ı batıl ve hurafe ile yaşıyor ama bizler onları fazlasıyla geçtik. Bizlere yalnız Kur'an ile İslam yaşanmaz, Kur'an'da her bilgi yoktur, zaten detaylıda değildir yalanlarını anlatıp, buna inandığımız için bizler, Allah'ın her türlü musibetleriyle cezalandırılıyoruz. Halbuki Allah'ın Resulü dine tek kelime bile Kur'an dışı ilave edemeyeceğini, Kur'an'da Hakka suresi 44. Ayeti okuyan bir Müslüman'ın bilmesi gerekirdi. Hatırlayalım Allah nasıl uyarıyordu, hem Resulünü hem de bizleri.  "EĞER RESULÜM BİZ SÖYLEMEDİĞİMİZ HALDE, BİZE ATFEN BAZI SÖZLER SÖYLEMİŞ OLSAYDI, ONU KUDRETİMİZLE YAKALAR, SONRADA ONUN CAN DAMARINI KESERDİK." Sizce bu ikazı alan Allah'ın Resulü, Allah'ın dinine tek kelime bile ilave etme cesaretini gösterebilir miydi? Karar sizin, Allah akıl fikir vermiş, neye inanacağınız size kalmış.

Allah'ın biz kullarından, nasıl bir insan olmamızı istiyordu? ÖNCE ADALETLİ OL. YAŞAMINDA TOPLUM İÇİNDE, SALİH AMELLER İŞLE. İNSANLARIN İNANCINA SAYGILI OL, İHTİYACI OLANA YARDIM ET. SENİ YÖNETECEK OLANI, EHİL İNSANLARDAN SEÇ. SENİN ÖZGÜRLÜĞÜN, BİR BAŞKASININ ÖZGÜRLÜĞÜNÜN SINIRINDA SORA ERER, DÜŞÜNCESİNİ BENİMSEMEMİZİ ALLAH, ÖZELLİKLE KUR'AN'DA BİZLERE ANLATIR VE DİNDE ZORLAMA YOKTUR DİYEREK, HER İNSANIN İNANCINI ÖZGÜRCE YAŞAMASININ ÖNEMİNDEN BAHSEDER KUR'AN.

Demek ki kendilerini İslam devleti olarak gören ülkelerde, Allah'ın istediği bu özellikler, hayata geçmemiş ki, Müslümanlar bu ülkelerden kaçıyor ve en azından bu düşüncelere daha yakın ülkelere sığınıyor. Hristiyan ülkelerde bu özellikler Müslüman ülkelerden daha fazla var ki, insanlar O toplumlara gitmeye çaba harcıyorlar. GERÇEK İSLAM'I DÜNYAYA GÖSTEREMEDİĞİMİZ İÇİN, ÇOK ÜZÜLÜYORUM. ÇÜNKÜ BU YANLIŞIMIZDAN HEPİMİZ SORUMLUYUZ.

Kendilerini İslam devleti, İslam şeriatı ile yönetildiğini zanneden bazı ülkelere baktığımızda, örneğini verdiğim hiçbir özelliği neredeyse göremezsiniz. Adaleti kendileri gibi düşünüp, inananlara layık görürler. Karşısındaki insanın inancına ise asla saygı duymazlar, hatta kendileri gibi inanılması için baskı yaparak, ceza vermekten kaçınmazlar. Ne yazık ki İslam dini günümüzde, hiçbir İslam ülkesinde yaşanmıyor, yaşanması da zaten bu gidişle mümkün görünmüyor. Çünkü ALLAH'IN DİNİ İSLAM, ALLAH'IN KİTABINDA GİZLENMİŞ, TOPLUMDAN SAKLANIR OLMUŞ. ONUN YERİNE ALLAH'IN DİNİ DİYE, İNSANLARIN YARATTIĞI, ŞEKİLLENDİRİP DETAYLANDIDIĞI HALİYLE, İŞTE BU ALLAH'IN DİNİ İSLAM DİYE, TOPLUMA SUNULMUŞ.

Sanki İslam dininin sahibi biz insanlarmış gibi, bu dini kendi ellerimizle şekillendirip, detaylandırıp bir yol çizme yetkisini kendimizde bulmuşuz. Ondan sonrada kendi nefsimizde istediğimiz hükümler verip, İSLAM DİNİNDE ŞUNLAR YA DA BUNLAR YOKTUR. İSLAM ŞUNU YA DA BUNU EMREDER, GİBİ KURALLAR KOYARAK, KENDİMİZE ATALARIMIZDAN İNTİKAL EDEN RİVAYETLERLE, BİR DİN YARATMIŞIZ, ADINADA İSLAM DEMİŞİZ.

Hiçbir Müslüman, Kur'an'ın MUHKEM bir şekilde bahsetmediği, açıklamadığı Allah'ın açıkça hüküm vermediği hiçbir konuda,  İSLAM DİNİNDE BU, YA DA ŞU YOKTUR YADA VARDIR DİYEMEZ . Çünkü İslam dininin sahibi Allah'tır, Allah'ta ben hükmüme hiç kimseyi ortak etmem diyerek, Resulüne bile Allah'ın yanında, dinde hüküm koyma kapısını kapatmıştır. İslam dininde herhangi bir şeyin var ya da yok olduğunu ancak, Kur'an'a bakarak söyleyebiliriz. ALLAH HERHANGİ BİR KONUDA HÜKÜM VERDİYSE DİNİN EMRİDİR,  HÜKÜM VERMEYİP ÖZELLİKLE HİÇ BAHSETMEDİYSE, ODA ALLAH'IN ÖZELLİKLE KULLARINA ŞEFKATİ, BAĞIŞLAYICILIĞI VE RAHMETİDİR.

Allah Kur'an'da emretmediği, açıklayıp detay vermediği halde, herhangi bir konuda buda İslam'ın emri diyorsa bir kişi, ALLAH'A ŞİRK KOŞUYOR ALLAH'A İFTİRA ATIYOR DEMEKTİR. Allah'ın yemin ederek kolaylaştırdığı dini, zorlaştırmaya çalışıyor, toplumu böylece İslam dininden soğutup uzaklaştırıyor demektir ki, bunun hesabı çetin olur, hatırlatmak isterim. Allah Zuhruf 44. Ayetinde ne diyordu bizlere? "DOĞRUSU KUR'AN, SANA VE KAVMİNE BİR ÖĞÜTTÜR. İLERİDE ONDAN SORUMLU TUTULACAKSINIZ."

Sizlere sormak isterim. Allah sizce haşa, verdiği bu hükümden vaz geçip, bizleri Kur'an'da hiç bahsetmediği konulardan, hatta günümüzde bizlere mezheplerin fıkıh inancının, dinin emri diye öğrettiği detaylardan sorumlu tutarak, hesaba çeker mi? Böyle yanlış, batıl bilgilere inanan bir Müslümanın, İslam kalbine yerleşmemiş, şeytanın oyuncağı olmuş demektir, hatırlatırım. ALLAH SÖZÜNDE DURANDIR, LÜTFEN BATILI DİN EDİNENLER, BU YANLIŞ İNANÇLARINDAN KENDİSİNİ KURTARMALI VE ALLAH'IN EMRETTİĞİ GİBİ, YALNIZ KUR'AN'IN İPİNE SARILMALIDIR.  Bakın Allah sarılacağımız ve sorumlu olduğumuz tek bir kaynaktan, tek bir kitaptan Kur'an'da bahsettiği halde, EĞER BİZLER HALA İSLAM KUR'AN VE RESULÜN RİVAYET HADİSLERİ VE MEZHEPLERİN FIKIH İNANCI İLE YAŞANIR DİYORSAK, BİZ ALLAH'IN İNDİRDİĞİ İSLAM'I DEĞİL, UYDURULAN İSLAM'I YAŞIYORUZ DEMEKTİR.

Dilerim Kur'an gerçeklerinin farkına varan, Allah'ın azınlık halis kulları arasında oluruz. Hayat,  yaşam çok uzun gibi görünüyor bizlere. lütfen unutmayalım, ömrümüzün adeta bir göz açıp kapamak kadar kısa olduğunu, yıllar sonra fark edebiliyoruz.

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/