Epidural Anestezi (Ağrısız Doğum)

Başlatan Emine, 12 Ocak , 2007, 22:15:38

« önceki - sonraki »

nagihan



seyda

Raziyim,
benim kuzenimin esi capa da anestezist ve sadece epidural üzerine yapti uzmanligini. yani tüme devlet hastanelerinde yapmadiklarina eminim cünki tr de cok yeni ama en azindan capa da var. hatta eniste anlatiyo bazen hastalara teklif ediyoruz "kocama sorun" gibi cevaplar aliyoruz diyo. yani memleketim insani pek bilmiyo ama yapiliyo.

Almiş'inAnniş'i

 :-ooo
ne iyi yaaa
bi dhahaki doğumumu çapa da yapayım bari  :ehi:
seyda senin enişte bize de yardımcı olur artıkın  :k06:

emel..


Almiş'inAnniş'i

yok canım benim doğum %100 normal oldu
çattııııırrrrrr çatıırrr doğurdum  :laughing7:

emel..


Almiş'inAnniş'i


emel..

HENÜZ DOĞUM YAPMAMIŞ BİRİNE ÖYLE DEME BENCE SENN :y25: :y25: :honk: :honk: :-ooo :-ooo :-ooo :-ooo

Almiş'inAnniş'i

öyle olsa bile herkesin doğumu bir olmuyo ki emelcim  :dontknow:
hem ben kolay bir doğum yaptım  :amin:
herşey 2 saatte bitti
Allah herkezi bir avazda kavuştursun bebeğine inşaallah  :amin:
düşün ki milyarlarca insan varoluşundan beri normal doğum yapmışlar
kimisi 1 kez kimisi 10 kez
ne kadar zor olabilir ki?
ama normal doğum yapacaksan önce korkularından soyutlan
"ben allahın bana verdiği bedene güveniyorum!" de
ve bol bol yürü  :icon_thumright:
Allah kısmet ederse 2. doğumumu da norlam yapmak isterim  :muzz:

emel..

Haklısın canım herkes bir olmuyo. benim de bi arkadaşım senin gibi şanslılardan. herşey yarım saatte bitmiş 1 saat sonra ayağa kalkmış. ama bunun yanında çok zor doğum yapanları da duyunca insan korkuyo tabii.. epidural anesteziye olan ilgim de bundan. ama 2. doğumuda normal yapmak istemenden ötürü seni kutluyorum ve çok cesurca buluyorum açıkcası.  :icon_thumright: allah hayırlı evlatlar, sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.

Almiş'inAnniş'i

teşekkür ederim  :-[
ama aslını istersen bu pek cesaretle alakalı değil  ;D

-Butterfly-

29 Kasım , 2007, 08:51:40 #56 Son düzenlenme: 29 Kasım , 2007, 08:53:29 Buse & Ayberk
emelcim insallah dogumun kolay olur insallah hayirli bir  evlat olur bebegin..

bende normal epidural dogum yaptim hep kendimi kolay bir dogum olacagina inandirdim ve gercektende inanilmaz kolaydi hatta ben  gece  dogum sancilarim baslamis ama israrla gaz sancisi cekiyorum saniyorudum tabiki bu aciya dayanikliliklada belki alakali bir durum olabilir ama sidetli bir karin agrisi seklindeydi hastaneye gittigimizde 5 cm acilmistim ve okadar rahattimki hele o epidurali taktiklarinda dunyayayla iliskim kesildi  :ehi: ve sadece ben bunu hep istiyorum dedigim  kulaklarimda hala ...

Anlatmak istedigim sey su epiduralle dogum gercekten inanilmaz kolay hic bir sey hisetmiyorsun ben kendi adima konusayim ben hic bir sey hisetmedim ne sanci ne bebegin cikisi sancilarimi bilgisayardan takip ediyorlardi karnima taktiklari elekturolarla sancim geldiginde  dr. sadece sayiyor ve ikinmami istiyordu  hic bir sey hisetmedigin icin ikinmakta zor olmuyordu kesiyorlar biciyorlar sen yinede bir sey hisetmiyorsun :) en iyi tarafi ise dogumdan ciktigimda yuruyerek odama gitmistim ve bir dahada yatmadim bebegimle hep kendim ilgilendim bebek odasina bile gitmedi bebegim hic bence kendini ilk basta beynen  hazirla doguma  ben dogumdan hic korkmadim belki onun icin cok kolay bir dogum yaptim ama su varki inanilmaz hareketliydim bir dakika yerimde oturamazdim sanirim en cok onun faydasini gordum ... sanada tavsiyem ayni yonde olacak bol bol hareket etmeye calis yurumeye gayret goster.. iniyorumki cok kolay bir dogum seni bekliyor..    :amin:

iyi haberlerini dort gozle bekliyor olacagim  :opucuk:



emel..

Canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. uzun zamandır epidural anesteziyi araştırıyorum ama yaşayan birinden bilgi almak tabii çok daha faydalı oldu benim için. Allah herkese senin ki kadar kolay bir doğum nasip etsin inşallah. Ben henüz hamile değlim tatlım. (işin araştırma safhasındayım :laughing7:) Çevremdeki hastaneleri,doktorları,yöntemleri, sigorta şirketlerini.. aklıma gelen herşeyi araştırıyorum. biraz pimpirikliyim galiba :laughing7: verdiğin bilgiler için çok sağol. umarım senin kadar şanslı olurum bende :amin:

-Butterfly-

emelcim

bende seni hamile zanetmistimm :ehi: pardon guzelimm..

pimpirikli olmakta bazen iyidir en azindan kendini herseye hazirliyorsun ne guzel insallah en kisa surde bir bebek haberiyle once bisi sevindirirsin ve sonra  insallah kolay bir doum seni bekliyor olur..

allah dunyadaki her anne  adayina  benimki kadar kolay bir dogum versin  :amin:



emel..

Amin canım inşallah. Dediğim gibi araştırma safhasındayım henüz. Doğum hikayeni de okudum az önce. Forumda okumadığım pek sayfa kalmadı zaten :k06:
Hala korkularım, endişelerim, ve bilmediğim çok şey var  :dontknow:ama sizden de çok şey öğreniyorum açıkçası. Yavaş yavaş kendimi hazırlıyorum yani. Mesela bu hafta sigorta yaptırdım kendime.
Daha danışacağım çok şey var Busecim. Bir yerlere kaybolma emi :flowers: