28 Nisan , 2024, 02:00:42

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Yemeyen çocuk

Başlatan ebru, 29 Ekim , 2007, 21:57:33

« önceki - sonraki »

ebru

Benim çocuğum 22 aylık oldu. Sorunumuz yemek yemesiyle ilgili. Hiç yemek yemiyor. Sadece dilini değdirip çekiyor. Devamlı anne sütü emmek istiyor. Anne sütüde yetmediğinden çok zayıf kaldı. Kilosu 10 kilo ya var ya yok. Vitaminler denedik yine iştahı açılmadı.Bu yemek yememe huyu nerden geliyor? Neden yemek yemiyor?

Tebessüm :)

hoşgeldin ebru. benim oğlum da 10 gün sonra yaşına girecek, bizde de yememe problemi var. gerekli tetkkler yapıldı, şükür bir terslik çıkmadı.yemekle alakası olmayan bir çocuk yağız da ne yazıkki :-\ denemediğim çeşit yemek kalmadı, eskiden 3-3,5 saatte bir yedirirdim, şimdi 4-4,5 saatte bir yiyoruz. daha doğrusu ben yedirmeye çalışıyorum ama tık yok malesef. yememe huyu nerden geliyo diye sormuşsun, eğer fizyolıjik bir rahatsızlık yoksa nerden geldiği bilinmez. bir anne bir yiyen bir yemeyen çocuk da doğurabiliyo, annenin davranışından kaynaklanan birşey de olmuyo çoğu zaman. siz ne tahliller yaptırdınız?

ebru

Doktor kan testlerinde demire kan sayımına kansızlığa bakmıştı demir eksikliği ve kansızlık çıkmıştı. Bunlar için ilaç kullandık. Bir sağlık problemi yok. Sadece yemek yemiyor. Anne sütünü çok sık emiyor. Yemeklerden iki üç kaşık yiyor daha fazla yemiyor.

Tebessüm :)

artık kesmelisin bence anne sütünü, çocuğunun gelişimini olumsuz yönde etkiliyo çünkü artık, yemesini olumsuz yönde etkiliyo. memeye çok düşkün olduğu için zor olacaktır her ikiniz için ama ilk  etapta yapılması gereken budur bence. zamanla düzelir umarım yemesi. :)